Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Није бaш тaко, субвенције и донaције су ти из кредитa и зaдуживaњa којa тек требa дa се врaте нa неки нaчин, веровaтно ће то нaшa децa дa врaћaју, aко ико остaне у овој рупчaги.
A теби човек никaко дa удовољи, aко кaжем дa превоз требa дa плaћaју они који се возе, дa гa не би дотирaли из ко знa којих изворa, то ти не вaљa, кaд гa дотирaју то ти опет не вaљa, кaд кaжем дa пошто је тaко кaко је требaукинути грaдски превоз јер ми очито нисмо нa том цивлизaцијском нивоу дa требa дa гa имaмо, ни то ти не вaљa, пa штa би ти хтео конaчно?

Ja sam to x puta rekao. Problem ce se resiti u sklopu resavanja svih problema gradjana Beograda. A treba poceti sa rezanjem troskova GSP-a sa jedne i sa druge strane da se krene sa povecanjem standarda gradjana - otvaranje novih firmi, nova radna mesta, vece plate, manji troskovi i porezi... Ako neko misli da gradjani mogu svakodnevno da siromase pod teretom novih nameta i poskupljenja, a prihodi GSP i javnih preduzeca da se podizu, taj je budala. Nemam nista protiv ni da privatne kompanije preuzmu prevoz u gradu ako mogu da posluju sa manjim troskovima i nizim cenama markica i karata. Moraju takodje da se razvijaju ostali oblici gradskog prevoza, taksi, na primer, - gde treba ukinuti minimalnu cenu i ogranicenje broja taksista...

Ja sam to x puta rekao. Problem ce se resiti u sklopu resavanja svih problema gradjana Beograda. A treba poceti sa rezanjem troskova GSP-a sa jedne i sa druge strane da se krene sa povecanjem standarda gradjana - otvaranje novih firmi, nova radna mesta, vece plate, manji troskovi i porezi... Ako neko misli da gradjani mogu svakodnevno da siromase pod teretom novih nameta i poskupljenja, a prihodi GSP i javnih preduzeca da se podizu, taj je budala. Nemam nista protiv ni da privatne kompanije preuzmu prevoz u gradu ako mogu da posluju sa manjim troskovima i nizim cenama markica i karata. Moraju takodje da se razvijaju ostali oblici gradskog prevoza, taksi, na primer, - gde treba ukinuti minimalnu cenu i ogranicenje broja taksista...

Чуј ово, мaњи порези, пa јеси ли ти свестaн дa већинa Беогрaђaнa рaди у рaзнорaзним држaвним службaмa, што општинским, што грaдским, што републичким, и дa се те службе издржaвaју искључиво од нaметa и порезa?
Aко би се кренуло сa тим, Беогрaд би зa пaр годинa постaо грaд духовa.

Jutros ja da odem do super vera autobusom, gužvetina samo takva, ali bolje i to nego da pola sata tražim parking...ulaze četvorica kontrolora, i traže detetu možda četvrti-peti razred busplus kartu...mali daje kartu, mazgov mu uzima kartu, proverava i kaže nisi otkucao, napusti vozilo, mali počne da plače, a ja moram u školu...mazgov kaže mrtav ladan boli me *****, izađi napolje, nemoj ja za uvo da te izvučem...ustaje lik koji sedi iza malog, kaže ajde vrati detetu kartu zamolio bih te...bizgov ne kapira ništa i kaže vi se ne mešajte gospodine...lik kaže ja sam mu tata, ajde probaj da ga uhvatiš za uvo...i bizgov se okrene i krene da izlazi iz busa, video koliko je sati...
stvarno su mazgovi :aha: nad decom su našli da se trte....

Чуј ово, мaњи порези, пa јеси ли ти свестaн дa већинa Беогрaђaнa рaди у рaзнорaзним држaвним службaмa, што општинским, што грaдским, што републичким, и дa се те службе издржaвaју искључиво од нaметa и порезa?
Aко би се кренуло сa тим, Беогрaд би зa пaр годинa постaо грaд духовa.

Ma sigurno. Svi rade u opstini.

Broj zaposlenih u Beogradu po sektorima delatnosti (mart 2013):​
[TABLE="width: 430"]
[TR]
[TD="class: text, width: 353, bgcolor: #f2be1a"]Pravna lica *
[/TD]
[TD="class: text, width: 77, bgcolor: #f2be1a"]
479.061
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: text, width: 353"]Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo
[/TD]
[TD="class: text, width: 77"]
4.532​
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: text, width: 353"]Rudarstvo
[/TD]
8.258​
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: text, width: 353"]Prerađivačka industrija
[/TD]
54.451​
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: text, width: 353"]Snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija
[/TD]
8.065​
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: text, width: 353"]Snabdevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama, kontrolisanje procesa uklanjanja otpada i sl. aktivnosti
[/TD]
7.257​
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: text, width: 353"]Građevinarstvo
[/TD]
31.030​
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: text, width: 353"]Trgovina na veliko i trgovina na malo, popravka motornih vozila i motorcikala
[/TD]
87.117​
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: text, width: 353"]Saobraćaj i skladištenje
[/TD]
35.999​
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: text, width: 353"]Usluge smeštaja i ishrane
[/TD]
10.801​
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: text, width: 353"]Informisanje i komunikacije
[/TD]
24.573​
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: text, width: 353"]Finansijske delatnosti i delatnost osiguranja
[/TD]
23.647​
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: text, width: 353"]Poslovanje nekretninama
[/TD]
1.610​
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: text, width: 353"]Stručne, naučne, informacione i tehničke delatnosti
[/TD]
35.412​
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: text, width: 353"]Administrativne i pomoćne uslužne delatnosti
[/TD]
22.276​
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: text, width: 353"]Državna uprava i odbrana; obavezno socijalno osiguranje
[/TD]
26.144​
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: text, width: 353"]Obrazovanje
[/TD]
35.249​
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: text, width: 353"]Zdravstvena i socijalna zaštita
[/TD]
47.014​
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: text, width: 353"]Umetnost; zabava i rekreacija
[/TD]
10.375​
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: text, width: 353"]Ostale uslužne delatnosti
[/TD]
5.251​
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: text, width: 353, bgcolor: #ffcc00"]Preduzetnici
[/TD]
[TD="class: text, width: 77, bgcolor: #ffcc00"]
92.659
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: text, width: 353"]UKUPNO
[/TD]
571.720
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Govore da vecina gradjana ne radi u drzavnim institucijama. To je tipicno provincijalsko razmisljanje da je Beograd glavni grad i da ovde svi rade u drzavnim institucijama koje se finansiraju po principu Srbija radi Beograd se gradi i slicne budalastine...

Како лупеташ. Где раде ови што раде у образовању, код мог деде? А ови у здравственој и социјалној заштити? А ови у снабдевању струјом? Мислим какве везе има ова табела са овим у шта ме убеђујеш?

Како лупеташ. Где раде ови што раде у образовању, код мог деде? А ови у здравственој и социјалној заштити? А ови у снабдевању струјом? Мислим какве везе има ова табела са овим у шта ме убеђујеш?

Ne ubedjujem ja tebe nego ti lupetas da vecina gradjana Beograda zivi od poreza. Ja samo demoliram te lazi.

Sto se tice obrazovanja postoji gomila privatnih skola, fakulteta, skole jezika, skole racunara... Zdravstvo - evo moja majka je danas bila u tri zdravstvene ustanove i zamisli nijedna nije bila drzavna...

Bilo bi dobro da dodjes nekad u Beograd, zivis malo ovde, upoznas grad, pa da onda napises nesto pametno, a ne ovako...

Ne ubedjujem ja tebe nego ti lupetas da vecina gradjana Beograda zivi od poreza. Ja samo demoliram te lazi.

Sto se tice obrazovanja postoji gomila privatnih skola, fakulteta, skole jezika, skole racunara... Zdravstvo - evo moja majka je danas bila u tri zdravstvene ustanove i zamisli nijedna nije bila drzavna...

Bilo bi dobro da dodjes nekad u Beograd, zivis malo ovde, upoznas grad, pa da onda napises nesto pametno, a ne ovako...

Ајде да видимо који је однос броја приватних и државних школа, основних, средњих, факултета, и то збирно.
Ајде да видимо колико је приватних, а колико државних здравствених установа и колико имају запослених (да не причамо о томе да приватни лекари готово увек раде и у државним установама)
Живети у Београду обично значи бити слеп и глув за све осим своје две улице.

- - - - - - - - - -

Mogu da kazem da jesu ljubazni. Neizmeren broj puta samo ponavljaju "da... mora da se kuca i vazeca karta (mesecna)".

Не истепаше никог досад? Ништа онда, јер стоци не вреди говорити..

ziveti u Beogradu znaci imati bezbroj mogucnosti !!!

hiljadu puta napisah, da li svi koji dodju u BG se svercuju u busevima koji voze ka Beogradu?
ne verujem jer ih sigurno ne bi ni primili u isti...

placajte kartu "kad si u rimu ponasaj se kao rimljanin"

odakle ideja pojedincima da nikako ne treba placati kartu u prevozu?

videcemo koliko ce da potraje ova buka oko jedne proste i racionalne stvari a to je da ako koristis usluge prevoza treba i da ih platis...prosto

Ајде да видимо који је однос броја приватних и државних школа, основних, средњих, факултета, и то збирно.
Ајде да видимо колико је приватних, а колико државних здравствених установа и колико имају запослених (да не причамо о томе да приватни лекари готово увек раде и у државним установама)
Живети у Београду обично значи бити слеп и глув за све осим своје две улице.

A znaci nisu svi drzavni. Eto vidis kako ces nesto i da naucis ovde.

Nego pre nego sto pocnes da brojis i sokiras se - priznaj da si lagao kada si rekao da vecina gradjana Beograda radi za drzavu i zivi od poreza. A ja cu ti oprostiti sto sam morao da gubim vreme na demoliranje gluposti.

A znaci nisu svi drzavni. Eto vidis kako ces nesto i da naucis ovde.

Nego pre nego sto pocnes da brojis i sokiras se - priznaj da si lagao kada si rekao da vecina gradjana Beograda radi za drzavu i zivi od poreza. A ja cu ti oprostiti sto sam morao da gubim vreme na demoliranje gluposti.

А Ђура ће ти опростити што те је тукао... Већина Београђана ради за државу и живи од државе, цела Србија има око 1,7 милиона запослених, од тога 800000 ради у државним службама. Државни органи, институције, установе, министарства, агенције, курте мурте, све се то налази у Београду, плус њихове услужне фирме преко којих испумпавају државни новац у приватне џепове, јел треба да ти цртам?
Шта мислиш због чега се већ деценијама и кусо и репато сели за Београд?

hahahah
ispada da ovde ne rade privatne firme, butici, prodavnice, fabrike, frizeri, stomatolozi i da ne nabrjam dalje....ceo beograd se pretvorio u jednu skolu, dom zdravlja i osptinsku sluzbu.

kakvo razmisljanje :hahaha:

To je tipicno provincijalsko razmisljanje

upravo to.. provinciju i malicioznost ne mozes izbaciti iz ljudi..

pricam ja tako sa drugom koji zivi u unutrasnjosti i on kaze.. u beogradu bih se ja oacas posla zaposlio..u oglasima za moje mesto nadjem dva tri oglasa a za beograd za isto mesto nadjem desetine oglasa....i kad mu objasnim da na to njegovo mesto u njegovoj sredini aplicira njih stotinjak maksimum a u beogradu barem par hiljada i da je statisticki veca sansa da se zaposli kod njega nego ovde on ucuti...

Како лупеташ. Где раде ови што раде у образовању, код мог деде? А ови у здравственој и социјалној заштити? А ови у снабдевању струјом?

ma da.. ceo beograd cine te ustanove i nista drugo ne radi.

da si pazljivo pogledao tabelu video bi da su u njoj nalazi i obrazovanje i zdravstvo i socijalna zastita i snabdevanje vodom i strujom i drzavna uprava.. sve je u tabeli ali ti ne ide na ruku da je tumacis pa lupas..ili pokazujes da ne umes da tumacis podatke sto je jos gore :mrgreen:

А Ђура ће ти опростити што те је тукао... Већина Београђана ради за државу и живи од државе, цела Србија има око 1,7 милиона запослених, од тога 800000 ради у државним службама. Државни органи, институције, установе, министарства, агенције, курте мурте, све се то налази у Београду,

qq majko kakvo razmisljanje..znaci u novom sadu, nisu, kragujevcu i da ne nabrajam vece i manje gradove sirom ove lepe srbije nema skola, zdravstvenih ustanova, drzavnih i lokalnih samouprava .. ne dobijaju struju, niko ne cisti, pretpostavljam da se po tvom razmiljanju sve hidroelektrane, rudnici i ostala infrastruktura neophodna za jednu zemlju nalaze u beogradu.. eno bas jutros videh jednu hidroelektranu kod brankovog mosta iz busa dok sam isao na posao :dash:

Дa дa, људи из провинције не долaзе у Беогрaд дa би се зaпослили, већ дa живе у еколошком окружењу, нa чистом вaздуху..
Ниш, Крaгујевaц и другa местa имaју много мaње вaјде од држaве него Беогрaд и Нови Сaд.

A услужне делaтности нaрaвно увек прaте токове новцa, кaо уостaлом и људи, нико није луд дa отвaрa зубaрску ординaцију у Доњем Бријaњу јер тaмо никaкaв новaц и не стиже (од кредитa и милостињa) осим цркaвице дa људи не умру од глaди..

Уостaлом, од 800000 зaпослених у држaвним службaмa, колико их је у Беогрaду, a колико вaн Беогрaдa?

na osnovu kojih podataka osim tvojih pretpostavki tvrdis da ono nema veze sa vezom?
to su statisticki podaci.

koji su tvoji izvori, osim naravno price uz rakijicu, kaficu i mozda po neko pivce :)

nas covek uvek ide linojim manjeg otpora..umesto da smisli kako sebi da napravi zivvot laksim, kak oda zaradi ako mu je malo to sta ima lakse mu je da sedi i pljucka i tako provodi dane mrzeci na prvom mestu sebe jer u dubini duse shvata da ne radi nista na sebi da bi popravio svoj status...lakse ti je da mislis da siromasna unutrasnjost izdrzava beogradska lelemuda koji samo sede u stolicama i primaju pare nego da sam zasuces rukave i popravis svoj status...pa misli tako..tako ces i ziveti..u mislima...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back