Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 105.023
Cenim pošten odgovor. Ovaj odgovor, koji se pretpostavljam da se referencira na dipl. bibliotekara Krtinića Jovicu, pokazuje da ne razumeš (genetičko-genealoške) aurgumente suprotne strane.
Prema zakonu fizike, zakonu entropije, kap mastila teži ravnomerno da difunduje u čaši vode. Suprotan proces moguć je samo u glavi Jovice-dipl.bibliotekar-Krtinića ili ako vreme u nekom momentu krene da teče unazad.
Ne, ne Kritinića, već na osnovu toga šta sam pročitao ovde na forumu, od forumaša @cronnin, @Krishna, @Lanselot, @Kor, @Kyrios, @Рацка варош, @rv12aval i drugih. Npr. nedavno:
Које науке? Постоји врло званичан став математичке статистике.
Теорија да је вероватније место порекла хаплогрупе тамо где јој је већа варијанса.
То је тренутно важећа и валидна теорија, на основу сазнања која до сада имамо. Но, она нису велика.
Nisam imao znanja da participiram u takvim diskusijama, pa sam samo pomno pratio. Ne kažem da su oni nužno u pravu, ali najozbiljniji forumaši koji su bili najjačim argumentima naoružani su zastupali to stanovište, pa sam iz tog razloga skloniji da verujem njima nego nekolicini vrlo retkih koja je izlagala suprotstavljeni stav.
Što se mene tiče, pogrešna sam adresa za diskusiju na tu temu, ali bih vrlo rado propratio diskusiju između tebe i nekog ko zastupa suprotno mišljenje. Malo je otežano sada jer su neki forumaši kao npr. Kor napustili forum, ali možeš i dalje da pokreneš tu diskusiju i da vidimo šta ima npr. cronnin ili ko već drugi da kaže o tome (navrati i @Ројалиста i dalje povremeno). Umesto da otvaraš tu temu sa mnom, od čega bi slabe vajde bilo, mogao bi da pokreneš sa nekim od njih.
Ono što mogu da primetim jeste da si i ti uglavnom izbgavao diskusiju sa svim pomenutim forumašima, pa i generalno skoro isto kao i ja uglavnom se klonio teme o Genetičkoj genealogiji (isto, pretpostavljao sam, zato što su Y-DNK pitanja španska sela i za tebe), tako da mi je nejasno zašto (a nije ti prvi put) sa mnom pokrećeš ovu temu, kada je definitivno gori izbor. Nema goreg kad dva mucaju a ni jedan nit' drugi niš' ne razumeju. Nešto najdalje što je u mojim kapacitetima jeste da eventualno pozovem ove forumaše i da uđu u diskusiju na datu temu s tobom umesto mene.
P. S. Da ponovim, taj stav čuo sam davno pre nego što sam znao ko je Krtinić i njega su zastupali kroz sve ove godine ubedljivo najveći autoriteti ovog foruma za polje genetičke genealogije. Ako ti zastupaš sa velikom sigurnosti ovaj stav, ne znam iz kog razloga si tu temu u širokom krugu uglavnom izbegavao, pa sad biraš da je pokrećeš sa jednom neznalicom. U stvari...zaboravi...vrlo dobro znam.

Poslednja izmena: