Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Како су радили, тако су и зарадили, имају пензије и станове, а превоз ће морати да плаћају, као и сви други који се возе.

ma da....baš će da plaćaju :aha: 400 kinti godišnje. koliko ima penzosa - trebalo je da im stave bar 500 kinti mesečno da plaćaju i opet bi busplus bio na dobitku...a ovako se penzosi voze za dinar skuplje od džabe, a prave neviđenu gužvu u vozilima.
danas sam ih opet ovlaš prebrojavala...ima ih više od svih ostalih putnika zajedno.

Ko je spomenuo spaljivanje starih?
Samo sam napisao da bi trebalo da plate prevoz kao i svi ostali građani. Jer, ako su penzioneri nisu povlašćeni ustavom. Druga stvar, po tom tvom "dovoljno uradili" može jednog dana neko da se doseti i da povlasti penzionere tako da ne plaćaju hleb u prodavnici.
Uostalom, dovoljno je da penzioneri plate markice i da mesečnog gubitka ne bude. Po tom osnovu bi penzioneri trebali sami da se pobune i da plate prevoz, jer su oni glasačka mašina ovima na vlasti.

Ja bas mislim da mladi treba da pocnu placaju karte i markice.

Penzioneri vec placaju 22% mesecno za mlade preko vucicevog smenjenja penzija. Da vam ne bude malo mnogo jos i markica.

- - - - - - - - - -

Како су радили, тако су и зарадили, имају пензије и станове, а превоз ће морати да плаћају, као и сви други који се возе. Медаље заслуга за народ и ордење народних хероја нека окаче мачку о реп.

Da, da, ti ces tako do prvog dana penzije, a onda okreces curak naopako.

ma da....baš će da plaćaju :aha: 400 kinti godišnje. koliko ima penzosa - trebalo je da im stave bar 500 kinti mesečno da plaćaju i opet bi busplus bio na dobitku...a ovako se penzosi voze za dinar skuplje od džabe, a prave neviđenu gužvu u vozilima.
danas sam ih opet ovlaš prebrojavala...ima ih više od svih ostalih putnika zajedno.

Мени ту ништа није јасно, прво ми није јасно зашто би они уопште имали толико повлашћене карте, а онда ми није јасно што би пензионеру требало да се возика сваки дан и где би то пензионер требало да иде превозом толико.
Да се ја питам, дао бих им квоту субвенционисаних вожњи, нпр. 8 месечно, то им је довољно за код лекара и евентуално неку куповину, и то је то, остале вожње би морали да плаћају као сви остали.

Овако имаш гомилу ликова који не знају шта ће од досаде, па се млате по превозу, смарају лекаре (каже ми пријатељ лекар главни пацијенти су му пензоси, долазе свако мало исти са којекаквим причама, луди од њих), то су ти исти ти ликови који изградили ово "успешно" друштво, млатили празну сламу и тада, млате још више сада кад су посенилили и излапели, а држава им давала и онда, и плате и станове, а даје им и сада, док људи који треба да стварају породице не могу да саставе крај с крајем..

http://www.kurir.rs/vesti/beograd/v...oslene-a-ne-da-isplacuju-novac-clanak-1658648

Platine, istopise se one tvoje cifre koje ne lazu. Od 130 miliona evra ispade na kraju da fali samo 13 miliona evra na godisnjem nivou.

Pa neka sam promasio.

Cifre se ionako temeljno kriju. Pre ces da udjes u glavni stab Cie nego kod glavnog racunovodje u gsp-u.

Glavno pitanje ostaje da li su mislili na prosto funkcionisanje ili da uspe da preostane nesto za kupovinu novih stvari. GSP je na nuli tek kada kupi 50 autobusa godisnje. Koliko to kosta? Neka bude tih 13 miliona + vrednost 50 autobusa i to je onda racunica koja je prava.

Pa neka sam promasio.

Cifre se ionako temeljno kriju. Pre ces da udjes u glavni stab Cie nego kod glavnog racunovodje u gsp-u.

Glavno pitanje ostaje da li su mislili na prosto funkcionisanje ili da uspe da preostane nesto za kupovinu novih stvari. GSP je na nuli tek kada kupi 50 autobusa godisnje. Koliko to kosta? Neka bude tih 13 miliona + vrednost 50 autobusa i to je onda racunica koja je prava.

A sto bi kupovali 50 autobusa godisnje. Ne menjaju se autobusi tako brzo. Japanci su vozili autobuse 20 godina, pa ih dali nama da ih vozimo jos 20 godina. Treba samo zameniti majstore i neci neke koji ce to dobro da odrzavaju i ciste. Djilas je zamenio pola voznog parka za svog vakta. Ovo sto je ostalo treba da predje kod privatnika koji imaju manje troskove ili da se siri mreza vozila na struju umesto nafte koja se lako krade.

A sto bi kupovali 50 autobusa godisnje. Ne menjaju se autobusi tako brzo. Japanci su vozili autobuse 20 godina, pa ih dali nama da ih vozimo jos 20 godina. Treba samo zameniti majstore i neci neke koji ce to dobro da odrzavaju i ciste. Djilas je zamenio pola voznog parka za svog vakta. Ovo sto je ostalo treba da predje kod privatnika koji imaju manje troskove ili da se siri mreza vozila na struju umesto nafte koja se lako krade.

Japanci su nam dali ganc nove autobuse, proizvedene u Turskoj.
Nasi gradski autobusi prosto propadaju, od losih puteva, prenatrpanosti i od divljaka unistitelja. Ne peru se dovoljno cesto a i odrzavanje je izgleda problem.

Japanci su nam dali ganc nove autobuse, proizvedene u Turskoj.
Nasi gradski autobusi prosto propadaju, od losih puteva, prenatrpanosti i od divljaka unistitelja. Ne peru se dovoljno cesto a i odrzavanje je izgleda problem.

Ako su Japanci nisu pali s Marsa da nam daju nove, a oni da se voze starim. Dali su nam polovne autobuse, reparirane u Turskoj i procenjeno je da mogu jos 15 godina da voze posle reparacije, a vozice se i 20 ako se budu dobro odrzavali.

Nije tacno da u poslednjih pet godina nisu kupili ni jedan solo autobus. "Karaburma" je pre manje od 5 godina "dobila" MAZ BIK-ove autobuse, jedno godinu dana ih nije ni koristila, a sada su redovno u upotrebi. A da su losi ti autobusi, to jeste cinjenica.

- - - - - - - - - -

Ako su Japanci nisu pali s Marsa da nam daju nove, a oni da se voze starim. Dali su nam polovne autobuse, reparirane u Turskoj i procenjeno je da mogu jos 15 godina da voze posle reparacije, a vozice se i 20 ako se budu dobro odrzavali.

Ovo prvi put cujem! Imas li ti dokaze da su to polovni autobusi.

To je bio vid humanitarne pomoci. Ko zeli, moze da pokloni bilo sta. Most kod ade Huje je trebao da bude poklonjen (to vise nije aktuelno), ali je nama standard porastao pa smo izasli iz te kategorije.

http://vesti.krstarica.com/vesti-dana/blokada-karte-ako-se-putnik-ne-validira/

Nije mi samo jasno za kje karte? Da li cemo opet mi sa mesecnim morati da se kucamo svaki put?

Komentari

Karticu držati na ogrlici oko vrata!Validacija i pri ulasku i pri izlasku!Ako kontrolor posumnja da to nije vaša kartica ima pravo da vam proveri DNK.

.......................................

a da nas lepo cipuju kao pse i ostalu stoku, pa da na ulazu u autobus prislonimo uvo na validator, a kada nekoga uhvate bez karte, da mu odmah na licu mesta odseku uvo. a oni bez oba uveta ne mogu u autobus i gotovo!

:lol:

nego sta.`veliki vezir` je rekao da je bdp kod nas porastao,i da smo mi lideri u regionu...a ja vise verujem njemu nego rodjenim ocima i usima

To je bilo pre "lidera u regionu", ispali smo iz kategorije za poklanjanje mosta 2002. godine.

- - - - - - - - - -

U toj vesti jedino pametno je pitanje kako je GSP u minusu. a privatnici u plusu.
Kod privatnika se ne krade i nema viska zaposlenih.
Mislim, mozda muljaju drzavu (i ona njih) ali unutar sistema je sve cisto i jasno.

http://vesti.krstarica.com/vesti-dana/blokada-karte-ako-se-putnik-ne-validira/

Nije mi samo jasno za kje karte? Da li cemo opet mi sa mesecnim morati da se kucamo svaki put?

Izvin'te na izrazu... objasnjenje je 'lud zbunjenog'.

"Treba da se kucaju vlasnici mesecnih karata" - "Ne treba da se kucaju oni koji unapred placaju"
:roll:

A jedino postoje mesecne markice koje se unapred pune.

Nesposobnost ovih postaje zabrinjavajuca, cak i za nase standarde.

p.s. ja se otkucavam svaki put, ali sam vrlo efikasan - imam jednu koznu futrolu i samo je prislonim na ekran, tacno tamo malo nize, preko slike kartice... ne znam kako da pomognem ljudima koji mahnito masu i struzu kartice o aparat - to tako ne funksionise... aparatu treba sekund mira da uradi sta treba.
p.p.s. kad me pitaju koja je linija, poceo sam ljude da upucujem na validator jer tamo zaista pise... xxxxx/y/broj-linije ono xxxxx je ko zna sta, y je valjda broj ture u smeni

- - - - - - - - - -

Usla sam danas u jednu 95icu i zgadilo mi se koliko je prljava.

Mogu da poverujem. Vise puta sam ulazio u autobuse koji su prljavi i spolja i iznutra, na nacin koji nije uzrokovan od putnika.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back