Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vesić: Kompanijama rok do 24. septembra da zaključe ugovore o kupovini mesečnih karata

Privatne i državne kompanije u Beogradu imaju rok do 24. septembra da zaključe ugovore o kupovini mesečnih karata za gradski prevoz, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

- Primera radi, preduzeće sa 2.000 zaposlenih godišnje na ovaj način uštedi 12 miliona dinara u odnosu na to kada za javni prevoz isplaćuju novac u kešu - precizirao je Vesić.

On je dodao da je novom odlukom o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada pooštrena kaznena politika za sve one koji se voze bez karte. Putnik koji se zatekne u vozilu javnog gradskog prevoza bez karte imaće pravo da plati posebnu kartu od 2.000 dinara i da se sa njom vozi čitav dan.

Ako odbije da plati na licu mesta, dobiće prekršajni nalog od 6.000 dinara. Putniku će biti omogućeno da kazna bude prepolovljena ukoliko je plati u roku od osam dana.

- Putnici koji ne budu platili kaznu rizikuju da se ubuduće nađu u jedinstvenoj evidenciji prekršaja koja se vodi u prekršajnim sudovima. To se ne odnosi samo na prekršaj u gradskom prevozu već i na druge, i tako ko ne bude platio kaznu, neće moći da registruje automobil, da produži vozačku dozvolu, preregistruje firmu i drugo. Naplata u gradskom prevozu je povećana za 30 odsto i mi smo zadovoljni, ali je važno da i sve ostale neplatiše shvate da je najjefinije i najbolje plaćati gradski prvoz. Na taj način se sprečava povećanje cena, omogućava kupovina novih autobusa, kao i manje subvencije iz budžeta grada – rekao je Vesić.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/49...a-zakljuce-ugovore-o-kupovini-mesecnih-karata

Koji bezobrazluk i bahatost Znaci covek bi trebalo odmah da izgubi sva građanska prava ako ne plati kartu u prevozu sramota

Je l' zna ovaj Vesic sta je 2000 radnika. Prvo prevoz se ne placa kada je radnik na godisnjem odmoru, sto je vrlo lako odbiti kada se isplacuje prevoz na ruke. Kada je na bolovanju moze, a ne mora, ako se ipak isplati moraju da se plate porezi i doprinosi. Ne dobija ni pare za prevoz kad ima slavu. Da ne razmatramo sad sve slucajeve... Sve ovo je lako oduzeti kada se prevoz placa na ruke i dobija se prilicno lako velika usteda. Kada se placa markica direktno onda svih tih usteda nema, radniku uvek treba uplatiti markicu. A pri tom se pravi nezadovoljstvo kod radnika koji dolaze na posao sopstvenim prevozom i koriste taj novac za gorivo.

Je l' zna ovaj Vesic sta je 2000 radnika. Prvo prevoz se ne placa kada je radnik na godisnjem odmoru, sto je vrlo lako odbiti kada se isplacuje prevoz na ruke. Kada je na bolovanju moze, a ne mora, ako se ipak isplati moraju da se plate porezi i doprinosi. Ne dobija ni pare za prevoz kad ima slavu. Da ne razmatramo sad sve slucajeve... Sve ovo je lako oduzeti kada se prevoz placa na ruke i dobija se prilicno lako velika usteda. Kada se placa markica direktno onda svih tih usteda nema, radniku uvek treba uplatiti markicu. A pri tom se pravi nezadovoljstvo kod radnika koji dolaze na posao sopstvenim prevozom i koriste taj novac za gorivo.

Stavka prevoz postoji (barem kod drzavnih firmi) kada pregledas od cega se sastoji plata. Pare se vec izdvajaju, samo nisu uvek na najbolji nacin usmerene.

Stavka prevoz postoji (barem kod drzavnih firmi) kada pregledas od cega se sastoji plata. Pare se vec izdvajaju, samo nisu uvek na najbolji nacin usmerene.

Naknada za prevoz nije deo plate i ne mora uopste da se isplati ako je firma obezbedila prevoz na drugi nacin ili nije potreban ili se tako odluci. Niti se isplacuje sa platom istovremeno. U prirodi toga je da se plate stvarni troskovi. Ako neko zivi preko puta firme ima stvarne troskove 0 din pa mu se prevoz i ne placa. Nigde nije propisano zakonom da zaposleni mora po svaku cenu da koristi gradski prevoz ili da to placa kao dodatni porez ako ne koristi.

Poenta mog posta je bila da ce firma placati vise nego sto to radi do sada za prevoz, a da ce pri tom upasti u vrtlog nezadovoljstva radnika koji idu na posao automobilom, padom produktivnosti, pa onda idu novo nastala kasnjenja zbog gradskog prevoza, pa upozorenja, disciplinski postupak, otkazi, trazenje novih radnika...

Neka to bude tacno... ali se mesecna markica dobija mesecno. Barem, pre se dobijala bez pitanja i problema.

pre je mnogo šta bilo bez pitanja i problema. ne želim mesečnu markicu i nema te sile kojom bi neko mogao da mi je nametne za moje rođene pare.

Svi smo dobijali markice, uopste ih nije zanimalo da li hoces ili ne.

to mora da je bilo mnogo davno, jer radim u državnoj ustanovi 25 godina i niko mi nikad nije nametao markicu kao obaveznu opciju prevoza.

pre je mnogo šta bilo bez pitanja i problema. ne želim mesečnu markicu i nema te sile kojom bi neko mogao da mi je nametne za moje rođene pare.

to mora da je bilo mnogo davno, jer radim u državnoj ustanovi 25 godina i niko mi nikad nije nametao markicu kao obaveznu opciju prevoza.

Haha, pa nije tako davno, pre dve godine sam dala otkaz. Moguce da je njih mrzelo da se drndaju oko toga. Znam da je jedan kolega imao problem da ih ubedi jer je isao kolima na sta je dobio odgovor od direktora "da je to njegova privatna stvar"...

P.S.
Zar mislis da sam toliko matora :sad2:

Haha, pa nije tako davno, pre dve godine sam dala otkaz. Moguce da je njih mrzelo da se drndaju oko toga. Znam da je jedan kolega imao problem da ih ubedi jer je isao kolima na sta je dobio odgovor od direktora "da je to njegova privatna stvar"...

P.S.
Zar mislis da sam toliko matora :sad2:

Мајке им га дрипачке, плати ти превоз па иди како 'оћеш, а најбоље да се уопште не возиш бусом.

Ова вест ми је апсолутни хит,

Grad će sve učiniti da „natera“ pre svega javna preduzeća na teritoriji grada da svojim radnicima kupuju mesečne pretplatne karte, kaže Goran Vesić

Čelnici Grada najavljuju znatno strožu kaznenu politiku prema "švercerima“ u javnom prevozu.

"Putnici koji ne budu platili eventualnu kaznu u gradskom prevozu, rizikuju da se nađu u jedinstvenoj evidenciji prekršaja koja se vodi u prekršajnim sudovima, pa neće moći da registruju automobil, produže vozačku dozvolu, preregistruju firmu ili nešto slično", najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Grad će sve učiniti da „natera“ pre svega javna preduzeća na teritoriji grada da svojim radnicima kupuju mesečne pretplatne karte.
"Primera radi, preduzeće sa 2.000 zaposlenih godišnje na ovaj način će uštedeti 12 miliona dinara u odnosu na to kada za javni prevoz isplaćuju novac u kešu ", precizirao je Vesić.

Večernje novosti

Значи град ће учинити све да натера предузећа да својим радницима купују месечне карте за превоз,а ако не успеју у томе казне за непоседовање карте неће плаћати та предузећа већ грађани.

koja su to preduzeca o kojima se truca da zaposljavaju toliko ljudi,prvo sto poslodavac gleda da eskivira je to i prijavljivanje da ne bi placo porez,ti celnici grada su upravo poslodavcima dali mogucnost ne placanja i probnog rada 6 meseci pa ajmo nove ovce

Значи град ће учинити све да натера предузећа да својим радницима купују месечне карте за превоз,а ако не успеју у томе казне за непоседовање карте неће плаћати та предузећа већ грађани.
to bi bilo poprilično nebulozno, tako da ne verujem da će to moći da funkcioniše...

secam se `97 kad su i radikali bili u ministarskim foteljama....pa bilo-ako ne platis porez ne mozes da vadis LK,pasos,da registrujes auto...ili-ako ne platis retese,seku ti struju.
teraju oni i sad isto.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=09&dd=20&nav_id=902033

Samo od '98 do 2000, u onoj turi :aha2:
Cak i tada u gradskoj vlasti nisu bili, nego tek sada.

- - - - - - - - - -

to bi bilo poprilično nebulozno, tako da ne verujem da će to moći da funkcioniše...

Pouzdanje u sopstveni zdrav razum je sigurna i proverljiva stvar. Pouzdanje u razum vlasti... to je vec dosta problematicno.

prevoz-1.jpg

Politika, 15. septembar 2014., strana 12, rubrika Medju nama.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back