Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Most je dosao suvise kasno. Bio je potreban nekoliko godina dok se renovirala Gazela i kada smo svi koji idemo tuda kasnili po sat vremena na posao. A sad vise nije toliko bitno posto se broj registrovanih vozila u Bgd smanjuje svake godine i Gazela to moze da odradi bez problema. Kad se vec znalo da ce kasniti onda je trebalo graditi jeftiniji most sa pristupnicama. I nije bilo nikakve potrebe da to bude neko arhitektonsko cudo, pilon i slicna preterivanja.

Zato sto se penzioneri u tim godinama veoma malo krecu i koriste gradski prevoz.
Ti se ocigledno ne kreces autobusima a ni tvoja majka . U svakom terminu ih ima najmanje trecina ( osim nocnih ).
Pre neki dan sam reanimirala penzionerku koja se srusila u punom busu vracajuci se sa gomilom kesa sa pijace u 11 h ... juce dedu od oko 80 koji je jedva usao u bus i kolabirao ... pa malo mi je dosta
Naravno da se krecu i to dosta jer nemaju svi decu koji ih vozaju i dostavljaju namirnice i ostale potrepstine ... a i ako su stari , pa nije im zivot zavrsen .
Uostalom ako im deca ne rade a dokazano je da ucestvuju dobrim delom u prezivljavanju i njihove matore nezaposlene dece , jeftinije im je da oni idu po radnjama u nabavke nego da njima jos placaju buspljus karte

Nikakav pritisak nije smanjen. Jer da bi došao na BB iz pravca sajma, moram da pređem gužvu na Gazeli, gužvu kod Sajma, a onda preko hipodromske petlje uletim u gužvu u Požeškoj. Ponekad se pitam u kakavoj paralelnoj stvarnosti vi ljudi živite.

naravno,ali zato ako ides iz pravca NB-a ti ne izlazis na gazelu i sajam nego izbijas kod ade i preskaces ceo taj deo puta a mozes i da se iskljucis iza hipodroma. vidim da su taj deo izgradili jer sam se vozio nesto pre par meseci pa sam bas bio navodjen na taj deo iza jer su ostali izlazi/prilazi bili blokirani

sparas na gorivu i zivcima

Šta to znači, da bi mogao uživo i da izvređaš nekoga ko se ne slaže sa politikom koju vodi DS? Pa ni radikal ti nije ravan.

Ne znaš o čemu pričaš. Most preko Ade je na najgorem mogućem mestu i ne rešava nijedan saobraćajni problem. Bilo bi mnogo logičnije da je sagrađen na Makišu i da bude spojen sa obrenovačkom obilaznicom. Ili, što je projekat za koji se i rahmetli Đinđić zalagao, i to postojeći urađen projekat prema kojem je decenijama građena infrastruktura, za most koji bi išao iz pravca Nemanjine, preko železničke stanice, direktno na Novi Beograd.Samo jedna od prednosti tog projekta je već postojeća infrastruktura i prirodna fluktuacija vozila.A ovako mora da se gradi cela nova infrastruktura koja će se prilagodii novom mostu. Onome ko te slagao da mostom na Adi prolazi 35000 vozila dnevno opali šamar, jer te smatra budalom.Zašto bih išao mostom na Adi, da bih izbio na blokove, pa onda preko MIlentija Popovića, pa Mihajla Pupina, pa do opštine i dalje prema Zemunu kad ću to mnogo brže da uradim preko gazele, autoputem i izbijam direkt na opštinu, a odatle gde hoću? Da bih iz pravca grada izbio na most na Adi, opet moram da prođem usko grlo sajma, i obrnuto.Most nije skup zbog trase za izmaštani metro, već zbog prilaznica i tunela koji će morati da se probija prema Rakovici.Da ne govorim o zaista debilnom rešenju skretanja prema BBrdu i pravo ka Rakovici, i skretanja iz pravca BBrda i rakovice ka gradu, gde se tri trake spajaju u jednu, sa lošom signalizacijom.Često vozim Gazelom i bacim pogled na most na Adi: prazan je. Nema pet vozila istovremeno na njemu.Drugo, zašto je reka premoštena na najširem mestu? Kako je i na koji način cena mosta skočila sa 90 na 404 000 000 evra? Što je Hajdin pretio da će da da ostavku ako se ne prihvati rešenje mosta na Adi? Kako to da se slučajno preko firme njegovog sina uvezu noseći kablovi mosta, i to iz Kine? Zašto su svi vodeći arhitekti, kao što je Brana Jovin, na primer, protiv tog mosta? Platine, moraš da skineš ružičaste DS naočare i sagledaš realnost. A realnost je da je Slobina kamarila mala deca za lopovsku bandu iz DS.

Nemam potrebu da vredjam ni uzivo.
Hoces put preko vodo-izvorista od kojeg se snabdeva veci deo grada? Samo izvoli. Ali onda ces da kupujes vodu za pice, gde jedan litar kosta pet puta vise nego kubni metar cesmovace. Samo napred.
Most od 140 miliona (po zavrsetku 160) bi kostao osetno manje da nije pravljena sredisnja cvrsta celicna konstrukcija. Ada most je 45 metara sirok - Gazela ne dobacuje ni do celih 30.

Jel govoris o ovome sto je do sada napravljeno (o bezveznim skretanjima) ili o konacnom izgledu kada sve bude napravljeno?

A gde je keš? Zašto je uzet kredit od 280 miliona evra za 40 čeških autobusa? Koliko košta jedan zglobni autobus, 7 miliona evra?
Daj link te vesti pa da dam misljenje.

- - - - - - - - - -

Most je dosao suvise kasno. Bio je potreban nekoliko godina dok se renovirala Gazela i kada smo svi koji idemo tuda kasnili po sat vremena na posao. A sad vise nije toliko bitno posto se broj registrovanih vozila u Bgd smanjuje svake godine i Gazela to moze da odradi bez problema. Kad se vec znalo da ce kasniti onda je trebalo graditi jeftiniji most sa pristupnicama. I nije bilo nikakve potrebe da to bude neko arhitektonsko cudo, pilon i slicna preterivanja.

Djilas je apelovao da puste grad da zavrsi barem sam most i prve pristupne puteve pre nego sto pocnu da rade Gazelu... ali je kod inat uveliko nadvladava zdrav razum.

Ti se ocigledno ne kreces autobusima a ni tvoja majka . U svakom terminu ih ima najmanje trecina ( osim nocnih ).
Pre neki dan sam reanimirala penzionerku koja se srusila u punom busu vracajuci se sa gomilom kesa sa pijace u 11 h ... juce dedu od oko 80 koji je jedva usao u bus i kolabirao ... pa malo mi je dosta
Naravno da se krecu i to dosta jer nemaju svi decu koji ih vozaju i dostavljaju namirnice i ostale potrepstine ... a i ako su stari , pa nije im zivot zavrsen .
Uostalom ako im deca ne rade a dokazano je da ucestvuju dobrim delom u prezivljavanju i njihove matore nezaposlene dece , jeftinije im je da oni idu po radnjama u nabavke nego da njima jos placaju buspljus karte

Ja se po autobusima krecem i vise nego sto bi zeleo. Idem u spicu na posao i u spicu se vracam. Tada penzionera nema.

A ne vidim neki razlog da ih ne bude u 11 sati kad idu na pijacu ili kod doktora.

Mislim da sam lepo objasnio zasto karta za gradjane preko 65 godina kosta koliko kosta. I to nije nista specificno za Beograd i u Novom Sadu je isto tako. Ako imas nesto protiv, zali se Djilasu.

A ne vidim neki razlog da ih ne bude u 11 sati kad idu na pijacu ili kod doktora.

.

a vidis razlog da ne budu van tog termina?

to je klasicna diskriminacija...
ti ljudi nemaju prava na zivot i da idu kad pozele negde?

takodje.. zaboravljas da cesto osim tih "zanimanja" koja im prepisujes oni cuvaju unuke, rade neke privatne poslove, placaju racune tako da imaju potrebu da idu prevozom u vreme u kome bi ih ti banovao :)

ne sluze penzioneri samo da bi isli do pijace ili doktora.

koliko vidim prilazni putevi se jos grade i dosta njih je blokirano.. jos to nije profunkcionisalo...
na primer ja ne znam da li se trenutno na njega i mozes popeti ako ides iz pravca ade?
znam da pre dva meseca kad sam prolazio nije moglo..samo je bilo brdo nekih provlacenja kako koji deo otvore za prolaz....mozda su sad otvorili neki prolaz i za NB

Ok, da pretpostavimo da su prilazi zatvoreni. Kako onda drug @Platin dodje do cifre od 35000?? :rotf:

a vidis razlog da ne budu van tog termina?

to je klasicna diskriminacija...
ti ljudi nemaju prava na zivot i da idu kad pozele negde?

takodje.. zaboravljas da cesto osim tih "zanimanja" koja im prepisujes oni cuvaju unuke, rade neke privatne poslove, placaju racune tako da imaju potrebu da idu prevozom u vreme u kome bi ih ti banovao :)

ne sluze penzioneri samo da bi isli do pijace ili doktora.

A gde sam ja napisao to sto mi pripisujes?

Moj post je odgovor na ivin gde ona kaze da se penzioneri voze u 11 sati i kolabiraju u autobusu. A ja odgovaram sto da se ne voze u 11 sati, uz neke razloge koji su mi pali na pamet u tom momentu. Nigde nisam napisao da ne treba da se voze u to ili u bilo koje drugo vreme. I svaki moj post na tu temu je u prilog tome da stariji gradjani treba da imaju jeftine markice da bi sto vise izlazili.

Ne znam sta ti je to trebalo da me optuzujes za diskriminaciju.

Hoces put preko vodo-izvorista od kojeg se snabdeva veci deo grada? Samo izvoli. Ali onda ces da kupujes vodu za pice, gde jedan litar kosta pet puta vise nego kubni metar cesmovace. Samo napred.
Most od 140 miliona (po zavrsetku 160) bi kostao osetno manje da nije pravljena sredisnja cvrsta celicna konstrukcija. Ada most je 45 metara sirok - Gazela ne dobacuje ni do celih 30.

Jel govoris o ovome sto je do sada napravljeno (o bezveznim skretanjima) ili o konacnom izgledu kada sve bude napravljeno?

- - - - - - - - - -

Djilas je apelovao da puste grad da zavrsi barem sam most i prve pristupne puteve pre nego sto pocnu da rade Gazelu... ali je kod inat uveliko nadvladava zdrav razum.

Ne bi išao preko izvorišta već daleko iza izvorišta. Nemaš neki komentar za projekat mosta iz Nemanjine? Vodu ionako kupujem flaširanu.

Govorim o ceni za sam most. Dokument je svojevremeno mogao da se pogleda u ulaznom holu Skupštine grada, pa je sklonjen.

Guglaj malo. Da ne govorim o tome da je tender za nabavku autobusa namešten tako da Ikarbus ne može da ispuni uslove, jer je predviđeno da autobusi koji će biti kupljeni imaju Euro 5 motore. Pre nego što kreneš u priču da tako treba, seti se pljačke taksista kojima su hteli da uvedu obavezu korišćenja vozila sa Euro 3 motorom, pa su ljudi bili prinuđeni da uzimaju kredite za nova kola, a posebno što su taksisti Pink taksija bili prinuđeni da uzimaju Mercedese A i B klase po kriminalnim uslovima. To je pravdano pričom da su to evropske norme. Bez obzira što se u Austriji i Nemačkoj, na primer, na taksiju bez problema voze Mercedesi W123 klase, a to je auto star trideset godina i više.

Platine, čelična konstrukcija mosta nema apsolutno nikakve veze sa cenom mosta. Kinezi su napravili most dug 42 kilometra, širok 65 metara za 120 miliona evra. Imaj na umu da sve što pričam o tom promašenom mostu ne pričam napamet, jer j moj otac kao arhitekta radio u Energoprojektu, i sarađivao sa našim najboljim arhitektonskim stručnjacima, od kojih he Brana Jovin samo jedan. Dakle ja prenosim ono što su ljudi iz struke rekli da ne valja i zašto ne valja.
Procena Jovinova je da će most, zajedno sa prilazima, pristupnicama i tunelima koštati oko milijardu evra. Jednu milijardu evra. Za te pare mogli su da se sagrade dva samonoseća mosta preko Dunava i još jedan gredni preko Save.

Da ne govorim o tome da su se na asfaltu na mostu na Adi pojavili krateri, ne rupe ili udarne rupe, već krateri dubine 7-8 i širine oko 20 santimetara. Zašto je stavljan tako loš, redak i plitak asfalt? Zašto nema šljunčane podloge pod asfaltom? Zašto , kako se vidi, nije ispitana stabilnost terena i zašto je tako loše urađeno fundiranje?

Poslednja izmena:
Ne bi išao preko izvorišta već daleko iza izvorišta. Nemaš neki komentar za projekat mosta iz Nemanjine? Vodu ionako kupujem flaširanu.

Govorim o ceni za sam most. Dokument je svojevremeno mogao da se pogleda u ulaznom holu Skupštine grada, pa je sklonjen.

Guglaj malo. Da ne govorim o tome da je tender za nabavku autobusa namešten tako da Ikarbus ne može da ispuni uslove, jer je predviđeno da autobusi koji će biti kupljeni imaju Euro 5 motore. Pre nego što kreneš u priču da tako treba, seti se pljačke taksista kojima su hteli da uvedu obavezu korišćenja vozila sa Euro 3 motorom, pa su ljudi bili prinuđeni da uzimaju kredite za nova kola, a posebno što su taksisti Pink taksija bili prinuđeni da uzimaju Mercedese A i B klase po kriminalnim uslovima. To je pravdano pričom da su to evropske norme. Bez obzira što se u Austriji i Nemačkoj, na primer, na taksiju bez problema voze Mercedesi W123 klase, a to je auto star trideset godina i više.

Platine, čelična konstrukcija mosta nema apsolutno nikakve veze sa cenom mosta. Kinezi su napravili most dug 42 kilometra, širok 65 metara za 120 miliona evra. Imaj na umu da sve što pričam o tom promašenom mostu ne pričam napamet, jer j moj otac kao arhitekta radio u Energoprojektu, i sarađivao sa našim najboljim arhitektonskim stručnjacima, od kojih he Brana Jovin samo jedan. Dakle ja prenosim ono što su ljudi iz struke rekli da ne valja i zašto ne valja.
Procena Jovinova je da će most, zajedno sa prilazima, pristupnicama i tunelima koštati oko milijardu evra. Jednu milijardu evra. Za te pare mogli su da se sagrade dva samonoseća mosta preko Dunava i još jedan gredni preko Save.

Da ne govorim o tome da su se na asfaltu na mostu na Adi pojavili krateri, ne rupe ili udarne rupe, već krateri dubine 7-8 i širine oko 20 santimetara. Zašto je stavljan tako loš, redak i plitak asfalt? Zašto nema šljunčane podloge pod asfaltom? Zašto , kako se vidi, nije ispitana stabilnost terena i zašto je tako loše urađeno fundiranje?

Govoris kao da je sam Djilas asvaltirao i fundirao...

Sto se tice vode - ja necu da kupujem flasiranu. Hocu da pijem cesmovacu zauvek.

Tender je bio "namesten" tako sto je to kredit EBRD - stranaca. Stranci daju pare i stranci propisuju uslove. Tu nema ni slova koje je neobicno. A sam Ikarbus se bas i ne pokazuje, jer su par meseci kasnili sa autobisuma koje je grad narucio i unapred platio. I pored svih zezalica od Ikarbusa - grad opet planira da nabavi, bez tendera, jedno 100 vozila od te iste domace firme.

Da li su starim taksijama tamo ugradili karburatore? Ima razlike.

Cena za sam most je porasla sa 140 na 161 milion, cime je i ukupni projekat porastao sa pocetnih 404 miliona na 425. Ako neko ima novije vesti neka javi.

Nije Đilas lično radio asfaltiranje i fundiranje i onda niko nije odgovoran? Asfalt se sam postavio?

123ke su dizeli svi odreda, pa nemaju karburator.

Vidiš da ne znaš o čemu pričaš. Gledaj i dalje tih 35000 vozila dnevno na mostu na Adi, i kad ih slikaš, postavi fotku ovde, molim te.

Nikako da shvate zašto je naplativost mala. Zapravo, poverenje u gradski saobraćaj je odličan primer za stalno menjanje i prilagođavanje poverenja, shvaćenog kao kolektivno ponašanje koje je odgovor na iskustvo koje se stalno menja. Građani, u stvari, pregovaraju sa sistemom javnog prevoza i to čine svakodnevno. Rezultat tih pregovora je umanjeno ili uvećano poverenje. Javni transport je državna ustanova koja je najbliža dohvatu ruke. Možda nekad plaća greške vlasti na višim, nedostupnijim nivoima. Osim toga, javni prevoz mora da zasluži i određeno osećanje pouzdanosti, što je današnji sistem ne pruža.

Požari, loše održavanje, smanjenje broja vozila bez obzira na statistiku i potrebe, neredovnost, neorganizacija i slično. Zatim represija u vidu uvođenja prisilnih načina naplate, kontrolori u svakom vozilu. Po mom mišljenju sve daje kontraefekat, kratkoročno se čini da će povećanjem kontrolora rešiti problem, ali to je samo prividno.

Požari, loše održavanje, smanjenje broja vozila bez obzira na statistiku i potrebe, neredovnost, neorganizacija i slično. Zatim represija u vidu uvođenja prisilnih načina naplate, kontrolori u svakom vozilu. Po mom mišljenju sve daje kontraefekat, kratkoročno se čini da će povećanjem kontrolora rešiti problem, ali to je samo prividno.

Bingo :ok:

t, kratkoročno se čini da će povećanjem kontrolora rešiti problem, ali to je samo prividno.

meni vise lici da je ideja kreirana da bi se uzele pare na pravljenju uniformi a kad istekne 6 meseci na koliko potpisuju ugovor ima sve opet da propadne kao i oni prsluci za koje su uzete pare a vise se ne koriste, kao i one nalepnice za ulaz ..izlaz i sve druge moguce ideje za koje se u startu znalo da ce da prcnu ali su se uzele pare za pripremu :)

Pre neki dan, posle dugo dugo vremena naidjem na kontorlu, tako da sam morao da otkucam kartu sa kojom sam se vozio vise od mesec dana.
A sto je najgore, na kraju mi kontrolor nije ni trazio kartu. Pregledao dve-tri karte na sredini autobusa i otisao da prica sa vozacem.

- - - - - - - - - -

Ne zaboravi da ada most podrazumeva i šinski deo koji nikada neće biti odrađen.
Znači kad se oduzme to koliki je odnos ada - gazela (koja je samo za automobile)
Ne znam mičeš li svoje dupence s' dorČola, jel si se provozao skoro onim roler - kosterom.
Baci pogled na bilo koji stari plan grada. Novi (provereno) neće izaći dok se ne odradi cela ona glupa petlja kod jugopetrola.
Pogledaj kako je iš'o put od gospodarske do jugopetrola.
To nije NI JEDNA PUNA STANICA a sada je da se to prođe potrebno iz pravca čukarice 3 minuta a o onom kretenizmu iz pravca grada tek da ne govorim.
Da bi se olakšao put onima koji tu što kolima, što kamionima protutnje u tranzitu, ja (mi) svakog dana u autobusu izgubim dodatnih 7 minuta života na đilasove krivine.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back