Samson2009
Veoma poznat
- Poruka
- 13.411
ne treba da verujem TVOM nego SVOM licnom iskustvu..to je velika razlika
Откуд знаш да оно није од злог?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ne treba da verujem TVOM nego SVOM licnom iskustvu..to je velika razlika
Onaj koji nije samopouzdan u svoju procjenu tokom života taj i ne zna živjeti ,
Takav hoda uz pomoć pomagala pored zdravih nogu.
Taj se boji ,sve mu je crno-bjelo.
Nije čudo što toliko su Abrahamske relgije uhvatile maha pa su postale pomgala mnogim
zdravim nogama ali duha nesposobna za samostalno hodanje.
Ne vjeruj onima koji mnogo govore o svojoj pravednosti.
mislim vidi se da postoji gnosticizam kao koncept i princip i nesto sto stvaraju sledbenici gnosticizma kao sto je organizacija crkve i vera..
cini se da je svaki gnostik koji je nasao tu gnosu po automatizmu se izopstio iz te gnosticke zajednice..
to sto si ti izneo ..nema veze sa gnosticizmom..jer je gnosticizam potraga za spoznajom.za saznanjem..i polazi od sebe samog..
crkva je savrseno kapirala sta su i ko su gnostici i sat su i ko su oni koji se izdaju za gnostike
Откуд знаш да оно није од злог?
Masoni su deo gnosticizma,a oni su vrlo umešani u politička pitanja...Naravno,baš obrnuto od onoga za šta su ih optuživali nacisti da zajedno sa jevrejima podržavaju komunizam,naprotiv,masoni su jedan od glavnih stubova svih dinastija u Evropi,posebno u Britaniji...To što ti simpatišeš komunizam kao poredak ne govori ništa o generalnom gnostičkom stavu koji je uostalom podržavao i sam Krouli zalagavši se za ''Prosvećeneg Despota'' na vrhu vlasti i vladavinu plemstva ispod(sam je sebe smatrao plemićem,iako je samo bio iz bogate porodiceNe znam odakle ti ovi podaci. Gnostici se, za razliku od službenih crkava, nikad nisu mešali u političke stvari, moć, bogatstvo i vlast, jer to spada u domen Demiurga, dakle, Sili koja je neprijatelj Gnostika. Gnostik ili Gnostičarka kao takvi ne mogu da podržavaju bilo koji represivni režim, zvao se on kako god.
Kod Kroulija nema nikakvih elemenata satanizma, a priča o "izbacivanju" iz G.'.D.'. se temelji an sukobu nekih hramova unutar te organizacije i suviše je složena , a nije ni tema.
Masoni su deo gnosticizma,a oni su vrlo umešani u politička pitanja...Naravno,baš obrnuto od onoga za šta su ih optuživali nacisti da zajedno sa jevrejima podržavaju komunizam,naprotiv,masoni su jedan od glavnih stubova svih dinastija u Evropi,posebno u Britaniji...To što ti simpatišeš komunizam kao poredak ne govori ništa o generalnom gnostičkom stavu koji je uostalom podržavao i sam Krouli zalagavši se za ''prosvećeneog despota'' na vrhu valsti i vladavinu plemstva ispod...
Naravno čitajući Knjigu Laži,Knjigu Zakona i neke spise članova O.T.O.
Kako si ti ''primio'' svoje?
I da kod Kroulija ima brdo elemenata satanizma,ne znam Šta si čitao ali nisi čitao Book Of Laws,ni Book Of Lies
Oni su verovali da nauka i relgija idu zajedno i da ne treba da se sukobljavaju...Dakle fuzija nauke i religije,što kod hrišćanstva skoro da ne postojiGnosticizam nije religija. Gnoza je direktno poznavanje istine, dakle znanje, ne verovanje. Svaka religija ima elemente Gnoze, a rekao bih, ponajviše istočne, a ponajviše budizam, koji se ceo temelji na traženju istine u sebi samom.
Oni su verovali da nauka i relgija idu zajedno i da ne treba da se sukobljavaju...Dakle fuzija nauke i religije,što kod hrišćanstva skoro da ne postoji
Hungan mislim da precenjuješ sebe i da olako lepiš drugima titule poput početnika...Očigledno si čitao Nečije Mišljenje o Gnosticizmu,koje prenosiš ovde, a ne sam za sebe zaključivao,a individualnost i lični pečat jeste jedan od postulata gtnosticizma
a otkud ti znas da tvoje nije od..zlog?Откуд знаш да оно није од злог?
Svidja mi se ovaj gnosticizam!![]()
@Hungan govorim te tome da su neke gnostičke sekte obožavale Mudrost odnosno Sofiju kao vrhovno božanstvo,na primer Hipatija koju sam pomenuo,a i kasnije je postojao pokušaj da se te stvari fuzionišu u ''Rozekrojcerima'',imaš kjnigu ''Alhemijsko Venčanje Kristijana Rozenkrojca'',pa tamo pročitaj...Sad da li je to bila kao što kaže Navar samo mimikrija,s čim se i lično slažem,ili su oni pokušavali da pozitivno izmene Hrišćanstvo,kao na primer Elifas Levi,to je podložno diskusiji![]()
e da..problem kroulija je to sto krouli nije ono zasta zeli da se izdaje..
uostalom..jedan obican ..sarlatan
"pazite da vas neko ne prevari"
sto bi znacilo da se valjamo cuvati od bilo koga..a kao cemo provaliti da li neko hoce da nas prevari ako ne sumnjamu u njega i njegove reci
Imam par Elifasovih dela i sva su duboko hrišćanska,sa nekim,malim ali važnim naznakama ''pobune'',ali uvek vrlo smerno,niđe veze sa kroulijevom agresivnošćuŠto se tiče pomenutog ubistva,u jednom od dela opisuje taj događaj kome je slučajno lično prisustvovao i kaže da je osećao ''duboku tugu'' Zbog toga...Nigde ne pominje ''pauka'' ili slično.
![]()
To sam i čitaoPominje se i ta kako. "Ključ misterija" se zove knjiga.Ali da ne spamujemo ovde, otvorio sam temu o Krouliju, pa može i Levi tamo da se metne.
Pa ako pogledaš te ''istočne filozofe'' niko od njih nije došao da ''ispuni proročanstvo'',kao Isus na primer nego su bili ljudi od krvi i mesa,koji su kao došli do neke spoznaje,a i dan danas ih uglavnom gledaju kao ''mudre ljude'',a ne bogoveja sam recimo proucavajuci tematiku zapazio da mnoge religijske izjave i pisanija imaju svoje izvoriste u tao filozofiji..samo preformulisano receno drugim recima i na drugi nacin
uostalom nije li veoma cudna slicnost reci "deus" i reci "zeus" da se vratimo na evropsku antiku
tacno takoPa ako pogledaš te ''istočne filozofe'' niko od njih nije došao da ''ispuni proročanstvo'',kao Isus na primer nego su bili ljudi od krvi i mesa,koji su kao došli do neke spoznaje,a i dan danas ih uglavnom gledaju kao ''mudre ljude'',a ne bogove![]()