Goran Šarić

S druge strane, znatno je češći fenomen da upravo 'mešanci' imaju komplekse jer ne mogu da prihvate sopstvenu realnost, pa odu rasističkim putem kao ti kao vid upotrebe psihološkog medikamenta i očajničke potrebe ubeđivanja drugih u sopstveni identitet radi društvene prihvatljivosti i sakrivanja svoje tajne 'mračne strane'. ;)

Ja imam neki trip, da ljudi iz Srbije koji su "mesanci" cesto budu daleko tolerantniji i anacionalniji od mesanaca iz Hrvatske, koji ponekad postanu HC uje i slicno. Ako je to vec tako, pretpostavljam da je zbog povecanog nacionalistickog pritiska u Hrvatskoj.

Svakako najnoviji primer levičara - nacionaliste je Dežulović sa Jagodinom, kasabom i Palmom u Beogradu.
Neverovatno je kakve smo mi naivčine, i kako je dovoljno da nam se kaže on je znaš antifašista iz Hr, da automatski dobije crveni tepih, bez prethodnog preispitivanja ko je i kakve stavove zastupa.

Ne bih ja to bas poredio, Dezulovic je kolumnista i pisac, prema tome, moze da pise sta oce, Klasic je istoricar i trebalo da to sto prica ima odredenju dozu odgovornosti i objektivnosti, i naravno da niposto ne falsifikuje istorijske cinjenice ( sto je sasvim moguce i uradio u onom intervjuu ).

PS nije bas da se donekle i ne slazem sa Dezulovicom u vezi sta je uradjeno od BGa u poslednje vreme.

Poslednja izmena:
Ne bih ja to bas poredio, Dezulovic je kolumnista i pisac, prema tome, moze da pise sta oce, Klasic je istoricar i trebalo da to sto prica ima odredenju dozu odgovornosti i objektivnosti, i naravno da niposto ne falsifikuje istorijske cinjenice ( sto je sasvim moguce i uradio u onom intervjuu ).

PS nije bas da se donekle i ne slazem sa Dezulovicom u vezi sta je uradjeno od BGa u poslednje vreme.

Dežulović je light varijanta. On može da kritikuje Bg koliko hoće, ali ne može da ga zove kasabom poput Jagodine, kako kaže. Zašto ga ne poredi sa nekom kasabom iz okoline Splita, nego srbijanskom palankom Jagodinom? Tako da dođemo na isto. Light varijanta Srbi-kasaba , Hrvati-bečka škola. Ne hvala. Pritom ovo nije prvi njegov tekst, a da nas ne pljune izdaleka.
I neću više o njemu, jer odosmo van teme.

Uglavnom, od svih do sada viđenih i pročitanih hr. istoričara Šarić je nešto najbolje. Prosto neverovatno da je čovek sa tog prostora toliko open-minded. Nadam se da će tek prezentovati sve što zna.

Хмммм, дакле они смтрају и војску Краљевине и ЈНА (мање-више) као окупаторе. То би отприлике било као када би у Србији сматрали да је ЈНА окупаторска војска. Колико, поред истог језика, ту има не разумевања...

Ако би хипотетичи поставили тако да су Хрвати у Хрватској и Срби у Србији сматрали ЈНА од 1945-1990 (мада ја мислим да није била окупаторска ни тамо ни овамо) намеће се питање ко је тај окупатор, односно ко је ЈНА?

Сасвим извесно да није било Јасеноваца и грађанског рата 1941. такве поставке не би ни постојале, Постојала је јака иницијатива наших суседа у виду делегација трименог народа који су као такви доли руском цару Николају који им је рекао "Не можете ви за мене бити исти народ ако вам влада папа"..
Будва се припојила заједници Бокеља и није српску војску доживела као окупатора већ се као заједница Бокеља ујединила независно од Црне Горе.
Опет смо имали делегацију Славоније , Хрватске и Далмације који су се одвојено припојили СХС краљевини.Шта се после десило заједничким деловањем ВМРО - Усташа који су убили краља Александа у Марсеју.

Ако би хипотетичи поставили тако да су Хрвати у Хрватској и Срби у Србији сматрали ЈНА од 1945-1990 (мада ја мислим да није била окупаторска ни тамо ни овамо) намеће се питање ко је тај окупатор, односно ко је ЈНА?
Potpuno upropaštavamo temu o Šariću ali konstatacija, pitanje mi je jednostavno prezanimljivo da ga otkuliram.

Da li su Srbi u Srbiji, bivši četnici i potomci četnika, njihovi simpatizeri, doživljavali JNA kao okupatorsku?

Ovdje u RS, imam par kolega, prijatelja, poznanika koji dolaze iz krajeva koji su u WW2 bili pa skoro 100% četnički. To su ljudi koji su slavili slave, išli u crkve, nikad u partiji nisu bili, asfalt nisu dobili dok Mile Dodik nije drugi mandan premijera osvojio, u kasnim 2000tim, pred neke izbore naravno, ali iz priča znam, čak sam i jednog od tih kolega upravo zvao da mi potvrdi, i potvrdio je, ti ljudi su svoju djecu, sinove u JNA ispraćali slavljem, sve sa muzikom, 200-300 zvanica...

Znači četnički krajevi u BiH JNA takvu kakva je bila nisu doživljavali kao okupatorsku. Stvarno me zanima kakva je bila situacija u Srbiji, isključivo vezano za odnos prema JNA?

Za Hrvatsku mislim da znam, zivio sam tamo, bio sam klinjo ali jednog jedinog ispraćaja u JNA ja se ne sjećam, možda je i bilo ali kažem, ja ga se ne sjećam...

Potpuno upropaštavamo temu o Šariću ali konstatacija, pitanje mi je jednostavno prezanimljivo da ga otkuliram.

Da li su Srbi u Srbiji, bivši četnici i potomci četnika, njihovi simpatizeri, doživljavali JNA kao okupatorsku?

Ovdje u RS, imam par kolega, prijatelja, poznanika koji dolaze iz krajeva koji su u WW2 bili pa skoro 100% četnički. To su ljudi koji su slavili slave, išli u crkve, nikad u partiji nisu bili, asfalt nisu dobili dok Mile Dodik nije drugi mandan premijera osvojio, u kasnim 2000tim, pred neke izbore naravno, ali iz priča znam, čak sam i jednog od tih kolega upravo zvao da mi potvrdi, i potvrdio je, ti ljudi su svoju djecu, sinove u JNA ispraćali slavljem, sve sa muzikom, 200-300 zvanica...

Znači četnički krajevi u BiH JNA takvu kakva je bila nisu doživljavali kao okupatorsku. Stvarno me zanima kakva je bila situacija u Srbiji, isključivo vezano za odnos prema JNA?

Za Hrvatsku mislim da znam, zivio sam tamo, bio sam klinjo ali jednog jedinog ispraćaja u JNA ja se ne sjećam, možda je i bilo ali kažem, ja ga se ne sjećam...
Prvo, Hrvati nemaju narodne običaje, izuzev crkvenih. Drugo, zato nemaju ni običaj ispraćaja u vojsku.

is14.jpg

Познајем неке породице које су биле познате у краљевини они нису прихватили комунистичку власт али су ћутали и нису говорили о томе.
Постоје крајеви Србије који су традиционални изразито четнички. Међутим пре свега због усташког терора и ужаса који је захватио земљу и због напуштања државе краљевске породице мислим да су Срби већински доживели ЈНА као ослободилачку јер за нас то јесте и била.
У Хрватској је постојало неко друго расположење они су их доживели као узорпаторе своје обновљене државности јер је цео други светски рат су искористили за обнову своје државности на којој су радили и у краљевини,
Они су то доживели као злочин за своју државу који се не може другачије решити цитираћу речи једног од усташких поглавара " Радимо нешто због чега ће нас наша деца мрзети а унуци славити".

Dežulović je light varijanta. On može da kritikuje Bg koliko hoće, ali ne može da ga zove kasabom poput Jagodine, kako kaže. Zašto ga ne poredi sa nekom kasabom iz okoline Splita, nego srbijanskom palankom Jagodinom? Tako da dođemo na isto. Light varijanta Srbi-kasaba , Hrvati-bečka škola. Ne hvala. Pritom ovo nije prvi njegov tekst, a da nas ne pljune izdaleka.
I neću više o njemu, jer odosmo van teme.

Uglavnom, od svih do sada viđenih i pročitanih hr. istoričara Šarić je nešto najbolje. Prosto neverovatno da je čovek sa tog prostora toliko open-minded. Nadam se da će tek prezentovati sve što zna.

Ne znas ti sta je on radio Tudjmanu.

feral_naslovna.jpg

Ne nadaj se badava; on nije nikakva enciklopedija, već hrestomatija nekolicine stvari koje je pronašao na internetu. I sve ih je do sada poodavno ispucao.

Познајем неке породице које су биле познате у краљевини они нису прихватили комунистичку власт али су ћутали и нису говорили о томе.
Постоје крајеви Србије који су традиционални изразито четнички. Међутим пре свега због усташког терора и ужаса који је захватио земљу и због напуштања државе краљевске породице мислим да су Срби већински доживели ЈНА као ослободилачку јер за нас то јесте и била.
У Хрватској је постојало неко друго расположење они су их доживели као узорпаторе своје обновљене државности јер је цео други светски рат су искористили за обнову своје државности на којој су радили и у краљевини,
Они су то доживели као злочин за своју државу који се не може другачије решити цитираћу речи једног од усташких поглавара " Радимо нешто због чега ће нас наша деца мрзети а унуци славити".
Које државности пре 1992.?
Проблем нас Срба јесте управо био тај што нисмо схватали, као државотворни, да се Хрвати, а и Словенци нису никад остварили на тај начин и да ће томе тежити по сваку цену. Зато и јесте сваки покушај стварање државе с њима пропао.
Наше намере нису биле лоше, али они то нису тако схватали.

Које државности пре 1992.?
Проблем нас Срба јесте управо био тај што нисмо схватали, као државотворни, да се Хрвати, а и Словенци нису никад остварили на тај начин и да ће томе тежити по сваку цену. Зато и јесте сваки покушај стварање државе с њима пропао.
Наше намере нису биле лоше, али они то нису тако схватали.

Ideju Jugoslavije, ili bilo kakve zajedničke države sa nama Hrvatima je ogadila prvenstveno katolička crkva, potom zagrebački, tj. hrvatski političari, koji su znali da ukoliko ideja zajedničke države pusti korenje i primi se široko na sve slojeve društva, oni odlaze u "povijest".
Zato oni dolaze na genijalnu ideju o priči o Beogradu koji krade sve hrvatske pare, da bi se srpska buržoazija bogatila(inače odakle buržoazija primitivnoj zemlji, pošto ti isti to govore) i pričom o velikosrpskoj hegemoniji kojim žele da unište Hrvate.
Pitanje za istoričare ovog foruma: Kako se zvala vodeća hrvatska strana za vreme Kraljevine Jug?
Hrvatska SELJAČKA stranka
Zašto seljačka? Zato što je hrvatstvo prvo rašireno među seljaštvom, dakle najnižim slojem stanovništva, najmanje obrazovanim i zato što tokom 1920-ih dobar deo stanovnika, pogotovo seljaštva, naročito u Dalmaciji, nema hrvatsku svest. Nije bila retkost da u Dalmacij pobeđuju stranke iz Bg, poput radikala, demokrata i sl. Dovoljno je samo razmisliti da je akcija iz Zagreba zakasnila jedno 10-20 godina i da su Bg stranke pustile jači koren tamo, kako bi prošla Seljačka stranka i da li bi smeli da fizički priđu tim krajevima. Setiti se samo pismo Antuna Radića o tome kako bi prošao, ako bi Slavonca iz Vinkovaca nazvao Hrvatom krajem XIX veka, a kako bi prošao početkom XX da si mu rekao da nije Hrvat.
Drugo pitanje:
Gde je hrvatska elita(obrazovani sloj):
Na sasvim suprotnoj strani. Hrvatska elita prvo nije bila jedinstvena, a može se reći da u punom smislu nije ni postojala.
U Zagrebu su bili Iliri, u Splitu Jugosloveni, a u Dubrovniku Srbi. Dakle, najmanje Hrvati.
Oni su izgleda jedinstveni primer naroda čija je elita bila u tolikoj disproporciji sa običnim narodom.
Njihova akademija se sve do 90. zvala "Jugoslovenska akedmija nauka".
Zašto ne Hrvatska akademija? Zato što to ime nije bilo prihvaćeno, niti je Hrvatska bila tu gde je i danas.

P.S.
Da su oni pristali na ideju Jugoslavije koju je imao Aleksandar ta država bi i danas postojala, barem po mom mišljenju. Takođe, opet po mom mišljenju, moguće da bi dobar deo zapadnih krajeva Hr i Slo prešao na pravoslavlje, a da bi da je takva Jugoslavija zaista zaživela potom mogli i da je preimenujemo u Srbiju.

Poslednja izmena:
Ne znas ti sta je on radio Tudjmanu.

Pogledajte prilog 826257
Znam ja šta je on "radio" Tuđmanu, i svaka mu čast na tome. Čitao sam ja njega davnih dana. Samo ja ne pravim kult zlatnog teleta od Dežulovića, pa da se zbog zaista odličnih tekstova i kritika Tuđmanu i ekipi pravim blesav kada eto od svih palanki sa kojom će porediti kasabu Beograd, on uzme palanku Jagodinu. Zašto nije uzeo neku palanku kod Splita, ako već kaže da je Jugosloven, pa da bratstveno-jedinstveno podelimo estetiku kasaba. Ne, on će da uživa lovorike borca protiv Tuđmana i eto to će biti pokazatelj kako nisu baš svi Hrvati podržavali Tuđmana, a našim jugopatetičarima je dovoljan jedan Hrvat koji ne ide uz bok zvaničnoj politici pa da odmah kažu, ko kaže da su svi oni takvi, i da dobije priliku da zbog toga *ere po nama, a da je ovako nešto rekao Bosanac ili Krajišnik rekli bi mu da se vrati u zavičaj ako mu se ne sviđa, dok za našu stranu važi obrnuto, jedan loš i svi su loši. Nema veze što se u Srbiji protiv Tuđmanovog dvojnika od 91. konstantno protestovalo narednih deset godina i što minimum 50 posto stanovništva istog nije moglo očima da gleda, što je imao antiratne proteste, dok su u gradu autora o kome govorimo davili iste, a malobrojne Srbe ekspres proterali. O protestima protiv Tuđmana i politike koju je vodio izlišno je govoriti. Zato ja neću da se pravim slep pored vlastitih očiju da ne vidim očigledno postojanje identičnih stereotipa o nama sa onima koje kritikuje u Hr.
Naravno palanke su vezane samo uz Srbe.
To neće da može.

A evo i malo njegovih tekstova od ranije:

"pitali smo naoružane pobunjenike čime će se baviti, od čega će živeti kad onu orijašku zastavu Srpske autonomne oblasti Krajine sa kninske tvrđave jednog dana podignu pred staklenim tornjem Ujedinjenih nacija na Ist Riveru, i ponosno zavijore kao zastavu Republike Srpske Krajine. ‘Od čega ćemo da živimo? Od drumske pljačke, kao i prije’, oholo nam je odgovorio jedan od njih, pozdravljen zadovoljnim cerekom ostalih."

"Veličanstvena vojna parada na poligonu u Slunju bila je organizovana o Vidovdanu, na krsnu slavu Vojske Republike Srpske Krajine, 28. juna 1995.: jedva mesec dana kasnije neće biti ni Vojske ni Republike Srpske Krajine. Da je, eto, kratko srpsko pamćenje olujnog leta 1995. samo mesec dana duže, setio bi se neko prigodno ovoga leta, na okruglu dvadesetu godišnjicu, barem tog davnog nadmenog kurčenja i jedne besmislene vidovdanske vojne parade u slavu srpskog junaštva i kosovske bitke."

"Svaki put kad bi se neki srpski vožd proglasio vođom svih Srba igde i ikad, pa krenuo da zabija međaše svugde gde žive Srbi – na tri prsta jedne ruke mogu da se nabroje iznimke – ne bi dvadeset godina prošlo, a slavna bi se Velika Srbija raspala kao kauč "

Однос у Србији је био исти такав какав си ти описао да је у Републици Српској - барем колико ја знам.

Znam ja šta je on "radio" Tuđmanu, i svaka mu čast na tome. Čitao sam ja njega davnih dana. Samo ja ne pravim kult zlatnog teleta od Dežulovića, pa da se zbog zaista odličnih tekstova i kritika Tuđmanu i ekipi pravim blesav kada eto od svih palanki sa kojom će porediti kasabu Beograd, on uzme palanku Jagodinu. Zašto nije uzeo neku palanku kod Splita, ako već kaže da je Jugosloven, pa da bratstveno-jedinstveno podelimo estetiku kasaba. Ne, on će da uživa lovorike borca protiv Tuđmana i eto to će biti pokazatelj kako nisu baš svi Hrvati podržavali Tuđmana, a našim jugopatetičarima je dovoljan jedan Hrvat koji ne ide uz bok zvaničnoj politici pa da odmah kažu, ko kaže da su svi oni takvi, i da dobije priliku da zbog toga *ere po nama, a da je ovako nešto rekao Bosanac ili Krajišnik rekli bi mu da se vrati u zavičaj ako mu se ne sviđa, dok za našu stranu važi obrnuto, jedan loš i svi su loši. Nema veze što se u Srbiji protiv Tuđmanovog dvojnika od 91. konstantno protestovalo narednih deset godina i što minimum 50 posto stanovništva istog nije moglo očima da gleda, što je imao antiratne proteste, dok su u gradu autora o kome govorimo davili iste, a malobrojne Srbe ekspres proterali. O protestima protiv Tuđmana i politike koju je vodio izlišno je govoriti. Zato ja neću da se pravim slep pored vlastitih očiju da ne vidim očigledno postojanje identičnih stereotipa o nama sa onima koje kritikuje u Hr.
Naravno palanke su vezane samo uz Srbe.
To neće da može.

A evo i malo njegovih tekstova od ranije:

"pitali smo naoružane pobunjenike čime će se baviti, od čega će živeti kad onu orijašku zastavu Srpske autonomne oblasti Krajine sa kninske tvrđave jednog dana podignu pred staklenim tornjem Ujedinjenih nacija na Ist Riveru, i ponosno zavijore kao zastavu Republike Srpske Krajine. ‘Od čega ćemo da živimo? Od drumske pljačke, kao i prije’, oholo nam je odgovorio jedan od njih, pozdravljen zadovoljnim cerekom ostalih."

"Veličanstvena vojna parada na poligonu u Slunju bila je organizovana o Vidovdanu, na krsnu slavu Vojske Republike Srpske Krajine, 28. juna 1995.: jedva mesec dana kasnije neće biti ni Vojske ni Republike Srpske Krajine. Da je, eto, kratko srpsko pamćenje olujnog leta 1995. samo mesec dana duže, setio bi se neko prigodno ovoga leta, na okruglu dvadesetu godišnjicu, barem tog davnog nadmenog kurčenja i jedne besmislene vidovdanske vojne parade u slavu srpskog junaštva i kosovske bitke."

"Svaki put kad bi se neki srpski vožd proglasio vođom svih Srba igde i ikad, pa krenuo da zabija međaše svugde gde žive Srbi – na tri prsta jedne ruke mogu da se nabroje iznimke – ne bi dvadeset godina prošlo, a slavna bi se Velika Srbija raspala kao kauč "

Sta ti imas toliko protiv Jagodine? hahha
Pa sta je Dezulovic tu kriv su Hrvati tako unisoni podrzali poliku RH?

Za ove njegove citate, nazalost ( pored ovog poslednjeg, to bas nesto i ne razumem ), odrazavaju sliku u Krajini tad. Bahato i oholo rukovodstvo, koje ne razume situaciju, vojska koja postoji samo za parade, a inace na prakticnom nivou do 95. je prestala da postoji, ekonomski kolaps tog i inace slaborazvijenog kraja, nista nije slagao. Njegova zena je koliko se secam srpkinja i bila je kao novinar u Kninu 95. i bezala u izbeglickoj koloni i pricala o stradanjima tamo. A covek valjda i zivi ovde vec 15 godina ( ili tako nesto ), ako hoce da pljuje po Vesicevom sakacenju BGa, ne vidim zasto ne bi imao pravo da to cini. Smeta nam Dezulovic a ne smeta nam sto su pre par meseci srusili kucu u sred Resavske pod zastitom drzave, koje je prejektovao licno Ilkic ( isti onaj koji je projektovao zgradu Skupstine ), sve je to naopako.

Тема је извјесни Горан Шарић о којем сам већ у претходним коментарима написао коју и не знам одакле се убаци ова новинарска спонзоруша и љигавац пар екселанс који се одазива на име Борис.
А и увијек је био љигавац, то што је некад шлихтајући се тадашњем газди који пут "начепио" кривоустог је небитно када погледамо његов "новинарски опус" и гдје када се пише о ономе о чему у лијепој њиховој воле писати новинари, дешавањима 1990их или о "славним временима ендехазије", ту су разни Јуричи, Дежуловићи, Вукићи и остали Бујанци на истој таласној дужини, "болдују" се, измишљају и домишљају непочинштва тих мрских четаља и правдају злодјела дичних бранитеља лијепе њијеве, дал оних из времена Јасеновца или ових из времена Олуја, па ту ће и овај љигавац Дежуловић радо писати о неваљалштинама "четаља", подоста лагати или домишљати али неће коју написати о Јасеновцу или Олуји, заправо хоће као у овом нарученом тексту кроз који се упире оправдати звјерства током "Олује".
То што је Србима довољно неки поспрдан текст о кривоустом или Чоколинди да им се замагли расуђивање и занемаре сву малициозност а богами и ругање српским жртвама, није до овог новинара љигавца већ посљедица једног усађеног стања опијености југословнством и гдје отрежњење код неких болније иде.
Знам шта тај створ мисли и о Србиима и о Србији, било кога нормалног не би требао изненадити неки текст о Београду или било чему, лично и баш ме брига шта ће написати, и тако до његовог писања држим колико до поменутих Јурича, Вукића и осталих Бујанаца.
Слагали се са Горановим ставовима или не, и какве год имао мотиве, искрене намјере или био само нечији инструмент преко којег ће међу Србље уноси смутња, он никако не може у исту реченицу са поменутом братијом, или жгадијом, читајте како вам воља, то су ипак различити свијетови.

Sta ti imas toliko protiv Jagodine? hahha
Pa sta je Dezulovic tu kriv su Hrvati tako unisoni podrzali poliku RH?

Za ove njegove citate, nazalost ( pored ovog poslednjeg, to bas nesto i ne razumem ), odrazavaju sliku u Krajini tad. Bahato i oholo rukovodstvo, koje ne razume situaciju, vojska koja postoji samo za parade, a inace na prakticnom nivou do 95. je prestala da postoji, ekonomski kolaps tog i inace slaborazvijenog kraja, nista nije slagao. Njegova zena je koliko se secam srpkinja i bila je kao novinar u Kninu 95. i bezala u izbeglickoj koloni i pricala o stradanjima tamo. A covek valjda i zivi ovde vec 15 godina ( ili tako nesto ), ako hoce da pljuje po Vesicevom sakacenju BGa, ne vidim zasto ne bi imao pravo da to cini. Smeta nam Dezulovic a ne smeta nam sto su pre par meseci srusili kucu u sred Resavske pod zastitom drzave, koje je prejektovao licno Ilkic ( isti onaj koji je projektovao zgradu Skupstine ), sve je to naopako.

Protiv Jagodine nemam ništa, ali imam protiv Dežulovićeve predstave Jagodine kao palanke. Dežulović može da pljuje po Vesiću koliko hoće, da napravi svoju maketu Bg na vodi, skine Vesića sa vlasti, poruši trenutni i napravi svoj novi, ali ne može da mesta po zemlji Srbiji naziva palankama bez da to dobro ne potkrepi. Zašto neće reći palanka kao Kašteli kod Splita. Pa neće, jer se predstavlja za ono što suštinski nije, nekakav objektivni kritičar dve strane. Kad ono malo, malo pa hop palanka, život Srba Krajine od drumske pljačke, vidovdanska parada kao *určenje u slavu srpskog junaštva i Kosovskog boja. Ali za Srbe, a naročito Bg Krug dvojke je dovoljno da bilo ko iz Hr popljune po Hr pa da dobije automatsko, doživotno pravo da bude kao margarin i da se meša za sve kod nas, od Vesića do Vlade Srba u Krajini, a ja nemam potrebu i neću to da radim i da se pravim da mi je lepo kada moj narod iz jednog istorijski stradalnog područja, uz sve mane, naziva pljačkašima, kurčenjacima i sl. Jednostavno, nisam blesav da ne vidim da kroz te reči u malim dozama promamljuju predstave o Srbima koje ima strana protiv koje su u Hr bori, čega, ako je iskren u onome što radi nikako nebi smelo biti.

Toliko. Završavam. Ništa više o Dežuloviću.

Што се тиче метафизике древних народа и заједница Шарић је пар светлосних година удаљен од модерних историчара.Сад што му пребаце за понеку историјску грешку , па то се научи али духовно знање не може да се научи нити да се стекне без урођеног дара.

Како да се не смејем томе што се на Историји читам о некаквом урођеном дару за метафизику древних народа који се не може научити? Језушмарија. Уједно, дај прочитај моје име овде још једаред, ако и даље будеш видео императив "играј" можда би требало да провериш јеси ли дислексичан.

Како да се не смејем томе што се на Историји читам о некаквом урођеном дару за метафизику древних народа који се не може научити? Језушмарија. Уједно, дај прочитај моје име овде још једаред, ако и даље будеш видео императив "играј" можда би требало да провериш јеси ли дислексичан.

E, ali potpuno ozbiljno, оvo ako je tačno moglo bi objasniti možda dobar deo zabuna koje izbija oko Nikovih pisanija i pogrešnog čitanja drugih reči.

Архелогија , антропологија .....Побогу јел то филозофски факултет или природноматематички?
ГариЈ , ИграЈ ,ИгарЈ не видим битне разлике није ти то име већ псеудоним. Утолико колико ми је особа интересантна или бар јасна са псеудонимом утолико ћу је запамтити.

E, ali potpuno ozbiljno, оvo ako je tačno moglo bi objasniti možda dobar deo zabuna koje izbija oko Nikovih pisanija i pogrešnog čitanja drugih reči.

Само се теши ти рођо чешао си се ти дебело и тамо где ниси знао да те сврби!z:lol:
Између метафизике и физике код вас је закуцана физика попут равне плоче земље.

Back