Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ko je rekao da je prevoz skup?:zper: ONI tako ne misle :whistling:

Карте за ГСП скупље 20 одсто
Уколико Градско веће донесе такву одлуку, карта за појединачну вожњу у првој или другој зони, купљена на киоску, од 1. новембра коштаће 60 динара, а код возача двоструко више

http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/Karte-za-GSP-skuplje-20-odsto.sr.html

vest je vazna,zato kopiram post

Pre svega pozdrav . Studiram od ove godine u Beogradu i eto Beograd mi je pozeleo dobrodoslicu tako sto mi je eto posle nedelju dana bacio na prag kontrolu . Koja mi je jelte uzela podatke i napisala racun . Zanima me sledece , ja tek sad ne planiram da vadim mesecnu . Mislio jesam ali vise ne .Do sada nisam mogao jer sam po ceo dan na faksu i ko ce cekati kilometarske redove , zapravo ne ko, vec kada ?! Naravno , kontrolora to ne zanima , njega zanima da napise kaznu . Sta sad ?! svercovati se do kraja skolovanja , da li mi mogu nesto ? da li imaju pravo da me tuze za tako mali iznos ? platiti doplatnu kartu i izvaditi mesecnu ? inace sam iz nis , ne iz bg-a .

Mislim da kazne ne vrede ako nisi iz Bg-a .Cuo sam da ih ne salju na kucnu adresu ako ti je mesto stanovanja na udaljenosti vecoj od 30-40 km ali ne znam da li je to tacno. Meni su pre jedno dve godine napisali dve kazne i nikad ih nisam platio a nisu me ni tuzili.

Poslednja izmena:
Mislim da kazne ne vrede ako nisi iz Bg-a .Cuo sam da ih ne salju na kucnu adresu ako ti je mesto stanovanja na udaljenosti vecoj od 30-40 km ali ne znam da li je to tacno. Meni su pre jedno dve godine napisali dve kazne i nikad ih nisam platio a nisu me ni tuzili.
to je ono sto sam i ja cuo pa sam zato pitao . ali sada ne mogu ni mesecnu da izvadim jer su me ~markirali~ . i sta sad, do kraja studentskog zivota da se svercujem ?
Ne znam sto se cimate ybt i dajete isprave uopste..ne znam sto vam je problem uvek imati kod sebe 1 kartu i ako vas uvate kazete da ste zaboravili da otkucate
Ne vidim zasto bih sebe uvaljuvao u jos veca govna, pa da mi i komunalac pise kaznu jer nemam licnu kartu kod sebe .
A problem sa kartom je takav da ga ni ti ni mnogi drugo nece razumeti . Kada nemas, i 50 dinara za kartu je mnogo . Podsecam te da ja toliko placam rucak u studentskoj menzi dnevno .

to je ono sto sam i ja cuo pa sam zato pitao . ali sada ne mogu ni mesecnu da izvadim jer su me ~markirali~ . i sta sad, do kraja studentskog zivota da se svercujem ?

Ne vidim zasto bih sebe uvaljuvao u jos veca govna, pa da mi i komunalac pise kaznu jer nemam licnu kartu kod sebe .
A problem sa kartom je takav da ga ni ti ni mnogi drugo nece razumeti . Kada nemas, i 50 dinara za kartu je mnogo . Podsecam te da ja toliko placam rucak u studentskoj menzi dnevno .
A sta imaces 3 soma sad za kaznu?brate to si njima trebao reci da jednostavno nemas jer studiras..a brate nije sramota nemati..ja bih stao ispred trafike i uzicko za kartu

ne salju male kazne van bg,ali si 'upisan' kod njih....i ako ikad pozelis da vadis povlasticu,moze,ali tek kad platis kaznu
pa da . a od kako sam dosao razmisljam kad da je izvadim a nikad dobra prilika jer sam jos uvek po ceo dan na faksu a redovi su nepodnosljivi .
A sta imaces 3 soma sad za kaznu?brate to si njima trebao reci da jednostavno nemas jer studiras..a brate nije sramota nemati..ja bih stao ispred trafike i uzicko za kartu
necu imati 3 soma al nisam imao ni pedeset dinara za kartu tog dana kod sebe .
prike nemo se brines nece ti posalju kaznu al ce mora platis kad budes teo da vadis povlasticu.
a za ubuduce,naduvaj kontrolora jer nema pravo da ti trazi LK jer nije durpa...znaci ne moze ti nista...
ali ako naletis na pandure to je vec druga prica...zabodes pandura i palis! ;)

i sta onda ? ja ne dam podatke on meni sta moze ? mislim sumnjam da ce samo otici i nastaviti dalje ? :think:

Ja se slažem da nije baš umesno praviti poredjenje izmedju malene Ljubljane i Beograda, pa bih se uključio u raspravu i poredio prevoz i u Beogradu i Milanu, gradu kojeg podjednako dobro poznajem kao i svoj grad. Evo vam cena mesečnih pretplata.

Mesečna pretplata za seniore (starije od 60 godina nevezano da li su u penziji ili ne) 16 evra
Mesečna pretplata za djake i studente (važi tokom školske godine) 17 evra
Mesečna pretplata za sve ostale, bez obzira da li su zaposleni ili ne, 30 evra

Mesečne markice uključuju neograničen prevoz svim linijama gradskog saobraćaja (autobus, trola, tramvaj) zatim METRO (3 linije koje se u odredjenim delovima grada račvaju) i gradska železnica do granica tzv URBANE zone. MIlano je grad veličine Beograda u svojoj urbanoj zoni, dok je sa prigradskim delovima dvostruko veći, pa je sa tog aspekta uporediv. Kvalitet prevoza nije uporediv, jer je tamo ponuda daleko bolja od ovog što imamo mi ovde, dok su cene mesečnih pretplata u Beogradu neznatno niže. Standard stanovništva i prosečna primanja su takodje neuporedive kategorije

Ono što mi ovde imamo i zovemo kartama za pojedinačnu vožnju tamo ima vremensko ograničenje. Od trenutka validacije karta važi 90 minuta, znači u tom intervalu ako stignete i treba vam možete promeniti i deset različitih prevoza. Uz to postoje i dnevne, trodnevne, nedeljne, polumesečne karte za neograničenu vožnju.

Imam iskustva i iz mnogih drugih gradova po svetu, ali sam ovo uzeo za primer kao nešto što je uporedivo.

Ма наравно и ја се слажем и рекох да је тако са већином европских градова иста ситуација,
него људи су испраног мозга немају појма а битно да говоре ето чисто да понављају шта су чули од ...

Лјублјана може да се пореди са зоном један у Београду није баш толика разлика.
А притом није само гориво у питању него и ПЛАТА, као и квалитет услуге...
Све то улази у цену.

Да не помињем да ГРАД СУБВЕНЦИОНИШЕ превоз, што значи да лоповско-паразитско предузеће наплаћује додатно од града и од нас сваку маркицу, па срачунајте...

Али видим на Вашу поруку нико од ових свезналица који појма о животу немају,
није дао коментар о јевтиноћи.

А ни плату просечну у Италији и Србији нисте навели али верујем да је бар седам пута већа,
а превоз скупљи за 5 евра. значи 1,5 пут скупље код њих.
Машала.
Хвала Вам иде репутација.

vest je vazna,zato kopiram post

Ма само 60 динара,
ма ајте шта је то је практично џабе за овај квалитет услуге...
У овим сиромашним ЕУ градовима је 1евро до душе важи карта сат и пол па можете да стигнете са једном картом где хоћете,
а и плате су седам пута веће, али овакву услугу, као ми нема нико у ЕУ...

Ма наравно и ја се слажем и рекох да је тако са већином европских градова иста ситуација,
него људи су испраног мозга немају појма а битно да говоре ето чисто да понављају шта су чули од ...

Лјублјана може да се пореди са зоном један у Београду није баш толика разлика.
А притом није само гориво у питању него и ПЛАТА, као и квалитет услуге...
Све то улази у цену.

Да не помињем да ГРАД СУБВЕНЦИОНИШЕ превоз, што значи да лоповско-паразитско предузеће наплаћује додатно од града и од нас сваку маркицу, па срачунајте...

Али видим на Вашу поруку нико од ових свезналица који појма о животу немају,
није дао коментар о јевтиноћи.

А ни плату просечну у Италији и Србији нисте навели али верујем да је бар седам пута већа,
а превоз скупљи за 5 евра. значи 1,5 пут скупље код њих.
Машала.
Хвала Вам иде репутација.

Hvala

Ove cene u Milanu sam postavio da bih na uporedivom primeru grada kada je veličina po površini i broju stanovnika u pitanju, pokazao da su cene prevoza u Beogradu izrazito visoke i nerealne, pogotovo što je tamo ponuda daleko veća, podrazumeva sve vidove prevoza koji postoje i u Beogradu, plus METRO i Gradska železnica, što omogućava da se sa kraja na kraj grada gradskim prevozom stigne za 30-ak minuta. U Beogradu je to u domenu naučne fantastike. Takodje, očekivao sam da će novi sistem kontrole karata koji se uvodi uvesti i nove proizvode poput dnevne, trodnevne ili nedeljne karte, zatim vremensko ograničenje karte, ali sam se razočarao kada sam shvatio da je novi sistem samo način da se dodatno krade od gradjana na nekvalitetnoj usluzi. Ako se cene uvećaju u Beogradu kao što se predlaže, neko kome treba da se preveze do neke tačke gde nema direktnu liniju, a takvih primera je jako puno u gradu, makar se radilo i o samo 7, 8 stanica, već mora da promeni dve linije, plaćanje dve pojedinačne karte po smeru će značiti da će Beograd imati gotovo najskuplji prevoz u Evropi, baš zato što nema drugih proizvoda u ponudi.

Onda veb prezentacija gradskog saobraćajnog je smejurija. Svaki veći grad nudi na svom sajtu opciju da unesete vašu lokaciju i krajnje odredište, vremenski interval koji vas zanima i dobijete predlog najkraće i najbrže rute do cilja, sa tačno navedenim vrstama prevoza, vremenima kada će se pojaviti na odredjenoj stanici gde se preseda, da li izmedju stanica gde se preseda, treba preći ulicu ili preći pešice 20 30 koraka i naravno dobijete cenu prevoza ili opcije cena. Sadašnji sajt GSP-a bi početnik u izradi veb prezentacija odradio za par minuta.

Drugi grad koji je na mene ostavio fenomenalan utisak sa organizovanošću prevoza, čak bih rekao da je medju najboljima u Evropi je Barselona, ali nije baš uporediv primer, s obzirom da je grad duplo veći od Beograda, ali bi mogao da posluži kao primer organizacije.

Za iznos prosečne palte u Milanu sam rekao da je neuporediv sa Beogradskom i nisam želeo da to posebno navodim, naravno da se radi o višestruko većim iznosima, sem toga prosek kao prosek je relativna kategorija.

Sa kraja na kraj Beograda se ne moze uvek jednim prevozom. Mora se vrlo cesto presedati. Pa recimo ja, koji svaki dan zujim po gradu, sto privatno, sto poslovno, krenem iz Rakovice do Sajma. Pa NBG, pa Trg, pa Karaburma. Promenim cetiri(najmanje) autobusa, i to me kosta 200 dinara. Slicne destinacije imam svakodnevno, pa me mesecno to izadje najmanje 6000 dinara.

Mnogo, zar ne?
Pa nije, uz mesecnu markicu za 1100 dinara mogu da se tokom celog dana vozim 1 ili n-stanica!
Mislim da nije skupo...

I jos nesto, zanima me, ali zaista, sta znaci "kvalitet usluga"?

Kvalitet usluga je da pre svega ne budemo vozeni kao dzak krompira, da se postuje red voznje, da ne bude guzve u vozilima. Sve preko toga je dodatak koji ne mora da bude tu, a klima je najpozeljniji dodatak.

Jedino nacin voznje zavisi od vozaca, da li je bahat ili ne. Ostalo, red voznje zavisi iskljucivo od stanja u saobracaju. Od toga da li je neko dojavio da je postavljena bomba na Brankovom mostu, ili da nedajboze neko preti da ce skociti sa istog. Prolaz tramvajima je omogucen samo ako se neko nije parkirao na sinama. Guzve u vozilima opet zavise od ljudi. I od toga da neko ne ponese sa sobom dve pune torbe, pa zauzme 3 mesta za stajanje.

Ma daleko od toga da sve lepo funkcionise, ali nije za nabijanje na kolac.

Citao sam u novostima pre neki dan interviju sa nekim bajom o gsp-u o ovom poskupljenju karata i spomenuo je da od 1 januara kada budu startovale ove nove karte ima da se ulazi samo na prednja vrata i ko nema kartu nece moci da udje :eek: i za neku akciju za ove kazne da ce biti snizenja ko hoce da izmiri posto ja imam 2 kazne pa rekoh da sacekam jos malo dok ne bude to snizenje :mrgreen:

Zna neko nesto vise o ovome :think:

Jedino nacin voznje zavisi od vozaca, da li je bahat ili ne. Ostalo, red voznje zavisi iskljucivo od stanja u saobracaju. Od toga da li je neko dojavio da je postavljena bomba na Brankovom mostu, ili da nedajboze neko preti da ce skociti sa istog. Prolaz tramvajima je omogucen samo ako se neko nije parkirao na sinama. Guzve u vozilima opet zavise od ljudi. I od toga da neko ne ponese sa sobom dve pune torbe, pa zauzme 3 mesta za stajanje.

Ma daleko od toga da sve lepo funkcionise, ali nije za nabijanje na kolac.

Istina je da vozila kasne zbog guzve u saobracaju - ali je postovanje zutih traka znatno popravilo taj deo.

Osim toga, vozila kasne zato sto neki pokusavaju tehniku "ma samo jos ja da udjem" sto usporava po minut-dva... Pa taj "minutic" puta 10 stanica... ode red voznje...

Treba g motka da radi.
Sve su uredili osim SVOJIH obaveza.
Pokvari se bus -nema povracaja novca.
Novi svemirski sistemi za naplatu- jedino nisu smislili da vrate/uvedu dnevnu kartu.
Kad negde ides poslom ne mozes nista da zavrsis bez 5-6 karata sa presedanjima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back