Kole11
Poznat
- Poruka
- 7.593
Zar postoji neki drugi argumenat?I ti odgovaraš sa samo zbog latinskog jezika tvrdim to i to?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zar postoji neki drugi argumenat?I ti odgovaraš sa samo zbog latinskog jezika tvrdim to i to?
A Gothia je germanski toponim?
kg þize ana Gutpiadai managaize marytre yah Friþareik[eik]eis
kþ gaminþi marytre þize bi Werekan papan yah Batwin bilaif.
aikklesyons fullaizos ana Gutþiadai gabrannidai
Ovo je na latinskom jeziku. Nama treba veza izmedju Gota i germanskog jezika. Ja to jos nisam video.Mislio sam da ovde govorimo o specifično baš Gotima, a ne uopšteno Germanima, ali da; trebalo bi da jeste. Evo, još jedan primer gotskog jezika u epigramu De conviviis barbaris:
inter "eils" gothicum "scapia matzia ia drincan"
non audet quisquam dignos educere versus.
Među gotskim živeli i piće i hranu!
niko se ne usuđuje da piše dobru poeziju.
Ovaj epigram je pronađen u Italiji, odakle je već postavljani kalendar na kojem se nalazi gutþiudai.
Ovo je na latinskom jeziku. Nama treba veza izmedju Gota i germanskog jezika. Ja to jos nisam video.
Prijavicu te Lekizanu, rekao mi je da ga nocu budis kada treba da mi se brisu postovi. Kaze da si mu dojadio samo da znas.
Prijavicu te Lekizanu, rekao mi je da ga nocu budis kada treba da mi se brisu postovi. Kaze da si mu dojadio samo da znas.

A sada, ako si u uracunljivom stanju, prezentuj vezu izmedju Gota i germanskog jezika. Tvoja zelja da je to tako nije opipljiv dokaz te veze
Datovanje u 6.vek i latinski deo spisa ne daju informaciju o mestu nastanka.gotski jezik spada u istočno-germansku grupu jezika
Slab argumenat. Ni migraciju Slovena do nedavno niko nije dovodio u pitanje. Opet svi znamo da je ta teza plod maste.Pomenuto apsolutno niko ne dovodi u pitanje
Datovanje u 6.vek i latinski deo spisa ne daju informaciju o mestu nastanka.
Slab argumenat.

Tesko je diskutovati sa tobom, jer ti ne slusas drugu stranu i samo papagajski ponavljas iste stvari koje nemaju vezu sa temom.Pa ovo dokazuje da i dalje nisi dobro pročitao šta sam napisao, jerbo nisam pisao samo o vremenu nastanka, već i o mestu.
Ali svakako, baš bih voleo da čujem kakve veze ima mesto nastanka tih hronika sa lingvističkom klasifikacijom u indoevropskom stablu? Da li je rukopis pronađen u Iranu, Irskoj, ili negde na trećem mestu, nikakvog uticaja nema na to.
Znači, ti prilično ozbiljan tvrdiš da zbog toga što 100 ljudi svi tvrde jednu te istu stvar i 0 drugačija (da nema uopšte drugog mišljenja; da ono doslovno ne postoji) to je slab argument da su ti ljudi u pravu?
Pa ništa, ako misliš da svi greše, lepo kreni da istražuješ osnove komparativne lingvistike, saznaj na osnovu čega su tačno tako gotski jezik i onda, ako imaš neko izdvojeno mišljenje, ti ga lepo formiraj i objavi. Ovako, deluje da ti ne znaš ni šta pričaš, uopšte.
Počni od ova dva priručnika za za učenje gotskog jezika iznad, koja sam objavio u pređašnjoj poruci.
Tesko je diskutovati sa tobom, jer ti ne slusas drugu stranu i samo papagajski ponavljas iste stvari koje nemaju vezu sa temom.
Dakle kodeksi jesu pisani germanskim jezikom, ali nedostaje veza tih kodeksa sa Gotima.
Ti mozes milion puta ponoviti da su to gotski spisi, ali to ih nece uciniti gotskim. Potrebni su dokazi za tako nesto, ali ja dokaze ne videh u tvojim romanima na prethodnim stranicama

O čemu je reč u tvojoj mašti, baš bih voleo čuti; da nije možda o franačkom? Langobardskom? Ili možda misliš da je reč o nekom islandskom dijalektu?Ali Perso, kako mozemo znati da ovaj konkretan spis ne pripada vremenu kada su Germani vladali Italijom?Inače, da se vratimo i na još jedno skorije otkriće: Bolonjski fragment (Codex Bononiensis) koje pripada VI ili početku VII stoleća.
Pogledajte prilog 1158029
http://www.gotica.de/bononiensia.html
https://serval.unil.ch/resource/serval:BIB_06FCAE545994.P001/REF
Otkriće Bolonjskog fragmenta 2009. godine jedno je od najznačajnijih, jer sadrži tekst koji nije pristuan ni u Gotskoj Bibliji niti u Skeireins-u.
Nešto više o Bolonjskom fragmentu:
Kako te nije blam da to citiraš?

Ali ti citiraš zaluđenika koji tvrdi da je Vidigoj germansko ime. Alo, jel ti beše kritikuješ Deretića?Ma da li si ti ozbiljan, čoveče.
Da li sam ja upravo razumeo da to smatraš sa bi na potforumu koji se zove Istorija trebalo da bude ikoga blam zbog toga što citira ljude koji su istoričari, a na temi o Gotima autoritete za pitanje Gota?
Pravo je pitanje ovde zašto je tebi tako nešto uopšte palo na pamet. Šta je tvoja poenta; da na Krstarici treba uvesti cenzuru svih autoriteta?
Ali ti citiraš zaluđenika koji tvrdi da je Vidigoj germansko ime. Alo, jel ti beše kritikuješ Deretića?
I, šta je poenta? Zahtevaš da se uvede cenzura na Krstarici svega što se tebi ne sviđa?
Šta tebe sprečava da polemišeš sa Volframom, umesto što njegove reči pripisuješ meni i polemišeš kao da smatraš kao da sam to zapravo ja (na stranu što si ga poredio sa Deretićem, a što je krajnje rečeno brutalno skandalozno da je teško rečima opisati)?
Kako misliš da bi ovaj forum izgledao ako bih ja krenuo sada da reči raznih pseudoistoričara koji se ovde pominju pripisujem forumašima koji ih pominju i da krenem da vas poistovećujem? Jesam li ja tebe ikada upitao kako te samo nije sramota što pominješ onu Bugarku na temi o Upravdi? Nisam; krenuo sam stranu po stranu da čitam i analiziram njene argumente i sa ih pobijam. Prestani više da se baviš drugim forumašima i nauči da razgovaraš o onome što je i tema (a to je istorija).
Uzgred kada ćeš objasniti koje je germansko poreklo gotskog imena Vidimir?
Uzgred kada ćeš objasniti koje je germansko poreklo gotskog imena Vidimir?
Moj doprinos ovde je raskrinkavanje tvoje propagande.Ne znam šta kaže struka o tome; s obzirom da je tvoj doprinos ovoj temi krajnje minimalan (pa dobrom delom i destruktivan) mogao bi okrenuti list i potražiti sam šta se tvrdi i onda podeliti na ovoj temi.
Ako budem imao nešto dodati, obećavam da (za razliku od tebe, koji izgleda nikako to da naučiš) neću tebi pripisati te reči, već ću polemisati samo o tvom citatu.
Moj doprinos ovde je raskrinkavanje tvoje propagande.
Pogledajte prilog 1158111
Pogledajte prilog 1158115
Perso, ko je ovaj La Croze što vam uruši politički projekat germanizacije Evrope?