Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mogu vozaci da pricaju sta hoce, ali znam da nisu lose placeni. .

nisu uopste lose placeni, cak stavise sa gledista trenutne situacije u zemlji su jako dobro placeni
inzenjerske plate u gsp-u su malo vece od njihovih. (a kad uporedis godine studiranja i usavrsavanja sa vozackom skolom .... razlika je neznatna)

posao jeste tezak i naporan ali zato imau beneficiran radni staz..sta bi vise.
da im se dozvoli bahato ponasanje?

ako im se ne svidja neka odu..za jedno mesto vozaca siguran sam da bi u ovom trenutku nasli 100 zainteresovanih mladih strpljivih sa nervima

Vesti :: Beograd

Bez validiranja karata u saobraćajnim špicevima »

31. Avgust. 2012 | 14:41, Izvor : Studio B, Komentari: 0

Vlasnici personalizovanih karata od ponedeljka, 3. septembra, neće morati u saobraćajnim špicevima, od 6 do 9 sati i od 15 do 18 sati, da validiraju svoje karte, izjavio je član Gradskog veća Željko Ožegović.

busplus06072012.jpg

Nakon šestomesečne analize došli smo do važnih podataka koji su nam omogućili da izvršimo određene reorganizacije. Uvešćemo dodatne autobuse na linijama 37, 23, 78 i 95, a smanjićemo na linijama 54, 108, 602 i 711. Linija 22l biće ukinuta. Mi i dalje apelujemo na sugrađane da van ovih špiceva očitavaju svoje kartice kako bismo uredno mogli da pratimo frekvencije putnika na određenim autobuskim linijama i kako bismo mogli da reagujemo. Analize su pokazale da se u špicevima oko 50 odsto sugrađana uredno validira - precizirao je Ožegović.

Kako je istakao, analize su pokazale da vlasnici nepersonalizovanih karata uglavnom koriste te karte u intervalima jedan, dva ili sedam dana, te je ideja da do kraja godine budu uvedene i vremenske karte koje će biti dnevne, dvodnevne i sedmodnevne. On je dodao da će posebna studija pokazati kakve su mogućnosti za uvođenje vremenskih karata vezanih za dvosatno ili trosatno korišćenje javnog prevoza.

Ožegović je podsetio da je beogradskim osnovcima omogućen besplatan prevoz u vozilima gradskog saobraćaja.

- Do kraja godine svim osnovcima će biti izdate legitimacije. Sekretarijat za obrazovanje će sa direktorima škola stupiti u kontakt te će oni biti obavešteni o procedurama na koji će način đaci dobiti legitimacije. Školarci više ne moraju da idu na prodajna mesta, oni će te legitimacije dobiti u svojim školama - kazao je Ožegović.

Prema njegovim rečima, procenjeno je da u Beogradu od 123.000 učenika oko 105.000 koristi usluge gradskog prevoza. Do sada je oko 5.500 đaka izvadilo personalizovane legitimacije, a do kraja godine svi će ih dobiti. On je dodao da će učenici dok ne budu dobili legitimacije moći da koriste vozila gradskog prevoza uz đačku ili zdravstvenu knjižicu ili neki drugi dokument.

Izvor: Studio B

- broj vozila na linijama 37, 23, 78 i 95 biće povećan
- broj vozila na linijama 54, 108, 602 i 711 biće smanjen
- trolejbuska linija 22L biće ukinuta.

Šteta za 22L :(

jutros sam isla lastom na tresnju,i super,validator nije radio.znaci prisiljena sam bila na sverc.
sedela sam iza vozaca,pa sam cula njegov razgovor sa jednim putnikom...zalio mu se na platu,kaze on ima 35hilj,i samo jedan slobodan dan (e sad,ne cuh...mesecno ili nedeljno slobodan dan),i rekao da je u gsp-u mnogo bolja situacija sto se tice nego kod njih,i da oni imaju 50hilj.
eto,raskrinkali smo ih :lol:

jutros sam isla lastom na tresnju,i super,validator nije radio.znaci prisiljena sam bila na sverc.
sedela sam iza vozaca,pa sam cula njegov razgovor sa jednim putnikom...zalio mu se na platu,kaze on ima 35hilj,i samo jedan slobodan dan (e sad,ne cuh...mesecno ili nedeljno slobodan dan),i rekao da je u gsp-u mnogo bolja situacija sto se tice nego kod njih,i da oni imaju 50hilj.
eto,raskrinkali smo ih :lol:

Pa kako je onda Lasta bolja od GSP-a. Lik koji vozi Lastu sabajle kad idem na posao je bar 17 puta bolji vozac od ovih iz GSP-a. Ili su ovi tamo izgleda primali samo clanove biblioteke.

A drugo valjda postoji neki zakon o radu u ovoj drzavi. Jedan slobodan dan mesecno je svakako razlog da se rukovodstvo prijavi za mobing. A posebno jos u firmi gde vozaci voze putnike.

Pa kako je onda Lasta bolja od GSP-a. Lik koji vozi Lastu sabajle kad idem na posao je bar 17 puta bolji vozac od ovih iz GSP-a. Ili su ovi tamo izgleda primali samo clanove biblioteke.

A drugo valjda postoji neki zakon o radu u ovoj drzavi. Jedan slobodan dan mesecno je svakako razlog da se rukovodstvo prijavi za mobing. A posebno jos u firmi gde vozaci voze putnike.
i meni su lastini vozaci super,za razliku od ovih `drvoseca` u gspu

22L bi bio smislen prevoz da 19, 21, 22, 29 i 31 idu retko, ali to nije slucaj. Cekajuci na stanicama od Studenjaka do Slavije je na svakih par minuta dolazilo neko vozilo od pomenutih linija, a na 22L je valjda jedna trola samo saobracala - sto znaci na jedno 20 minuta.

Resenje bi bilo da 22L ima 20 trola i da vozi samo svoju trasu, a da ovi ostali ne zalaze u centar posle Slavije. A to bi povuklo mnogo presedanja... Nijedno resenje nije jednoznacno i sa svim argumentima na svojoj strani.

nije 3 nego sve skupa 5
i jeste, mnogi ljudi upravo cirkulisu na tom potezu jer je to centar skoro svih drzavnih ustanova i svi oni koji su dolazili iz pravca zelenjaka ili trga su koristili tu trolu da bi pozavrsavali obaveze

sad ce samo nepotrebno puniti ove druge.
ja sam licno uvek ulazio u tu jer je bila praznija od onih koje su isle ka drugim odredistima

22L bi bio smislen prevoz da 19, 21, 22, 29 i 31 idu retko, ali to nije slucaj. Cekajuci na stanicama od Studenjaka do Slavije je na svakih par minuta dolazilo neko vozilo od pomenutih linija, a na 22L je valjda jedna trola samo saobracala - sto znaci na jedno 20 minuta.

Resenje bi bilo da 22L ima 20 trola i da vozi samo svoju trasu, a da ovi ostali ne zalaze u centar posle Slavije. A to bi povuklo mnogo presedanja... Nijedno resenje nije jednoznacno i sa svim argumentima na svojoj strani.

Koliko god da cesto idu nije dovoljno. Ja cekam obicno kod Beogradjanke i u spicu moram bar 5-6 da propustim da bih usao u sedmu.

Nadam se da ce te trole preci bar na 22l do Crvenog krsta.

Na celoj toj trasi najveci problem je potez od Slavije do Crvenog krsta. To je usko grlo jer ima samo jednu traku.

A za 31 je usko grlo Dusanovac. Prvo kifla i izlazak vozila na autoput, a posle semafori u Ustanickoj kod Beomedicine. Tu moze jezivo da zaguzva. Bukvalno nekad sat vremena u spicu treba da se prodje ta deonica od 2 stanice.

Koliko god da cesto idu nije dovoljno. Ja cekam obicno kod Beogradjanke i u spicu moram bar 5-6 da propustim da bih usao u sedmu.

Nadam se da ce te trole preci bar na 22l do Crvenog krsta.

Na celoj toj trasi najveci problem je potez od Slavije do Crvenog krsta. To je usko grlo jer ima samo jednu traku.

A za 31 je usko grlo Dusanovac. Prvo kifla i izlazak vozila na autoput, a posle semafori u Ustanickoj kod Beomedicine. Tu moze jezivo da zaguzva. Bukvalno nekad sat vremena u spicu treba da se prodje ta deonica od 2 stanice.

Potpuno se slazem - nase ulice su preuske. Cak i tamo gde ima sirih ulica, one se zavrsavaju u 'nigde'. Npr. pocetak Despota Stefana je - na sematoru :roll: Plus sto se ulica jos pre Banije suzava na samo dve trake :roll:
Sasvim se slazem za trase trola, za trasu 25, 26... Nije zabavno ni kada se ide na Karaburmu i kada ne mozes da obidjes autobus od Visnjicke pa do stare okretnice (mislim, ne mozes na legalan nacin). Vazi i za drugi smer, naravno.
Ipak, to je glupost projektovanja ulica - a dosta tih naselja je novo, moglo je da se isplanira ali nikoga nije bilo briga. Izgleda da je projektantima bilo epohalno i to sto postoje normalne dve trake - pa jos sa trotoarom... :roll:

U vesti se kaze:
"Prvi rezultati pokazuju da je prihod Direkcija za javni prevoz porastao za nekih 150 do 200 miliona mesečno,"

Prethodna vest je bila da je naplata povecana za nesto vise od deset posto.

Iz ove dve vesti moze se lako izracunati da Turcin prihoduje 2000 miliona dinara mesecno, sto je grubo izracunato 20 miliona evra mesecno.

To znaci da gradjani Beograda za prevoz Turcima placaju oko sedamsto hiljada evra dnevno.

Pri tome Turci nisu morali da kupuju vozila. Oni nas ne voze u svojim turskim autobusima, nego u nasim vozilima, koje su gradjani dobili od Japana.

Znaci Pola Miliona Evra Dnevno gradjani daju Turcima.

Cenim da bi za te pare autobusi morali da budu pozlaceni umesto zuti.

U vesti se kaze:
"Prvi rezultati pokazuju da je prihod Direkcija za javni prevoz porastao za nekih 150 do 200 miliona mesečno,"

Prethodna vest je bila da je naplata povecana za nesto vise od deset posto.

Iz ove dve vesti moze se lako izracunati da Turcin prihoduje 2000 miliona dinara mesecno, sto je grubo izracunato 20 miliona evra mesecno.

To znaci da gradjani Beograda za prevoz Turcima placaju oko sedamsto hiljada evra dnevno.

Pri tome Turci nisu morali da kupuju vozila. Oni nas ne voze u svojim turskim autobusima, nego u nasim vozilima, koje su gradjani dobili od Japana.

Znaci Pola Miliona Evra Dnevno gradjani daju Turcima.

Cenim da bi za te pare autobusi morali da budu pozlaceni umesto zuti.

Greska u racunu...
Oko 20 miliona evra mesecno jeste nekih 670 hiljada evra na dan. Medjutim, busplus ima samo 8,53% prihoda koji se zaradi na markicama i kartama. To je 57000 evra na dan za busplus i 613000 na dan za gsp.

Greska u racunu...
Oko 20 miliona evra mesecno jeste nekih 670 hiljada evra na dan. Medjutim, busplus ima samo 8,53% prihoda koji se zaradi na markicama i kartama. To je 57000 evra na dan za busplus i 613000 na dan za gsp.
Поента је да "Бус- Плусу", приватној фирми изван система ГСП, не би требало да иде - ништа, јер не треба ни да постоји тако нешто.

Greska u racunu...

Znaci naplata se povecala za Bus plusov deo, a GSP i dalje ima isto koliko je imao i pre toga.

A mi imamo zezanciju sa vadjenjem kartica, validiranjem i ulaskom na prednja vrata i kontrolnim punktovima.

I samo da napomenem da jutros nisam mogao da udjem u autobus. Bilo je 200 ljudi na stanici, stoji narod na kolovozu jer nema mesta na trotoaru.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back