GMO u Srbiji?

Vidis kako lupetas? :ljutko:

NE POSTOJI kokuruz koji ne napada kukuruzni plamenac....

U -Vojvodini je UVEK MASOVAN, a cesto je uzrok FUZARIOZA koje mogu biti izuzetno ststne u vlaznim jesenima.

SVI hibridi se dobijaju genetskom manipulacijom.

Pricas o stvarima o kojima pojma nemas.
Хибриди се добијају укрштањем чистих, одабраних линија, тј сексуалним путем.

Poslednja izmena od moderatora:
Те бактерије су смешно јефтине и испоручују се у кесицама од 200г на 10 кила семена, а ГМО соја је изманипулисана да лучи хербициде и пестициде да би се избегло прскање.

Sto dalje odmice, sve strasnije lupetas.....

Soja luci herbicide, pa je ne treba prskati...:hahaha:

Treba je prskati protiv korova i kada je GMO, isto tako kao i onu sto nije.

Poslednja izmena od moderatora:
Sto dalje odmice, sve strasnije lupetas.....

Soja luci herbicide, pa je ne treba prskati...:hahaha:

Treba je prskati protiv korova i kada je GMO, isto tako kao i onu sto nije.
Да ГМОсоја лучи хемијски активне материје да би се елиминисало, или смањило прскање.
Оне су инхерентни део зрна, остају и после прераде и уносе се у организам.

A STA je to jado, neznalice jedna nego genetska manipulacija ???

KOJI kukuruz se ne dobija seksualnim putem???-
То је природно одабирање.
Сад си се излупетао за све паре које си спирио у животу.
ГМО кукуруз се добија у лабораторији изменом генетског кода.

Да ГМОсоја лучи хемијски активне материје да би се елиминисало, или смањило прскање.
Оне су инхерентни део зрна, остају и после прераде и уносе се у организам.

Nije istina.

To su POPOVSKE IZMISLJOTINE koje nemaju veze sa naukom.

То је природно одабирање.
Сад си се излупетао за све паре које си спирио у животу.
ГМО кукуруз се добија у лабораторији изменом генетског кода.

Dosao si do te tacka kada pocinjes meni da objasnjavas sta je GMO, a ja sam radio u Institutu za Monsanto 10 debelih godina...

I sad ti meni hoces da objasnis neke stvari o GMO..:hahaha:

Nije istina.

To su POPOVSKE IZMISLJOTINE koje nemaju veze sa naukom.
Убедљив аргумент!:hahaha:
То су разлози одбијања ЕУ да допусти употребу ГМО соје, а тамо где је допушта не сме је бити више од 10% и мора се обележити на паковању.

- - - - - - - - - -

Dosao si do te tacka kada pocinjes meni da objasnjavas sta je GMO, a ja sam radio u Institutu za Monsanto 10 debelih godina...

I sad ti meni hoces da objasnis neke stvari o GMO..:hahaha:
То где си ти радио нити је битно, нити мора бити тачно.
Евидентно је да лажеш, из незнања, или с намером.

Vi do sada niste koristili GMO u Srbiji, pa je ocigledno dokle ste stigli....;)

Ljudima moze dati sve...Osim pameti......:aha2:
Шта ти повезујеш???
Ето последице конзумирања ГМО.

- - - - - - - - - -

Laze s namerom, jer je uobrazio da to crkva "propagira", a ne vidi da pola i vise Evrope bezi od GMO-a kao najstetnijeg moguceg.
Па јасно да лаже.
И не само на овој теми.

Laze s namerom, jer je uobrazio da to crkva "propagira", a ne vidi da pola i vise Evrope bezi od GMO-a kao najstetnijeg moguceg.

Secam se ja kada su se pojavila VESTACKA DJUBRIVA.....

Seljaci su ih BACALI U KANAL, da im ne truju zemljiste...

Pa kada su se pojavili PRVI HIBRIDI kukuruza....

Samo su ih sejala drzavna imanja, seljaci su se plasili kao danas GMO...

Znas li da i dan danas postoje ljudi koji na svoje njive samo seju stare sorte i misle da hibridi truju zemlju?

Tako ce biti i sa GMO...

Za par godina ce se svi OTIMATI za njega.

KADA JE SRBIN NESTO NOVO PRIHVATIO ODMAH???

ово је од прошле године

Министарство јавно лаже на њиховом сајту. Хоће промет ГМО, а и износе како неће дозволити ГМО?

December 5, 2013 by Zdrava Srbija

Линк ка сајту, овој страници
http://www.mpt.gov.rs/articles/view/13/3400/index.html
Дакле наводе да нису за ГМО, али желе промену закона. Какву промену? Говоре све време како је закон лош! И хоће бољи. Неће, хоће либералнији. Играју се језичких акробација.
Хоће да промене закон, да дозволе промет и да обележавају те производе.
Овде се јасно види да су они контрадикторни у изјавама, и свесно желе да доведу јавност у заблуду.
Неће дозволити ГМ храну за људе, али ће дозволити увоз (промет) хране која је направњена од ГМО.
Дозволиће ГМ соју, и осталу ГМ исхрану за животиње. И онда кажу да не дозвољавају ГМО за људску употребу. Видите ли ту негде логику.
Ако се животиња храни ГМ усевима, онда ми једемо те животиње -кроз прерађевине, онда се ми не хранимо ГМО, они нам говоре. То је њихова логика.
И поред свега види се да је овај извештај писан неспретно, нпр. из саме терминологије, када се каже ГМО производи, уместо ГМ производи.
То раде често и новинари, али није замерити.
Али они су покушали овим саопштењем да преваре народне масе, као што и покушавају све време.
Ево овде стоји
НАЦРТ ПРЕДЛОГА ЗАКОНА О ГЕНЕТИЧКИ МОДИФИКОВАНИМ ОРГАНИЗМИМА
Јуче је протест у Београду био успешан, и даље ћемо заједничким борбама (преко 20. еколошких оргнизација, са свакодневним придруживањем осталих ) наставити борбу за Србију без ГМО.
Да државници имају мало свести по питању екологије и здраве хране, направили би од Србије бренд, као препознатљиву земљу са здравом храном, а чија би се привреда могла на томе базирати.
Хвала свим удружењима који су били у оргнизацији скупа, поштеним новинарима, професорима, глумицима и водитељима..

Secam se ja kada su se pojavila VESTACKA DJUBRIVA.....

Seljaci su ih BACALI U KANALK, da im ne truju zemljiste...

Pa kada su se pojavili PRVI HIBRIDI....

Samo su ih sejala drzavna imanja, seljaci su se plasili kao danas GMO...

Znas li da i dan danas postoje ljudi koji na svoje njive samo seju stare sorte i misle da hibridi truju zemlju?

Tako ce biti i sa GMO...

Za par godina ce se svi OTIMATI za njega.

KADA JE SRBIN NESTO NOVO PRIHVATIO ODMAH???
Не сећаш се добро.
Вештачка ђубрива су се користила још између два светска рата на пољима под шећерном репом, а хибриди су прихваћени без проблема.
Једино је са сојом било неповерења јер је откуп првих година био неизвестан.
Јеси ти био рођен пре ДСР па се сећаш тога с вештачким ђубривима, или је опет нека лаж?

ово је од прошле године

Министарство јавно лаже на њиховом сајту. Хоће промет ГМО, а и износе како неће дозволити ГМО?

December 5, 2013 by Zdrava Srbija

Линк ка сајту, овој страници
http://www.mpt.gov.rs/articles/view/13/3400/index.html
Дакле наводе да нису за ГМО, али желе промену закона. Какву промену? Говоре све време како је закон лош! И хоће бољи. Неће, хоће либералнији. Играју се језичких акробација.
Хоће да промене закон, да дозволе промет и да обележавају те производе.
Овде се јасно види да су они контрадикторни у изјавама, и свесно желе да доведу јавност у заблуду.
Неће дозволити ГМ храну за људе, али ће дозволити увоз (промет) хране која је направњена од ГМО.
Дозволиће ГМ соју, и осталу ГМ исхрану за животиње. И онда кажу да не дозвољавају ГМО за људску употребу. Видите ли ту негде логику.
Ако се животиња храни ГМ усевима, онда ми једемо те животиње -кроз прерађевине, онда се ми не хранимо ГМО, они нам говоре. То је њихова логика.
И поред свега види се да је овај извештај писан неспретно, нпр. из саме терминологије, када се каже ГМО производи, уместо ГМ производи.
То раде често и новинари, али није замерити.
Али они су покушали овим саопштењем да преваре народне масе, као што и покушавају све време.
Ево овде стоји
НАЦРТ ПРЕДЛОГА ЗАКОНА О ГЕНЕТИЧКИ МОДИФИКОВАНИМ ОРГАНИЗМИМА
Јуче је протест у Београду био успешан, и даље ћемо заједничким борбама (преко 20. еколошких оргнизација, са свакодневним придруживањем осталих ) наставити борбу за Србију без ГМО.
Да државници имају мало свести по питању екологије и здраве хране, направили би од Србије бренд, као препознатљиву земљу са здравом храном, а чија би се привреда могла на томе базирати.
Хвала свим удружењима који су били у оргнизацији скупа, поштеним новинарима, професорима, глумицима и водитељима..

Uzalud je sve.

NAPREDAK se ne moze zaustaviti.

Kada se ljudi na ocigled uvere u prednosti GMO - sami ce ga traziti.

Isto kao i hibride kukuruza, suncokreta, psenice...

- - - - - - - - - -

Не сећаш се добро.
Вештачка ђубрива су се користила још између два светска рата на пољима под шећерном репом, а хибриди су прихваћени без проблема.
Једино је са сојом било неповерења јер је откуп првих година био неизвестан.
Јеси ти био рођен пре ДСР па се сећаш тога с вештачким ђубривима, или је опет нека лаж?

Nisu se koristila.

Bila su prvo BESPLATNA, pa ih niko nije hteo.

Onda su ih zadruge SLIMO uvaljivale seljacima, a oni ih bacali u kanal.

Uzalud je sve.

Хибриди нису ГМО, ту сам те разбио као већ знаш шта...

- - - - - - - - - -

Uzalud je sve.

- - - - - - - - - -

Nisu se koristila.

Bila su prvo BESPLATNA, pa ih niko nije hteo.

Onda su ih zadruge SLIMO uvaljivale seljacima, a oni ih bacali u kanal.
Вештачка ђубрива су се користила на пољима са шећерном репом(коју је откупљивала шећерана у Врбасу) још између два светска рата.

Alo bre, ***** vas drogirane. Pogledajte pošto kila mesa ( što nije garancija da i stoku nisu hranili sa GMO hranom) i pošto neki parizer. Čim je kila parizera jetinija od kile mesa stvar jr jasna..

Блајби се дрско укључује у дискусију глумећи, такорећи, неки ауторитет, а не зна разлику измеђју хибрида и ГМО. Не вреди му ни да чита о томе, јер нема капацитет да то схвати. А ствар је прилично једноставна. Али Блаби је прилично ограничен.

Блајби се дрско укључује у дискусију глумећи, такорећи, неки ауторитет, а не зна разлику измеђју хибрида и ГМО. Не вреди му ни да чита о томе, јер нема капацитет да то схвати. А ствар је прилично једноставна. Али Блаби је прилично ограничен.

margita-janceva_gmo.jpg

Back