Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Postoji li neki mail na koji odgovaraju iz GSP-a ili BusPlus-a?

Odgovaraju na gspoffice@gsp.co.rs ili u temi o primedbama na GSP forumu
http://www.gspbeograd.net/viewtopic.php?f=13&t=94&start=1310

Ne ti su uzeti iz buđeta, kao i narednih 32 komada.

Evo još jedne informacije:
nikoleta:
За наредних шест дана су најављене тропске температуре и у складу са тим упућен је налог свим саобраћајним погонима да хитно организују дневну контролу свих возила која поседују клима уређаје и возачи су путем обавештења на огласним таблама саобраћајних погона обавештени да исте укључују почев од 28.04.2012.

Саобраћајни погони од вечерас крећу у вандредну контролу сваког појединачног возила које поседује клима уређај, а од понедељка ће и Унутрашња контрола на терену контролисати рад возила са клима уређајима.

Такође је упућен налог саобраћајним погонима аутобуског подсистема да максимално појачају контролу ризичних возила, како не би дошло до паљења аутобуса у условима високих температура (према проценама стручне службе ГСП „Београд“, просек за овакве временске услове и високе температуре је од једног до шест аутобуса, задатак је да се у наредних шест дана не деси ниједно паљење аутобуса). Сва ризична возила биће повлачена из саобраћаја по потреби.

Уколико наредних дана (почев од сутра, 28.04.) уочите неко возило ГСП „Београд“ да поседује клима уређај, а исти није укључен, слободно напишите тачан датум и време, линију и гаражни број возила и такви случајеви ће одмах бити проверени.
http://www.gspbeograd.net/viewtopic.php?f=13&t=70&start=540

Poslednja izmena:
Pa to je da kažem "normalno" ako je bilo zastoja i u špicevima. Sve relativno duge linije imaju takav problem, posebno 95,65 itd. gde bilo kakva nezgoda na jednom delu uslovljava zastoj i nagomilavanja i onda ispaštaju putnici koji se nalaze na potpuno drugom delu grada. Neredovnost nadzemnog saobraćaja i gužve su propratna pojava većih gradova i protiv toga se teško boriti, stvar je u tome samo da se veliki gradovi, za razliku od Beograda oslanjaju na nezavisni transportne sisteme, bilo da je to nadzemni/podzemni metro, nezavisni tramvaj, brt itd.

Sigurna sam da neko iz GSP-a cita ovu temu, pa sam htela da kazem da je zaista besmisleno da stari ljudi overavaju busplus pri ulasku u vozilo. Ako vec imaju pravo na besplatan prevoz posle 65.godine i ako vec imaju busplus, Zasto je potrebno da rizikuju da padnu dok idu kroz ceo autobus i napustaju sediste do koga su jedva dosli da bi overili busplus?

GSP i da čita ne može ništa s tim. Naplata i kontrola prevoza više nije u njihovim rukama...

Da li zna neko metod po kome odredjuju broj vozila na nekoj liniji, a na osnovu otkucanih busplus karata? Ja sam mnogo razmisljao o tome i nikako mi ne ide u glavu kako znaju koliko putnika ima u vozilu na recimo petnaestoj stanici.

Do sada odokativno, možda negde zaposle studente da broje putnike, ali skoro nikakvu statistiku nisu imali. Sada se hvale da sakupljaju BusPlusom, što je opet nepotpuno, jer ne overavaju svi putnici karte.

Sigurna sam da neko iz GSP-a cita ovu temu, pa sam htela da kazem da je zaista besmisleno da stari ljudi overavaju busplus pri ulasku u vozilo. Ako vec imaju pravo na besplatan prevoz posle 65.godine i ako vec imaju busplus, Zasto je potrebno da rizikuju da padnu dok idu kroz ceo autobus i napustaju sediste do koga su jedva dosli da bi overili busplus?

Zato što je prso penzioni fond. :lol:

Sto se tice prebrojavanja putnika. Jedini nacin je da se postave kamere u busu i onda softver prepoznaje i broji koliko ima ljudi u busu. Ima vec i nasih firmi koje ulaze u tu pricu. Nema potrebe da se ide u Tursku.

Druga varijanta su bolji i jaci citaci. Koji citaju na vecoj udaljenosti od jednog milimetra. Koji mogu da citaju bez vadjenja i prislanjanja kartice na validator. Oni bi mogli da citaju i kad ljudi ulaze i izlaze.

Sto se tice prebrojavanja putnika. Jedini nacin je da se postave kamere u busu i onda softver prepoznaje i broji koliko ima ljudi u busu. Ima vec i nasih firmi koje ulaze u tu pricu. Nema potrebe da se ide u Tursku.

Druga varijanta su bolji i jaci citaci. Koji citaju na vecoj udaljenosti od jednog milimetra. Koji mogu da citaju bez vadjenja i prislanjanja kartice na validator. Oni bi mogli da citaju i kad ljudi ulaze i izlaze.
Ne moraju to biti kamere. Dovoljni su senzori koji će brojati sve one koji ulaze i izlaze.

Da... I onda te sef pronadje da si u danu bolovanja u stvari isao... ko zna gde :roll:

Ma nek nas čipuju.
To je najbolja solucija

Pa ne moramo valjda mi da napravimo Velikog brata?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back