Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A prvo su 'posekli' pomoc porodiljama. Izgleda su porodilje najveca opasnost po drzavu.

I porodilje i veterani i penzioneri. Ali pazi kako je to kurvinski. Kao oni sa penzijama do 10.000 nista. Pa ko ima penziju 10.000. To mogu da budu poljoprivredne penzije i slicno tome cega i nema u Beogradu. Oni do 25.000 kojih je najvise, e njima isto jer im trebaju glasaci. A ovi preko 25k, e tu pljacka. Kao neka borba protiv burzoazije koja ima 30k penziju.

- - - - - - - - - -

pretpostavljam da se odnosilo na markice za zaposlene a sad pricaju o svim povlascenim kategorijama.

Pricali su da se 800.000 vozi, a samo 200.000 placa.

Po svim gradovima po Srbiji se prevoz placa, jedino se u Beogradu bahato ponasa.

Je l' ti neko hakovao nalog?

To je sve trla baba lan, a onda izadje clanak u novinama da u Novm Sadu koliko ono bese 50% ne placa i tamo su tuce u busu svaki drugi dan.

- - - - - - - - - -

Komentari:

"Novih 800 komunalnih policajaca, sa još toliko postojećih, pa toliko ni Tito nije imao boraca u borbama za oslobođenje Beograda!"

"Ala ce biti sibanja sa komunalnom koje ce gradani tretirati kao gestapo ili zulumcare!"

Evo sad ih gledam kako spinuju na tv-u. Ovo tzv. pojeftinjenje za zaposlene - to nije pojeftinjenje za gradjane vec za firme koje placaju prevoz. Gradjanin ni do sada nije imao te pare, pa mu je isto da li je markica 200 dinara gore ili dole.

dnevna karta 280 din :eek: dve karte od 90 min su 178 din :eek:
šta ja da radim sa kartom od 89 din
blenta-1.gif

dakle, hoće da me nateraju da kupujem mesečnu kartu....pa bolje da se vozim minubusom :aha: stignem brže i vozim se kao čovek.
...a najbolji su sa ovom godišnjom kartom :lol: ko ima trijes i nešto hiljada da plati godišnju kartu - taj se ne vozi gsp-om
aa-1.gif
a drugo, mesec dana ''džabe'' je takođe smešno :lol: i ovako nismo imali mesec dana plaćen prevoz kod poslodavca jer tad imamo godišnji odmor...dakle, em mi otimaju od plate, em su mi desetak meseci otimali solidarni porez i sad me teraju da plaćam prevoz sa ovakvim cenama...strašno.

Po svim gradovima po Srbiji se prevoz placa, jedino se u Beogradu bahato ponasa.

u vranju ni nema gradskog prevoza, a taxi je jeftiniji od minibusa u beogradu :aha:

Poslednja izmena:
mene samo zanima kako misle da sprovedu pravilo da penzioneri placaju kartu.
nije izmisljeno neplacane karata za stare ljude bez razloga... neki pre pametniji su kapirali do cega moze da dodje i da je neke stvari bolje preventivno izbeci...kakva ce scena biti u busu kad kontrolor pokusa da izbaci nekog penzionera od 70 godina iz busa....ili da ga maltretira..daj licnu, daj licnu a ovaj nece.. i sta sad? hapsce cikice i bakice ? koja negativna reklama ce izbiti u javnosti... i zavrsice se neslavno kao kad je djiki pokusao da komunalcima natera ljude da placaju karte pa je posle nekoliko incidenata sve stopirano...a ovi sad umesto da uce na tudjim greskama produbljuju greske prethodnika...

То мајстору, направиш сцену и не мож' ти нико ништа.

I porodilje i veterani i penzioneri. Ali pazi kako je to kurvinski. Kao oni sa penzijama do 10.000 nista. Pa ko ima penziju 10.000. To mogu da budu poljoprivredne penzije i slicno tome cega i nema u Beogradu. Oni do 25.000 kojih je najvise, e njima isto jer im trebaju glasaci. A ovi preko 25k, e tu pljacka. Kao neka borba protiv burzoazije koja ima 30k penziju.

У праву си, ја бих свима осим деци одредио исту цену карте, као кад купујеш хлеб, шта мене брига колика ти је плата или пензија.

po svim gradovima u srbiji prevoz je jeftiniji nego u prestonici.samo se u beogradu vlast bahato ponasa:mafijas:

Bahato? A u cemu? Kad prvo budu ljudi poceli da placaju, cene ce da padaju. Logicno i cak od Djilasa najavljeno.
A to sto bi mi 'i jare i pare', da cene prvo padnu pa da onda razmislimo da li cemo da placamo... to tako ne ide.

Odlicno sam zadovoljan onim sto je (ne secam se sta je tacno) cova iz GSPa danas u Beogradskoj hronici na RTS1 rekao "da teze tome da svi koriste markice".
Ja ovde reklamiram da je voznja sa nezaposlenom markicom jeftina. Ja imam voznju od 11 dinara.
Veliko pakovanje je uvek bilo, jeste i bice zauvek jeftinije od malog. Cola od 2 litra je 119 dinara - ona od 0,25 je 45 dinara. Skalirano na veliku, 2 litra kosta 360 dinara. To je svima ok, a prevoz nije... Ali to je isto. Nego, Cola mora da se plati na kasi a za prevoz se stanje namerno pravi maglovitim.

A ovi sada... tek ce da se vidi kakvi su. Ja znam sta da ocekujem. Znaju li i ostali?

koliko to treba da se vozaš da bi imao vožnju od 11 din

meni su potrebne dve vožnje dnevno 5 dana u nedelji...i nijedna od ovih opcija mi se ne dopada, s obzirom kakav je krkljanac u 95ici u periodu dana u kom idem i vraćam se sa posla....i s obzirom da sam do sada plaćala prevoz uredno....i s obzorom da se osećam prevarenom jer sam redovno izdvajala za kartu a dobila sam šipak za moj džep.
u srbiji su uvek boodale oni koji plaćaju, nije prvi put :aha:
al nema veze...preživeću. neće mene mali i blesić da nerviraju :lol:

Ne mogu a da ne kazem da mi je malo i drago zbog svega ovoga, neka vide svi koji su glasali za doticnu gospodu kako im se vraca :mrgreen:
Kada karta bude vredela onoliko koliko kosta, tada cu je i platiti. Ili za pocetak, da mogu da udjem u autobus i da imam prostora da stojim normalno a ne da se savijam kao kifla u zavisnosti od toga koliko njih mi stoji za vratom, i tacno bi me uzjahali da mogu, ali posto ne mogu onda mrze i mene i sebe i ceo svet. Kada uslovi u prevozu budu normalni, kada autobus dodje na vreme, u normalnom stanju, bez da ogluvis od kocnica ili da ti se razbije i kamen u bubregu od vibracija onda cu da platim kartu. Do tada, sverc komerc, mirne duse. Kontrola mi ionako udje (ako udje i tad) 1-2 puta mesecno, tako da mene mesecna karta kosta 200 dinara, a nekad ni toliko.

Markicu za nezaposlene ne mozes da dobijes na lepe oci.

Da, jos reklamira voznju od 11 dinara. Znaci, 100 voznji. Pa ja kao zaposlen nemam 50 voznji mesecno, a 100 nisam imao nikad u zivotu.

Trebali su da uvedu po broju voznji ko se vozi do 25 puta 500 dinara, do 50 puta 1000 din itd. To su cak bili i najavljivali, a onda su nakon sto su obisli pola Evroazije o nasem trosku, navodno razmatrajuci razne modele gradskog prevoza, dosli do zakljucka da povecaju cenu prevoza penzionerima, a ostalima bace malo prasine u oci sa snizenjem od 30 dinara i snizenjem za firme.

Odlicno sam zadovoljan onim sto je (ne secam se sta je tacno) cova iz GSPa danas u Beogradskoj hronici na RTS1 rekao "da teze tome da svi koriste markice".

ovo je apsolutno nemoguce. cak bih smeo da se kladim da ni taj cova sto je pricao nema markicu.
u stvari bilo bi zanimljivo videti ko od gradskih celnika ima mesecnu :)

onaj ko na posao ide kolima nema razloga da kupuje markicu a zbog velike cene pojedinacne karte nece ni nju uzimati kad se ponekad vozi..to je greska ovog sistema.. idu na varijantu da svi kupuju markicu destimulizacijom kupovine pojedinacne karte ali zaboravljaju da veliki broj njih nema racunicu da uzima mesecnu kartu jer ili ide kolima ili koristi kombinaciju minibusa i gradskog i za njih bi bas trebali da imaju povoljnu pojedinacnu kartu jer je i po 40 din na puno mnogo vise nego 90 na malo ili nimalo...

Ja ovde reklamiram da je voznja sa nezaposlenom markicom jeftina. Ja imam voznju od 11 dinara.

kako moze da bude jeftino nesto za nekog ko ne zaradjuje?
pitao bih ja tebe da li bi i dalje tvrdio da je markica za nezaposlene povoljna kad bi ziveo od onog sta zaradis kao nezaposlen.

- - - - - - - - - -

Da, jos reklamira voznju od 11 dinara. Znaci, 100 voznji. Pa ja kao zaposlen nemam 50 voznji mesecno, a 100 nisam imao nikad u zivotu.

.

nije nemoguce za nekog ko preseda.
to je u proseku 3 do 4 voznje dnevno..ali ponovo..kako neko ko ne zaradjuje moze da je plati?
to bukvalno znaci da se ocekuje da neko (penzioner ili zaposleni) daju pare tom nezaposlenom da bi je kupio sto je bezobrazluk jer onda taj zaposleni vise nema markicu od 3000 din nego od 4000 din (pri tome ne mislim konkretno na ove sad jer je tako bilo i ranije)

Bahato? A u cemu? Kad prvo budu ljudi poceli da placaju, cene ce da padaju
bahato u ophodjenju/ponasanju prema svom narodu.tacka.
jeste logicki-ako placamo,cene padaju,ali to je u svetu.kod nas apsolutno ne verujem u to.cak mislim da ako bi narod masovno poceo placati,njima bi boolja zinula jer su alavi na pare,pa bi jos poskupeli.
znaci-samo sverc srbina spasava

:sneskoz:

Ne mogu a da ne kazem da mi je malo i drago zbog svega ovoga, neka vide svi koji su glasali za doticnu gospodu kako im se vraca :mrgreen:
Kada karta bude vredela onoliko koliko kosta, tada cu je i platiti. Ili za pocetak, da mogu da udjem u autobus i da imam prostora da stojim normalno a ne da se savijam kao kifla u zavisnosti od toga koliko njih mi stoji za vratom, i tacno bi me uzjahali da mogu, ali posto ne mogu onda mrze i mene i sebe i ceo svet. Kada uslovi u prevozu budu normalni, kada autobus dodje na vreme, u normalnom stanju, bez da ogluvis od kocnica ili da ti se razbije i kamen u bubregu od vibracija onda cu da platim kartu. Do tada, sverc komerc, mirne duse. Kontrola mi ionako udje (ako udje i tad) 1-2 puta mesecno, tako da mene mesecna karta kosta 200 dinara, a nekad ni toliko.

Сестро слатка, шта ти све мораш да трпиш... А све без потребе, јер коришћење превоза није обавезно, нико никог не бије по ушима да се вози ГСБ-ом, узми лепо такси па уживај, можеш да бираш који и какав, мош' чак и боју да изабереш.

svi se secamo kad je uveden bus-plus sistem-narod je uredno masovno placao prevoz,uredno se validirao i ko je imao mesecnu (kazu-brojimo putnike a sve u cilju poboljsanja prevoza)...i tako to trajalo jedno vreme.e onda je taj isti narod poceo da otkazuje poslusnost kad je video da od poboljsanja prevoza nema nista,i masovno su poceli da ne placaju prevoz.znaci-vlast je kriva,u startu je prevejavala narod,a oni slusali i trpeli neko vreme.
i sad,moze da veje koliko oce
108969345297940671230444-1.jpg

bahato u ophodjenju/ponasanju prema svom narodu.tacka.
jeste logicki-ako placamo,cene padaju,ali to je u svetu.kod nas apsolutno ne verujem u to.cak mislim da ako bi narod masovno poceo placati,njima bi boolja zinula jer su alavi na pare,pa bi jos poskupeli.
znaci-samo sverc srbina spasava

:sneskoz:

Jel mogu i u Maxiju da se svercujem?

- - - - - - - - - -

koliko to treba da se vozaš da bi imao vožnju od 11 din

meni su potrebne dve vožnje dnevno 5 dana u nedelji...i nijedna od ovih opcija mi se ne dopada, s obzirom kakav je krkljanac u 95ici u periodu dana u kom idem i vraćam se sa posla....i s obzirom da sam do sada plaćala prevoz uredno....i s obzorom da se osećam prevarenom jer sam redovno izdvajala za kartu a dobila sam šipak za moj džep.
u srbiji su uvek boodale oni koji plaćaju, nije prvi put :aha:
al nema veze...preživeću. neće mene mali i blesić da nerviraju :lol:

Jednostavno - 2 prevoza do negde i 2 za nazad... To je sa 22/23 radna dana jednako 88 do 92 voznje mesecno. A ne moram da idem samo na jedno mesto u toku dana, jel da? Lako se dodje do stotke.
Sa markicom za zaposlene voznja ispada 30 dinara. Ne secam se ni da su najveci optimisti ovde trazili kartu jeftiniju od toga.

Jednostavno - 2 prevoza do negde i 2 za nazad... To je sa 22/23 radna dana jednako 88 do 92 voznje mesecno. A ne moram da idem samo na jedno mesto u toku dana, jel da? Lako se dodje do stotke.
Sa markicom za zaposlene voznja ispada 30 dinara. Ne secam se ni da su najveci optimisti ovde trazili kartu jeftiniju od toga.

Na silu mozes da se vozis i 5 puta u jednom pravcu i 5 puta u povratku.

Ja se vozim jednim prevozom, sa tim da mi bar 2 puta nedeljno ne dodje nijedan od 2 ili cak 3 autobusa po redu voznje, pa mi Mali i Vesic naprave jos toliku stetu za voznju taksijem. Pa me tako mesecni prevoz na posao kosta 6000 / (20-23 * 2) + plus eventualno jos neka voznja vikendom = u najboljem slucaju 6000 / 50 = 120 din.

Na silu mozes da se vozis i 5 puta u jednom pravcu i 5 puta u povratku.

Ja se vozim jednim prevozom, sa tim da mi bar 2 puta nedeljno ne dodje nijedan od 2 ili cak 3 autobusa po redu voznje, pa mi Mali i Vesic naprave jos toliku stetu za voznju taksijem. Pa me tako mesecni prevoz na posao kosta 6000 / (20-23 * 2) + plus eventualno jos neka voznja vikendom = u najboljem slucaju 6000 / 50 = 120 din.
e tako otprilike....hoće da me nateraju bezobraznim cenama da se vozim kao stoka. pa neće da može
lakat-1.gif

za moje rođene pare :lol:

Jel mogu i u Maxiju da se svercujem?

- - - - - - - - - -

ne jer ima obezbedjenje a zaposleni svojom platom garantuju za robu
ne znam sto gsp ne prekopira taj sistem,verovatno ce kad se privatizuje
znaci kamere u svaki autobus,obezbedjenje na svaka vrata i kondukterima da se odbija plata od svakog svercovanog putnika
mogu i komunalci umesto sekjuritija ali oni moraju biti prijavljeni a sekjuriti rade na crno pa se vise isplati
al ne znam dal bi moglo proci jer koga briga sto po trgovinama rade na crno ali ovo bi islo odma na naslovne strane
u svakom slucaju,poredis maksi i prevoz,nisu iste mere,tek kad uvedu iste mere daj da poredimo

Сестро слатка, шта ти све мораш да трпиш... А све без потребе, јер коришћење превоза није обавезно, нико никог не бије по ушима да се вози ГСБ-ом, узми лепо такси па уживај, можеш да бираш који и какав, мош' чак и боју да изабереш.

u tome i jeste poenta moje price...za onog kome je prevoz alternativa a ne svakodnevnica cena pojedinacne karte je preskupa a mesecna se ne isplati.
zato cene pojedinacnih karata umesto na gore moraju da idu na dole....sobzirom da se malo vozim autobusom..mozda desetak puta mesecno ja bih da je karta 40 ili 50 din svaki put overavao, oavko cekam da mi udje kontrola... prosta racunica kaze da bih sa jeftinijom kartom mesecno davao oko 500 din busplusu a ovako ne dam ni 100 a neretko nista.
sad tu cifru pomozi sa desetinama ako ne i stotinama hiljadama koji su u slicnoj situaciji kao i ja i videces koliko mesecno bus plus gubi zbog tvrdoglave i zastarele cenovne politike.

svi se secamo kad je uveden bus-plus sistem-narod je uredno masovno placao prevoz,uredno se validirao i ko je imao mesecnu (kazu-brojimo putnike a sve u cilju poboljsanja prevoza)...i tako to trajalo jedno vreme.e onda je taj isti narod poceo da otkazuje poslusnost kad je video da od poboljsanja prevoza nema nista,i masovno su poceli da ne placaju prevoz.znaci-vlast je kriva,u startu je prevejavala narod,a oni slusali i trpeli neko vreme.
i sad,moze da veje koliko oce

Немој више, расплаках се..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back