Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@електрика
Ja stvarno ne znam kolike ti plate zamisljas da ljudi primaju. Prosek je nesto oko 40ak hiljada, ali kako imaju ljudi koji zaradjuju 100k+ tako imaju i oni koji zaradjuju znatno ispod proseka, pa se onda svi "nadju" na 40ak.

Немам шта да замишљам, имам у комшилуку породицу са троје деце у којој нико не ради, муж ваља неку аудио-технику, страшно...

У мојој породици такође само једна особа ради а нас је четворо. Вади нас рентирање мање некретнине.

Толико о замишљању. :confused:

И редовно плаћамо превоз и све рачуне, да додам.

Немам шта да замишљам, имам у комшилуку породицу са троје деце у којој нико не ради, муж ваља неку аудио-технику, страшно...

У мојој породици такође само једна особа ради а нас је четворо. Вади нас рентирање мање некретнине.

Толико о замишљању. :confused:

И редовно плаћамо превоз и све рачуне, да додам.

Dosta ljudi osi toga (rauna i busplus-a)placaju recimo i rate kredita...stambenih uglavnomjer nisu dobili stan u komunističko vreme... a nemaju sta da rentiraju osim sopstvenog tela..

"У мојој породици такође само једна особа ради а нас је четворо. Вади нас рентирање мање некретнине. Толико о замишљању. И редовно плаћамо превоз и све рачуне, да додам."
Kako?? Osim ako ta jedna osoba nema iznadprosecna primanja... A i sama rece da tesko onima gde samo jedno radi, a imaju 4 clana.

Dosta ljudi osi toga (rauna i busplus-a)placaju recimo i rate kredita...stambenih uglavnomjer nisu dobili stan u komunističko vreme... a nemaju sta da rentiraju osim sopstvenog tela..

Ни ја нисам добила стан, живимо у свом стану захваљујући деоби стана мојих а издајемо стан који је остао после смрти мужевљевих родитеља.

recimo ne zanima nas dal je bus + ili - samo nek je cena primerena bedi u kojoj zivimo

Uvek cu da podrzim primerenu cenu - ako mi neko objasni kako bi mi mogli da dobijemo primerenu cenu nafte, struje i delova. Kad to resimo, cena prevoza mora da ide dole.
Ali, mislim da vec godinama pisem da nisam video resenje kako da GSP ima ono nabrojano besplatno... i zato placamo toliko koliko placamo.
Sto se mene tice, ja sam placao i jos placam, uvek placam. Busplus nije uveden zbog mene, na meni nema promene.

Uvek cu da podrzim primerenu cenu - ako mi neko objasni kako bi mi mogli da dobijemo primerenu cenu nafte, struje i delova. Kad to resimo, cena prevoza mora da ide dole.
Ali, mislim da vec godinama pisem da nisam video resenje kako da GSP ima ono nabrojano besplatno... i zato placamo toliko koliko placamo.
Sto se mene tice, ja sam placao i jos placam, uvek placam. Busplus nije uveden zbog mene, na meni nema promene.

e baš me zanima kako su došli do cene od 72 dinara

Nije bas da nema promena. Sad moram da vadim 5 puta dnevno markicu i da je pokazujem kontrolorima. A bilo je i onog maltretiranja sa ulaskom na odredjena vrata i cekanjem u redovima. Inace i pored toga nameravam da glasam za Djilasa ako ostane pri tome da nece povecavati porez.

Sto se tice stuje, nafte i delova. Ja koliko se secam svaki dan se kuka da nam je struja navodno daleko ispod neke evropske cene (sto je naravno laz i budalastina), plate su sigurno daleko ispod evropskih, a i delovi za domace autobuse.

cekaj reci ti meni koliko je bio evro kad je cena karte bila 28din?50 din?ne bi reko

^ c) Necemo da placamo prevoz dok ne pojeftini i bude u skladu sa standardom gradjana!

bingo
sramota 150 din ti treba da odes i da se vratis
ne daj sveta kravo da menjas prevoz
a da ne pricamo o mesecnim za zaposlene strahota, za nezaposlene i skolarce jeftinija al ako ima vise ukucana bolje da ne krenem da sabiram

nek se zove kako oce firma ali potpuno je suludo da gspu otima pare tamo neka leva firma, i plus da bude toliko skupo

:hahaha: Gle na sta sam naleteo u ispovestima :
Beograd, danas, 10:23h, kontrola čuvenog Bus plusa mi traži kartu koju naravno nemam, pogledam ih zbunjeno i pokažem na sat, nije im jasno zašto im pokazujem na sat a ja im naravno objasnim da je od juče stupio na snagu "Happy hour" petkom od 10-11h , devojka pored mene podržava priču uz čuđenje da to ne znaju, zahvalili su se na informaciji i izašli na kafu do 11h....neverovatno !!!
:lol:

Poslednja izmena:
^ Interesantno kako je cena za manje od 3 godine otisla preko 70%, a jos interesantnije da su primanja u tom periodu mirovala nominalno, a realno isla dole (zahvaljujuju dvocifrenoj inflaciji).

Samo ako moze da se to podacima potvrdi... malo mi zvuci preterano. Jes' da je bilo 2 poskupljenja, ali mislim da nije bilo toliko.

- - - - - - - - - -

a koliko se izdvaja za gsp?

Manjkamo oko 150 miliona evra sa placanjem. Toliko grad iz budzeta daje gsp-u godisnje.

juce se drndala 10 trandzom, ide ko antibiotik :roll:

i kako bre radi ona vremenska bem mu misa jel stisnem dugme pa prislonim kartu il prvo prislonim pa kad ocita stisnem dugmence "vremenska karta"????

Verovatno da prvo nesto stisnes pa onda otkucas - ali to samo kod vozaca (kao i za grupnu, najverovatnije). Nisam to licno koristio.

I ja sam bio u 10ki danas, mogli smo da se sretnemo, mozda :mrgreen:

Samo ako moze da se to podacima potvrdi... malo mi zvuci preterano. Jes' da je bilo 2 poskupljenja, ali mislim da nije bilo toliko.

- - - - - - - - - -

Manjkamo oko 150 miliona evra sa placanjem. Toliko grad iz budzeta daje gsp-u godisnje.

2009 -42din -> 2012 -72din -> dalje racunaj sam (a i ovo sam znas nego se pravis blesav)! Sto se tice personalizovanih za povlascene kategorije, 2006 su bile 600din, a 2009 (nisam siguran) su dostigle sadasnju cenu. I koliki tu imamo rast?
Jel grad daje 100 ili 150 ili je u pitanju samo frljanje?

Poslednja izmena:
kupite onu od kartonsku 40 din i ne kucajte, prolazi kod kontrolora kao da je kucana. to mi je neko rekao, probala sam jednom i nije bilo problema... mada mene često puste na lepe oči.
morate imati još jednu koja će biti overena, u slučaju da gledaju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back