Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Joj kad se setim samo,imao sam devojku u BG-u prosle godine i do nje sam isao busom broj 95 ili 96,
i bukvalno,kupim jednu kartu za 60 dinara i udjem u bus,kad ono,i da hocu i da necu,ne mogu da "ponistim" kartu jer
su one sprave gde se cepaju karte bile toliko pune papira da nisi mogao da ubacis kartu uopste :D To su bili dani...

Mislim da ovo pravilo nece nikada zaziveti koliko god se trudili.Ako se secate,kako je uveden BusPlus najavljivalo se da ce se kartice ocitavati pre ulaska u vozilo dok bi se aparati gasili kako vozilo krene.Bogu hvala da tako nesto nisu ni pokusali da primene jer bi tek tada nastao haos.Za ovo sada,verujem da ce pokusavati neko vreme,a onda odustati.Prosto,neke stvari su fizicki neizvodljive.P.S Zanimljivo da niko ne pominje maltretiranje gradjana koji idu iz blokova ka gradu od kad su nam privremeno ukinuli tramvaje.Imamo autobuse 7A koji idu na svakih 15-20 minuta pa se napune vec na pocetnim stanicama.Cilj je preziveti do Sava centra gde se onda cekaju tramvaji.

Mislim da ovo pravilo nece nikada zaziveti koliko god se trudili.Ako se secate,kako je uveden BusPlus najavljivalo se da ce se kartice ocitavati pre ulaska u vozilo dok bi se aparati gasili kako vozilo krene.Bogu hvala da tako nesto nisu ni pokusali da primene jer bi tek tada nastao haos.Za ovo sada,verujem da ce pokusavati neko vreme,a onda odustati.Prosto,neke stvari su fizicki neizvodljive.P.S Zanimljivo da niko ne pominje maltretiranje gradjana koji idu iz blokova ka gradu od kad su nam privremeno ukinuli tramvaje.Imamo autobuse 7A koji idu na svakih 15-20 minuta pa se napune vec na pocetnim stanicama.Cilj je preziveti do Sava centra gde se onda cekaju tramvaji.

I tu moras 2 puta da overavas kartu???

dobro bre narode samo mi nije jasno sta hoćete?besplatni gradski prevoz?ja koliko se sećam plaćala se karta i kupovale se mesečne markice i kod druga tite nasega...m?
Нећемо бесплатан превоз. Хоћемо превоз доброг квалитета. Такође, нећемо пљачкашку мафију која брине само да обезбеди себе, а није је брига за опште добро.

Malopre, otvorio majstor na stanici, 2 ridžova napolju stali i blokirali vrata dok dvojica jure po autobusu i proveravaju karte. Ono što me iznerviralo je što se jedan kad su ona dvojica izašla iz autobusa, sklonio sa vrata, mahnuo šoferu na retrovizor i reko
-Teraj!!!
Ko da je stoka unutra.

Ko ne mora danas i sutra da ide iz ostalih delova ka Karaburmi i Mirijevu... neka ne ide. Jednako vazi i za prelazenje Pancevca. Ima da cekate jedno sat vremena da biste presli od Despota Stefana (malo pre raskrsnice sa Cvijicevom) pa do Bogoslovije.

Cisto da budete upozoreni...

Kako god da mozda imate automobile sa klimom - idite prevozom. Ne garantujem da ce da bude udobnije, ali ima da potrosite ludacke pare stojeci u mestu... Slabiji automobili mogu i da prokuvaju

A ti si kao bila negde po svetu??? Ne lupaj gluposti kada nista ne znas. U gomili gradova zapadnih ne postoji to pravila vec ulazis i izlazis na koja hoces vrata....naravno ima i onih gradova gde postoji neki sistem ulaska u autobuse ali to nisu SVI zato ne lupaj kad ne znas.

Karte ne treba placati iz nekoliko razloga a osnovni su:

- 60 dinara je preskupo za standard gradjana u Srbiji
- Zato sto karte naplacuje privatno zuto preduzece ciji je osnivacki kapital 500 evra i za svo ovo vreme frke oko bus plusa niko iz te firme se nije obratio gradjanima
- To zuto preduzece fakticki uzima reket GSP-u kao da GSP ne zna da naplati kartu
- To privatno zuto preduzece koristi komunalnu policiju da radi posao za njih mada im to nije u opisu posla
- Zatim one price ako na nekim linijama bude manje od 30% validiranja ukinuce se linija.....a od cega 30% ....otkud oni znaju koliko se ljudi vozilo tom linijom pa da od toga izracunaju 30%

Kad bi ova drzava pocela da radi svoj posao mnogi bi na robiji zavrsili kada je ovaj bus plus u pitanju....i iz tog bus plusa i iz gradske vlasti i iz GSP-a i iz komunalne policije

+1 :ok:

Поштовање свима,

Морам да се укључим у ову тему. Сматрам да је велико понижавање у питању са оваквим системом наплате и принципом уласка у возило на НАЈМАЊА ВРАТА.

Питам било које овлашћено лице из БУС ПЛУС компаније зашто нису увели такозване ПРЕЛАЗНЕ карте. На пример , ако у 60 минута морам да променим 3 превоза, морао бих да платим 180 дин. У преводу на српски, јефтиније ми је да идем таксијем. Молим такође да ми наведу неки већи град где постоји овакав принцип наплате.

Вас који сте на форуму, а који сте купили претплатне карте БУС ПЛУСа са сликом, питам да ли сте добили фискални рачун где се јасно види да је плаћен ПДВ.

За мене је ненормално где је минимлна плата око 200 евра, да месечна карта за јавни превоз износи 10% од примања. Молим цењене дискутанте да ми наведу пример земаља и градова где месечна претплата за јавни превоз износи 10% од минималне загаронтаване зараде.

За мене је ненормално где је минимлна плата око 200 евра, да месечна карта за јавни превоз износи 10% од примања. Молим цењене дискутанте да ми наведу пример земаља и градова где месечна претплата за јавни превоз износи 10% од минималне загаронтаване зараде.

Minimalac je manji od 200 evra. 115 din po satu. Puta broj sati, 168 za prosli mesec ~ 165 evra. Cak ni sa 180 sati nije 200 evra.

Danas....

1. Stanica "Brankov most", 20-ak kontrolora plus komunalna policija, linija 65, ulaze, pregledaju karte svim putnicima, dolaze do devojke koja im govori kako je na porodiljskom bolovanju i da su joj rekli da ili ne mora da ima karticu ili tako nesto nisam najbolje cula. Uglavnom kontrolorka joj kaze da ima pravo na besplatan prevoz samo dok je trudna a ne i dok je na porodiljskom bolovanju. Devojka kaze "zaista su me tako obavestili, nema problema izacicu." Na stanici vidim da joj kontrolorka nesto objasnjava... E sad moje je pitanje kako ce ta devojka da nastavi voznju? Kod vozaca karata nema, prvi kiosk je tek preko mosta pa i dalje ili da se vraca unazad na Zeleni venac pa da kupuje kartu, i sve to na 40 stepeni, a i pitanje je da li ce na kiosku kate naci, jer ih u jednom periodu gotovo nigde nije bilo. Cisto maltretiranje! Dokaz da definitivno treba kod vozaca uvesti prodaju karata.

2. Linija 95, pripremaju se putnici sa sidju jer je stanica blizu i vidim dve bake kako ustaju sa prvih sedista na kojima su sedele (sedista na prvim ulaznim vratima), polako i jedva se krecu ka srednjim vratima da bi izasle. Znaci nisam mogla da verujem!!! Zena jedva hoda, sva sreca pa bus je bio delimicno popunjen pa se ona uz pridrzavanje dogegala do srednjih vrata. Da je bila guzva, kao sto je inace na liniji 95, pojma nemam kako bi to izvela, a da ne pomisljam na roditeje sa decom koju drze u narucju. Sve bi bilo izvodljivo da u busevima nema guzve, da uglavnom svi sede, i da se takvi autobusi zadrzavaju na stanicama duze, a ne da ponekad jos nisu svi ni usli sofer zatvara vrata. Katastrofa!

Malopre, otvorio majstor na stanici, 2 ridžova napolju stali i blokirali vrata dok dvojica jure po autobusu i proveravaju karte. Ono što me iznerviralo je što se jedan kad su ona dvojica izašla iz autobusa, sklonio sa vrata, mahnuo šoferu na retrovizor i reko
-Teraj!!!
Ko da je stoka unutra.

Tako je bilo i u ovom prvom slucaju koji sam navela gore! Kada su sve ispregledali, mahnu mu u retrovizor udario sakom o autobus i rekao "Teraj!"..... :eek: :roll:

dobro jer bi bilo ok ako bi se cena kar(t)e smanjila na 30 kinti?

evo,ja sam čovek kompromisa,dogovorljiv i sam sa preživeo sps-gsp torturu devedesetih,znam kako je bilo..gužve,čekanje po sat vremena busa...

pa i sad se vozim,manje relacije,imam nepersonalizovanu pa znam kakve su gužve

Apsolutno je normalno da platis ono sto koristis. Treba napraviti sistem naplate karata koji ostavlja mogucnost minimalne greske i minimalnog broja svrercera, ali to nije ovaj "sistem" koji sada pokusavaju da nametnu. Takodje sistem koji ce se prilagoditi svakom "dzepu". Ali ... avaj.... ko jos razmislja o nama obicim radnicima.

Apsolutno je normalno da platis ono sto koristis. Treba napraviti sistem naplate karata koji ostavlja mogucnost minimalne greske i minimalnog broja svrercera, ali to nije ovaj "sistem" koji sada pokusavaju da nametnu. Takodje sistem koji ce se prilagoditi svakom "dzepu". Ali ... avaj.... ko jos razmislja o nama obicim radnicima.

nemoj, sad će onaj sa prethodne strane da doleti i pita te hoćeš li i stjuardesu i lanč paket u prevozu :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back