Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 105.072
Pre nekih 12 godina na Jutjubu sa svojim video zapisima pojavio se izvesni ''HrvatZagreb'' koji se predstavljao kao Srbin katolik.
Njegovi video klipovi su često bili prosrpski i antihrvatski. Neki su i dalje dostupni.
https://www.youtube.com/user/HrvatZagreb/videos
Jedno vreme sam se dopisivao sa njim pre možda 11 godina i predstavljao se kao Dino iz Zagreba, katolik koji je otkrio svoje srpsko poreklo.
Kada sam pre koju godinu čuo za tog Mislava i pročitao neke njegove tekstove odmah mi je taj Dino pao na pamet. Bio je izuzetno rečit i načitan.
Mada opet ne mora ništa da znači.
Ne mora da znači, ali im nešto preklapanja.
Anonimnost na internetu jedan je od najvećih darova novog poretka; digitalnog doba. Dobar im je onaj citat Oskara Vajlda.
Daj nekome lice sa imenom i prezimenom...i maska se diže. Čak i kod onih koji to ne bi priznali.
Pisao mi je Šarić nedavno; neko ga je zvao i slao mu (među brojnima) moj porftfolio dokazujući da je identitet osobe koj se krije, navodno Esad Rahić. U poruci se hvalio, predstavljajući se kao častan čovek, time što stoji javno sa imenom i prezimenom pred javnosti.
A kada sagledamo ovu celu priču oko Mislava Horvata i skidanja snimaka sa YouTube...heh.

Kao što rekoh, anonimnost na svetskoj mreži jedna je velika čar 21. veka. Ali kolika je i pogodnost, isto je toliko mogućnost koja se pruža pojedinima da tu slobodu koja im se jedinstveno pruža, zloupotrebljavaju, lažno se predstavljajući.
Poslednja izmena: