Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
vrlo su zanimljivi komentari citalaca.verujem da je sve istina sto pricaju http://www.politika.rs/index.php?lid=sr&show=rubrike&part=list_reviews&int_itemID=168980

nego...bus 31 danas...sela sam odmah iza srednjih vrata...a vrata imaju luftaaa,kao da fali jos pola od jednog krila.mislim,sta reci,smrzla sam se ko krompir...dobro,jesam se svercovala,ali to ne znaci da treba da se razbolim.
dajte vi ljudi iz gsp-a malo humanije uslove za nas koji koristimo gsp

i 40, da te ne zabuni obe linije su trolejbuske ;)

No, evo novosti, nova ekspres linija E9 je počela sa radom i saobraća će na relaciji

Kumodraž - Vojvode Stepe- Autokomanda - Slavija - Kralja Milana - Terazije - Trg Republike - Studentski trg - Tadeuša Košćuška -SRC.

Autobusi nista ne znace kada treba da se prodje pored Sajma, mogu ja da udjem u bilo koji od vec postojecih.

To je zaista neverovatno, u zadnje 3-4 godine linija 3 ukupno je redovnom trasom isla mozda svega par meseci, ostalo su sve isli autobusi razlicitim izmenjenim trasama. A Knezevac i tako kuburi sa kvalitetnim prevozom ka centru sa ocajnim linijama (42,37), pa ako opet ukinu tramvaj, ja zaista ne znam kakva je svrha daljeg placanja prevoza...:evil:

Novi Volvo-Neobusi su pušteni u saobraćaj
1gg3eb.jpg

Kao što sam obećao, evo zvaničnog dokumenta kojeg možete iskoristiti protiv GSP-a. Vazda istuču obaveze putnika, ali sa njihove strane ništa ne čine, pa s toga nije loše da znate njihove obaveze:

О ЈАВНОМ ЛИНИЈСКОМ ПРЕВОЗУ ПУТНИКА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА БЕОГРАДА

...

Члан 30.

Возила којима се обавља линијски превоз морају испуњавати услове прописане законом којим се регулише обављање превоза у друмском саобраћају и железничком саобраћају.
Возила којима се обавља линијски превоз морају бити пре упућивања у саобраћај чиста и проветрена и обојена препознатљивом бојом превозника, ако уговором којим се превоз поверава није другачије одређено.
Возила током обављања линијског превоза у зимском периоду, када је спољна температура испод 10°С, морају бити загрејана док у летњем периоду проветрена и расхлађена, уколико поседују системе за расхлађивање.

Члан 31.
Возило којим се врши превоз мора бити видно обележено ознакама од значаја за информисање путника, и то:
1. на предњој страни исписан број линије и назив терминуса у смеру кретања, а на задњој и улазној страни возила исписан број линије.
2. на бочној страни возила исписан назив и седиште превозника (димензија 800 х 550 мм, слова висине 100 мм) и стилизиран грб града Београда,
3. на десној предњој и задњој страни возила (на средини између браника и ветробранског стакла) идентификациони број возила који издаје надлежна организациона јединица.
Гаражни број возила мора бити назначен са десне бочне и задње стране возила.
Када се возилом не врши редован превоз или се не примају путници, на предњој страни возила поставља се одговарајућ а ознака „ванредна вожња”, „за гаражу”, „у квару” (код трамваја „за депо” и сл.).
Ознаке из става 1. тачка 1. и става 3. овог члана постављају се у облику покретних трака или дисплеја.
У зони свих врата возила морају бити опремљена уређајима за поништавање карата односно за валидацију.
Уређаји из члана 30. став 3. и става 5. овог члана морају бити исправни и у функцији.
Возила могу бити осликана рекламним порукама.
Рекламе и други натписи, не смеју се налазити на стакленим површинама или местима на којима заклањају видик или прекривају прописане ознаке и обавештења о превозу.
Ostatak možete pročitati na:
http://www.bgsaobracaj.rs/index.php...=category&id=6:&download=9:&Itemid=31&lang=sr

Nepropisno obeležena vozila
bg-autobus_310x186.jpg

gsp.jpg

gsp-ver.jpg

Kao što je navedeno uz broj linije, neophodan je ispis i terminusa!!!

600px-Trolejbus_Beograd_Studentski_trg.jpg

Reklame na prozorima!!!

Poslednja izmena:
Pa da, u tome i jeste poenta. Pojačavaju kontrolu i cenu karata, a svoj deo obaveza ne ispunjavaju :rtfm: Ovde se radi o minimumu koji se zahteva!

Возила којима се обавља линијски превоз морају испуњавати услове прописане законом којим се регулише обављање превоза у друмском саобраћају и железничком саобраћају.

Ovo je tek posebna priča, tehnički pregled vozila, pogađate, obavlja GSP sam nad svojim vozilima :worth: Pa tako mnoga vozila dobijaju tablice iako primetno ne zadovoljavaju uslove propisane ZOBS-om!

Obavezan tahograf izgleda ovako
2cfpekl.jpg

I ako ga ima, često ne radi

Ovo i ne treba:
naliniji73nemarikverctk9.jpg

Ovako izgledaju kočnice:
12445.jpg

Dobro održavanje i instalacija ovako, prosečno svaki mesec pregori jedan :whistling:
46398.jpg

5868507314c51637f2d8a0781534741_extreme.jpg

reklame na prozorima su iznutra vise nego odvratne.kroz prozor se onda jedva vidi.grozan je osecaj kad si prinudjen da u toku puta blenes u tu zatvorenu konzervu punu ljudi.

A mene je pre par meseci istripovala reklama na staklu. Jer sam se nagla unapred da pitam nešto "čoveka" a onda skapirala da je to ustvari reklama sa nekim facama sa spoljne strane, ne mogu da se setim čija,zašta... :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back