gradjanin sveta
Domaćin
- Poruka
- 4.609
Tv sekunda na nacionalnoj frekvenciji nema nista zajednicko sa vrtenjem reklame na televizoru u autobusu. Prvo pokriva 7 miliona ljudi, drugo 50 ili 100 - i smatram da su tarife u skladu sa time. Ispada da je tv sekunda bar 1000 evra, a da reklamiranje u autobusu slicno kosta, u sta ja veoma sumnjam. Ko ima tacne podatke - neka kaze ako je drugacije.
Ako uzmemo bar 300000 markica i cenu od 2700 dinara, dodamo studente, srednjoskolce i slicno... GSP zaradi bar milijardu dinara mesecno, tj. 10 miliona evra + subvencije iz budzeta.
Privatnici se guraju da posluju sa gradom Beogradom jer se pare redovno isplacuju. Oni su ukljuceni u ITS i prema broju vozila dobijaju pare. Kod privatnika je naplata obicno najveci problem, nezavisno od toga cime se isti bavi.
Sto se studiranja tice - to nije osnovno pravo. Obavezna je samo osnovna skola, sve ostalo nije. I uopste, mi imamo problem sto dosta 19-godisnjaka upisuje sve i svasta, ali ne zavrsava. Ako polovina omladine posle srednje skole upise studije - tek cetvrtina od njih zavrsi to sto je zapocela.
Slazem se da studiranje na drzavnom fakultetu ali bez doma ume da bude skuplje - ali to nije osnovno pravo, tako da moze da se naplacuje bez problema. U svakom slucaju, kako god da je neko na budzetu (makar i sa slabim prosekom) ima pravo na studentski restoran, bar koliko ja znam o tome, nisam nikada koristio.
Поента целе расправе јесте:
ГСП, је лоповска, паразитска фирма, која постоји само захваљујући грађанима који су од уста одвајали да би то предузеће створили,
од када је створено оно паразитира, не улаже у квалитет услуга, али и те како повећава цене и наплаћује грађанима свој монополски положај.
Те с тога нико није дужан да такво предузеће финансира, ако Вас неко прави будалом не можете стајати мирно и покоравати сте јер ако то чините јесте будала.
Дакле сви који не плаћају карте су у праву.
Ми будале, можемо само да их вербално подржавамо где год и када год стигнемо, да бисмо поразили заједничког непријатеља и почели да живимо нормално.
Пријатно.