Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za personalizovane zona vise nema. Svi placaju po ceni prve zone.
Ko hoce neka pise Djilasu da vrati drugu zonu, skuplju, ako zeli.

Javasluk nisu napravili Beogradjani.

e,tu te cekam platinovicu!`suplja tikva sama zveci`!
ocito se i ne vozis gradskim prevozom,pa otud nemas pojma.-zone placaju SAMO vlasnici NEPERSONALIZOVANIH KARTICA.
tako da vidim da nemas pojma,kao sto i pre pretpostavih.....vozis se privatnim autom...pitam se sto se ondaK ovoliko bunis?radis kod gsp..,ili imas nameru??

ja sam dodjos i javasluk sam zatekla kd sam dosla u bg jos pre 10 godina...e sad,javasluk je zatecen...a ko ga je napravio,ne znajem...vidite vi beogradjani

opjo, pa to je i rekao :eek:

haha, pa da, to ovi dodjosi dosli i izmislili sverc, svi Beogradjani su fini i posteni, svi placaju prevoz :andjeo: Jedino ovi koji bas nemaju ili ovi koji su shvatili da pare idu kuda ne bi trebalo, ali dodjosi ako ne placaju, to je iskljucivo zato sto su nevaspitani seljaci :lol: :lol:

haha, pa da, to ovi dodjosi dosli i izmislili sverc, svi Beogradjani su fini i posteni, svi placaju prevoz :andjeo: Jedino ovi koji bas nemaju ili ovi koji su shvatili da pare idu kuda ne bi trebalo, ali dodjosi ako ne placaju, to je iskljucivo zato sto su nevaspitani seljaci :lol: :lol:

9 od 10 stanovnika Beograda su tu od posle 1945., kad je poceo period velikog rasta grada... ne obavezno i kvaliteta.

Nekada je bilo sramota da se svercuje, nekada se na utakmice islo u odelu sa kravatom i masnom... Sada su tu neki novi, podivljali...

Selite prestonicu bilo gde iz Beograda, sto dalje to bolje. A ako se ostali krajevi ne dogovore, sto je verovatno, dobitnik da se izvuce iz bubnja. Za celu proceduru je dovoljno 3 meseca.

Ti ces nekom da kazes da se seli :lol: haha, mozda status moderatora na krstarici daje tu mogucnost, ko ce ga znati :lol:

Nekada je bilo sramota gradjane tretirati ovako kako ih tretiraju danas, zaista je vise nebitno ko je odakle dosao, ne radi se o tome, ili barem ne bi trebalo da se radi... Jedino sam razocarana brojem ljudi koji se pojavljuju na protestima... eto koliko je Beogradjanima stalo do njihovog grada... Kad treba dizati bunu po internetu, nije problem, kad treba prosetati do Trga, znaci samo prosetati, tesko je dici dupe... Sta reci.... Znaci ne radi se o tom da se busas za besplatan prevoz, vec da se pobunis sto uredno platis kartu a grupica kontrolora te maltretira i zadrzava na carinskom punktu pola sata :lol: Prethodno te naravno postroji ko pilice da slucajno ne udjes na pogresna vrata... mo's misliti :lol:

Ali dobro, ima Platina koliko hoces po forumima pa su tu da nam predoce sve prednosti takvog sistema :lol: A kad im ponestane argumenata, valja potegnuti problem dodjosa, da slucajno koja tema ne prodje bez toga...

Koji smaraci :lol:

ajmo.jpg

Potpuno podrzavam ove proteste,s obzirom da nisam iz BG-a a upisao sam fakultet tamo,moracu i ja da "skoknem" jedan dan kada budu bili protesti pa da podrzim,jer cu realno biti zrtva sve toga od oktobra.
Iskreno,da se ta BusPlus glupost uvela u Novom Sadu,ljudi bi cutali i trpeli ili bi se zalili nesto malo nazalost,***..Ovako kada vidim koliko je ljudi doslo na prosli protest 23.07 ako se ne varam,zaista ima da popuste malo,naravno pod uslovom da se sve cesce i cesce odrzavaju takvi skupovi,a predpostavljam da hoce. :)

A sta je cilj protesta? Da se vrati sistem gde moze da se krade?

Da moze karta da se otkuca za inat kontroli ispred nosa? To vise ne moze... i to je u principu sva razlika.

Da se normalizuje odnos cena - kvalitet. Opet ponavljam ne podržavam opciju besplatnog prevoza, ali ne može bus+ da lapa pare od karti a da se mi vozimo u krš autobusima.
Koliko je Đilasov bus+ u minusu samo zbog Đilasovih cigana. Ali to su cigani
Pre neki dan posvađala sam se uautobusu sa ridžovankom jer nisam htela da joj dam moju kartu na proveru, dok ona ne porveri kartu ciganima na sedištu preko puta. Onda mi je ona rekla
-pa zar misliš da oni imaju karte?
-onda im kucaj kaznu.
-zar misliš da imaju lične karte?
Šta reći dalje

Da se normalizuje odnos cena - kvalitet. Opet ponavljam ne podržavam opciju besplatnog prevoza, ali ne može bus+ da lapa pare od karti a da se mi vozimo u krš autobusima.
Pre neki dan posvađala sam se uautobusu sa ridžovankom jer nisam htela da joj dam moju kartu na proveru, dok ona ne porveri kartu ciganima na sedištu preko puta. Onda mi je ona rekla
-onda im kucaj kaznu.
Šta reći dalje
koliko znam putnika bez uredne karte izbacuju iz vozila.e to je mogla da uradi,ali nece.romi su gradjani prvog reda,a mi smo drugog
tako ispada po mojoj `matematici`

koliko znam putnika bez uredne karte izbacuju iz vozila.e to je mogla da uradi,ali nece.romi su gradjani prvog reda,a mi smo drugog
tako ispada po mojoj `matematici`

Znas koji je problem izbaciti rome.

Meni se jednom desilo u nocnom prevozu. Prvo sam sat vremena cekao prevoz i od 5 linija nije se pojavila nijedna. I onda u 12.00 stize naravno nocni. I sad guzva lome se rebra i posle par stanica ulaze dva cigica sa jedno 7 torbi, vreca, ko zna cega. I sad kao nemaju za kartu, pa idu samo jednu stanicu, pa imaju oni svoja prava... Zaustavi kondukter autobus i hoce da ih izbaci, pa se tu natezu, raspravljaju pola sata na vratima. Pa se onda jave neki kao nemojte njih (cigice). Pa onda drugi putnici, a sto ne njih, a belce izbacuju. Jedva su nekako izasli, pa im poispadale stvari iz onih torbi, pa bus stoji dok sad se sve to ne pokupi. Haos. Ja sam poludeo, umesto voznje od 15 minuta za markicu, kao sto je trebalo, ja sam se cimao 2 sata, platio voznju 240 din (za dvoje) i jos prisutvovao toj sceni.

-onda im kucaj kaznu.
Šta reći dalje

Odnos cena/kvalitet je bio isti i pre busplusa.
Pojedinacne karte su bile 60 dinara - kao sto su i sada.
Markice za studente, nezaposlene i penzionere su bile 1100 dinara - kao sto su i sada.
Markice za zaposlene su bile 2680 dinara - kao sto su i sada.

A ukinuta je druga zona za one sa personalizovanim markicama, tako da se oni iz Borce i drugih trocifrenih linija voze po ceni prve zone.
Sve u svemu - primecujem pojeftinjenje za deo gradjana.

A i to opet nije bila odluka gsp-a ili busplusa, nego gradonacelnika.

Pre 2 godine klime nije bilo prakticno nigde, danas ima bar gde moze da bude.

Elem - protesta ranije nije bilo - a uslovi su bili cak i gori.

I iz svega toga zakljucjem da se bune samo sverceri i to oni koji mogu da plate - ali iz kojekakvih razloga ne zele da plate nego hoce da za te pare rade nesto drugo.

Ako neko zeli da pruzi cinjenice, a ne samo da pise "dole vlada, dole busplus" ja jesam voljan da slusam.

Za Cigane... mnogo njih samo pravi nered svih vrsta i to jeste problem. Grad pokusava da ih uredi - ali raznorazna udruzenja urlaju. Valjda je Ciganima bilo bolje u 'romvilu' nego u kontejnerima gde je suvo, cisto i gde ima legalne struje... :roll:
Ne znam da li mi je vise muka od Cigana koji prave nered ili od tih nvo i slicnih krestavaca koji urlaju na grad a uistinu ne pomazu nikome nego zive na tudj racun.

Poslednja izmena:
Odnos cena/kvalitet je bio isti i pre busplusa.
Pojedinacne karte su bile 60 dinara - kao sto su i sada.
Markice za studente, nezaposlene i penzionere su bile 1100 dinara - kao sto su i sada.
Markice za zaposlene su bile 2680 dinara - kao sto su i sada.

A ukinuta je druga zona za one sa personalizovanim markicama, tako da se oni iz Borce i drugih trocifrenih linija voze po ceni prve zone.
Sve u svemu - primecujem pojeftinjenje za deo gradjana.

A i to opet nije bila odluka gsp-a ili busplusa, nego gradonacelnika.

Pre 2 godine klime nije bilo prakticno nigde, danas ima bar gde moze da bude.

Elem - protesta ranije nije bilo - a uslovi su bili cak i gori.

I iz svega toga zakljucjem da se bune samo sverceri i to oni koji mogu da plate - ali iz kojekakvih razloga ne zele da plate nego hoce da za te pare rade nesto drugo.

Ako neko zeli da pruzi cinjenice, a ne samo da pise "dole vlada, dole busplus" ja jesam voljan da slusam.

Za Cigane... mnogo njih samo pravi nered svih vrsta i to jeste problem. Grad pokusava da ih uredi - ali raznorazna udruzenja urlaju. Valjda je Ciganima bilo bolje u 'romvilu' nego u kontejnerima gde je suvo, cisto i gde ima legalne struje... :roll:
Ne znam da li mi je vise muka od Cigana koji prave nered ili od tih nvo i slicnih krestavaca koji urlaju na grad a uistinu ne pomazu nikome nego zive na tudj racun.
Svaka nova kartica posle predjenog limita za dopunu kosta 40 din. tako da pojedinacna karta je poskupela uzimajuci to u obzir.

Ti ces nekom da kazes da se seli :lol: haha, mozda status moderatora na krstarici daje tu mogucnost, ko ce ga znati :lol:

Nekada je bilo sramota gradjane tretirati ovako kako ih tretiraju danas, zaista je vise nebitno ko je odakle dosao, ne radi se o tome, ili barem ne bi trebalo da se radi... Jedino sam razocarana brojem ljudi koji se pojavljuju na protestima... eto koliko je Beogradjanima stalo do njihovog grada... Kad treba dizati bunu po internetu, nije problem, kad treba prosetati do Trga, znaci samo prosetati, tesko je dici dupe... Sta reci.... Znaci ne radi se o tom da se busas za besplatan prevoz, vec da se pobunis sto uredno platis kartu a grupica kontrolora te maltretira i zadrzava na carinskom punktu pola sata :lol: Prethodno te naravno postroji ko pilice da slucajno ne udjes na pogresna vrata... mo's misliti :lol:

Ali dobro, ima Platina koliko hoces po forumima pa su tu da nam predoce sve prednosti takvog sistema :lol: A kad im ponestane argumenata, valja potegnuti problem dodjosa, da slucajno koja tema ne prodje bez toga...

Koji smaraci :lol:

1. nekada su gradjani redovno postovali prosta pravila grada, hoces da se vozis? - kupi kartu
2. mali broj ljudi na protestima pokazuje samo da vecina zeli da plati kartu (i ne bude maltretirana od strane kontrolora zbog jednog pametnjakovica koji NECE da plati kartu) po bilo kojoj ceni, jer autobusi ne idu na vodu ili vazduh vec na gorivo koje zamislite treba da se plati NIS-u
3. nisu svi dodjosi isti ali ih ima puno nevaspitanih i bezobraznih (a to je moja procena) dozivljavao sam da se qrce i busaju i nece da plate kartu jer "nisam odavde i sta me briga, jeR hoces da se bijes a"? i sl. i na prost nacin hoce da se obracunavaju sa kondukterima koji samo rade svoj posao.

cini mi se da svi koji se bune protiv BUS PLUS sistema NECE da placaju prevoz i imaju neke "argumente" kojima brane svoju gradjansku neposlusnost.
Jadno je ko se sve izjasnjava kao stanovnik Beograda a kako se prema njemu ophodi ! - IRELEVANTNO JE ODAKLE JE POREKLOM I KADA I KAKO JE DOSAO u Beograd

Sa BusPlusom je neophodno što ranije ukinuti ugovor. Evo šta je obećano i ostvareno:

Obećano (ostvareno):

- Praćenje vozila preko sajta (ni "s" od sajta)

- Praćenje vozila preko mobilnog telefona (ostvareno jeste, ali servis ne funkcioniše dobro, netačnih informacija, sistem jako loše funkcioniše na Telenor mreži u vršnim opeterećenjima. Ne postoji informacije za noćni prevoz)

- Informisanje putnika o nailasku sledećeg vozila na prometnim stajalištima (delimično ostvareno, bilo je reči da će se svakog drugog meseca postavljati novi displeji, ali ništa od toga!)

- Vizuelna najava sledećeg stajališta u vozilima (delimično ostvareno, unutrašnji displeji za najavu stanica nisu povezani sa sistemom kako je prethodno bilo govora)

- Zvučna najava sledećeg stajališta u vozilima (izgleda da je to bio samo pokušaj, od prvo predloženog rešenja razvlačenja instalacije i postavljanju zvučnika u vozila, pribegli su jeftinijim rešenjem da validatori najavljuju stjališta, od toga ova funkcija u 80% vozila ne funkcioniše, a u prestalih često ne funkcioniše dobro)

- Mogućnost uvođenja novih karata (tehnička mogućnost postoji, ali nije u nadležnosti busplusa)

- Ugovor da prevoz neće poskupeti narednih 6 meseci (prekršeno obećanje, naime prevoz je skriveno poskupeo, pošto je ukupna cena karte bila 60 dinara, od čega je 10 dinara išlo na štampu i zaštitu (hologram). Uvođenjem BusPlus cena karte je "čisto" 60 dinara, a dodatan novac (40 ili 250 dinara) je potrebno izdvojiti za medijum, čime je prevoz poskupeo za 10+ dinara)

1. nekada su gradjani redovno postovali prosta pravila grada, hoces da se vozis? - kupi kartu
2. mali broj ljudi na protestima pokazuje samo da vecina zeli da plati kartu (i ne bude maltretirana od strane kontrolora zbog jednog pametnjakovica koji NECE da plati kartu) po bilo kojoj ceni, jer autobusi ne idu na vodu ili vazduh vec na gorivo koje zamislite treba da se plati NIS-u
3. nisu svi dodjosi isti ali ih ima puno nevaspitanih i bezobraznih (a to je moja procena) dozivljavao sam da se qrce i busaju i nece da plate kartu jer "nisam odavde i sta me briga, jeR hoces da se bijes a"? i sl. i na prost nacin hoce da se obracunavaju sa kondukterima koji samo rade svoj posao.

cini mi se da svi koji se bune protiv BUS PLUS sistema NECE da placaju prevoz i imaju neke "argumente" kojima brane svoju gradjansku neposlusnost.
Jadno je ko se sve izjasnjava kao stanovnik Beograda a kako se prema njemu ophodi ! - IRELEVANTNO JE ODAKLE JE POREKLOM I KADA I KAKO JE DOSAO u Beograd

Evo ja sam protiv Bus plusa, a placam prevoz verovatno duze nego sto ti imas godina zivota.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back