Gnezdo...

• Začetnik teme Začetnik teme Neva
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja bih garant na ovom drugom poginula:sad2: ove ivice mi deluju opasno:neutral:

Ja sam se opredelila za varijantu bez kreveta ... stolar mi je napravio malu ogradicu oko duseka i kupila sam neku "plocu":think: ili tako nesto za ispod duseka da ne bude na parketu ... Pa spavam maltene na podu ... I bas uzivam:aha::zurka:
Mada su svi bili malo zbunjeni kad su videli, ali to je moj najbolji izbor:D

Ja bih garant na ovom drugom poginula:sad2: ove ivice mi deluju opasno:neutral:

Ja sam se opredelila za varijantu bez kreveta ... stolar mi je napravio malu ogradicu oko duseka i kupila sam neku "plocu":think: ili tako nesto za ispod duseka da ne bude na parketu ... Pa spavam maltene na podu ... I bas uzivam:aha::zurka:
Mada su svi bili malo zbunjeni kad su videli, ali to je moj najbolji izbor:D

meni je presladak ljuljaska- krevet :)

a, najudobniji krevet- dusek na duseku :super:
kao princeza bez zrna graska :manikir:

attractive-purple-bedroom-design-distinctively-feminine.jpg

Moja spavaca soba je ovakva.
Sa manjim izmenama

Divna tema...

Volim kada stan mirise na mene...cim neko predje moj prag kaze kako me oseca u stanu...zidovi su kajsijasti, neka topla kombincija zute i narandzaste, poneki zidic je u vatrenoj kombinaciji crvenkaste i bez...ne zidic, to su vise stubovi...Imamo dosta slika jer je clan porodice bio slikar kao i uramljenih fotografija jer se ja amaterski bavim fotografijom pa mi mama nacini plezir i urami moja dela jel...stan je osvetljen lepo i mahom je u razlicitim nijansama belicaste i bez sa zuckastim i crvenastim detaljima...kako zivimo u staroj zgradi nagradjeni smo lepim parketom pa samo tu i tamo imamo po neku cupavu stazicu, nemamo klasicne tepihe...

Moja soba je maleno carstvo hobija...Na zidu se nalaze uramljeni i zastakljeni posteri moje dve omiljene slike Dalija i Miroa, velika i posebno osvetljena venecijanska maska, nekoliko manjih maski i luckasta vestica za srecu, drago ogledalo koje je bilo poklon, obesena je i jedna moja umetnicka fotografija, ne mene naravno vec sam ja jel bila fotograf, na zidu je ostavljeno mesto za puzzle ( Mikelandjelova Sikstinska kapela od 1500 delova, nikako da je zavrsim), radni sto je ispod prozora, imam srecu pa su prozori cetvorokrilni, citav jedan zid je prakticno u staklu i to mi je jako drago...kako su vrata staklena postavljena su sarena stakla...Soba je cela u naradzastim tonovima, u uglu je jedno drvo (jos uvek hibiskus jer je hladno za izbacivanje na terasu), ispod njega tri gomile raznih casopisa, pretezno stranih jer domace bacam, imam i korpicu sa Zlatibora i u njoj su casopisi...Ceo jedan zid odlazi na orman sa gomilom polica, prepun je knjiga i uramljenih fotogrfija...sve je sistematizovano kao u biblioteci, jedan deo otpada na knjige na stranim jezicima, puno istorija umetnosti, ...jedna polica sluzi za parfeme i malenu skrinjicu za nakit, putopisi o dragim mestima, knjige o mestima koje planiram da posetim, dve neverovatno velike knjige kao enciklopedije o Mexicu i Istanbulu...puno sitnica koje meni znace, reprodukcija Klimtove slike der Kuss...medvedici iz Harrods-a, knjige o Knososu..da, kopija Ljubavnika...palete iza kreveta, teniski reketi u jednom uglu, ispod radnog stola odbojkaska lopta, kao da zivi neko dete a ne ja...nema cega nema...zacudo uvek izgleda uredno...nemam pojma kako...
ovo me podseca na moju sobu po mnogo cemu, s tim sto je moja uvek neuredna,cak i kad bi trebalo da bude uredna (kao sredjena).ne znam da odrzavam red.

iance videla sam nedavno na buvljaku klimtove reprodukcije i bas sam se nameracila da pre ili kasnije kupim jednu od njih :aha: i chat noir plakat koji ocu da zalepim na zid :)

...Najbolji izbor i odlicno uramljivanje umetnickih reprodukcija (ram i dimenzije po zelji), nudi galerija/radionica 'Fabris'...Pre par godina sam imala prilike da pogledam njihovu ponudu i bila prijatno iznenadjena...Imali su kompletan Klimt-ov opus (ukljucujuci i meni najdrazi pejzazni period)...Preporuka...:)

http://www.fabris.rs/

attractive-purple-bedroom-design-distinctively-feminine.jpg

Moja spavaca soba je ovakva.
Sa manjim izmenama

...@Tico, sta bi volela da promenis kod zavesa, odnosno, cime si nezadovoljna - duzinom, bojom, nacinom na koji padaju, stilom?...Da li bi volela bogatije zavese, romanticne, modernije, jednostavnije?...Klasican stil, raskosno nabiranje (tkzv. 'stilske' zavese) ili moderan izgled?...

...Mozes ih vezati/skupiti sa strane na razlicite nacine i na taj nacin osveziti prostoriju - postoje izuzetno mastovite i stilski razlicite vrpce i drzaci pomocu kojih se postize razlicit efekat...Ili se opredeliti za dezenirani materijal - pruge ili cvetni motiv (ukoliko je romanticni ili country stil ono sto zelis)...Na postojece zavese mozes dodati rolo/panel zavese koje bi omogucile vecu privatnost i dale moderan akcenat sobi, ili ih postaviti samostalno...Takodje mozes na postojece zavese, ili samostalno, staviti draperije u istu svrhu, koje bi navlacila samo tokom noci (tradicionalan britanski sistem)...Zavese i draperije/panel/rolo zavese mogu biti kombinacija jednobojnih i dezeniranih tkanina razlicite debljine i teksture...Takodje se mogu, od istog materijala napraviti detalji poput jastucica, na primer i na takav nacin 'povezati' prozori sa ostatkom sobe..

...Gustim nabiranjem (u promeru 1:5-8) postize se izgled bogato nabranih zavesa/draperija, ukoliko zelis da sobi das tradicionalan, klasican izgled koji asocira na stilske periode prema kojima, ukoliko ne gresim, imas afiniteta (lampe koje si odabrala uglavnom asociraju na Art Deco/Art Nouveau periode)...Specificno raskosan izgled postize se profesionalnim kacenjem materijala (drapiranjem)...

...Ukoliko se odlucis za tradicionalnu opciju (klasicne zavese/draperije), za spavacu sobu preporuka bi bila podna duzina - kratke mogu biti samo u modernoj verziji (rolo, panel, venecijaneri)...

...Primeri tradicionalnog, 'stilskog', kontemporarnog drapiranja:

http://images.google.com/imgres?img...&ndsp=20&tbs=isch:1&ei=2BiZS-_9I4OkmwPK16jdDA

http://modern-home-interiors.blogspot.com/2009/10/curtains-ideas-and-pictures.html

http://www.interiors-of-london.com/communities/7/004/007/170/137/images/4528407306.jpg

http://windowcurtainshome.com/wp-content/uploads/2009/09/brown-window-curtains.jpg

http://3.***************/_j1Hj1v6yL...U/N4fsbUCZ3_E/s400/PB+Awning+Stripe+Drape.jpg

http://www.pippajamesoninteriors.co...2009/11/Sitting_Room_crewel_blinds_Custom.jpg

Poslednja izmena:
Meni su i druzenje i intima vazni u zivotu. Tako da je moj stan (kad se otvore dvoja vrata) jedna celina, sve se vidi iz svake tacke i kao takav je odlican za druzenja, cak i veca druzenja. Zidovi postoje samo tamo gde su bas morali da budu (uglavnom spoljni :) i kad postoji potreba, lako je ostvariti intiman osecaj. Svetlo je i prepuno bilja.
Vazno je da se stan opremi prema sebi, prema vlastitim zeljama, a ne prema tome sta ce ko reci kad dodje da ga vidi.

Na ovom sajtu ima dosta enterijera koji mi se sviđaju ali kod nas je problem što je takve stvari jako teško naći.
Moj dečko i ja smo u fazi opremanja kuće i već smo dosta salona namještaja obišli i slobodno mogu reći da sam razočarana. Sve je manje više isto :confused:

http://www.dreamstime.com/search.php?s_ph=y&s_il=y&srh_field=Luxury American House

Samo ukucajte u pretraživaču koje vas prostorije interesuju :)

...Nazalost, tako je...Ostaje mogucnost da se detaljima postigne zeljeni stil i atmosfera, a da se krupni komadi namestaja odaberu iz najkvalitetnije ponude koju je moguce priustiti, bilo da se radi o salonima ili angazovanju majstora za izradu po zelji...

Mi kad smo opremali kucu smo gledali,trazili i na kraju skoro sve smo pravili po meri i po nekim idejama koje smo negde videli,pa dodamo nesto nase i tako ispadne bas onako kako smo zamislili:)
Kuhinju smo pravili po uzoru na jednu Gorenje,ali naravno sa nasim izmenama,bordo je i svi uredjaji su metalik sivi...dnevna soba i trpezarija su uglavnom u nijansama od zute,preko narandzaste do crvene,sve se kao preliva iz jedne u drugu boju:)
Spavaca soba je u boji drveta,zidovi nezno zeleni...
Uglavnom sve prostorije su u nekim vedrim bojama,sa dosta svetlosti,a namestaj,po nama,moderan....Najbitnije je da se moja porodica i ja osecamo prijatno u svom domu:cool:

Evo, ovo je moj trpezarijski sto. :)
Pogledajte prilog 74395 Pogledajte prilog 74396
Nije bas po mom ukusu, jer sam dosla u vec opremljenom stanu, ali nije lose...

Jaooooooo, ovakav dezen na stolicama sam ja trazila za svoj dvosed, ali nigde nije bio u ponudi:sad2: sta bih dala za takav dvosed:(

Inace, lepa je trpezarija samo ne znam cemu onaj plakar pozadi:think: ali dobro, sigurno ima neku celinu, ne vidi se lepo na slici ;) i ove draperije bih ja skinula:whistling: eto, moj predlog:D

Jaooooooo, ovakav dezen na stolicama sam ja trazila za svoj dvosed, ali nigde nije bio u ponudi:sad2: sta bih dala za takav dvosed:(

Inace, lepa je trpezarija samo ne znam cemu onaj plakar pozadi:think: ali dobro, sigurno ima neku celinu, ne vidi se lepo na slici ;) i ove draperije bih ja skinula:whistling: eto, moj predlog:D

To pozadi je kuhinja :)
Frizider, sporet, plakari za hranu, sank, sve je spojeno...

To pozadi je kuhinja :)
Frizider, sporet, plakari za hranu, sank, sve je spojeno...

Zezas? :eek: Prvi put vidim tako nesto ... haos! A neki pult za seckanje? Ili je to na neko dugme pa se izvlaci?:D Zanimljivo mi je jer ti kuhinja tj. trpezarija ne izgledaju kao svemirski brod vec onako rusticno:heart:

Zanimljivo stvarno, mada sam ja vise pobornica onih starinskih kuhinja :D sa sve ogromnim pultom i visecim serpama:heart:

Zezas? :eek: Prvi put vidim tako nesto ... haos! A neki pult za seckanje? Ili je to na neko dugme pa se izvlaci?:D Zanimljivo mi je jer ti kuhinja tj. trpezarija ne izgledaju kao svemirski brod vec onako rusticno:heart:

Zanimljivo stvarno, mada sam ja vise pobornica onih starinskih kuhinja :D sa sve ogromnim pultom i visecim serpama:heart:

Ima pult, joj mrzi me sad da slikam, kad budem mogla postavicu sliku.
Sank je odvojen naravno, evo vidi kako otprilike
v10kitchen.jpg

Mada je moja kuhinja puno lepsa, ovo je prva slika na koju sam naisla na netu ;)

P.S. Ti si verovatno mislila da je i sank u istom redu :)

Ma ok, nego sam ja zamislila kao jedan ceo zid koji bi predstavljao kuhinju ma, strasno sta sam ja zamislila:zcepanje: mislim logicno je da ima sudoperu i pult:D, u momentu sam skroz istripovala:mrgreen:

Back