Gnezdo...

• Začetnik teme Začetnik teme Neva
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ukus forumasa prisutnih pa i po pitanju uredjenja enterijera...

Uvodni post na temi glasi....

Vas zivotni prostor...

Kako ga opremate, kako ste ga opremile...? Kakav namestaj preferirate, stilove, boje...?

Drvo ili metal? Minimalizam ili ne ?
Da li patite od sitnih drangulijica iz indijskih sopova ili porcelanskih tanjirica i miljea?
Kako ste uskladili vas ukus sa ukusom vaseg partnera...?

Ideje za uredjenje...

Sta nije jasno...?:dash:

Vas zivotni prostor...

Kako ga opremate, kako ste ga opremile
...? Kakav namestaj preferirate, stilove, boje...?

Da li patite od sitnih drangulijica iz indijskih sopova ili porcelanskih tanjirica i miljea?

Ideje za uredjenje...

:lol: Znaci nas dom :mrgreen:

Vas zivotni prostor...

Kako ga opremate, kako ste ga opremile...? Kakav namestaj preferirate, stilove, boje...?

Ideje za uredjenje...

Nista!Sve jasno!Opusti se, razbices glavu bogte...:sad2: ( :lol:)

Vas zivotni prostor...

Ideje za uredjenje...

Drvo, masivan nameštaj, kontrast tamno-svetlo, sa mnoštvom detalja :mrgreen: (dakle: patim :)).

Osim što patim od drangulija, patim i od slika, knjiga, sličica i knjižica.
Lampe i jastuci su mi posebna slabost...

meni taj stan deluje bas toplo..
i vidi se da umetnicka dusa obitava u njemu..
i sve te dragunlije, knjige, slike, lampe, raznorazni predmeti
pokazuju svestranost i radoznalost..
a raznorazni stilovi koji se sudaraju u njemu pokazuju osobu koja voli da se igra..
'el dobra psihoanaliza :per::lol:

Poslednja izmena:
ajoj bre...pa niko nije ni dosao da trazi mane :))))
kod mene ne bi mogli nista ni komentarisati..
jer nista ni nema za komentarisanje..
u smislu...stan mi je skoro pa...manastir :lol:
da li je iko igrao igricu YoVile na FB?
e pa namestaj koji dobijes kada pocnes sa igrom..
je odprilike ono sa cime ja raspolazem...
od slika..imam samo tamne okvire na mestu na kome su nekada stajale...
sto se knjiga tice..imam ih cak 10..
na okviru od prozora stoje..
nikakvi jastuci, nista krpare, nista figure...
ali uvek mogu da se vadim...
da preferiram minimalizam..ili sam se priklonila asketizmu..
zavisno od profila gostiju mi...:lol:

Da li pratite modne trendove i kad je uredjenje vaseg stana u pitanju? Da li kombinujete boju jastucica i zavesa? Kako slazete dekorativne predmete? Kakve su vam boje zidovi?
Da li uredjujete stan po modnim casopisima ili svojom mastom?
Jednostavno, koliko vam je bitna moda u stanu/kuci? :)

Pa kao prelistam brava casu i sve je to novo kao ok ali mi je nekako bezlicno..naletim na nesto sto mi se oduvek dopada i ne bih odstupao od toga kad se budem kucio..nista pretrpano..sto vise prostora..pastelne boje..drvo..ratan..udobnost je najbitnija ovo novo je vise za oko

Baš je lepa tema. Bila je slična na ŽK, mislim da se zvala gnezdo - ali nismo se obazirale na trendove...

Ja u stvari i kuću sređujem vanvremenski i ne pratim trendove. Volim bele zidove, odvojenu kuhinju, ravan plafon (ako nije stari stan u pitanju, pa već ima gipsane radove), pravi parket, persijske tepihe ( ovako mi je lakše da napišem :lol: ) i mesingane lampe, klasičnu (tj. običnu) biblioteku. Nemam ništa od onih stvari koje viđam po časopisima - čupave duboke tepihe, kuhinju i dnevnu sobu u jednom, bordo zidove, svetla na neočekivanim mestima i tako to :) Moja kuća mi ne izgleda kao izložbeni salon, jer ni mi ukućani nismo cvećke, i onako je... opuštena... :) I nemam - a mislim da nikada neću ni imati - skupocene tkaninine - osim tepiha - sve je jednostavno i izdržljivo (IKEA). U mojoj kući bi satenski jastučići ili svilenkaste zavese završili karijeru za jedno popodne - neko bi ih progoreo cigaretom, ili polio vinom, ili nešto slično... I nemam granje u vazi :)

stvarno je lepa tema.ja sam totalno autsajder u pracenju mode,pa i u uredjenju stana.stan mi je veliki,tj.dva spojena stana i treba puno para da se sredi,a to mi je nekako uvek poslednje na spisku.bas me je juce sin pitao na sta bih potrosila milion evra,pa to bi bila jedna od stavki.

moj muz je pre par godina otkrio da ima smisla za stolariju,pa gde god mi padne na pamet pravi ormane i police.tepihe smo sve poizbacali,lakse se cisti i volim da lupam komsijama po glavi.

ne padam u trans sto mi je ugaona garnitura stara preko dvadeset godina(nasledjena od mojih),a trenutno je presvucena u narandzasto plavo,kao i cela soba.imam jarko narandzaste zavese,puno slika i cveca i kazu da stan lici na mene.velik je ,veseo i u haosu.

E bas mi je drago da vam se tema dopada :)
Mozete pisati o svojim stanovima, o svakom predmetu pojedinacno, o vasim omiljenim dekorativnim predmetima i d... Ma sve sto ima veze sa modom i stanom :)
Mozete deliti savete i ideje... I kacite slike ako zelite :)

Da li pratite modne trendove i kad je uredjenje vaseg stana u pitanju?
Volim da vidim kakvi su predlozi i sta se desava na "sceni" kada su enterijeri/eksterijeri u pitanju. Razlozi: prvenstveno zainteresovanost ovom oblascu, a daleko manje striktna primena onoga sto vidim/procitam. Ne moguce je da mi se sve dopadne, a pracenje mode radi trenda - ne praktikujem. Mislim da mi lik Feme iz Pokondirene tikve nije dovoljno blizak :D.

Da li kombinujete boju jastucica i zavesa?
U sustini sam za minimalizam stvari koji mislim da omogucuje vise prostora, lepsi izgled stana i bolje odrzavanje cistoce. Trenutno mi zavese i uklapanje jastucica nije prioritet.

Kako slazete dekorativne predmete?
Po sopstvenom osecaju.

Kakve su vam boje zidovi?
Neki su u boji, neki ne. Tamo gde su zidovi bojeni, koristila sam intuiciju za najbolji izbor boji koji sam smatrala da odgovara nameni prostorije, namestaju koji je u njemu, osecaju prijatnosti u okruzenju odredjenom bojom i sl.

Da li uredjujete stan po modnim casopisima ili svojom mastom?
Casopise volim da pogledam (kad imam vremena) jer se tako moze dobiti neka korisna ideja ili nesto osmisliti. Ne kupujem ih cesto jer nemam toliko vremena za njihovo citanje, a i smatram da nema potrebe preterano trositi novac na kupovinu istih.

Jednostavno, koliko vam je bitna moda u stanu/kuci?
Bitno mi je da stan bude tako uredjen da se u njemu osecamo prijatno, jer tu, ipak, provodimo dosta vremena i ambijent zasluzuje paznju, a mi uzivanje u istom.

Od mode uzimam uvek samo detalje i kada je garderoba u pitanju pa i kada je enterijer u pitanju..
Ja sam shabby tip.takva mi je kuca,to volim i kada je moderno i kada nije....Mogu da poludim za nekom bojom trenutno pa da pokupujem detalje tipa svece,podmetace za case,za klopu...neki jastuk..ali sustinski ne odustajem od sebe.
Da,uklapam boje zavesa i jastuka i detalja...Narocito me sada s proleca hvata loodilo menjanja i kupovine za kucu...

...Volim poigravanje razlicitim stilovima, tkzv. cross currents ili eklekticki pristup uredjenju prostora - u sustini jednostavne, kontemporarne, udobne i funkcionalne enterijere, sa uplivima etno stila razlicitih podneblja, pre svega u akcentima ili materijalima (tepisi, jastuci, svecnjaci, biljke, lampe...)...Dopada mi se spoj starog i novog, etno detalja i antikviteta ...Vazna mi je atmosfera kojom dom odise, a pre svega osvetljenje, mirisi, kolorit i detalji koji mu daju licni pecat i toplinu, cineci da se u njemu osecam dobro...Volim prirodne materijale (drvo, pamuk, vunu, lan, svilu, jutu, bambus, trsku, kamen...) i nijanse, kao i dodir prirode u urbanom okruzenju, pre svega zelenilo, krovne terase i baste, velike prozore, pogled, visinu, otvoren prostor uz zanimljiva arhitektonska resenja koja ukljucuju galerije i iskoriscenost potkrovlja, osecaj privatnosti i ususkanosti...Takodje, knjizevnost, arhitekturu i umetnost, posebno slikarstvo, vajarstvo, fotografiju i muziku, koje cine bitnu komponentu mog doma...Ne dopadaju mi se impersonalni, kataloski ambijenti, kao ni pretrpani, zagusljivi, mracni, zapusteni u svakom smislu...Nisam pristlica ekstremne, sterilne stilske doslednosti, bez obzira o kojem je pravcu rec...Ne volim kitnjaste stilove XVII-XVIII veka, kao ni industrijski dizajn sa pocetka XX veka, poput Art Deco-a i Modernizma koji podrazumevaju dominaciju geometrijskih formi i kombinaciju metal-staklo...Volim indirektnu, diskretnu rasvetu, pre svega lampe, tradicionalne ovdasnje kamine, aromaticne svece i podne svetlarnike - nisam ljubitelj lustera i klasicnih zavesa/draperija, ili visokog sjaja...Volim drvene podove i prozore, kao i prirodni kamen i patiniranu ciglu...Moderne, funkcionalne, prakticne kuhinje i kupatila... :)

joj, obožavam da sredjujem stan, da dekorišem, da detaljišem, al sve je krajnje jednostavno, uglavnom je ikein namestaj, svedeni oblici, sa mnogo boja i detalja...
dugo menjam stanove, selim se bas cesto i svaki put iznova uzivam(pored onog sto mi je muka od selidbe: ) u uredjivanju i kacenju slika, ogledala, cvetica, sveca...
i volim pokrivace, proste, velike jednostavne i volim jastuke, veelike... u potkorvlju imamo jednu sobu, za razmišljanje, u njoj se samo ona fotelja, kao kod psihijatra, krpara, stočić i par slika, e tu bih ubacila te veelike jastukem umesto kreveta i svega...
i imam još mnogo da pišem na ovu temu : )
e,da obožavam da krečim i farbam, i tu eksperimetišem bojama i crtanjem po zidovima(kada mi gazde to dozvole: )

mi smo relativno skoro obnavljali namestaj. Sada su nam 3 sobe u stanu, racunajuci i moju, opremljene istim namestajem kao u seriji Mjesoviti brak sto se davala na Pinku. Skroz taj isti namestaj. Par komoda su posle iz te serije prebacili na Farmu, pa smo se i na Farmi gledali.

A namestaj smo kupili u leto pred pocetak davanja te serije. Pojma nismo imali da ce se isti namestaj vrteti na TV setovima.

Eto, sad mozete da me zezate da mi familija ima PINK taste. Nema veze... :P

Divna tema...

Volim kada stan mirise na mene...cim neko predje moj prag kaze kako me oseca u stanu...zidovi su kajsijasti, neka topla kombincija zute i narandzaste, poneki zidic je u vatrenoj kombinaciji crvenkaste i bez...ne zidic, to su vise stubovi...Imamo dosta slika jer je clan porodice bio slikar kao i uramljenih fotografija jer se ja amaterski bavim fotografijom pa mi mama nacini plezir i urami moja dela jel...stan je osvetljen lepo i mahom je u razlicitim nijansama belicaste i bez sa zuckastim i crvenastim detaljima...kako zivimo u staroj zgradi nagradjeni smo lepim parketom pa samo tu i tamo imamo po neku cupavu stazicu, nemamo klasicne tepihe...

Moja soba je maleno carstvo hobija...Na zidu se nalaze uramljeni i zastakljeni posteri moje dve omiljene slike Dalija i Miroa, velika i posebno osvetljena venecijanska maska, nekoliko manjih maski i luckasta vestica za srecu, drago ogledalo koje je bilo poklon, obesena je i jedna moja umetnicka fotografija, ne mene naravno vec sam ja jel bila fotograf, na zidu je ostavljeno mesto za puzzle ( Mikelandjelova Sikstinska kapela od 1500 delova, nikako da je zavrsim), radni sto je ispod prozora, imam srecu pa su prozori cetvorokrilni, citav jedan zid je prakticno u staklu i to mi je jako drago...kako su vrata staklena postavljena su sarena stakla...Soba je cela u naradzastim tonovima, u uglu je jedno drvo (jos uvek hibiskus jer je hladno za izbacivanje na terasu), ispod njega tri gomile raznih casopisa, pretezno stranih jer domace bacam, imam i korpicu sa Zlatibora i u njoj su casopisi...Ceo jedan zid odlazi na orman sa gomilom polica, prepun je knjiga i uramljenih fotogrfija...sve je sistematizovano kao u biblioteci, jedan deo otpada na knjige na stranim jezicima, puno istorija umetnosti, ...jedna polica sluzi za parfeme i malenu skrinjicu za nakit, putopisi o dragim mestima, knjige o mestima koje planiram da posetim, dve neverovatno velike knjige kao enciklopedije o Mexicu i Istanbulu...puno sitnica koje meni znace, reprodukcija Klimtove slike der Kuss...medvedici iz Harrods-a, knjige o Knososu..da, kopija Ljubavnika...palete iza kreveta, teniski reketi u jednom uglu, ispod radnog stola odbojkaska lopta, kao da zivi neko dete a ne ja...nema cega nema...zacudo uvek izgleda uredno...nemam pojma kako...

Ja sam ovde dosla u vec sredjenom stanu, ali sam ipak dodala neke sitnice...

I sada planiram da promenim zavesu, spavaca soba mi je u nezno ljubicastom i belom tonu... Pa kao imate neku ideju...

Back