Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Где нађе баш 2001.? Не ради он тамо баш толико дуго.

2001. je prva godina novog sistema, ipak nekako uredjenog. To je ovo sto imamo sada, obzirom na sistem kretanja cena, kursa i ostalih stvari.

- - - - - - - - - -

Za drugo koliko je kostala markica za zaposlene, karta za jednu voznju i pantljicara 2001. godine?

Skoro sam okacio (mozda je na prethodnoj strani ili tako nesto) odluku Grada gde se pise da ce markica za zaposlene od 1.1.2005. da bude - 800 dinara.

Rekao si da je 2001. evro bio 60 din, zato sam te pitao kolika je onda bila cena markice. Znaci, mozda 300-400 dinara. Sto ce reci da je evro poskupeo 2 puta, a prevoz 10 puta.

Nisam nasao koliko je bilo... sigurno je bilo manje od 800, ali ne znam tacno. Nije sam kurs presudan nego cena dizela. Mislim da je nesto preko dva puta skocila.

- - - - - - - - - -

Pa cak i da je 1600 to je duplo manje od 3200 din

Ali svi vriste na gradonacelnika - a niko se ne pita da li je taj GSP u stvari rupa bez dna? Kako su 'japanci' pre mogli da budu cisti a sada ne mogu? A sigurno da postoji i visak zaposlenih tamo. Ipak, kao sto vec rekoh - to ne zanima nikoga (a to je jedino bitno).

Preracunato po dizelu i struji, tih 800 mora da bude bar 1500.

p.s. poskupljenja su, vec mnogo njih u nizu, veca od potrebnih zbog nepotpune naplate... ko se svercovao sa markicom od 800 din - svercuje se i sada... ko je placao onda - placa i sada

SVE poskupi SVIMA nama kad poskupi dizel i kad poskupi struja. Nije GSP jedini koje to pogađa.
Nego, reci mi jel si se i ti uvalio da skupljaš potpise za tvog prečasnog gradonačelnika :lol:
Žutare postavile male štandove svud po gradu i skupljaju autograme

SVE poskupi SVIMA nama kad poskupi dizel i kad poskupi struja. Nije GSP jedini koje to pogađa.
Nego, reci mi jel si se i ti uvalio da skupljaš potpise za tvog prečasnog gradonačelnika :lol:
Žutare postavile male štandove svud po gradu i skupljaju autograme

Pa sta ja imam sa time? Ako podrazumevamo da dobro misljenje mora da znaci clanstvo - onda ja mogu sve sto kritikuju Djilasa da svrstam u SNS ili DSS... sto je jednaka glupost kao i da ja moram da budem u DS i nikako drugacije.

Obzirom da očekujemo da od ponedeljka pobesneli kontrolori zaustavljaju vozilo (iako je APEX-u frka jer je oko 200 njih dalo otkaze ) i teraju vas da iste napustite spremili smo odgovor za sve vas svesne i hrabre putnike ukoliko se nađete u takvoj situaciji. Dakle, ako kontrolor ( nezakonito ) zaustavi vozilo i pritom vas optuži da maltretirate putnike ako nećete da izađete ili vozilo stoji zbog vas, odgovorite mu sledeće :

" Vi imate zakonsko pravo da pozovete komunalne policajce da vam asistiraju i kazne me shodno zakonima i propisima. Vrlo je lako da stupite u kontakt sa njima , postoje GPS-ovi i kojekakve slične stvari, mogu lepo da me sačekaju na stanici na kojoj ću izaći i nesporazum je rešen. UMESTO toga vi birate (ste odabrali) opciju da zaustavite autobus , čineći ozbiljan zakonski prekršaj za ometanje saobraćaja . A pri tom maltretirate sve ljude u autobusu radeći sa one strane zakona... Držite se zakona i sve će biti u redu. "

Kada bi ljudi pešačili dva, tri meseca umesto da uopšte ulaze u autobus, ne bi se otkucalo ni toliko karata pa nek voze prazne autobuse. Čisto iz inata dosta puta prepešačim čak i po 3, 4 pa i 5 kilometara. Inače u ono vreme kada ih je bio po jedan u svakom busu jednom sam ušao a kontrolorka obukla dukser preko uniforme, i ladno sakrila aparat ispod. Da li im je dozvoljeno da to rade? Pošto ja ne bih ni ušao da sam je video spolja.
Mislim da je potrebna jedna građanska inicijativa tipa "Šetnjom protiv BusPlusa", ali i mnogo drugih npr. "Ne kupujmo u Delta Cityju", ili bilo gde čiji je vlasnik Mišković, Beko i ostala ekipa. Kad im niko ništa ne bi ostavljao, možda ne bi prsli odmah ali bi svakako privreda živnula a njima ostali porezi i svi drugi troškovi. Građanski neposluh je rešenje za BusPlus i ostalu bagru kojoj nije dosta para, problem je jedino kako podići svest narodu na taj nivo da "neostavljanje novca" vodi ka propasti onog ko pokušava da zaradi na sirotinji.

Kada bi ljudi pešačili dva, tri meseca umesto da uopšte ulaze u autobus, ne bi se otkucalo ni toliko karata pa nek voze prazne autobuse. Čisto iz inata dosta puta prepešačim čak i po 3, 4 pa i 5 kilometara. Inače u ono vreme kada ih je bio po jedan u svakom busu jednom sam ušao a kontrolorka obukla dukser preko uniforme, i ladno sakrila aparat ispod. Da li im je dozvoljeno da to rade? Pošto ja ne bih ni ušao da sam je video spolja.
Mislim da je potrebna jedna građanska inicijativa tipa "Šetnjom protiv BusPlusa", ali i mnogo drugih npr. "Ne kupujmo u Delta Cityju", ili bilo gde čiji je vlasnik Mišković, Beko i ostala ekipa. Kad im niko ništa ne bi ostavljao, možda ne bi prsli odmah ali bi svakako privreda živnula a njima ostali porezi i svi drugi troškovi. Građanski neposluh je rešenje za BusPlus i ostalu bagru kojoj nije dosta para, problem je jedino kako podići svest narodu na taj nivo da "neostavljanje novca" vodi ka propasti onog ko pokušava da zaradi na sirotinji.

Jeste, Bg je veoma zgodan za pesacenje, sve na dohvat ruke, ravno, milina.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back