Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I nemamo samo mi stare tramvaje

img1748-1.jpg

Meni nije jasno kako da pored toliko novih kupljenih autobusa zadnjih par godina ja i dalje vidjam najvise krseve one crvene stare ikarbuseve :S i ovi novi stari 3-4 god koji recimo saobraca na 31 se raspada i izgleda dosta starije zbog neodrzavanja za razliku od onih japanaca koji vec 10 god voze i cisti su,uredni i nisu razdrndani kao ovi nasi domaci :)

To ti je zatosto neodrzavaju vozni park. Znaju koliko ce godina da voze autobus i ne pada im na pamet da nesto uloze u njega. A gde te pare od odrzavanja buseva idu, e to je pravo pitanje.
A "japance" su morali da odrzavaju pod pretnjom oduzimanja istih.

СМС информација о наиласку возила у минутима

У оквиру пилот пројекта „Бус плуса”, на линијама 7, 17, 23, 29 и 95 пуштена је у рад нова услуга путем СМС сервиса – информација о наиласку возила у минутима, саопштено је из „Бус плус” система.

Пробни период пројекта трајаће док се не заврши тестирање услуге у целости, након чега ће бити проширена и на остале линије градског превоза.

Процена доласка возила у минутима урађена је на захтев грађана који су тражили прецизнији податак у односу на досадашњу информацију о удаљености возила у броју станица.

– Из жеље да изађемо у сусрет грађанима, урађена је процена наиласка возила и у минутима у оквиру СМС сервиса, који се већ увелико користи. Број минута назначен је на екрану мобилног телефона, у загради поред броја станица за колико је удаљено возило одређене линије. У току је пробни период у коме ћемо услугу континуирано унапређивати и радити на њеној функционалности. Надам се да ће се она показати као корисна за грађане, јер представља још један корак у унапређивању целокупног јавног градског превоза – казао је члан Градског већа Жељко Ожеговић.

Минути наиласка возила израчунати су на основу до сада забележених података о просечним међустаничним интервалима, због чега се подразумевају мања одступања. Информација се добија путем стандардне „Бус плус” СМС услуге, укуцавањем *011*код станице#. Услуга је и даље бесплатна.
http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1504349&fb_source=message

Autobuse sam video da peru, a tramvaji, kada se vrata otvore leti prasina kao kad Nole servira na sljaci. Pretpostavljam da tramvaje ne peru jer se boje struje. Verovatno mora krpa u ruke da se uzme i opere unutrasnjost.

Autobuse mislim da pere jedino kiša. Za tranvaje ne znam, ne koristim ih baš nešto mnogo. sećam se kad su prošle godine pustili u pogon novu veliku harmonika 56-icu, posle cca mesec dana, neka strvina se unutra ispišala na sredini između onih gusenica. Mislim da je smrdljalo barem 3 meseca, a i sad se po malo oseća.
Videla sam juče slučajno da pored Miloševog konaka, osim devedesetčetvorke, prolazi i neki 49. A slučajno sam videla na B.Brdu da staje i tamo. Koja mu je trasa?

Autobuse mislim da pere jedino kiša. Za tranvaje ne znam, ne koristim ih baš nešto mnogo. sećam se kad su prošle godine pustili u pogon novu veliku harmonika 56-icu, posle cca mesec dana, neka strvina se unutra ispišala na sredini između onih gusenica. Mislim da je smrdljalo barem 3 meseca, a i sad se po malo oseća.
Videla sam juče slučajno da pored Miloševog konaka, osim devedesetčetvorke, prolazi i neki 49. A slučajno sam videla na B.Brdu da staje i tamo. Koja mu je trasa?

49 Banovo Brdo-Pere Velimirovica od 3. maja ide...
Pre je bila Letnja pozornica(Topcider)-Pere Velimirovica

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back