Gradjansko ili veronauka.........

Pa da. Ja merim prema sebi i svojim bližnjima, za druge normalne mogu samo da pretpostavim, ali neću, jer ne znam da neko misli drugačije a da je normalan po mojim merilima . :)
To je moje iskustvo, smatram se normalnom, ooo... da! :D
Dakle, 101 % stojim iza toga :wink:
i... ne prave mi se kompromisi danas, ni sa tobom Miss L.
.

Betty:
VERA i VEROVANJE (stvar duha ne običaja!) ne mora ( i ne treba,ako mene pitate, a ne pitate :D ) da ima veze sa Crkvom koja opet nikako ne treba da ima veze sa ŠKOLOM niti državom (sic!). To je passe još otako je Sterija postao ministar popečiteljstva, otkako je Dositej prevrnuo ćurak naopako, otkako su Vuka Karadžića izbacili iz Karlovačke gimnazije :P
Njush, njush...
Je l' to ti mirishesh na sumpor ili je kod mene?

Fantina:
Potpuno tačno opažanje (i zato ga ne treba iskulirati)!

Dakle, WW treba da "povuče vodu", stariji gospodin koji je izgubio dete je "neznalica" i "malogradjanin", ja sam, pak, "disleksična i SAMOprojektujem" se ( : ))))))))))))))))))))), kakva inovatinna kovanica u psihološkoj terminologiji!), sama tema je "pijačni barometar", i tako u beee-skraj-no, toliko o načinu na koji se govornik odnosi prema nekome ko ima drugačiji pristup temi, ko u to unese i onaj "višak" koji nije ponikao iz literature već iz ličnog i lične kulture - gde su etičnost i razumevanje zajednički imenitelji i gradjasnkog vaspitanja i veronauke.
.
Ma smiri se ,de,de,nisam bas registrovala svaku recenicu, ceo dan sam sa dvoje male dece koja stalno nesto traze.

HeBo....
"Ako posmtraš svet što je moguće bliže i što više njegovu unutrašnjost,
što znači samog sebe;ako osećaš,mada nisi zadovoljan što ih posmatraš,
sve stvari u svojoj svesti,gde su one ostavile bolan trag,doći ćeš do
ponora dosade,a ne života,do nečega više;do dosade postojanja,
DO BUNARA TAŠTINE TAŠTINA.Tako će se desiti i da sažaljevaš sve,da zavoliš sve.
Da bi zavoleo sve,da bi sažaljevao sve,ljudsko i nadljudsko,živo i beživotno,
potrebno je da osećaš sve to u samom sebi,da oličavaš sve.Jer,ljubav oličava
ono što voli,ono što sažaljeva".
I u čemu je tvoj problem momče,da bi se ovako izdrkavao na koga stigneš?
Da li je to put,da li je to način?Ko tebi daje za pravo da osuđuješ i presuđuješ?
Ja jesam neznalica,i Bogu hvala,čovek se menja dok je živ,samo glupi arogantni sebičnjaković
reći će da je isti.A ti, pročitao si par knjiga ,po...o nešto,to ti daje osećaj
vrednosti i misliš da si dotakao suštinu.Suviše je tanka linija koja razdvaja...
Zbog takvih,isključivih, netrpeljivih,sveznalica,ovaj zivot je gurav,dolina suza,pakao.
Da si mi sve ovo izgovorio pre 6-7 g.našao bih te i otkinuo glavu,ovako neka je Bog meni
u pomoći i neka je sa tobom brate moj.

Hvala Hellen, ispozdravljasmo se ko retko dosad :)
Irregular chique :wink:

btw. TAŠT znači pRAZAN
otud je tašta prazna
a punica puna :)
bum.gif

bam bam bam :lol:

ZT, Don't Burn Yourself, turn yourself!

Pominješ me na drugim temama, razmišljaš, preispituješ se.
Dobro je 8-)
Sa CRKVENOM REHABILITACIJOM vidi šta ćeš. Gadno si nešto uradio...ne boj se - to si samo ti.
Za realizaciju fizičkih pretnji, javi mi se na pvt.
Postoji samo jedan mali problem - nikada nisam tukao slabije od sebe.

HeBePoBaTaH_:
ZT, Don't Burn Yourself, turn yourself!

Pominješ me na drugim temama, razmišljaš, preispituješ se.
Dobro je 8-)
Sa CRKVENOM REHABILITACIJOM vidi šta ćeš. Gadno si nešto uradio...ne boj se - to si samo ti.
Za realizaciju fizičkih pretnji, javi mi se na pvt.
Postoji samo jedan mali problem - nikada nisam tukao slabije od sebe.

Nisam ti nikad uoutio nikakvu pretnju,a ako si ti to tako shvatio,praštaj.Uostalom,javno te molim,da mi oprostiš,sve,sa čime sam te na bilo koji način povredio.

HeBePoBaTaH_:
Sve ti je oprošteno 8-)
Važi i reciprocitet u opraštanju, ako ti znači.
Pominjao si, u nekom postu, moju glavu u nezgodnom položaju - zaboravljeno. Pišemo se na nekoj drugoj temi.
nravno da znači,i hvala ti mnogo na tome,ja se mnogo lepše osećam,a predpostavljmam i ti, i nadam se da delimo slično mišljenje,a pogotovo ja kao dosta stariji imam veću odgovornost,vraćanju dijaloga u neke civilizacijske tokove.

pa i nije tako teshko....ako uzmemo u obzir da je veronauka glupost.....mada bi bilo ok al jedno polugodishte o pravoslavlju drugo o katolicizmu tretje o budizmu o islamu o momrmonima o adventistima i o svakoj religiji koja prijavi svog predavacha....ako im vetj peremo mozak uradimo to sa stilom....ma koja bre veronauka.....nego si se ti primio posle ove "revolucije" isplivali bradati popovi na povrshinu....i krenuli da grade svoje porushene skele....a kao svi prate modu....ovce....i sad kao veronauka u shkoli....i ja kao netju da dam dete na veronauq....a svi ostali slepi kakvi jesu hotje....a deca su surova...pa tje moje dete da dolazi qtji uplakano jer su ga drugari zezali da ne ide na veronauq kao ono je sektash....ja sam za varijantu da se lepo pobiju svi popovi....kaludjeri i kompanija....i onako ih cheka vechni zhivot....buahahhaha

Ja ne pripadam toj generaciji.To uče deca 2000-tih. New age generacije,...by the way, moji sestrići koji su krenuli prvo na građansko,sami su prešli na veronauku, zajedno sa skoro celim odeljenjem.
Meni je to bilo totalno bzv.,...ali oni kažu da im se sviđa. Verovatno duhovno lice koje predaje predmet deluju umirujuće na njih, za razliku od ostalih koji ih jure da uče. Stalno boje svetce ,crtaju kako ih zamišljaju, slušaju priče o njima...e.t.c.To im verovatno deluje bajkovito, pa zbog toga! Đžaba su svi (matori) bili kategorično protiv!

Back