- Poruka
- 68.128
U moje vreme smo imali povlastice i markice
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
treba jos i da ih draftuju za buduce kontroloreJeste pa da ih kontrolori ismevaju javno što su nezaposleni pred celim busom
U moje vreme se kupovala karta ili markica za skolarce.za osnovce i srednjoskolce je logicno je da se voze besplatno jer nemaju licnu kartu i ne mogu da im naplate kaznu
Pa, u vreme dok sam ja išao u srednju školu, a to nije bilo tako davno, nije bilo džabe prevoza za njih. A tada su, sećaš se sigurno, zajedno sa GSP-om, gradskim linijama saobraćali i privatni prevoznici kod kojih nisu važile GSP isprave. Nego ide kondukter sa jednim blokčetom i za 20 dinara ti prodaje listić veličine kutije šibica koji služi kao karta za vožnju. Nije bilo izvlačenja. Jednom se našla neka žena koja je vršila kontrolu a ja i još jedna ili dve osobe nismo imali karte, ali pustila nas je rekavši nešto tipa "ubuduće kupujte kartu". Mada, što kažeš, ne znam kako bi me legitimisala kad sam bio maloletan i nisam imao ličnu kartu.za osnovce i srednjoskolce je logicno je da se voze besplatno jer nemaju licnu kartu i ne mogu da im naplate kaznu
Незапослени плаћају јефтиније маркице, као и пензионери који нису стигли до 65 година.Znao sam da se oni sa 65 i više voze za džabe, ali ovo za osnovce i srednjoškolce prvi prvi put čujem. A ja sam kao srednjoškolac svakog meseca kupovao markicu. Doduše to nije dugo trajalo, odustao sam jer mi se prosto nije isplatilo.
Mogli bi baš i nezaposleni da dobijaju besplatne legitimacije pa da ih obnavljaju, recimo, dvaput godišnje.
a odakle novca nezaposlenom za kartu?Незапослени плаћају јефтиније маркице, као и пензионери који нису стигли до 65 година.
Сада је то 1:2 а било је 1:3.
Upravo. To sam pričao još pre ne znam koliko godina: penzioneri, koji imaju NEKI izvor prihoda, plaćali su neku sitnu paru i to na godišnjem nivou (tipa 400 dinara za markicu koja važi godinu dana, tako nešto), a sad ni to. A nezaposleni, koji nemaju NIKAKAV izvor prihoda (barem zvanično, ako neko nešto (pr)ima sa strane to se njih zaista ne tiče), plaćaju na mesečnom nivou. Nije fer. Ma neću bre da im plaćam ništa, šverc all the way.a odakle novca nezaposlenom za kartu?
Карта за превоз је најмањи трошак незапосленом.a odakle novca nezaposlenom za kartu?
Ако незапослени не живи сам... ето објашњења.Upravo. To sam pričao još pre ne znam koliko godina: penzioneri, koji imaju NEKI izvor prihoda, plaćali su neku sitnu paru i to na godišnjem nivou (tipa 400 dinara za markicu koja važi godinu dana, tako nešto), a sad ni to. A nezaposleni, koji nemaju NIKAKAV izvor prihoda (barem zvanično, ako neko nešto (pr)ima sa strane to se njih zaista ne tiče), plaćaju na mesečnom nivou. Nije fer. Ma neću bre da im plaćam ništa, šverc all the way.
Нису укинули, не измишљај.Šta ukinuli su starima besplatne vožnje? Pa da znaju oni da se ide na groblja i po doktorima pa da drpe još dok ne pomru.
Moj post se odnosi na ovaj dakle ukinuli su besplatno za penzionere? U hrvatskoj se mladi voze na te pokaze od baba i deda.Upravo. To sam pričao još pre ne znam koliko godina: penzioneri, koji imaju NEKI izvor prihoda, plaćali su neku sitnu paru i to na godišnjem nivou (tipa 400 dinara za markicu koja važi godinu dana, tako nešto), a sad ni to. A nezaposleni, koji nemaju NIKAKAV izvor prihoda (barem zvanično, ako neko nešto (pr)ima sa strane to se njih zaista ne tiče), plaćaju na mesečnom nivou. Nije fer. Ma neću bre da im plaćam ništa, šverc all the way.
drugim recima onaj ko vec placa markicu (citaj staretelj nezaposlenom) placa dve karte..sto je nonsens.Карта за превоз је најмањи трошак незапосленом.
Па ипак, постојимо.
a ako zivi?Ако незапослени не живи сам... ето објашњења.
Није пресудно... Ко живи, у граду, сасвим сам и ни са ким се не среће? Нема шансе.a ako zivi?
Зар не видиш да је залепљен мерцедесов знак значи да није зашаљивJesu li i ovi samozapaljivi