Градски превоз (2)

Voz ne volim, auto nemam a i ja nisam u voznom stanju :deda2:
Bus mi odlican, čist, komotan, brz i jeftin, a i sirena mu radi:lol:
Putuje 20 min, povratna karta 500 din.
https://n1info.rs/vesti/video-n1-na...a-tri-ekipe-hitne-pomoci-zbrinule-povredjene/

1725624780-zarkovo-suda2r-1024x576.jpg

nema zadrzavanja na semaforu
Mislio sam na smer od Nbgd ka Terazijskom tunelu. Taj deo je najkritičniji popodne u špicu. I gužva se prelije čak i dalje od mesta gde treba da nikne još jedan kružni tok. Znači prostire se dalje od budućeg kružnog toka, duž celog Brankovog mosta, ka tunelu. Džaba kružni tok kad će da ga začepe. A kad ga začepe, onda i ovi koji dolaze iz pravca grada neće moći da uđu u Milentija Popovića. Još kad uzmemo u obzir činjenicu koliko se ljudi snalaze u kružnom toku, mislim da će biti veselo

Kada sruše tramvajski most ko mora da putuje tuda neka ponese ručak u šerpici ili nešto da nareže. I flaša vode se podrazumeva, možda i kuvalo za kafu koje se utakne u upaljač. Treba se prilagoditi paklu koji sledi.

I sve to podalje od beogrsda na vodi. Svi se srušili dabogda!
ili prosto da ide autobusom.. zuta traka je zakon.. ja sam bas zato kad sam skoro isao sluzbeno cesto preko tog mosta isao busem a ne kolima i brzo je islo.

Mislio sam na smer od Nbgd ka Terazijskom tunelu. Taj deo je najkritičniji popodne u špicu. I gužva se prelije čak i dalje od mesta gde treba da nikne još jedan kružni tok. Znači prostire se dalje od budućeg kružnog toka, duž celog Brankovog mosta, ka tunelu. Džaba kružni tok kad će da ga začepe. A kad ga začepe, onda i ovi koji dolaze iz pravca grada neće moći da uđu u Milentija Popovića. Još kad uzmemo u obzir činjenicu koliko se ljudi snalaze u kružnom toku, mislim da će biti veselo
Нису кружни токови сами по себи криви, а мислим да ни возачи нису тако неспособни...

Потребно је променити управљање. У неким периодима је потребно кочити улаз у кружни ток, а излаз омогућити што више.
Нисам оптимиста јер, на пример на Славији, саобраћајци умеју само да "прекину" целу улицу, Краља Милана или Булевар ослобођења. И улаз и излаз. Гужва која се створи је опште позната.

Треба повремено омогућити да се Славија само празни ка Краља Милана, а поготово ограничавати пешаке на почетку Булевара ослобођења, јер док они један по један пређу... вечност прође. Ту треба омогућити пражњење Славије, али не и улаз.
Слична контрола и за Немањину.

Славија се може отчепити за 5 минута.

Нису кружни токови сами по себи криви, а мислим да ни возачи нису тако неспособни...

Потребно је променити управљање. У неким периодима је потребно кочити улаз у кружни ток, а излаз омогућити што више.
Нисам оптимиста јер, на пример на Славији, саобраћајци умеју само да "прекину" целу улицу, Краља Милана или Булевар ослобођења. И улаз и излаз. Гужва која се створи је опште позната.

Треба повремено омогућити да се Славија само празни ка Краља Милана, а поготово ограничавати пешаке на почетку Булевара ослобођења, јер док они један по један пређу... вечност прође. Ту треба омогућити пражњење Славије, али не и улаз.
Слична контрола и за Немањину.

Славија се може отчепити за 5 минута.
Ne moze da se otcepi jer imas samo jednu traku od Slavije do Vojislava Ilica.
To su kilometri jedne trake.
Nije guzva samo na Slaviji nego sve stoji.
Tu mozes sat vremena da putujes, tj da stojis u mestu.

A takodje i u drugom smeru ka autokomandi tamo se u spicu napravi guzva na Dusanovcu zbog semafora, pa na autokomandi zbog izlaza na autoput, pa se to posledicno preliva gore ka Slaviji.
Tako da u spicu ne mozes ni tamo da udjes tek tako.
Nije samo zbog pesaka.

Ostali izlazi su nista u poredjenju sa ova dva.

Privatnik dobija 84 linije: GSP neće više biti najveći prevoznik u Beogradu​

NA tender za predaju 84 linija javnog prevoza u ruke privatnika, kako se navodi, podneta je samo jedna prijava konzorcijuma BG BUS PREVOZ d. o. o. iz Zemuna, sa dvadesetak članica.

52119_shutterstock-1979434145_f.webp

Javna nabavka je završena juče, a narednih dana će se znati da li je i jedini zainteresovani dobiti posao. Ako bude prihavćena ponuda, to će praktično značiti da GSP neće više biti i najveći javni prevoznik u glavnom gradu.

Kako je navedeno u javnoj nabavci, radi se o obavljanju delatnosti javnog autobuskog gradskog prevoza putnika na teritoriji opština Grocka i Zvezdara (linije 300), Voždovac 400), Čukarica i Rakovica (500) i delu linija sa pretežnom dužinom trase na navedenim opštinama, uključujući i gradsku opštinu Savski venac. Radi se o 84 linije, na kojima bi trebalo da saobraća ukupno 497 vozila, plus 50 rezervnih autobusa. Ugovor će biti potpisan na 10 godina.

Prvobitni rok za podnošenje prijava bio je 26. avgust, ali je on kasnije pomeren na 5. septembar. Konzorcijum koji se jedini prijavio, u kome su između ostalih i ASP "Strela" i "Banbus" iz Obrenovca, kako saznajemo, podneo je ponudu od 156,9 milijardi dinara sa PDV-om, što je za dvadesetak milijardi manje od procenjene vrednosti.

Sekretarijat za javni prevoz je u aprilu raspisao javni poziv vredan oko pola milijarde evra, koji se tiče privatizacije GSP-ovih autobuskih poteza 100 i 700, na koji je stigla samo jedna ponuda - ASP "Strela" (ASP "Strela" d. o. o. Obrenovac i ASP "Strela" d. o. o. Ub). Vrednost te ponude bila je oko dve milijarde dinara (bez PDV) manja od procenjene vrednosti za ovo javno-privatno partnerstvo. Za solo vozila "Strela" je ponudila 270 dinara (bez PDV) po kilometru, za zglobna 337,5 dinara po kilometru, a za minibuseve 189 dinara po kilometru.

https://www.b92.net/lokal/beograd/s...e-vise-biti-najveci-prevoznik-u-beogradu/vest

Основци и средњошколци се возе бесплатно, као и сви са барем 65 година.
Znao sam da se oni sa 65 i više voze za džabe, ali ovo za osnovce i srednjoškolce prvi prvi put čujem. A ja sam kao srednjoškolac svakog meseca kupovao markicu. :thumbdown: Doduše to nije dugo trajalo, odustao sam jer mi se prosto nije isplatilo.

Mogli bi baš i nezaposleni da dobijaju besplatne legitimacije pa da ih obnavljaju, recimo, dvaput godišnje.

Znao sam da se oni sa 65 i više voze za džabe, ali ovo za osnovce i srednjoškolce prvi prvi put čujem. A ja sam kao srednjoškolac svakog meseca kupovao markicu. :thumbdown: Doduše to nije dugo trajalo, odustao sam jer mi se prosto nije isplatilo.

Mogli bi baš i nezaposleni da dobijaju besplatne legitimacije pa da ih obnavljaju, recimo, dvaput godišnje.
za osnovce i srednjoskolce je logicno je da se voze besplatno jer nemaju licnu kartu i ne mogu da im naplate kaznu :mrgreen:

Back