Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Колико раније да крене неко из Барајева, или борче да стигне на фармацеутски или правни факултет,
и која је то километража, то није нормално у 21. веку да се иде пешака када се не шета него иде на одређено место,
да не говорим ако идете на посао ујутру, када је зима, или на испита може и то, па то је стрес само по себи још пешачење...
Barajevska Lasta je do pre neko vreme imala konduktere koji su naplaćivali karte po autobusu. Sada su sva vozila vidno obeležena natpisom koji kaže da je vozilo bez konduktera i da je kupovina karata kod vozača. Koliko su česte kontrole i kako to sada sve funkcioniše ne znam.

Poenta je u sledećem.
Ako ne želiš da plaćaš usluge javnog prevoza imaš prava da ih ne koristiš, već da koristiš druge vidove prevoza ili da ideš peške.
Ako koristiš neku uslugu ti imaš pravo da komentarišeš njen kvalitet, ali pre toga imaš obavezu da je platiš (bez obzira kakva je). Ako se odrekneš obaveze onda se odričeš i prava.

Zamisli čoveka (ili možda trudnu ženu) koji ulazi u pekaru i traži hleb pa kaže:
- E ovaj ti je hleb bajat, tvrd, a i nema propisanu težinu. Neću da ti ga platim.
Pekar će reći:
- Ako nećeš da platiš, onda ga nećeš ni dobiti.
Šta mu onda treba reći? Možda ovo:
- Pa jesi li ti normalan? Šta ti lupaš gluposti? Pa ja moram da jedem!

Dakle, ako želim da se vozim javnim prevozom platiću kartu pa ću da se vozim. Pošto sam platio kartu imam pravo da kažem da mi se ne sviđa to i to, da se žalim, tražim poboljšanje usluge i slično. Ako nisam platio kartu, pa ja nemam pravo ni da se vozim, a još manje da ako se već vozim gunđam zbog kvaliteta usluge.

Ako koristiš neku uslugu ti imaš pravo da komentarišeš njen kvalitet, ali pre toga imaš obavezu da je platiš (bez obzira kakva je). Ako se odrekneš obaveze onda se odričeš i prava.
Ово нема никаквог утемељења на савременим принципима пословања. (Нормалним) фирмама је у интересу да потенцијални купци изразе своје критике производа, јер тако добијају прилику да га и њима прилагоде и прошире тржиште. Ко би избегавао такву политику, за њега би било јасно да и нема намеру да постане бољи. "Тако је како је, боље немате." Вема валидан одговор на то је "Џапаћемо вас колико можемо", што потпуно подржавам.

Zamisli čoveka (ili možda trudnu ženu) koji ulazi u pekaru i traži hleb pa kaže:
Поређење ти не стоји, јер у пекари мож` да видиш какав је производ пре него што га купиш. Код градског превоза одчекаш неких 10 минута (па и више) на станици пре него што видиш каква је роба.

Ako nisam platio kartu, pa ja nemam pravo ni da se vozim, a još manje da ako se već vozim gunđam zbog kvaliteta usluge.
Гребина позиција је: имам карту, али нећу да је куцам за сточни превоз. Дакле, платила га је, али сматра да сточни превоз не вреди толико, у чему се потпуно слажем с њом.

Гребина позиција је: имам карту, али нећу да је куцам за сточни превоз. Дакле, платила га је, али сматра да сточни превоз не вреди толико, у чему се потпуно слажем с њом.

sto jes..jes.. cak je i ovde napisala da je jedanput otkucala kartu u autobusu u kome nije bilo kontrolora sto je sve nas ovde razocaralo i poljuljalo poverenje u nju ali je ona objasnila da je autobus bio toliko lep i cist da nije imala srca da ne overi kartu.

:lol:

Na ulicama još 25 novih autobusa
M. T. KOVAČEVIĆ | 27. septembar 2011. 21:55 | Komentara: 0

Gradski prevoz u prestonici od utorka bogatiji za vozila najnovije generacije. Ekološka vozila saobraćaće na sedam dnevnih i četiri noćne linije

01bus.jpg

GRADSKI prevoz od utorka je bogatiji za 25 novih, savremeno opremljenih autobusa kompanije "Veolia transdev", koji će početi da krstare na redovnim gradskim linijama. Moderna ekološka vozila, za čiju je kupovinu izdvojeno 3,2 miliona evra, predstavljena su u utorak na beogradskom Pristaništu.

Vozila su proizvedena po najnovijim tehnologijama, poseduju klimu, dupla stakla, savremenu tehničku opremu i motor "evro 5".

Klas Gothold, direktor kompanije "Veolia transdev", naglasio je da će stabilna poslovna politika te kompanije, konstantna ulaganja, podrška domaćoj proizvodnji i zaštita životne sredine, doneti mnogo koristi tržištu Srbije.

- Ova investicija je najveće pojedinačno ulaganje u nove autobuse ove godine, a važno je istaći da su oni kupljeni od domaćeg proizvođača, čime je pomognuta i domaća privreda - kaže Gothold, napominjući da im je u pomoć pritekla Vlada Srbije sa povoljnom stimulacijom.

Svaki od autobusa te kompanije nalazi se u posebnom sistemu nadzora, pomoću kojeg se, u svakom momentu, prati kretanje svakog vozila u gradu i beleži njegova brzina, potrošnja goriva i ekonomičnost vožnje.

Novi autobusi, čiji je proizvođač firma "Neobus" iz Novog Sada saobraćaće na sedam dnevnih i četiri noćne linije, među kojima su "74", "75", "47", "65" i "59".

Kompanija "Veolia transport" u Srbiji je prisutna od kraja 2006. godine, kada je kupila većinski deo akcija AD "Litas" iz Požarevca, a 2011. godine, spajanjem "Veolia transporta" i "transdeva" , nastala je nova firma "Veolia transdev", koja posluje u 27 zemalja. Visina investicija te kompanije u Srbiji je dostigla 14 miliona evra, a treba očekivati nova ulaganja, jer je početkom meseca dobila tender za gradski saobraćaj u Zaječaru.
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:346881-Na-ulicama-jos-25-novih-autobusa

Barajevska Lasta je do pre neko vreme imala konduktere koji su naplaćivali karte po autobusu. Sada su sva vozila vidno obeležena natpisom koji kaže da je vozilo bez konduktera i da je kupovina karata kod vozača. Koliko su česte kontrole i kako to sada sve funkcioniše ne znam.

Poenta je u sledećem.
Ako ne želiš da plaćaš usluge javnog prevoza imaš prava da ih ne koristiš, već da koristiš druge vidove prevoza ili da ideš peške.

- E ovaj ti je hleb bajat, tvrd, a i nema propisanu težinu. Neću da ti ga platim.
Pekar će reći:
- Ako nećeš da platiš, onda ga nećeš ni dobiti.
Šta mu onda treba reći? Možda ovo:
- Pa jesi li ti normalan? Šta ti lupaš gluposti? Pa ja moram da jedem!

Dakle, ako želim da se vozim javnim prevozom platiću kartu pa ću da se vozim. Pošto sam platio kartu imam pravo da kažem da mi se ne sviđa to i to, da se žalim, tražim poboljšanje usluge i slično. Ako nisam platio kartu, pa ja nemam pravo ni da se vozim, a još manje da ako se već vozim gunđam zbog kvaliteta usluge.

Prijatelju,prvo se mora ljudima omoguciti da zarade dovoljno da bi mogli da poplacaju silne racune,pa ih tek onda sibati po usima, a ne obrnuto! Sta,nemas za struju - zivi u mraku! Za vodu - pa sta ce ti.....Kako neko sa 20-tak k da izdvoji za 2-3 povlastice? Karte treba placati,ali one trebaju biti znaatno nize pri nasem sadasnjem nivou razvoja. A kad (ako) bude bolje, lako je povecati.

Ova Veolia stvarno najbolja.:)

Prijatelju,prvo se mora ljudima omoguciti da zarade dovoljno da bi mogli da poplacaju silne racune,pa ih tek onda sibati po usima, a ne obrnuto! Sta,nemas za struju - zivi u mraku! Za vodu - pa sta ce ti.....Kako neko sa 20-tak k da izdvoji za 2-3 povlastice? Karte treba placati,ali one trebaju biti znaatno nize pri nasem sadasnjem nivou razvoja. A kad (ako) bude bolje, lako je povecati.
Pa kako će pekar da zaradi ako džabe daje hleb? A kako će prevoznik da zaradi ako se putnici voze besplatno?
Kako će bilo ko da zaradi ako korisnik njegovog proizvoda ili usluge jednostavno odbije da plati?

Ови у "жутим прслуцима" почели да се маскирају у "обичне" грађане и путнике ??? :eek:

Онако као гестапо, само викне :"Ваше карте, молим!"

Где је униформа ? Раде као специјална полиција ? :eek:

Ови у "жутим прслуцима" почели да се маскирају у "обичне" грађане и путнике ??? :eek:

Онако као гестапо, само викне :"Ваше карте, молим!"

Где је униформа ? Раде као специјална полиција ? :eek:

Jeste, od pre izvesnog vremena kontrolori vise nisu sareni kao papagaji, bez prsluka idu. Prslukirani su samo na pocetnim stanicama.

Da li neko zna na koji nacin ce se tarifirati nepersonalizovane kartice?

Ja koristim samo jednu liniju. Jedan autobus koristim u oba smera radnim danima, svega 5 stanica. Ukoliko tarifiranje bude po nekom drugom sistemu, a ne kao sada 50 dinara jedan ulazak u autobus, onda mi se mozda isplati vise da placam samo koliko koristim i da ne uzimam uopste mesecnu (personalizovanu) povlasticu kada se ne vozim toliko.

Moram opet da se zalim na gradski prevoz. Evo cele nedelje cekam 7 kod Beogradjanke duze od 20 min. Juce cak 40 min, pojma nemam sto sam toliko stajala i nervirala se, umesto lepo da krenem peske. Naravno nisam je ni docekala, onda se otšetam do autobuske, udjem u neki tramvaj, kad ono cvrc, vozi samo do buvljaka. Onda opet cekanje, moje putesestvije trajalo je duze od 1,5 vremena. Uzas.
Dakle u cemu je stvar, definitivno je primetno da sa gradski prevoz ne funkcionise kako treba.

Da li i u Beogradu važi da, ako neko ima personalizovanu mesečnu kartu za prvu zonu, ne sme ni da zakorači u autobus koji vozi i u drugoj zoni, ne daj bože da se i preveze jednu stanicu u okviru prve zone tim autobusom koji zalazi u drugu?

Naravno da možeš da se voziš autobusom koji kasnije zalazi u II zonu sa mesečnom za I zonu! Mesečna(personalizovana) u važi oblasti za I zonu nevezano o liniji/autobusu, ja koristim recimo 47 koji zalazi u II, ali samo u ovkiru I.

Naravno da možeš da se voziš autobusom koji kasnije zalazi u II zonu sa mesečnom za I zonu! Mesečna(personalizovana) u važi oblasti za I zonu nevezano o liniji/autobusu, ja koristim recimo 47 koji zalazi u II, ali samo u ovkiru I.

Pa ništa, onda mogu samo da kukam gde živim jer ovde u Smederevu smeš da ideš samo onim jednim autobusom kojim su oni zamislili da smeš da ideš od tačke A do tačke B, i pritom da plaćaš kaznu ako ne čekiraš važeću mesečnu personalizovanu karticu koja važi za neograničen broj vožnji u okviru datog meseca :dash: - bezobrazluk :evil:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back