Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Probaću da ti odgovorim a da ne idem u širinu. Prvo, naplate karata je bilo i pre bus plusa i uvek je postojala neka kontrola koja je to kontrolisala (GSP-ova, Lastina), ali ni jedna kontrola nije ovako kidisala na građane kao besni psi. Nikad kontrola nije išla u pratnji policije, nikad kontrola nije zaustavljala autobuse ni kočila saobraćaj. Ovde se vidi razlika između privatne i državne firme za naplatu. Privatna firma će učiniti sve zarad novca i neće se ustručavati ni jednog načina da utera dug. Ono što mi smeta je što nam povećavaju namete i poreze a niko se ne pita zašto, narod trpi i prihvata. Pa ljudi, i ta komunalna policija se od nekud finansira. Ako nama povećavaju PDV, zašto komunalci koji su u službi građana, štite neku tamo privatnu firmu?

Drugo, ako je bus plus uveden zato što je to bolji sistem naplate (a tehničke mogućnosti zaista ima da bude bolji), zbog čeka mi nemamo skoro ništa novo osim što imamo bip umesto škljoc? Da li je BUS PLUS uveden samo da bi Apeks uzimao pare, ili i građani imaju nekakve koristi? Zašto se sada ne iskoriste tehničke mogućnosti kent kart aparata?
Eto, to su razlozi zašto mrzim bus plus.
Хаха, ето са колико незнања наступаш..тужно или смешно, не зна човек како да се понаша. Елем, уопште није тачно да је контрола у време док је ГСП контролисао била блажа од садашње. То није уопште тачно.
А и "есенција" гсп-оваца међу контролорима је и данас запослено у Апексу исто као контролори.
Да се вратим на тему: и тада је контрола била јака, чак и далеко строжија него данашња, ишли су у пратњи чак и праве полиције тамо где је требало!..

Друго: није тачно да Апекс силом наплаћује дугове тако што "кидише на путнике".
Па, кад си ти видео у ГСП да је два месеца заредом била слободна бесплатна вожња за све, без контроле, као што је овде било јануар-фебруар 2012.године?..
Кад си ти чуо да је неко из ГСП рекао "док су ледени дани да контрола буде блага и да не истерује путнике" и том изјавом градоначелник дао сам себи "аутогол" и обесмисли контролу?..
Па, данас су ми се смејали бивши ГСП-ови контролори (који сада раде у Апексу) када су говорили о томе јер то никад није било у ГСП раније!..И још нешто да додам: није тачно да је Апекс наредио тачкасту контролу од 15.јула па до 7.новембра, када су заустављани сви превози, већ је то Дирекција за јавни превоз тражила.

Какве везе они имају са поласцима?!..Па, дајте људи уозбиљите се...:confused:

Koliko se secam dispeceri su presli iz gsp u bus plus.

A dobro secam. Evo i linka.

http://www.totalportal.rs/ekonomija/276828/kontrolori-gsp-nece-na-manju-platu/
"Kontrolori, otpravnici i dispečeri sele se na nove adrese, jer su prodaja i naplata karata, kao i kontrola i upravljanje vozilima prešli u ruke firme "Apeks solušn tehnolodži"."

Koliko se secam dispeceri su presli iz gsp u bus plus.

A dobro secam. Evo i linka.

http://www.totalportal.rs/ekonomija/276828/kontrolori-gsp-nece-na-manju-platu/
"Kontrolori, otpravnici i dispečeri sele se na nove adrese, jer su prodaja i naplata karata, kao i kontrola i upravljanje vozilima prešli u ruke firme "Apeks solušn tehnolodži"."

Пуно неистина, веруј ми. :)..
Нетачно објављено, само је нешто делимично тачно а то је: један део контролора из ГСП је прешао у Апекс.
Све остало (отправници, диспечери, итд.) нема никакве везе са Апексом, а ако ми не верујеш прошетај до Зеленог Венца па питај онде доле отправнике у ком предузећу су запослени. Сви до једног су у ГСП.
Они су директно задужени за организацију саобраћаја а Апекс (са својим системом) је само техничка логистика и ништа више.

Пуно неистина, веруј ми. :)..
Нетачно објављено, само је нешто делимично тачно а то је: један део контролора из ГСП је прешао у Апекс.
Све остало (отправници, диспечери, итд.) нема никакве везе са Апексом, а ако ми не верујеш прошетај до Зеленог Венца па питај онде доле отправнике у ком предузећу су запослени. Сви до једног су у ГСП.
Они су директно задужени за организацију саобраћаја а Апекс (са својим системом) је само техничка логистика и ништа више.

Sto nisu demantovali ako je neistina.

Sve lepo pise.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=12&dd=07&nav_id=563770

"Firma "Apeks solušn tehnolodži", koja je tenderom dobila posao uvođenja novog sistema kontrole, naplate i upravljanja javnim prevozom"

"Za poslove otpravnika i dispečera, na konkursu je bila navala. Međutim, u GSP ima 175 otpravnika i 78 dispečera, a potreba Direkcije za javni prevoz je da na ovim poslovima angažuje njih 18. Pet otpravnika je već prešlo u novi centar za kontrolu. U GSP je bilo angažovano 33 otpravnika na privremeno- povremenim poslovima i oni će, takođe, ostati bez posla."

Zelenjak. Početna stanica pedesettrojke oko pola osam

P121212_1918_01.jpg

Sto nisu demantovali ako je neistina.

Sve lepo pise.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=12&dd=07&nav_id=563770

"Firma "Apeks solušn tehnolodži", koja je tenderom dobila posao uvođenja novog sistema kontrole, naplate i upravljanja javnim prevozom"

"Za poslove otpravnika i dispečera, na konkursu je bila navala. Međutim, u GSP ima 175 otpravnika i 78 dispečera, a potreba Direkcije za javni prevoz je da na ovim poslovima angažuje njih 18. Pet otpravnika je već prešlo u novi centar za kontrolu. U GSP je bilo angažovano 33 otpravnika na privremeno- povremenim poslovima i oni će, takođe, ostati bez posla."
Та вест је бајата а лепо пише "требало би". Требало би није исто као морало би.
То је можда био само план (да и диспечери и отправници пређу у Апекс) али није заживело.
Можда треба питати у ГСП због чега је тако?...

Poslednja izmena:
Поента је то да Апекс није надлежан за организацију саобраћаја већ за техничку логистику организације а за саму организацију су надлежни превозници (ГСП, Ласта, и остали).

Поента је то да Апекс није надлежан за организацију саобраћаја већ за техничку логистику организације а за саму организацију су надлежни превозници (ГСП, Ласта, и остали).

Poenta je to da niko nije nadlezan sto vec sat vremena cekam bus.

Naplata je vec nesto drugo.

potpuno mi je svejedno, apex, gsp, ovom ili onom...kome god da idu pare, bas me onako..svrbi..da prostite...
samo, da nekog prodju a da od mene traze kartu, e to vec nece da moze :)
naravno, ne mislim na maloletnike i druge zvanicne kategorije...

Koliko znam Bus plus je nadlezan za polaske. Tako da cisto sumnjam da ce sami sebe da kazne.

Busplus je sistem naplate markica i karata. On ima uticaja samo kada se otkucavanjem utvrdi da publika radi nesto sto nije bas u skladu sa linijama. Pa kada to vide onda to ide... valjda direkciji za prevoz grada, pa ako oni odobre, onda GSP salje vozila tako. GSP nije nestao, nije privatizovan, nista slicno.

Pa kada bi busplus bio to sto ti kazes - onda bi se to zvala privatizacija GSP-a. A ne vidim da iko ziv to tako zove.

Nema nikakve veze?
To je kao kada bi pazar iz kasa iz maksija uzimalo udruzenje lovaca.
Nedostatak domacina.
Nedostatak mozga.

nije bas tako ... to je funkcionisalo dosta solidno i dobro.. novac je isao gradu a grad je posle davao gsp-u novac... jer je naravno gsp-u uvek trebalo vise od onog sta se dobijalo naplatom markica, povlastica i karti...

Samo da prijavim ... veceras sam se cak 2 puta svercovala na po dve stanice
a imala sam karticu :rumenko:
nekako mi doslo da isprobam ... vidim ama bas niko nije kucao :mrgreen:

A meni baš danas jedna devojka koja me pitala gde može da uplati dopunu za karticu kad sam joj rekla da ne troši pare jer je kradonačelnik reko da može ovih dana gratis rekla da je i ona tako čula, ali videla je da su neku ženu izbacili na Trgu iz trole.

:rotf::rotf::rotf:

sad se setih neke stare bake,koja je toliko `setala` karticom po ekranu,a druga je upucivala gde je `meta`

A stvar je da se uopste ne mrda - tehnika je takva, zahteva mirnu 'bliskost' kratko vreme.

Ali, uopste ne mora da se vadi. Vidjam ljude koji prislanjaju novcanik, bez problema. ja imam neku koznu futrolu - cak me i kontrolisu sa futrolom, nema problema nigde.

nije bas tako ... to je funkcionisalo dosta solidno i dobro.. novac je isao gradu a grad je posle davao gsp-u novac... jer je naravno gsp-u uvek trebalo vise od onog sta se dobijalo naplatom markica, povlastica i karti...

Ne vidim sta je tu naravno.

GSP radi sa minusom?
Aj da malo brojimo.
Ako jedan autobus dnevno preveze 4000 putnika, a realno je i vise,
puta 0.5eur cena povlascene voznje (u vozilu je 1.5eur)
ukupno 2000e dnevno po vozilu.

2000e puta 1400 vozila dnevno je 2800000 evra. Slovima: dvamilionaosamstohiljadaevra dnevno.
2800000e puta 30 dana je 84000000 evra. Slovima: osamdesetcetirimilionaevra mesecno.
I to po povlascenim cenama.
Ako sa ovim parama neko nema dovoljno za dizel po povlascenoj ceni, i za plate soferima, onda ga treba staviti u spicu za dnevnik. Da se vrti, da narod gleda budalu kakvu svet video nije.
Ovde mora da pretekne za bar pet novih autobusa mesecno.
A grad ko najveca sirotinja zanavlja vozni park svakih 35 godina, kada dobiju poklon od Japanaca.
I da se razumemo, nije ni GSP ni KentKart ni Apex dobio autobuse. Dobili su ih gradjani.
Ovi puzevi treba samo da sipaju, operu i voze.

Ebote, pa kolko god bio nesposoban, ne mozes sa gradskim prevozom napraviti takve gubitke da grad mora da donira plate vozacima.
Al izgleda tajfun moze.

isuvise pausalna ocena koja u sustini nema veze sa stanjem na terenu

ti rece dizel i plate soferima.. a sta cemo sa ostalim zaposlenima?
od cistaca, preko mehanicara do birokratskog aparata... IT sluzbe.. da ne nabrajam..
a sta je sa rezervnim delovima :)
tu postoji dosta slozenija prica koje oni koji ne udju u materiju i gledaju sa strane uopste nisu svesni .... ali da ne sirimo pricu..u pravu si :)

da se razumemo... ne kazem da nema muvanja, niti ista branim, ..ja sam ti samo rekao kako je sistem funkcionisao i da sistem napalate nikad nije bio u okviru gsp-a i da bus plus nema veze sa tim.
ljudi grese sto sistem napalte prevoza poistovecuju sa organizovanjem prevoza i raznoraznim drugim muvazama :)
bus plus je mozda pokrice za neke muvaze, ne ulazim u to ali on je jedan dosta dobar sistem naplate prevoza sa velikim potencijaom.. ja ovde branim sistem ne njegovu realizaciju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back