Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 104.987
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa rekao bih da je politički Srbin.
Moderatore, za dve dužine ga šije tvoj gazda, Jovica Krtinić.Досадашњом дискусијом на овој теми непобитно смо установили само то да је Шарић један лакрдијаш и манипулант, којих је пун јутјуб, и не видим како неко после овога може да се позива на њега што се тиче историјских тема и да га брани.
Gde je iznosio taj argument? Daj link.Jedan od argumenata Gorana Šarića da su na Jadranu oduvijek bili Slaveni je sličnost riječi more u svim slavenskim jezicima. Taj nazovi argument je više nego glup, da li su Slaveni mogli vidjeti neko drugo more prije doseljenja, npr Crno more? I još nešto, kukuruz je došao iz Amerike u Europu u novom vijeku, kako bi onda Šarić objasnija da Slaveni nazivaju kukuruz prilično slično?
Немој да причаш, и та нетачна констатација треба да аболира овог твог од изношења глупости!!!Moderatore, za dve dužine ga šije tvoj gazda, Jovica Krtinić.
Radi čitalaca - ovde se radi o sukobu interesa jer Šarić neprestano i direktno optužuje "antisrpski DNK projekat" čiji je Lekizan izvršni organ.
Razočarao si me. To znači da radiš samo iz ličnog finansijskog interesa?Лекизана било који ДНК пројекти занимају као лањски снег.
Има ли неко овде ко се не слаже са тобом по неком питању а да не ради из личног финансијског интереса или је просто страни плаћеник!?Razočarao si me. To znači da radiš samo iz ličnog finansijskog interesa?
Можеш ти то боље
Ко је господин који тако острашћено моралише.
https://www.youtube.com/channel/UCbPojjjSn9-21-2cea_d0EAКо је господин који тако острашћено моралише.
Погледао сам летимично, прескачући неке дијелове, ово излагање, тако, острашћено "брани" свој поглед на неке периоде историје и личности, често прекомотан и превише произвољан и још острашћеније куди комотан поглед супротан његовом, изнио је и подоста нетачности. Нисам све пропратио (и нећу) па могуће да ми промакло нешто вриједно пажње.
dobar je Šarić,,,niko nije savršen,ali jedno je sigurno,,,da je pokrenuo novi narativ,,,i ono što sam čuo i video i te kako ima logike,,,
Koliko ja vidim, samo ti si je pratio. Džaba ga bilo.Onda nisi ispratio ovu temu.![]()
Има ли неко овде ко се не слаже са тобом ... а да н[иj]е ... страни плаћеник!?
Као на пример?Na početku, da, ali istrajavaju samo kompletne budale ili oni koji imaju neki materijalistički interes.
Međutim, samo ti si me razočarao.
"Na primer", ti kao moderator tražiš od mene da pišem koji su korisnici budale?Као на пример?
А можда ниси био довољно убедљив са својим ставовима или немаш аргумената за то што тврдиш, јеси ли размислио о томе. Мало самокритичности није на одмет.
Koliko ja vidim, samo ti si je pratio. Džaba ga bilo.![]()
Ideopolitički koncept lažne istorije o doseljavanju Srba na Balkan
Često se od pripadnika bečko-berlinske istoriografske apologistike čulo pitenje: a zašto je priča o doseljavanju Srba izmišljena, koju su korist time pridobili autori te krivotvorene istoriografije. Ovde ću dati jedan razgovorni citat koji veoma jasno, ubedljivo i argumentovano daje odgovor na njihovo pitanje "Zašto?"
Beč kod svih Slavena, ne samo ovdje na Balkanu nego i drugdje stvara taj osjećaj manje vrijednosti, niže vrste, a Vatikan uvijek ... ako i kao dokument on ga napiše. Vatikan je u srednjem vijeku imao i školu krivotvorenja dokumenta. Mnogi dokumenti vatikanski od Konstantinove darovnice, Izidorovih nekih fetalija pa nadalje, su krivotvoreni dokumenti. Isto se radilo i ovdje. Narod se učio da je on ovdje došao, da on nema povijesno pravo na ovu zemlju i kao takav mora biti pokoran i poslušan, kako Rimu i Papi, tako isto Habsburzima i Beču. To je, ustvari, politička pozadina krivotvorenja povijesti.
Ovdje je krivotvorenje toliko prisutno da tko se povijesti ozbiljno uhvati naći će na stotine i stotine nelogičnosti koje se oni nisu ni trudili sakriti. Uvijek se povijest piše za dnevno-političke svrhe. I tako je i kod nas.
Ja sam u istražujući došao do toga da je laž jača od istine. Jer kada on jednom nešto falsificira, tebi onda trebaju mjeseci, godine da bi to s današnje distance raskrinkao. Znači, te laži koje su ušle u narod, u narodnu svijest, sad je vrlo teško od tamo izbaciti. Evo ti primjer, za seobu Slavena. Pazi ti koliko je to glupava, ustvari, laž. Jer ti moraš iza Karpata imati dovoljno prostora za ogroman narod koji će uskoro naseliti Poljsku, Češku, Slovačku, dio Njemačke, dio Austrije, Mađarsku (jer su prije Mađara tamo živjeli Slaveni, oni danas imaju više slavenskih gena nego mađarskih), Rumunjsku, cijelu bivšu Jugoslaviju, Bugarsku, dio Albanije. A gdje je živio taj narod koji je naselio praktički pola Evrope? Tamo iza Karpata, evo! Onda kada gledaš, pa tom narodu je trebala hrana; trebala je za sve te civile za žene i djecu; to je primjer nezabilježen u povijesti. Ti imaš u povijesti seobe naoda koji su konjanički, turska razna plemena, gdje se većinom sele muškarci ratnici i onda se miješaju sa stanovništvom, kao što se desilo, recimo u Mađarskoj. A ovakav primjer, da je sa tako malog prostora iza Karpata krenuo jedan val koji je pola Evrope i cijelu Rusiju zauzeo, to je nešto što stvarno nema veze sa mozgom.
Međutim, kad ti jednom u to povjeruješ, kao što sam ja vjerovao, ja sam prvo razumski vidio da to ne stoji, a emotivno mi je još vremena trebalo, jer ti da sada ljudima da su bili prevareni - i sam znaš, puno lakše je ljude prevariti nego uvjeriti da su bili prevareni.
Paralelno sa lažima o našem dolasku na Balkan izmišljeni su i lažni starosjedioci, a to su lažni Iliri, to jest Albanci.
Evo, ima rad jedne bugarske povjesničarske, ona je nedavno preminula čini mi se da se zove Teodora Toleva, koja je koristeći bečke arhive pokazala kako je Beč stvorio albansku naciju.Znači, dobra stvar je što je Austrougarska bila policijska država, vrlo pedantna. I, ti danas sa nešto novca možeš doći do većine tih dokumenata u bečkim arhivima. Ona je istraživala i pokazala znanstvenom metodologijom, poštujući sva pravila povijesne strukovne ... kako su nastali Albanci, odnosno lažni Iliri. Ti kad gledaš, Iliri su bili izrazito visoki ljudi, pogledaj Albance - Albanci su uglavnom niži; njihova fizionomija ne odgovara Ilirima. Oni uopće nemaju riječi za pomorstvo, Iliri su bili pomorski narod. Albanci imaju 2,5% ilirskih gena, to svako može lako provjeriti ako ode na Eupediju. Znači, službena stranica Evropske Unije, neka lepo pogleda, 2,5 % ilirskih gena imaju. A više ilirskih gena imaju Rumunji, Mađari, čak, imaju više Ilirskih gena, Bjelorusi imaju više ilirskih gena nego oni.
![]()
Vraćam se opet na tu paradigmu, možda sam s tim i dosadan - "što dublji korijeni to jače stablo". Narod koji ne poznaje svoju prošlost nema svoju budućnost. Dok god ovdje svako dijete ne bude znalo da Albanci nisu Iliri nego da smo mi Iliri, tj. da su Iliri i Slaveni jedno te isto i da mi ni od kuda nismo došli, nego smo dali preko 20 rimskih careva. Kad narod bude ovdje znao kakv hrvam je bio u Splitu i u Solinu koji je bio jedan od najvećih gradova Rimskig Carstva, kad bude znao šta je bila sremska Mitrovica ili Sirmium, najmodernije mjesto, Monte Karlo Rima, jedan od najvećih gradova Rima, sa najvećim hipodromom nađenim izvan Rima, a pretpostavlja se da i koloseum takav tamo postoji, kad budemo toga svjesni, kad budemo svjesni kakve smo znanstvenike, filozofe, mislioce dali, kad pobijedimo taj naš kompleks manje vrijednosti, tak onda možemo razmišljati. Dok god narod ne zna ni ko je ni šta je, on živi kao jedna gomila, jedna masa, kojom je vrlo lako manipulirati. Znači, kad to uđe u svijest. Nedavno sam pričao s jednim Albancem koji kaže da njima njihovi vođe stalno ponavljaju "Vi ste najbolji, vi ste najbolji" i oni su u to vremenom počeli vjerovati. A kod nas se stalno ponavlja "vi ste najgori", "vi ne valjate", "vi ne vrijedite ništa", pa si mi svoju vlastitu povijest ne učimo kako treba, učimo ju iz tuđih udžbenika. Jer, u Hrvatskoj je povijest napisana iz Beča, a i u Srbiji. Zašto u Hrvatskoj? Zato što je Hrvatskom u 19. i početkom 20. stoljeća vladao Beč i to se po direktivi moralo, a Srbija je niz ugovora sklopila sa Austrijom u 19. stoljeću sklopila, tajnih, javnih, o mnogima se danas zna, gdje je pristala između ostalog i na to da im Beč piše udžbenike povijesti, tako da ti nisi imao, ni s ove strane Drine ni s one strane Drine ni jednog čovjeka koji bi napisao ozbiljnu povijest. Danas ti imaš neke istraživače koji se time bave, međutim, često padaju u pretjrerivanja, u nekakav nekritički odnos kada sve to istražuju i onda na taj način kompromitiraju cijelu tu ideju.
Prema kazivanju Gorana Šarića u raygovoru koji je vodio sa Domagojem Nikolićem, objevljenom 2015. napremijerno u tekstualnoj verziji, Mrkalj@krstarica.com.
Molim moderaciju da temu ne briše, ne zaključava, ne premešta na drugo mesto, da ne bi upala u ilustraciju potvrde teza datih u poslednjem pasusu. Hvala.
Mislim da je ovo jako važna tema. Pogrešno si razumeo smisao teme. Smisao teme je da odgovori na pitanje motiva eventualne fabrikacije istorije o doseljavanju Srba na Balkan u ranom srednjem veku. Motivi autora nekog izvora uvek sastavni deo metodologije u istorijskom istraživanju. Zato mislim da je tema od suštinskog značaja i treba da ostane pojedinačna da bismo se po potrebi vratili na nju.
Zašto je data u formi transkripta? Mogao sam ja ovo i da prepričam svojim rečima u formi efektnog članka, da dodam i svoje elemente koje sam do sada i navodio, a nekoliko sam puta, od čega pre neki dan u odgovoru gosn 666, davao sličan odgovor u kratkoj formi poentirajući ideološki koncept istorijske fabrikacije o doseljavanju Srba, ali ovako sam hteo da prikažem ne samo da postoje misleći ljudi koji dele moje stavove, nego da su upravo u pitanju genijalni ljudi utoliko pre što su u pitanju Hrvati koji to uspevaju da uvide bez obzira na dnevno-političko ludilo koje traje u javnosti poslednjih gotovo 30 godina, a u hrvatskoj istoriografiji, otkad postoji - od Račkog, Truhelke, Klaića, Rudolfa Horvata i ostalih. Dakle, hteo sam da forumskoj javnosti predstavim genijalnog Gorana Šarića i genijalnog Domagoja Nikolića, moju braću po duši.
Dakle, evo zašto se ta pitanja kojima se ova tema bavi, pitanja "Zašto je izmišljena istorija o doseljavanju Srba na Balkna?", neprestano ponavljaju kao da na njih nikada nije odgovoreno. Evo zašto: zato što odgovori stoje zaparloženi po beočuzima tvoje dušegupke za autohtonističke argumente, koja se zove "Bečko-berlinska škola vs. novoromantičari", gde u samom naslovu teme postoji jasna provokacija da ovi drugi nisu istoričari nego alhemičari, poete, mistici, laici, maštari ili budale.
Kao ilustracija, evo jednog takvog odgovora od prošle godine, datog na tvoj upit:
Ili pre nekoliko dana u odgovoru HanibaluBarka666:
Prema tome, ova tema je nužna jer se pitanje "Zašto" neprestano ponavlja.
Što se tiče tvog ispada, veruj da si nam svima zbog toga simpatičniji jer si pokazao da si čovek od krvi i mesa, a ne programirani bot na partijskom zadatku.Razlog zbog kojeg sam ga postavio je u tvojoj paljbi protiv ove teme, a da prikaže kakve teme ti postavljaš. Naravno da sam snimio kod sebe na disk tu emu, jer nisam mogao da verujem šta vidim, aslučajno sam se bio podsetio da postoji na mom disku kada sam pre neki dan sređivao foldere. Ako želiš, ja ću obrisati deo posta sa citatom, koji je tekstualni, a ne snepšot.
Molim moderaciju da temu ne briše, ne zaključava, ne premešta na drugo mesto, da ne bi upala u ilustraciju potvrde teza datih u poslednjem pasusu. Hvala.
Не него пример ко се то не слаже са тобом по неком питању а није страни плаћеник?"Na primer", ti kao moderator tražiš od mene da pišem koji su korisnici budale?
Nije pritanje argumenta, nego recipijenta.
Прималац уважава мишљење даваоца информације само уколико има аргумената, уколико нема.......