GRADJEVINSKI FAKULTET

E, samo tumaram po forumima i gledam, gledam, gledam, krajnje je vreme da krenem i da kuckam malo.
Ovako: cele prosle god sam se palila na gradjevinski, super, vrh, tehnicko crtanje jeee, a onda sam saznala da je u Srbiji jako tesko naci posao, da se radi po zastarelim programima bla bla...da li je to istina? I dalje u meni cuci velika zelja za gradjevinom, ali poslednjih god dana se orjentisem na druge opcije...mozda bih i etf (al se malo plasim...), mozda fon (al nisam neki programer, menadzment me nervira...), mozda matematicki (al tu nema leba da se jede...) mozda saobracajni (al bolji je etf, a i sa saobracajnim nema posla...)
I tako...ludim. :confused:
Uglavnom bih neki tehnicki fax. Jes da sam iskocila sa teme konkretno ali sta vi gradjevinci mislite? :)

Nemoj gledati fakultet na osnovu predmeta, gledaj prema onome čime ćeš se baviti.
Ti kao građevinski inženjer,možeš raditi u prijektnom birou, a možeš raditi i na gradilištu. Nećeš biti cijelog života samo u jednoj priči... pa ako si gadljiva na blato i na vulgarne građevince, onda možda bolje nešto malo čistije, a bome i sigurnije...
Građevinski fakulte je divan. Studira se dugo, malo teže završava, kada uavršiš imaš osjećaj da nemaš pojma niočemu, što je i prilično istina, ali brzo staješ na noge... ako voliš da učiš i da radiš.
Bolonjski sistem će ti donijeti brojne olakšice... ko što su temeljnije izučavanje programskih paketa, pa nećeš sa faksa izaći potpuno samouka po pitanju towera, ArmCAD-a i ostalih... ali, učićeš iz skripti, učićeš mnogo i sve ćeš davati preko kolokvijuma.

Građevina je teška, a onaj ko voli da se bavi nečim što štvara i ostavlja trag, na pravom je mjestu!

A, a, jel zvučim kao da ga reklamiram? : )

DJ-girl
sad,da nema posla...ne bih baš rekla,doduše zavisi koji smer uzmeš,a na beogradskoj građevini biraš između 4 smera.Što se teh.crtanja tiče,ne znam za starije godine,ali evo u prve dve se nećeš nešto mnogo nacrtati,imaš nacrtnu i zgradarstvo,i to ti je to što se "formalnog" crtanja tiče,ali zato će bukvalno svaki predmet da od tebe zahteva neku skicu,itd.
Sad,da je teško,teško je i to baš,verujem da će mi tek biti teško,ali nisam se pokajala jer mi je zanimljivo...slobodnog vremena ćeš imati malo,kolokvijume non-stop,da se ne lažemo,ali mislim da je na kraju isplativo.Nema razloga da se plašiš,ja sam imala očajno predznanje i iz matematike,i iz fizike,a izgurala sam.Ako imaš imalo bolje predznanje,ti si na konju.

JGD-SRB
puno.Ne znam tačno,i normalno,ne učim svaki dan isto,jer se nekim danima otelim,pa drugim danima nisam ni za šta,ali ima dosta da se radi stvarno.

Juuuuhuuuu...ima li koooogaaaaa :D pa necu valjda sam da se pojavim na prijemnom :D

ja ti predlažem da se raspitaš na grfic.com
tu ima forum koji je aktivan pa ćeš naći sve što te zanima

elem,da prokomentarišem par stvari iznad
sama MATERIJA na građevini i nije nesavladiva i nešto posebno teška
glavni problem je što je sve sabijeno i loše organizovano i 90% nećete imati vremena da odradite sve kako treba
mada ne kažem,ima ljudi kojima to polazi za rukom
tako da,redovno gruvajte i to je to

Back