Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Шта мислите о томе да се у возилима градског саобраћаја пушта музика?
Нешто неутрално, без навијања : "Цеца или Партибрејкерси", нека амбијентална, мало класике ујутру, поподне нешто веселије, када се враћаш са посла...

Немој да те чују "хармоникаш и певаљка", па реализују твоју идеју :)

Шта мислите о томе да се у возилима градског саобраћаја пушта музика?
Нешто неутрално, без навијања : "Цеца или Партибрејкерси", нека амбијентална, мало класике ујутру, поподне нешто веселије, када се враћаш са посла...

To je bilo u jednom momentu u onim busevima sa monitorima,ali su se valjda neki bunili kako im smeta,pa su ukinuli.:/

Bile su reklame i non-stop u krug se ponavlja :evil: Fino bi bilo da postoji neki centralni radio koji bi pored muzike pustao i servisne informacije koje su od koristi, kao na primer izmene trasa tog dana, skraćenje, gužve i slično. Mada ionako firma koje dobila na tenderu za implementaciju novog ticketing sistema ima zadatak i da ugradi audio obaveštenje o sledećoj stanici, pa ćemo tako slušati, kada se zatvore vrata:

"Linija 31, smer Konjarnik"

pa potom negde na pola puta do sledeće stanica:

"Sledeća stanica: Trg Slavija, ukrštanje sa tramvajskim linijama: dva, devet i dvanaest, trolejbuskim deventaest, dvadeset jedan,dvadeset dva, dvadeset dva el™ i dvadeset devet" i sl.
:hahaha:

Da je gužva na Mostaru i kod Sajma, to razumem.
Da pada kiša, pa je gužva malo veća i to razumem.
Ali, teško mi je da razumem da se za 15 minuta po najjačoj kiši u Požeškoj nije pojavilo ni jedno jedino vozilo. Od 9 linija, ni tramvaj ni autobus.
A onda su se prvo pojavila jedna 53-ojka (nije moj broj), mali autobus i naravno krcat.
Deset minuta kasnije pojavile se 3 52-ojke, sve jedna za drugom. Prva dva autobusa mala, a onaj treći zglobni. Sa ovim autobusom sam išao par stanica (do Žarkova), a onda je trebalo da sačekam još jedan prevoz, čisto da po kiši ne bih išao pešice te dve stanice.
Bolje da sam išao pešice, jer se posle 10 minuta čekanja pojavila prvo jedna 89-ka, a onda i druga, pa odmah za njom i treća.

I kada sam konačno ugledao 56-icu, kao da me je Sunce ogrejalo...

Sabrano sve, od Požeške do Belih Voda putovao sam punih 70 minuta. Tu razdaljinu pešice pređem za 25 minuta.

Neko je spomenuo muziku u busu :D Ne znam jel neko ranije dokumentovao ovaj dogadjaj, mrzi me da citam, ali nema veze:

Juce idem na faks, kad ono neki lik ulazi mrtav ladan, krece bus - krece on da pjeva :D
Isto sam ga slusala i pre par nedelja, u devetci. Pojma nema jadan, podseca me na onu ribu sa Idola: "Na silu ee-ee-eee, nista mi ne mozes na siluu, necu da ostaneem...Ja sam jednostavno kanal za to, ja moram da pevam".
I dobro, krece on da peva, a neki covek mu kaze onako nadrndan: "Ajde cuti vise".
Nije ni smesno,. samo je zalosno.

I bez ovog, muzika u gradskom bi bila iritantna, pogotovo za mene na primer, kad idem na egzekuciju (ispit) ili nesto tako. A i ne znam sta bi doticni rekao, radio bi mu ukrao sve fanove.

DIVLJANJE U CENTRU BEOGRADA
Huligani napali dva vozača GSP, jednom slomili lobanju i rame

Blic online | 26. 11. 2010. - 13:03h |

Dva vozača Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) povređena su sinoć u napadima huligana na linijama 612 i 27. Jednom od vozača, Pavlu K, šipkama su polomljeni lobanja i rame.

Pavla K. su na stanici linije 612 u Banatskoj ulici oko 22 sata dvojica napadača izvukla iz kabine i brutalno ga pretukla šipkama. Prethodno su pokušali da zaustave vozilo van stanice.

- Vozač nije hteo da ih pusti u autobus, već im je pokazao stanicu 30 metara dalje, a po dolasku na nju ih je i sačekao da uđu u vozilo. Kada su ušli, počeli su da vređaju vozača, a onda ga je jedan izvukao iz kabine, a drugi udarao šipkom po glavi. Od siline udaraca, Pavle je izgubio svest, pao i povredio rame - kažu u GSP “Beograd”.

U gradskom prevozniku dodaju da je policija na poziv jednog od putnika ubrzo stigla na stanicu, ali da su napadači već pobegli.

Pola sata ranije, na liniji 27 kod Bogoslovije, napadnut je vozač Slaviša P. (48) i zbog povrede prevezen u KBC Bežanijska kosa, rekla je portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Vozača je jedan od trojice huligana udario šipkom po ruci u blizini kružnog toka kod Bogoslovije. Mladići su pre toga kamenicom polomili retrovizor na autobusu.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/219...lobanju-i-rame

E taj! Iz 83!
Nisam ga jos ni jednom videla na rolerima.
jednom se rasturio od pevanja u tramvaju 7...na stanici kod beogradjanke,on se okrenuo prema nama,poklonio i rekao `hvala lepo`...a zatim prosto iskocio a roleri mu na nogama...vozi fantasticno.uzgred,videla sam ga da se takmicio u `ja imam talenat`.naravno,nije siroma` prosao.

@tema-sad sam dosla tramvajem,onim crvenim.pohvala-bio je cist,a i ljudi su bili cisti.uopste nije smrdelo unutra.
novi trolejbusi su prelepi.

SRAMOTA!
Znaci ja ne mogu da verujem da se ovako nesto dopusta.... Da bilo ko bude napadnut na svom radnom mestu zato sto obavlja posao onako kako kompanija za koju radi to zahteva.... meni bre ako se ne svidja u nekoj prodavnici ili bilo gde vec da se nadjem ja lepo izadjem. Pre nego sto sam pocela da radim ja sam mislila da smo ipak koliko toliko normalan narod, medjutim vrlo brzo sam dosla do zakljucka da sam bila u zabludi.

Vremeplov
img536.jpg

pozoriste.jpg

m_reise_belgrad-01.jpg

m_reise_belgrad-03.jpg

m_reise_belgrad-02.jpg

m_reise_belgrad-05.jpg

http://www.stadtbus2.de

Danas piše čovek u Politici u rubrici 'pisma čitalaca' da otkad je 1.12. odobren prevoz taksistima do aerodroma po onim zonama da je ukinut autobuski prevoz iz grada do aerodroma i obratno. Vidim na sajtu GSP-a da je linija 72 i dalje na spisku linija, ali sve mislim moguće je da ne ažuriraju redovno. E sad, da li je moguće da je ta linija zaista ukinuta i da ubuduće ko nema sopstvena kola moraće da plaća nenormalno skup taksi?????

Danas piše čovek u Politici u rubrici 'pisma čitalaca' da otkad je 1.12. odobren prevoz taksistima do aerodroma po onim zonama da je ukinut autobuski prevoz iz grada do aerodroma i obratno. Vidim na sajtu GSP-a da je linija 72 i dalje na spisku linija, ali sve mislim moguće je da ne ažuriraju redovno. E sad, da li je moguće da je ta linija zaista ukinuta i da ubuduće ko nema sopstvena kola moraće da plaća nenormalno skup taksi?????
Nije ukinuta. Viđam autobus na toj liniji svako jutro kada idem na posao.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back