ma ti si naivanНије сигурно због предака о којима ти пишеш. Убеђен сам да то није знао а верујем да то ни данас не зна, о Вучићу говорим.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ma ti si naivanНије сигурно због предака о којима ти пишеш. Убеђен сам да то није знао а верујем да то ни данас не зна, о Вучићу говорим.
ti si caci, jer niti je ovo ona pisala, niti generalije mogu da budu propagandaМожда сам наиван али непогрешиво осетим пропагандни материјал, са било које стране. У овом случају то је пискарање Тинске.
RADI SE O MILOVANI?ta 1915.što se tiče zarobljavanja Macuta Srba pod velikim znakom pitanja???
ti si caci, jer niti je ovo ona pisala, niti generalije mogu da budu propaganda
sad si me naterao da zalozim obojenu revoluciju i srusim VELEIZDAJNIKA!
https://des.genealogy.net/ou1wk/search
idi na sajt i ukucaj samo prezime mac ut
izlazi cela lista
da kliknemo na 1. dragica
sta gledamo, da kliknemo opet toi prevodjenje sa nemackog
Loss lists Austria-Hungary 1. WK, page 394_28: Macut Dragic (team)
ti si se hvalio kako si namirisao njenu propagndu a ceo srpski internet kopira jedno te isto dok evo ja sada prevodim s asvapsog ove macute IZ ARHIVE AUSTROUGARSKE:, becka skola, sve cuvaju cakum-pakum, evo ti link, trazi moje ako verujes da ih ima https://des.genealogy.net/ou1wk/searchОстави Јелену по страни, она је своје одрадила. Дај нешто твоје.
ti si se hvalio kako si namirisao njenu propagndu a ceo srpski internet kopira jedno te isto
macuti su hrvati koji su u 1. svetskom ratu ybijali ruse i srbe, imas arhiv austro-ugarske koji je zabelezio i njihove pogibije, PAVAO MACUT u Tambovu Rusija, a Nikola Macut u Nisu, Srbija, neki su samo ranjeni, ... sta je on iz ogulina trazio u nisu, ili u rusiji? ratovao je protiv srba i rusa kao austrougarski vojnik!Непобитни доказ да се ради о тешкој пропаганди. Отвори очи, Србине.
macuti su hrvati koji su u 1. svetskom ratu ybijali ruse i srbe...
ja imam dokaze koje postavljam, a ti lazes da nesto verujes, opanjkavas i moju familiju kao da sam ja od tvojih macuta za koje se sad sve jasno vidiДовољно да закључим како немаш баш никакав интегритет.
ja imam dokaze koje postavljam, a ti lazes da nesto verujes, opanjkavas i moju familiju kao da sam ja od tvojih macuta za koje se sad sve jasno vidi
jos si i priznao da su morali, kao nasilno mobilisan
vazi brate domobrane, evo ti sta su fakti:Све сам учинио да те уразумим. Узалуд. После очигледних измишљотина не заслужујеш никакав мој одговор. Нема више.
To su se neki Hrvaćani (još jednom: Hrvaćani = arhaični izraz za pravoslavno stanovništvo u Hrvatskoj) davno naselili u Bosnu iz Hrvatske, a koja je blizu, i selo se po njima nazvalo. Za one koji ne znaju, selo Hrvaćani nalazi se u opštini Prnjavor, znači nalazi se u RS-u, ali je selo Hrvaćani i po predratnom popisu iz 1991. bilo naseljeno većinskim pravoslavnim življem premda je u tom kraju pre rata devedesetih bilo mnogo Hrvata rimokatolika. https://sh.wikipedia.org/wiki/Hrvaćani_(Prnjavor)Ваљало би окачити и слику из усташије села Срб да би било јасније одакле ова слика. Чим има ћирилице није, значи, у усташији а тврдио си да се то односи на грађане те земље. Видиш ли како себи стежеш омчу око врата? Мада назив неког места не би требало да буде никакав доказ твоје небулозе или нечег супротног. Ако имаш неки ваљанији доказ на сунце с њим или умукни по том питању.
Kakav god da je Macut je Srbin, izmislio si da nije.U srpskoj varoši koja je svoje današnje ime dobilo 1859. po knezu Milošu Obrenoviću, naravno da nije dobrodošao neko ko igra ulogu "predsednika vlade" u zločinačkom Oskarovom režimu, i još pritom nije Srbin nego se preziva Macut.
Pogledajte prilog 1761493
![]()
Građani Knjaževca ispratili zvižducima premijera Macuta i kolonu vozila u njegovoj pratnji
https://nova.rs/vesti/politika/grad...ra-macuta-i-kolonu-vozila-u-njegovoj-pratnji/
To su se neki Hrvaćani (još jednom: Hrvaćani = arhaični izraz za pravoslavno stanovništvo u Hrvatskoj) davno naselili u Bosnu iz Hrvatske, a koja je blizu, i selo se po njima nazvalo. Za one koji ne znaju, selo Hrvaćani nalazi se u opštini Prnjavor, znači nalazi se u RS-u, ali je selo Hrvaćani i po predratnom popisu iz 1991. bilo naseljeno većinskim pravoslavnim življem premda je u tom kraju pre rata devedesetih bilo mnogo Hrvata rimokatolika. https://sh.wikipedia.org/wiki/Hrvaćani_(Prnjavor)
Nije ti tačno to. Naziv Hrvaćani se koristio za pravoslavno stanovništvo koje je na teritoriju današnje Hrvatske naseljavano od strane Osmanskog carstva u 16. veku.Хрваћани (или Хрвати) су назив који се у неким старим изворима користи за словенско племе које се у 7. веку населило на подручју данашње Хрватске, пре свега у Далмацији.
Ja stalno njima ovde pričam kako su udarali na braću 1914-1918 a oni se prave ludi i govore kako su veći Srbi od nas ovde.macuti su izginuli 1.s.r. od srba, a neke nase su i oni pobili, tako da je aljek siftar ovoga upravo sa tom namerom i postavio, da izazove gradjanski dok nas zamajava sa ww3
Од 17. до 29. јун 1915. у Краљевини Србији је погинуо као аустроугарски војник Миле Мацут, пешадинац, припадник 15. чете 13. пешадијског пука АВ [Verlustliste (Wien), 231.
Године 1915. у Краљевини Србији је рањен као аустроугарски војник Станко Мацут, разводник, припадник 2. чете 26. угарског домобранског пешадијског пука АВ [Verlustliste (Wien), 336, 15. 12. 1915, 28].Од 25. новембар до 23. децембар 1915. у Краљевини Србији је погинуо као аустроугарски војник Драгић Мацут, пешадинац, припадник 4. чете 96. пешадијског пука АВ [Verlustliste (Wien) 394, 17. 3. 1916, 28].
Године 1916. у Краљевини Србији је заробљен као аустроугарски војник Милован Мацут, рођен у Генералском Столу, срез Огулин, припадник 14. чете 96. пешадијског пука АВ [Verlustliste (Wien), 430, 9. 6. 1916, 33].
Године 1916. у Краљевини Србији је рањен као австроугарски војник Никола Мацут, рођен 1885. у Вргинмосту, срез Топуско, пешадинац, припадник 19. маршевске чете 96. пешадијско пука АВ [Verlustliste (Wien), 508, 30. 12. 1916, 32].
Zašto braća Srbi preko Drine nisu pokušala ni najmanju pobunu protiv Beča? Za četri godine velikog rata ti "velikosrbi" sa te strane Drine nisu ni jednom pripucali ili digli ruku protiv Beča. Odgovori na ta pitanja su jasni. Mrzeli su Srbe iz Srbije zbog svojih kompleksa više nego li Beč. Jedva su dočekali 44 da opet udare na Srbiju. I danas sa ovim manijakom zajedno sve rade protiv nas ovde iz Srbije.1914. је Аустроугарска монархија извршавала мобилизацију за рат са Србијом. Војно способно становништво је било обавезно да се одазове позиву. Било је доста случајева у српским срединама, оно што видимо данас у Украјини, присилне мобилизације.
Све што си написао о Мацутима пада у воду кад се мало осветли ситуација. Верујем да је и међу твојом родбином било сличних случајева у то време.
Zašto braća Srbi preko Drine nisu pokušala ni najmanju pobunu protiv Beča?
Mrzeli su Srbe iz Srbije zbog svojih kompleksa više nego li Beč. Jedva su dočekali 44 da opet udare na Srbiju. I danas sa ovim manijakom zajedno sve rade protiv nas ovde iz Srbije.
Krajnji idiotizam je podceniti genetiku tih ljudi koji generacijama najžešće udaraju najviše na Srbe ovde i kojima je Srbija dzak za udaranje i samo plen. I kad se kupuje tele gleda se koja ga je krava otelila ali ta mudrost je filozofima nepoznata.Најгоре могуће лконстатације.
Има мрзитеља и са оне стране, ретких, твојих пандана, али генерализовати тако нешто је крајњи идиотизам.
Zato što je Beč imao više obzira prema njima nego Stambol/Turci. Npr. Srbi u Lici su 300 godina živili od plata koje su dobijali od Beča kao graničati prema turskoj Bosni i od stočarstva. Kad je 1881. ukinuta Vojna Krajina ostalo im je samo stočarstvo.Zašto braća Srbi preko Drine nisu pokušala ni najmanju pobunu protiv Beča? Za četri godine velikog rata ti "velikosrbi" sa te strane Drine nisu ni jednom pripucali ili digli ruku protiv Beča. Odgovori na ta pitanja su jasni. Mrzeli su Srbe iz Srbije zbog svojih kompleksa više nego li Beč. Jedva su dočekali 44 da opet udare na Srbiju. I danas sa ovim manijakom zajedno sve rade protiv nas ovde iz Srbije.
Srbi iz Srbije su se dizali na bune i pre prvog ustanka ali su iste ugašene. Postojao je otpor i pre Karadjordja. Ali Srbe preko Drine ne opravdava ništa za period 1914-1918 pa i za period izmedju dva rata kao ni za upad i pljačku po Srbiji od 44 na ovamo.Zato što je Beč imao više obzira prema njima nego Stambol/Turci. Npr. Srbi u Lici su 300 godina živili od plata koje su dobijali od Beča kao graničati prema turskoj Bosni i od stočarstva. Kad je 1881. ukinuta Vojna Krajina ostalo im je samo stočarstvo.
Srbi u Dalmaciji su početkom 18-og vijeka digli 3 bune protiv Mlečana, od kojih je prva i najveća Kuridžina buna iz temelja uzdrmala Mletačku republiku https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Kuridžina_buna
Dakle mi Srbi iz Dalmacije smo se digli na Mletke 100 godina prije nego što su se Srbi iz Šumadije pod Karađorđe digli na Turke.
@zbiljaš @Casual Observer @Perperius