Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kada udjem u Maxi i vidim svo ono polutrulo voce koje prodaju samo okrenem glavu i odem da kupim nesto drugo. Tako ti je i sa Gsp-om. Ko se pomiri sa sudbinom placa, ko ne taj gleda nacina da ne plati.

nije dobar primer.
kazes.. kad mi se nesto ne svidja odem i kupim nesto drugo a onda za gsp kazes ne placam.
pravi primer je da ako ti se ne svidja gsp ides kolima ili taksijem. (uzmes nesto drugo :) )

ti sigurno u maxiju kad ti je nesto trulo ili lose to ne ukrades a ovde prakticno ukrades voznju :mrgreen:

los primer :)

Još jedan vid pljačke Busplusa su kartoni koje nam naplaćuju 40 i 250 dinara!!
Znači nigde u svetu ne postoji situacija da posebno plaćate karton - papir + cenu vožnje!
Kolike se pare na ovome maznu, nek izračunaju matematičari, ali sigurno je da nisu beznačajne.

A jesmo li mi zaradili te plate? Mnogo trazimo, a da li dajemo dovoljno zauzvrat?

Preradili smo ih. Radnik u Metrou recimo u Nemackoj dobije 7 puta vecu platu od plate radnika Metroa u Srbiji za ulozeni isti rad.
Cak i da to nije problem,a jeste,opet ostaje stanje da ni tog i takvog posla nema dovoljno a da nezaposleni regularno moraju da placaju sve dazbine.

nije dobar primer.
kazes.. kad mi se nesto ne svidja odem i kupim nesto drugo a onda za gsp kazes ne placam.
pravi primer je da ako ti se ne svidja gsp ides kolima ili taksijem. (uzmes nesto drugo :) )

ti sigurno u maxiju kad ti je nesto trulo ili lose to ne ukrades a ovde prakticno ukrades voznju :mrgreen:

los primer :)

A recimo, nekom se svidja gsp ali jednostavno nema novac za voznju/voznje?

Sjajno poredjenje,po obicaju.
Ovde ljudi nemaju novac za osnovne potrebe,pa se to proglasava luksuzom ne bi li se prikrilo propadanje.
Osnovne potrebe? Koje su to osnovne potrebe?

Pa moj deda je pešačio i po 12 kilometara u jednom pravcu do udaljenih njiva da bi tamo okopao kukuruz ili pokosio travu, a mi ovde pričamo o osnovnoj potrebi da se negde ide gradskim prevozom besplatno????

Osnovne potrebe? Koje su to osnovne potrebe?

Pa moj deda je pešačio i po 12 kilometara u jednom pravcu do udaljenih njiva da bi tamo okopao kukuruz ili pokosio travu, a mi ovde pričamo o osnovnoj potrebi da se negde ide gradskim prevozom besplatno????

Pa dobro... Nek je njemu laka zemlja, (pošto je to verovatno odavno bilo) ali ne zaboravi da smo u dvadesetprvom veku

Pa dobro... Nek je njemu laka zemlja, (pošto je to verovatno odavno bilo) ali ne zaboravi da smo u dvadesetprvom veku
Ne zaboravljam ja to.
Samo, ne zaboravljam da sve što koristiš treba i da platiš. Pa i ovaj internet koji je tekovina 20. veka, ali nije džabe.
Pa i taj gradski prevoz ćeš ili da platiš, a ako nećeš njega imaš alternative. Jedna od njih je da ideš peške.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back