Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Po vama bi celu tzv. užu Srbiju trebalo "banovati" i da se njome, za svaki slučaj, upravlja iz Banjaluke. Ili iz Zagreba.
Vladika Danilo Krstić nije bio Srbin? Ili možda, kao jedan od najobrazovanijih episkopa koji je ikada hodao zemljom, nije znao o čemu priča?Прави Србин никада неће употребити ту твоју реч, србијанац,
Vladika Danilo Krstić nije bio Srbin? Ili možda, kao jedan od najobrazovanijih episkopa koji je ikada hodao zemljom, nije znao o čemu priča?
Da li si možda čuo za Vukov rečnik izdat 1818. godine? U njemu stoji da je SRBIJANAC "osoba iz Srbije", a "SRBIJANSKI" - "koji je iz Srbije". Nakon Vukovog, ovaj se pojam našao i drugim rečnicima.
Pridev "srbijanski" nije ni prevaziđena arhaična forma koja se nekada davno koristila pa se više ne koristi, kao npr. amerikanski, već je "srbijanski" živa i samostalna reč koja je i danas u upotrebi, pridev koji je nastao od sasvim druge imenice i nije ni po čemu nešto nepravilno, pošto u našem jeziku svaka imenica može da ima svoj izvedeni pridev.
Stih "Srbijanče, ognju živi" pripada pesmi "Đački rastanak" Branka Radičevića. Ovaj čuveni pesnik u svom "Đačkom rastanku" spominje druge zemlje i narode, poput Hrvata i Bosanaca, ali se uzvik "Srbijanče, ognju živi" izdvaja posebnom pesničkom emocijom jer je po svemu sudeći Branko Radičević, za razliku od tebe, znao šta je Srbija.
Branko je mislio na Krajišnike kada je ispevao stih sa arhaičnim izrazom Hrvaćani.Не видех да твоје усташе зовеш Хрваћанима како је то радио Бранко...
Branko je mislio na Krajišnike kada je ispevao stih sa arhaičnim izrazom Hrvaćani.
Nemam razloga da lažem. *Hrvaćani* je bio naziv za pravoslavno stanovništvo sa teritorije današnje Republike Hrvatske, dok je *Hrvati* uvek bio naziv za rimokatoličko stanovništvo.Како можеш толико да лажеш иако знаш да ћеш бити у томе ухваћен? Не требаш правити мајмуна од себе.
Knjaževac je varoš koja ima dušu i odiše šarmom vekova. Knjaževac neće više da trpi Oskarov jaram
Nemam razloga da lažem. *Hrvaćani* je bio naziv za pravoslavno stanovništvo sa teritorije današnje Republike Hrvatske, dok je *Hrvati* uvek bio naziv za rimokatoličko stanovništvo.
E jeste kako si pogodio? Čak mi je i sliku mi ovu poslao ...Како си дошао до ове небулозе, да ми је знати? Је ли ти и то дошапнуо неки усташчић?
Конкретно шта? Ово су моја лична дешавања и свако написано слово је истинито, бар уколико се односи на мене.Kakva neistina!
Boldovani tekst je laz.Конкретно шта? Ово су моја лична дешавања и свако написано слово је истинито, бар уколико се односи на мене.
Нема потребе за тешком речи. Пажња мени лично је скренута, а сигурно да тада нисам могао да знам да ли су сви за АВ или нису. Сада знам да нису сви.Boldovani tekst je laz.
Znam sta se desava u Knjazevcu generalno, male su sanse da mnogo pogresim.Нема потребе за тешком речи. Пажња мени лично је скренута, а сигурно да тада нисам могао да знам да ли су сви за АВ или нису. Сада знам да нису сви.
macuti su izginuli 1.s.r. od srba, a neke nase su i oni pobili, tako da je aljek siftar ovoga upravo sa tom namerom i postavio, da izazove gradjanski dok nas zamajava sa ww3treba imati stomak ili biti totalno pokvaren kada vidis masu ljudi koji su protiv onoga sta radis da nastavis bez da pocrvenis
i da te pritom stiti horda ljudi u plavom i ostalih krimogenih njuski ispod maski
macuti su izginuli 1.s.r. od srba, a neke nase su i oni pobili, tako da je aljek siftar ovoga upravo sa tom namerom i postavio, da izazove gradjanski dok nas zamajava sa ww3
Од 17. до 29. јун 1915. у Краљевини Србији је погинуо као аустроугарски војник Миле Мацут, пешадинац, припадник 15. чете 13. пешадијског пука АВ [Verlustliste (Wien), 231.
Године 1915. у Краљевини Србији је рањен као аустроугарски војник Станко Мацут, разводник, припадник 2. чете 26. угарског домобранског пешадијског пука АВ [Verlustliste (Wien), 336, 15. 12. 1915, 28].Од 25. новембар до 23. децембар 1915. у Краљевини Србији је погинуо као аустроугарски војник Драгић Мацут, пешадинац, припадник 4. чете 96. пешадијског пука АВ [Verlustliste (Wien) 394, 17. 3. 1916, 28].
Године 1916. у Краљевини Србији је заробљен као аустроугарски војник Милован Мацут, рођен у Генералском Столу, срез Огулин, припадник 14. чете 96. пешадијског пука АВ [Verlustliste (Wien), 430, 9. 6. 1916, 33].
Године 1916. у Краљевини Србији је рањен као австроугарски војник Никола Мацут, рођен 1885. у Вргинмосту, срез Топуско, пешадинац, припадник 19. маршевске чете 96. пешадијско пука АВ [Verlustliste (Wien), 508, 30. 12. 1916, 32].
ne pisem to je vec tako pise u Beckom arhivu ko je sa njihove austro-ugarske strane poginuo, bio ranjen itd, u ratu protiv SrbijeСве што си написао о Мацутима пада у воду кад се мало осветли ситуација.
mozes ti da verujes i da je ovo obojena revolucija, ali zato vas i zovemo sektom, i sekte svasta nesto veruju sto nema veze sa istinomВерујем да је и међу твојом родбином било сличних случајева у то време.
ne pisem to je vec tako pise u Beckom arhivu ko je sa njihove austro-ugarske strane poginuo, bio ranjen itd, u ratu protiv Srbije
mozda si ti i u pravu donekle, ali mene kopka zasto je av bas coveka ta takvim precima postavio za premijera, koji za dan bese pobede nad fasizmom samo ode na grob neznanom junaku iz 1. svetskog rata, jel mislis da se zeznuo? ja ne mislim, vec mislim, da je namernio otisao nekom od macuta da se pokloni koji su zagnojili srpsku zemlju... a naivni srbi misle promasioНе спорим да то у њиховим, Бечким, књигама стоји али си нама ти пренео. Мало сам више светла бацио на то да не би дошло до погрешног тумачења стварне ситуације.
Nemam razloga da lažem. *Hrvaćani* je bio naziv za pravoslavno stanovništvo sa teritorije današnje Republike Hrvatske, dok je *Hrvati* uvek bio naziv za rimokatoličko stanovništvo.
mozda si ti i u pravu donekle, ali mene kopka zasto je av bas coveka ta takvim precima postavio za premijera, koji za dan bese zrtava fasizma samo ode na grob neznanom junaku iz 1. svetskog rata, jel mislis da se zeznuo?