Могу да ти наведем конкретне примере.
Молио бих те да ми преко пп наведеш о којим резултатима се ради.
Krishna:
Кад су у питању Е или Ј онда се не испитује које је нације, него се одмах проглашава за Србина и убацује у табелу и статистике. Тако су ставили једног Хрвата Е1b из Лике међу Србе иако се зна да у крају одакле је тестирани нема Срба са тим презименом, тек кад су чули од самог тестираног да је Хрват избацили су га из табеле.
Итекако се испитује, постоји десетине J и E1b резултата са 23andMe (јер се ради о тестиранима код њих) типично хрватских или мешовитих презимена који постоје а нити су објављени на форуму а камоли унети у табелу. Дакле избачен је из табеле (и то је један такав пример, а било их је још,
али су избачени), али ''ту сигурно нешто има!''. Не знам само зашто си се окомио на те две хаплогрупе, како да нема питања да ли фалсификују са високим процентом R1b, G2a, I1? Када се објави R1a Хрват на теми о новим тестиранима то није проблем, али када се убаци E1b (који се касније избаци) то је одмах завера у питању.
Krishna:
Једног Рома E1b још држе у табели, то је онај Мортимер са Априситија.
Добро знаш да је директна мушка страна те персоне српске народности. Може неко бити абориџинског порекла по мајци и по очевој мајци, али ако су му деда, прадеда и сви познати мушки преци били Срби не постоји разлог да не буде у табели СДНКП, а потврђен је на
ову грану (могуће давнијег васојевићког порекла). Узгред,
његов резултат се не налази у табели.
Krishna:
Ако пратиш Кртинића могла си приметити да је мали милион пута изнео нетачну тврдњу да је Е1b 20% код Срба и да је друга по заступњености иза R1a.
Као што је и мали милион пута изнео тврдњу да је R1a друга по заступљености (свако може проверити листајући снимке гостовања и предавња), и обрнуто (за E1b).
Krishna:
Ову E и J манију промовисану од водећих ликова са Порекла не примећујем само ја него сам то чуо од више људи са Порекла и ван тог форума.
Што не значи да је тачно, напротив, у питању је будалаштина.
Na žalost sasvim druga situacija je sa E1b, J2 i J1 haplogrupama gde su mnogi testirani preko Srpskog DNK projekta, čije su vrednosti STR-ova kao i etnicitet poznati, povukli svoje rezultate iz projekta baš zbog ovakvih napada rasnacionalista. Ukupan procenat starosedelačkih haplogrupa bi trebao biti veći bar za 5-10%
У питању је неколцина људи, који се мислим могу пребројати на прсте једне руке. Наравно, један од разлога је тај што се гледају у очима других као ''неподобни'', што у њима ствара неку врсту кризе идентитета. А има и оних који су пре тестирања желели бити нешто друго (углавном нека од ''пожељних хаплогрупа'') па им се због тога није свидео резултат (још ако је нека ''егзотика'' у питању). Такви људи нису за генетичку генеаологију, најбоље им је да се држе удбашке митоманије у лику Шарића и Деретића.