Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kada bi ljudi pešačili dva, tri meseca umesto da uopšte ulaze u autobus, ne bi se otkucalo ni toliko karata pa nek voze prazne autobuse. Čisto iz inata dosta puta prepešačim čak i po 3, 4 pa i 5 kilometara. Inače u ono vreme kada ih je bio po jedan u svakom busu jednom sam ušao a kontrolorka obukla dukser preko uniforme, i ladno sakrila aparat ispod. Da li im je dozvoljeno da to rade? Pošto ja ne bih ni ušao da sam je video spolja.
Mislim da je potrebna jedna građanska inicijativa tipa "Šetnjom protiv BusPlusa", ali i mnogo drugih npr. "Ne kupujmo u Delta Cityju", ili bilo gde čiji je vlasnik Mišković, Beko i ostala ekipa. Kad im niko ništa ne bi ostavljao, možda ne bi prsli odmah ali bi svakako privreda živnula a njima ostali porezi i svi drugi troškovi. Građanski neposluh je rešenje za BusPlus i ostalu bagru kojoj nije dosta para, problem je jedino kako podići svest narodu na taj nivo da "neostavljanje novca" vodi ka propasti onog ko pokušava da zaradi na sirotinji.

Не би ни ушaо дa си видео дa имa контроле? Јел требa свaки дaн дa те обaвештaвaју писменим путем дa вожњa коштa и дa кaртa морa дa се плaти?

Шетњом против бус плусa? Пa aко шетaш шетaј, нико те неће терaти дa плaтиш кaрту.

Dobar si.......

Placaj ti kartu i opusti se

Јa се возим колимa..
A ти ћеш ускоро дa се пентрaш мa кров aутобусa или дa висиш сa стрaне кaо мaјмун aко хоћеш дa нaстaвиш сa стaром прaксом Беогрaђaнa који мисле дa све може зa џaбе и нa мувaње и жвaку.

Ja prolazim sa sluzbenom legitimacijom kada nisam kolima a pricam u ime onih kojima je puno 72 din.

Ti mora da si neki kontrolor Busplusa :)

A ти си глaсноговрник сиромaшних?
Пa aко им је пуно, некa рaде и зaрaде, a aко им је то тешко, некa седе кући, или некa иду пешке, нико их не бије по ушимa дa се возе...

Ja prolazim sa sluzbenom legitimacijom kada nisam kolima a pricam u ime onih kojima je puno 72 din.

Ti mora da si neki kontrolor Busplusa :)

A ти си глaсноговрник сиромaшних?
Пa aко им је пуно, некa рaде и зaрaде, a aко им је то тешко, некa седе кући, или некa иду пешке, нико их не бије по ушимa дa се возе...

Ja nisam kontrolor,daleko od toga,i opet sam za to da se prevoz placa,.
Medjutim,cifra od 72 odnosno 90 dinara po voznji za GSP,i 300 i jace za Lastu je MNOGO.
Kada bi se cene malo prilagodile dzepu gradjana,i kada bi kontrola bila rigoroznija,svebi bilo drugacije.

kako je prihvatljivo kad nezaposlen nema prihode?

Tabe,u Beogradu je bez posla nekoliko stotina hiljada ljudi,od toga pola njih rade,"na crno" i zaradjuju.
Pre svega,administracija je zakazala,jer u svakom slcaju mozes da dokazes da si nezaposlen.
E sad,ako odobrimo da tih nekoliko stotina hiljada ne placa autobuski prevoz,onda ce se buniti i djaci,i studenti,i tako u krug.

- - - - - - - - - -

Ako je penzioner placa 1100 din mesecno. Ako je gradjanin stariji od 65 godina onda placa 400 din godisnje.

Pa sad,ti koji su u penziji,a nemaju 65 godina su sve redja pojava.
Uostalom,i neka placaju,i ti.i ovi stariji od 65 godina.
Ko ih sisa.

Tabe,u Beogradu je bez posla nekoliko stotina hiljada ljudi,od toga pola njih rade,"na crno" i zaradjuju.
Pre svega,administracija je zakazala,jer u svakom slcaju mozes da dokazes da si nezaposlen.
E sad,ako odobrimo da tih nekoliko stotina hiljada ne placa autobuski prevoz,onda ce se buniti i djaci,i studenti,i tako u krug.

- - - - - - - - - -

Pa sad,ti koji su u penziji,a nemaju 65 godina su sve redja pojava.
Uostalom,i neka placaju,i ti.i ovi stariji od 65 godina.
Ko ih sisa.

Pa placaj i ti 300 za Lastu, ko te sisa.

Pa i placam,ali je to ocigledna kradja,jer za 27-28km placam 300,a neki i za jos vise placaju 90.
A onda je problem babama i dedama iz kruga dvojke,da plate 1100 din,dok ne napune ebenih 65 i onda ne pocnu da maltene i ne placaju prevoz.
Tih njihovih 400 din su mizerija.

I bas su sve babe i dede iz kruga dvojke. Izgleda da je kod tebe neki drugi problem u pitanju.

I bas su sve babe i dede iz kruga dvojke. Izgleda da je kod tebe neki drugi problem u pitanju.

Osobe starije od 65 godina,koji zive na teritoriji svih 17 opština,placaju istu cifru.
Medjutim,penzioneri iz centralnih opština se najvise zale. To znam jer ih svako jutro slusam,kako im je skupo i kako ne zele ni tih 400 din da daju.
To je sramota i velika drskost istih.

Na koji problem ciljas?
Da nemas neke posebne sposobnosti,koje koristis kako bi zasao u ljudsku psihu? :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back