- Poruka
- 6.981
Znam da su na 53 uveli neke bele buseve (od nekadašnje Veolije) iz garaže požarevačkog gradskog saobraćajnog preduzeca.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Најбољи су ми они жути дупли са лепим плавим пластичним седиштима. Јел то Икарбус?
Ne plaši se uskoro će oni da dominiraju ulicamaЈоће ли неко да ми каже који су то "Солариси"? Које су боје споља?
Најбољи су ми они жути дупли са лепим плавим пластичним седиштима. Јел то Икарбус?
Znam da su na 53 uveli neke bele buseve (od nekadašnje Veolije) iz garaže požarevačkog gradskog saobraćajnog preduzeca.
nikoleta:Večernje novosti, 21.08.2013.
Autor: S.J.M.
Zimski red vožnje od ponedeljka, na ulicama 1.295 vozila JGP
Već 26. avgusta u javnom gradskom prevozu startuje zimski red vožnje. Uz 1.087 autobusa, 94 trolejbusa i 101 tramvaj. GSP verovatno kupuje još 100 novih autobusa
![]()
Do kraja novembra iz Poljske trebalo bi da pristigne još 145 novih autobusa
VEĆ od ponedeljka ponovo počinje uobičajeni, zimski red vožnje. Na ulicama će biti 375 vozila javnog gradskog prevoza više, nego što se kretalo u protekla dva meseca. Tako će građane za četiri dana prevoziti ukupno 1.295 autobusa, tramvaja i trolejbusa.
Sada je na kolovozima i šinama 78 tramvaja, 68 trolejbusa i 792 autobusa, a od 26. avgusta u saobraćaju će biti 101 tramvaj sa 13 prikolica, 94 trolejbusa i 1.087 autobusa.
Svi kojima autobus ode "ispred nosa" neće više morati da se nerviraju što će duže čekati na novi, jer će se sa većim brojem vozila javnog prevoza smanjiti neki intervali njihovog polaska. Najčešća kretanja u špicu imaće linije "16", svaka tri minuta i jednu sekundu, kako to precizno u Direkciji za javni prevoz navode. Sledi "15" na 3,4 minuta, "23" i "75" na 3,9 minuta i autobusi "95" koji će kretati na svaka četiri minuta.
Najveći razmak između polazaka ostaje na linijama "60" i "109". Od Zelenog venca do toplane u Novom Beogradu "šezdesetica" će kretati svakih sat vremena, dok će od Padinske skele pa do stajališta na putu za Dunavac autobus "109" voziti na 80 minuta.
PO JEDAN KONTROLOR U SVAKOM VOZILU
U Direkciji za javni prevoz najavljuju da popuštanja prema onima koji ne plaćaju karte, a voze se prevozom, neće biti. Iako će na ulicama biti dodatnih 375 vozila i dalje će se praktikovati da u svakom od njih bude po jedan kontrolor, koji će putnicima pregledati karte.
GSP "BEOGRAD": U NAJAVI I POSAO SA "IKARBUSOM" I "MERCEDESOM"
Sredinom septembra 55 novih autobusa biće uključeno u saobraćaj. Gradskom saobraćajnom preduzeću pre nekoliko dana stigao je drugi kontingent od deset vozila iz poljske fabrike "Solaris", koji čekaju da budu ocarinjeni i registrovani, a u narednih deset dana stići će još 35. Uz prvih deset autobusa, koji su dopremljeni u julu i već su uveliko na ulicama, ovo će biti prva veća isporuka.
Do kraja novembra iz Poljske trebalo bi da pristigne još 145 ganc novih autobusa, od 200 koliko je poručeno i kupljeno. Sva ova vozila zameniće najstarije autobuse, koji su već na izdisaju.
Ukoliko se ostvare i najave, da bi u saradnji sa "Mercedesom", "Ikarbus" mogao za Grad Beograd da napravi još 100 autobusa, koji bi bili plaćeni iz Fonda za razvoj, onda bi to značilo ukupno više od 300 novih autobusa ("Ikarbus" početkom godine dostavio 32) u prestonici u narednih godinu dana. Time bi se značajno unapredio komfor koji putnici očekuju, umesto onoga što ih sada usred leta dočeka kada uđu u pojedine autobuse, a u njima iz nekog podnog prozorčeta sa rešetkama duva grejanje. Tada ni oni koji imaju čak i uključenu klimu, ne mogu da rashlade vreo i zagušljiv vazduh.
VRAĆAJU SE TRAMVAJI "3", "12" I "13"
ZORAN Šarac, direktor Direkcije za javni prevoz napominje da je prvog dana septembra planiran završetak radova na pristupnim saobraćajnicama Mosta na Adi, tako da će se tada u redovnu trasu vratiti i tramvaji na linijama "3", "12" i "13". Time će se još pojačati brojno stanje tramvaja u gradu.
Znas kad ce to moci?
Kad uzmes hleb, pojedes ga, pa sutra platis, ili bilo sta drugo u tom stilu.
Sada vazi obrnuto.
Vidim ih u svakom 2.-3. tramvaju .. Nemaju oni realnog kapaciteta da stave konduktera u svako vozilo u Beogradu.
tako da, ako se ne zuris nigde, mozes da sacekas opusteno vozilo bez tih nakaza...
@Metla na vestici
Da si ziva i zdrava, to je aktuelno jos od kad, samo kao sto neko rece, tesko ce to ici.
@elektrika
Zuti (valjda), pise solarisunutra bas prijatni.
Nisam siguran da je na 83 solaris sa onim cudnim sedistima, zato sto su ta vozila vec neko vreme na ulicama, a solarisovi su stigli bas skoro i svega 10 kom.

ja se vise radujem busu bez klime sa otvorenim prozorima nego ovim sa klimama
blagoš tebi,nači svakodnevno se raduješ

ma trandze su najbolje, imaju velike prozore, suplji su sa svih strana, pa duva od svuda
oni japanci cuveni tri prozorcica mozes samo nos da proguras a ne pustaju klimu, uzas
860 a de to ide?![]()
ima tu jedna zackoljica sa klimom
ko je cisti? niko
sta udises?
tako da nije bas da je ispala glupa u drustvu ta sto zatvara klimu sebi
ja se vise radujem busu bez klime sa otvorenim prozorima nego ovim sa klimama
recimo posto cesto putujem onim medjugradskim il kako se to zove izmedju gradova, ne ovi gsp, ja uvek zatvaram krilca iznad mene iz dva razloga 1. leti na vrelini znojim se mokra mi je glava, ono duva tacno u vlaznu glavu, ni malo pametno....2. bakteriolosko/virusolosko/gljivicna neispravnost, pa ne mora bas direktno meni u nos