Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne pricas!
Kome treba markica eno mu je.Ti ko da radis u GSPu.
Povremeno koristim 'usluge' , pa mi markica ne treba, ali kad mi treba onda za JEDAN pravac
od tacke A do B (preko C jer nema direktne linije) placam 4-5 karata- zasto?
U svetu kome OVI teze postoje DNEVNE kartice.
Ako je jedna karta npr. 4.5 EU -dnevna koja vazi 1 dan kosta 10EU.
Znaci ceo dan da se vozim trebalo bi da me kosta oko 100 dinara.
A zato sto su smislili linije kako su 'smislili' treba da presedam 4x i da platim 200 dinara.
Nije ni cudo sto se ljudi svercuju i treba!
Zato se i vozim -umesto sa 1 dnevnom kartom, sa 1 obicnom i kucam samo kad njuske udju.

Drugo cujem TAKVU glupost, da ne mogu da verujem.
Poskupljuje prevoz. Razlozi:
1.POskupeo benzin
2. poskupeo ..ne znam sta
Ali .. poskupjuje SAMO pojedinacna kartica !!!!
Kao da ovi sa povlasticama idu na prdez a ne na isti taj benzin.
Pa ko koga tu....

Poslednja izmena:
Crni kukavce.
Gde ces da se vozis?
Jedino ako radis u vladi a onda ti ne treba dozvola- dobices vozaca.
Kupi bicikl na elektropogon.
Dok saberes sta ti sve treba kad sednes u auto, osim benzina
par stotina za parking (kad ga nadjes)
par stotina za cigancice na svakom semaforu
par hiljada za prijatnog policajca da resite 'problem' ...i drugo.
Zivim u centru i od kad janicari naplacuju parking ne pomeram auto - samo do tehnickog pregleda, a i onda se iznerviram jer kad se vratim nema mesta za parking.

P.s. kad te zaustave na pitanje "gde radite?" NIKAKO ne odgovaraj, vec gledaj da se zaplaces.
Kazi da si upravo ostao bez posla.

"Razlog poskupljenja pojednačnih karata ima za cilj stimulaciju građana da kupuju mesečne karte!" :dash:

Da su hteli da stimulišu kupovinu mesečnih, spustili bi njihovu cenu, a ne povećali cenu pojedinačnih karata
gspbljuc-1.gif

Sa kraja na kraj Beograda se ne moze uvek jednim prevozom. Mora se vrlo cesto presedati. Pa recimo ja, koji svaki dan zujim po gradu, sto privatno, sto poslovno, krenem iz Rakovice do Sajma. Pa NBG, pa Trg, pa Karaburma. Promenim cetiri(najmanje) autobusa, i to me kosta 200 dinara. Slicne destinacije imam svakodnevno, pa me mesecno to izadje najmanje 6000 dinara.

Mnogo, zar ne?
Pa nije, uz mesecnu markicu za 1100 dinara mogu da se tokom celog dana vozim 1 ili n-stanica!
Mislim da nije skupo...

I jos nesto, zanima me, ali zaista, sta znaci "kvalitet usluga"?

Тужно је да једном београдском студенту неко мора да објашњава шта значи квалитет услуге,
баш тужно и понижавајуће.

Дакле, када је о транспорту ЉУДИ реч,
квалитет услуге одређен је следећим условима
1.Исправност возила:
под тим се подразумева да се аутобуси не кваре на путу, дакле ако пустите аутобус у саобраћај он мора да издржи од станице почетне до станице крајње а да се не поквари (не запали, не стане, не прокува, не пукне на два дела итд.). Такође то се односи и на зарђале рукодржаче, односно не може у саобраћај бити пуштен аутобус који је опасанпо безбедност људи, не сме бити ништа зарђало и оштро у њему (одваљен део рукодржача, остављен да рђа), и на крају не смеју се рупе у и на аутобусу попуњавати шпер плочом, па када уђете у њега имате осећај да сте у кабриолету, па вас ветар шиба.
2.Здравље људи
морају бити поштовани извесни стандарди када је реч о буци коју аутобус прави,
као и о издувним гасовима које аутобуси испуштају и ван и У аутобус 7и то се дешавало да се аутобус испуни димом)
3. Хигијена
аутобуси морају бити чисти. Тачка.
4. Поштовање туђег времена - реда вожње
тај ред нисам измислио ја нити неки други корисник услуге, већ диспечер у ГСПу, према томе мора се поштовати, ако нису у стању нека га не каче, него лепо да кажу стање на терену. ''чекај стоко, када дође дошао је''
редовно обавештавање путника, када затвориш станицу или је преселиш /привремено онада окачиш ОБАВЕШТЕЊЕ на њој, да људи не чекају пола сата аутобус а тек онда, случајно схвате да је линија због радова измештена.
5. Стандард превоза
људи не смеју бити превожени као кромпири нико не сме да малтретира путнике, оним отворим затворим врата итд.
односно те возаче не запошљавам ја него ГСП према томе, то су њихови запослени, значи ако је неко лош у послу даш му отказ и крај приче.
6.Што се гужве тиче, нема она везе са пртљагом, ког реално има два пута годишње, када студенти из унутрашњости долазе и када се враћају кући, већ са МАЛИМ БРОЈЕМ АУТОБУСА, који очигледно не задовољавају потребе грађана.
7.Клима је пре десет година била ''dodatak koji ne mora da bude tu'' данас када су температуре преко 35 степени нормалне и клима постаје нормална ствар,
а о грејању да и не говорим.
Дакле све горе наведено улази у квалитет услуге.

И као што рекох сваке године распишеш тендер, пријаве се заинтересовани превозници,
приложе документа, седам ставки ко испуњава добије посао, и ја Вам гарантујем да када почну да се према нама односе као према људима повећаће се знатно број људи који купују карте.
До тада, третираш људе као животиње они се тако и понашају.

Тужно је да једном београдском студенту неко мора да објашњава шта значи квалитет услуге,
баш тужно и понижавајуће.
.

Ako si hteo ovim epitetom "beogradski student" da me spustis, kako bi uzdigao sebe, nisi uspeo. Medjutim, ako je taj epitet samo uvod za pohvalu, kao buducem akademskom gradjaninu, onda zahvaljujem. Ako je ovo tvoj pokusaj da dodjes do saznanja ko sam, reci cu ti da sam neko ko vec godinama puni gradski i republicki budzet, pa i ima pravo glasa. To je za forum dovoljno.

Kao sto rece jedna moja koleginica, prvo cu popiti jedan caj za odstranjivanje slobodnih radikala, pa i da nastavim diskusiju.

Recimo da si u pravu za sve sto si do sada napisao. Ne volim mnogo da raspravljam kad vidim na se ne nazire cilj. Medjutim, moram da primetim i kod tebe i kod mnogih koji zagovaraju svercovanje, da nista od gore navedenog ne smeta, sve dok se ne otkuca karta!

pa da . a od kako sam dosao razmisljam kad da je izvadim a nikad dobra prilika jer sam jos uvek po ceo dan na faksu a redovi su nepodnosljivi .

Redova ima samo u centralnom delu i na GSP šalterima, ja sam vadio na Novom Beogradu u Bulevaru mira u Telekomu (MTS_u). Pogledaj spisak lokacija ovde:
http://busplus.rs/

Možeš otići subotom ili nedeljom kad nemaš fakultet, gužve sigurno neće biti, jedino ako sada forumaši nagrnu :)

Ako si hteo ovim epitetom "beogradski student" da me spustis, kako bi uzdigao sebe, nisi uspeo. Medjutim, ako je taj epitet samo uvod za pohvalu, kao buducem akademskom gradjaninu, onda zahvaljujem. Ako je ovo tvoj pokusaj da dodjes do saznanja ko sam, reci cu ti da sam neko ko vec godinama puni gradski i republicki budzet, pa i ima pravo glasa. To je za forum dovoljno.

Kao sto rece jedna moja koleginica, prvo cu popiti jedan caj za odstranjivanje slobodnih radikala, pa i da nastavim diskusiju.

Recimo da si u pravu za sve sto si do sada napisao. Ne volim mnogo da raspravljam kad vidim na se ne nazire cilj. Medjutim, moram da primetim i kod tebe i kod mnogih koji zagovaraju svercovanje, da nista od gore navedenog ne smeta, sve dok se ne otkuca karta!

Да управо то, бити ''београдски студент'' за мене је нешто врло узвишено и племенито,
не само зато што ћете постати академски грађанин већ и зато што је бити студент известан статус у друштву...
Никога немам намеру да ''спуштам'' или да себе уздижем, жао ми је што Вам је то пало прво на ум.

Нисам разумео овај други део, подебљао сам шта ми конкретно није јасно,
али за сваки случај да нагласим, ја се никада нисам нити ћу се ''шверцовати'',
само не дам да док ме праве будалом, да ја то прихватам као комплимент,
и још да будем задовољан.
А да подржавам људе који не купују карту то да, увек.

И још нешто немам намеру да улазима у то ко сте, то никада нисам испитивао нити ћу,
знам да сте рекли да купујете студентску маркицу, па сам претпоставио, мада ко зна данас је све могуће.
А право гласа имају и они који не пуне буџет, држављанство је довољно,
али мислим да за форум, на ком се износи мишљење није потребно ни то.

Ето толико.
А онај чај и радикали, шта да Вам кажем, жао ми је.

Poslednja izmena:
Ја са контролорима играм лош полицајац - добар полицајац. Чекам да се народ на њих извиче што су аутобуси спори, да довикнем ја нешто том народу да није до контролора, и онда сервирам своје: госпо`н, у реду је што контролишете, ал` радите то мало пре него што дође време за станицу. Гужва је и људи гледају како ће до излаза. Не траже им се карте.

Да л` ће ме послушати ил` неће, то не могу да знам, али понизно се насмеши човек. :) Стварно би ми вожња била удобнија када ме не би неких 20 секунди пре станице смарали за маркицу.

Иначе, ја и даље имам став да градски превоз може да буде бесплатан, као уосталом и храна, књиге, образовање итд. Но, за то нам треба неки други систем у земљи.

Ја са контролорима играм лош полицајац - добар полицајац. Чекам да се народ на њих извиче што су аутобуси спори, да довикнем ја нешто том народу да није до контролора, и онда сервирам своје: госпо`н, у реду је што контролишете, ал` радите то мало пре него што дође време за станицу. Гужва је и људи гледају како ће до излаза. Не траже им се карте.

Да л` ће ме послушати ил` неће, то не могу да знам, али понизно се насмеши човек. :) Стварно би ми вожња била удобнија када ме не би неких 20 секунди пре станице смарали за маркицу.

Иначе, ја и даље имам став да градски превоз може да буде бесплатан, као уосталом и храна, књиге, образовање итд. Но, за то нам треба неки други систем у земљи.

Ti si retka vrsta ovde, ako smem da primetim :)

Нисам разумео овај други део, подебљао сам шта ми конкретно није јасно,
али за сваки случај да нагласим, ја се никада нисам нити ћу се ''шверцовати'',
само не дам да док ме праве будалом, да ја то прихватам као комплимент,
и још да будем задовољан.
А да подржавам људе који не купују карту то да, увек.

Interesantna mi je samo jedna stvar, kada je u pitanju koriscenje usluge koje se ne placa. Sve ono sto ste naveli kao problem(buka, red voznje, higijena...) realno ne smeta ljudima, jer se ipak pod takvim, ocigledno losim uslovima, voze gradskim prevozom. Ti problemi izadju na videlo samo kada se dovede u pitanje placanje prevoza. Ne mogu to da shvatim, zaista. Kada mi se nesto ne dopada, to ne koristim, ne postavljam pitanje da li je skupo ili jeftino. Alternative postoje, da podsetim.

A stav "ja placam prevoz i siguran sam, a ti nemoj" je vrlo sebican i drustveno neodgovoran

Eh... kad je to bilo...

I jos uvek smatram da su takvi aparati bili mnogo jednostavniji za upotrebu - kad god naletim na stranca u gsp-u, taj neko spusti kartu u sadasnju aparaturu i doceka velicanstveno - nista... Pa onda neko vec mahanjem objasni ili povuce ponistavac...

Interesantna mi je samo jedna stvar, kada je u pitanju koriscenje usluge koje se ne placa. Sve ono sto ste naveli kao problem(buka, red voznje, higijena...) realno ne smeta ljudima, jer se ipak pod takvim, ocigledno losim uslovima, voze gradskim prevozom. Ti problemi izadju na videlo samo kada se dovede u pitanje placanje prevoza. Ne mogu to da shvatim, zaista. Kada mi se nesto ne dopada, to ne koristim, ne postavljam pitanje da li je skupo ili jeftino. Alternative postoje, da podsetim.

A stav "ja placam prevoz i siguran sam, a ti nemoj" je vrlo sebican i drustveno neodgovoran

Шта Вама није јасно?

Да људи када нешто плате очекују да добију то што су платили.

Ви сте класични пример како се може маркетингом испрти мозак и то је тужно, као будући академски грађанин не бисте смели то дозволити.

Дакле АЛТЕРНАТИВЕ НЕ ПОСТОЈЕ.
нема свако у овој беди за аутомобил,
у Београду је коришћење бицикла немогуће, бар не у старом делу,
не видим које алтернативе има неко ко живи у Борчи или Кумодражу или Видиковцу, да иде пешке не може, велико растојање,
а плаћа порез, пуни буџет,
није ово деветнаести век, већ двадесет и први,
уосталом, нећу више са Вама да расправљам, ако сами не схватате неке ствари не завређујете да ико са Вама расправља.

Ово за себичлук, је не само глупо већ и безобразно.
Ја никога не позивам да не плаћа карту, нити подстичем, на то али ПОДРЖАВАМ свакога ко то не чини,
ако се у аутобусу нађе без карте и уђе контрола ја први почнем са контролорима да се свађам, и свашта им кажем, дако да човеку без карте направим отступницу да сиђе без казне...

Али шта ја Вама то причам, не можете Ви то да разумете, и никада нећете неке ствари разумети,
и због таквих ћемо потпуно пропасти.
Хвала лепо и довиђења.

Citao sam u novostima pre neki dan interviju sa nekim bajom o gsp-u o ovom poskupljenju karata i spomenuo je da od 1 januara kada budu startovale ove nove karte ima da se ulazi samo na prednja vrata i ko nema kartu nece moci da udje :eek: i za neku akciju za ove kazne da ce biti snizenja ko hoce da izmiri posto ja imam 2 kazne pa rekoh da sacekam jos malo dok ne bude to snizenje :mrgreen:

Zna neko nesto vise o ovome :think:

Aleksandre ajde ako ti nije tesko odgovori mi posto vidim da si upucen u tematiku oko GSP-a dosta :)

Čak i direktor GSP-a često daje izjave koje nemaju veze sa realnim stanjem, jer kao što to uvek biva direktor mora biti politički podoban i da sluša šta mu se naređuje odozgo.

Ulazak na prva vrata je potpuno nerealan za uslove u Beogradu, o tome smo već diskutovali. Da su to planirali validator ne bi postavljali kod svakog ulaza, već samo napred, tako da je taj što je to izjavio nema veze sa realnim stanjem. Ono što jeste tačno da se takav sistem primenjuje samo na nekim prigradskim linija, ali ni za to više nisam siguran.

Podatak da onaj ko nema kartu neće moći da uđe je takođe glupost, ne postoji način da te onemuguće da ti uđeš u vozilo. Suštinski se sistem ne menja puno, jer i dalje morate da izvadite svoju kartu i da je prevučete preko automata, evo snimka

Što se sniženja tiče, to me takođe ne bi čudilo. GSP je poznat po tome da nagrađuje švercere :) Prošla akcija storniranja opomena, po kojoj ste mogli za 3k dinara da se otarasite gomile kazni je redovne platiše gradskog prevoza napravila budalama, jer je većina njih toliko plaćala jednu mesečnu kartu, što je uticalo na promenu njihovog stava, jer su oni koji neplaćaju praktično bili NAGRAĐEI, pa su se i oni pridružili onima koji karte ne kupuju.

Шта Вама није јасно?

Да људи када нешто плате очекују да добију то што су платили.

Ви сте класични пример како се може маркетингом испрти мозак и то је тужно, као будући академски грађанин не бисте смели то дозволити.

Da, ljudi placaju prevoz od tacke A do tacke B. Ako je korisnik nije zadovoljan, dalje ne koristi vise te usluge.

Дакле АЛТЕРНАТИВЕ НЕ ПОСТОЈЕ.
нема свако у овој беди за аутомобил,
у Београду је коришћење бицикла немогуће, бар не у старом делу,
не видим које алтернативе има неко ко живи у Борчи или Кумодражу или Видиковцу, да иде пешке не може, велико растојање,
а плаћа порез, пуни буџет,
није ово деветнаести век, већ двадесет и први,
уосталом, нећу више са Вама да расправљам, ако сами не схватате неке ствари не завређујете да ико са Вама расправља.

Alternative postoje, ali za odredjen komfor, treba platiti vise.

Ово за себичлук, је не само глупо већ и безобразно.
Ја никога не позивам да не плаћа карту, нити подстичем, на то али ПОДРЖАВАМ свакога ко то не чини,
ако се у аутобусу нађе без карте и уђе контрола ја први почнем са контролорима да се свађам, и свашта им кажем, дако да човеку без карте направим отступницу да сиђе без казне...

Kada bi svako uzeo zakon u svoje ruke, nastao bi javasluk. Kao sto vec jeste.

Али шта ја Вама то причам, не можете Ви то да разумете, и никада нећете неке ствари разумети,
и због таквих ћемо потпуно пропасти.
Хвала лепо и довиђења.

Pa da, propadamo mi zbog svih koji redovno izmuruju svoje obaveze.
No, ipak, do sledecg pisanja....

Da, ljudi placaju prevoz od tacke A do tacke B. Ako je korisnik nije zadovoljan, dalje ne koristi vise te usluge.
Alternative postoje, ali za odredjen komfor, treba platiti vise.
Kada bi svako uzeo zakon u svoje ruke, nastao bi javasluk. Kao sto vec jeste.
Pa da, propadamo mi zbog svih koji redovno izmuruju svoje obaveze.
No, ipak, do sledecg pisanja....

Немам шта да додам, ако заиста нисте схватили до сада нећете никада,
и могу само да поновим због таквих ћемо пропасти.

Пријатно и довиђења.

NOĆNI RED VOŽNJE »

Na inicijativu Kancelarije za mlade, Direkcija za javni prevoz izvršila je korekciju polazaka na noćnim linijama: 15,27,32,75.

Izmenjeni red vožnje počinje da se primenjuje od 24. oktobra 2011. godine.
Pomereni su termini poslednjih polazaka, i promenjene satnice polazaka sa početnog terminusa, tako da će autobusi polaziti na svakih 30 minuta.
http://www.studiob.rs/info/redvoznje.php

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back