Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vezano za most na Adi:

Grad Beograd je platio penale u vrednosti od 9 000 000 (devet miliona) evra kako bi se radovi na mostu ubrzali i on bio pušten u promet 31.12.2012. Objašnjenje Direkcije za izgradnju Beograda je sledeće: "Ubrzanje radova je koštalo 9 miliona, dok su uštede ostvarene tim ubrzanjem 12 miliona evra.Ušteda od 12 miliona je ostvarena putem smanjenja pritiska na druge gradske saobraćajnice od 30%, naročito tokom špica".

Pa dobro, da li oni zaista misle da smo svi mi teletabisi?

Vezano za most na Adi:

Grad Beograd je platio penale u vrednosti od 9 000 000 (devet miliona) evra kako bi se radovi na mostu ubrzali i on bio pušten u promet 31.12.2012. Objašnjenje Direkcije za izgradnju Beograda je sledeće: "Ubrzanje radova je koštalo 9 miliona, dok su uštede ostvarene tim ubrzanjem 12 miliona evra.Ušteda od 12 miliona je ostvarena putem smanjenja pritiska na druge gradske saobraćajnice od 30%, naročito tokom špica".

Pa dobro, da li oni zaista misle da smo svi mi teletabisi?

nije mi jasno kako mislis penali za ubrzavanje?
penali se placaju kad nesto ne ispunis a ne kad nesto ubrzas.

sto se tice samog mosta bas skoro sam pricao sa ljudima koji zive na brdu i cukarici i svi se slazu da im most dosta znaci jer ne moraju da se cimaju do gazele kad idu ili se vracaju sa novog beograda.

JGSP “Novi Sad” sledeće nedelje odlučuje kome će poveriti izradu sistema za elektronsku naplatu karata u prevozu. Tender je raspisan, a za uvođenje sistema izdvojeno je 135 miliona dinara. Kompletan sistem ostaće u vlasništvu GSP-a, čime će se izbeći, kako kaže Milan Balać, direktor GSP “Novi Sad”, da prihode ubire neko drugo preduzeće.

“Dakle, suštinska razlika u odnosu na Beograd, biće što će u ovom vojvođanskom gradu JGSP “Novi Sad” ostati vlasnik celokupnog sistema i sav prihod od naplate karata i korišćenja sistema ostaće u preduzeću i koristiće se za unapređenje gradskog prevoza”

Pa pametni ljudi

sto se tice samog mosta bas skoro sam pricao sa ljudima koji zive na brdu i cukarici i svi se slazu da im most dosta znaci jer ne moraju da se cimaju do gazele kad idu ili se vracaju sa novog beograda.

Ne znam, pitaj ove iz Direkcije kako su smislili takvo objašnjenje za nestanak 9M evra.

Penali se plaćaju za nepoštovanje rokova. Ovde je sam izraz nakaradan, jer se misli na angažovanje dodatnih radnih sati, kako ljudi tako i mehanizacije, za ubrzavanje radova.
Mada, čisto sumnjam da će neko začeprkati da li je baš tako...

^ Pa valjda je princip rada sistema manje vise isti, a naziv istog je najmanje bitan.

Praktično da, ali u ovom slučaju ne. Ovde se namerno koristi "Busplus" naziv sa ciljem da se ovakav potez modernizacije sistema naplate u samom početku okarakteriše kao loš u javnosti. Ne radi se o istoj firmi, čak štaviše naziv "Busplus" nema nikakve veze sa tehnologijom, zbog toga namerno kažem zašto nisu upotrebili naziv sistema koji je uspešno urađen u Subotici, za razliku od ovog u Beogradu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back