Gradimir Stojković

• Začetnik teme Začetnik teme Dunjaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
jelena18:
tragicar:
jasminaBG:
Procitala sam u novinama:
Najnoviji roman Gradimira Stojkovica HAJDUK IZ BEOGRADA izlazi za sajam knjiga!
Ko zna gde moze da se nabavi/kupi knjiga RAT NOVAKOV I MIR?
za one iz BG: ima u bibliotekama "Laza Kostic" Cukarica i "Dositej Obradovic" Vozdovac na odeljenju za odrasle. roman o obicnom coveku u II svetskom ratu u Srbiji.
ima je i u Gradskoj biblioteci u BG i u narodnoj. sad je puno citaju i klinci i odrasli.

Dunjaa:
tragicar:
jasminaBG:
Procitala sam u novinama:
Najnoviji roman Gradimira Stojkovica HAJDUK IZ BEOGRADA izlazi za sajam knjiga!
Ko zna gde moze da se nabavi/kupi knjiga RAT NOVAKOV I MIR?
I ja sam trazila tu knjigu ali nema nigde, valjda je davno izasla pa nema novijih izdanja....
Roman je objavljen 1982. godine, imao je samo jedno izdanje od svega 3000 primeraka :(

Procitala sam sve romane Gradimira Stojkovica, i apsolutno sam odusevljena. Posebno knjigama:"Sve moje gluposti",i "Hajduk sa druge strane".Mada su mi svi "Hajduci" okej. "Sve moje gluposti" sam procitala bar trideset puta, i pisac mi je definitivno omiljen, covek ume da pise, a njegove knjige, odnosno njegov stil pisanja ti se jednostavno uvuce pod kozu. Zadnja knjiga o "Hajducima" koja je izasla je "Hajduk u cetiri slike", ako se dobro secam, i ta knjiga je fantasticna, mada ima i boljih. Oni koji citaju Stojkoviceve knjige umeju da cene prave vrednosti! :D

Zamislite, jedna moja nastavnica je pre neki dan dosla kod mene, onako da je castim (bio mi je rodj), i vide ona moju Gradimirovu kolekciju, i devojka se odusevila! Ma, sve mi je knjige pokupila! Zamislite koliko dobro pise taj covek, kada osoba od 28 godina gotivi njegove knjige!

Imala sam tu cast i privilegiju da mi predaje Gradimir Stojkovic i da ucestvuje veoma puno u mom odrastanju, a i mi, njegovi ucenici i, slobodno mogu reci, sticenici, se pojavljujemo u njegovim knjigama i veoma sam srecna zbog toga. I veoma me raduje sto vidim koliko je citan!
Zaista je divan covek i zasluzio je sve dobro sto mu se desava.

slytherin_rules:
Procitala sam sve romane Gradimira Stojkovica, i apsolutno sam odusevljena. Posebno knjigama:"Sve moje gluposti",i "Hajduk sa druge strane".Mada su mi svi "Hajduci" okej. "Sve moje gluposti" sam procitala bar trideset puta, i pisac mi je definitivno omiljen, covek ume da pise, a njegove knjige, odnosno njegov stil pisanja ti se jednostavno uvuce pod kozu. Zadnja knjiga o "Hajducima" koja je izasla je "Hajduk u cetiri slike", ako se dobro secam, i ta knjiga je fantasticna, mada ima i boljih. Oni koji citaju Stojkoviceve knjige umeju da cene prave vrednosti! :D

Vidis, ipak se nas dve u necemu slazemo! Ona nastavnica je Goca ili...? :wink:

Back