Gradimir Stojković

• Začetnik teme Začetnik teme Dunjaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hajduka sam pocela da citam u prvoj godini srednje skole (i zaljubila se)... I dan danas ga citam kada hocu da sebi vratim osmeh na lice... (i dalje sam zaljubljena)!
Najvise mi se svidja Hajduk u Beogradu, Protiv vetrenjace i Sa druge strane.
Hajduka na Dunavu sam skoro procitala i nije mi toliko jak kao ova tri. Hajduk brani otadzbinu je... hm... vise za odrasle nego za decu... i on se dosta razlikuje... ne znam... nisam ocekivala valjda da Hajduk nece ostati sa Unom, pa sma se malo razocarala...
Ali Hajduk ostaje Hajduk. I njegova baba ostaje legenda!
Svu smo mi na neki nalin Hajduci. Lepo je Gradimir rekao u pogovoru jedne od knjiga ne znam tacno koje: Da li ste negde, u bilo kojoj knjizi, naišli na Hajdukov fizički opis? Nema ga nigde i to bas zato da bi svako dete moglo da se poistoveti sa njim jos bolje.
Svi koji su čitali Hajduka mogli su da osete, dase vrate u to najludje doba u životu... doba kada je sve moguće. Kada vlada Toma Sojer i... naravno... Hajduci... :wink:

:D Jao knjige su ODLICHNE! SWE MOJE GLUPOSTI MI JE NAJBOLJA i hajduk ma swe :) Ali ima josh jedna knjiga nije od gradimira ali taj fazon Ljubaw na prwi korak odlichnaaaaaaaaaaa knjiga,obawezno je prochitajte ako wetj niste. 8)

Svi komentarisu Gradimira Stojkovica kao "dopada mi se", "zanimljiv", "zabavan" itd, ali da li je to dovoljno da neko bude pisac koji je "najcitaniji medju tinejdzerima"?! Sta je zapravo kvalitet ovog "pisca"?! Mozda to sto ga je citala i moja baba :lol:

Vasya:
Svi komentarisu Gradimira Stojkovica kao "dopada mi se", "zanimljiv", "zabavan" itd, ali da li je to dovoljno da neko bude pisac koji je "najcitaniji medju tinejdzerima"?! Sta je zapravo kvalitet ovog "pisca"?! Mozda to sto ga je citala i moja baba :lol:

:shock: Jao molim te... Kakva baba, to vec drugi put spominjes, ali nisi nam zanimljiv/a... Gradimir ima 50 i nesto godina, prvog Hajduka je izdao osamdeset i neke... Nemoj tu nama da s.e.r.e.s. o babi... :evil: :evil: :evil:
A sem toga, njegov kvalitet je taj sto ne pise iz ugla nekog matorca koji govori ,,nije lepo bezati sa casova, ne sme se svadjati s profesorima...'' nego iz ugla nekog naseg vrsnjaka i to na jedinstven nacin... Kao da on sam nema vise od 17... Tinejdzeri ne citaju sve sto im dodje pod ruku, upravo suprotno (ja obozavam da citam ali ima knjiga koje neverovatno smaraju i ne pada mi na pamet da to zavrsim, bez obzira na sve... ne ponosim se tim), i ako je neko uspeo da bude najcitaniji to svakako znaci nesto... Prema tome, nemoj slucajno tu da mi se qrchish stavljajuci uz Gradimira pisac pod navodnike!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Nemoj odmah da se ljutis, Electra :oops: Ja samo pitam, da uporedim misljenja. Nije mi jasno bas to: kako taj matorac od 50 (i jos) godina ume da napravi najcitanije knige?????? I ja sam procitao bar 5-6 Hajduka i njegove pesme (ne mogu da se setim kako se zovu, ali mi nisu tako dobre kao Hajduk). :?
A moja baba je STVARNO citala njegove knjige 8)

Dobro... necu... ali branim ja Grada 8)
On nije zaboravio kako je biti teen. Ne pada mi drugo objasnjenje na pamet. 8) A to je retkost. Moj tata je jednom uzeo Hajduka od mene, smejao se ko blesav, ali je na kraju rekao... pa, hm, necu prenositi :roll:
A baba... moderna neka baba, a? :lol:

Electra:
Dobro... necu... ali branim ja Grada 8)
On nije zaboravio kako je biti teen. Ne pada mi drugo objasnjenje na pamet. 8) A to je retkost. Moj tata je jednom uzeo Hajduka od mene, smejao se ko blesav, ali je na kraju rekao... pa, hm, necu prenositi :roll:
A baba... moderna neka baba, a? :lol:
Moj otac je rekao da je hajduk "stivo za letnji raspust"... a sto nam ne kazes sta je rekao tvoj tata :roll: ?
Baba mi je nekad bila profanka u pancevackoj gimnaziji i poznavala Gradimira. Babac je cool :?

njegove knjige sam citala u 7. i 8. razredu o.s. i mogu da kazem da sam SVE MOJE GLUPOSTI znala napamet. i sad se secam pojedinih delova i likova, a takodje sam i Hajduka citala, cini mi se sve. secam se da je BOGDANKU upaznala cela mora porodica - mama, tata, sestra pa cak i dobar deo komsiluka. veoma mi je drago da vidim da ima toliko ljudi koji vole njegove knjige. pozdrav svima!!!

pa niej lose da kazem i ja koju
nmeni se dopalo prvih nekoliko knjiga a nisam posle citala
zasto se nije ozeio vesnom?!?!?! bila mi je veci favorit od une. mislimd a je 1. knjiga najbolja.
i kakvo je to ime bogdanka :I

Omiljen mi je u kategoriji...HAJDUK I 4 SLIKE,I BRANI OTADZBINU SU GENIJALNI!!!onda KOPAO SAM DUBOK DENAC,1 PRICA O VANZEMALJCIMA(ZABORAVILA SAM IME),zurka...uhhh,uz te knjige sam uzivala do ovog perioda buntovnistva.Ah taj period adolescencije? :lol:

Back