- Poruka
- 51.779
Banka da bude osuđena za nešto, nema šanse.
Ima, kako nema, videces uostalom.
Pa nije to JKP ili DZ, pa cak i tu dobijaju radne sporove.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Banka da bude osuđena za nešto, nema šanse.
Veci dokaz od ovoga ne mogu da ti pruzim, kad i Jacob, koji mahom pise protiv mene, je sada nasao da se slozi.
Citaj pazljivo i gudbaj!
(Nauci nesto kad vec pises po forumima.)
I on izgleda ide na pravni, tako da vi niste neutralni, i sa vama ne mogu o tome da pričam. Vi ste u ovoj priči previše subjektivni.
Ne idem, isao sam na ekonomski al davno je to bilo, kako je sad po bolonji pojma nemam, mozda je stvarno ujednaceno gradivo izmedju privatnog i drzavnog al 2002 kad sam ja upisao tako je bilo, njena knjiga na Megatrendu i moja na drzavnom ekon. nije mogla da se poredi...
Poslodavac ima pravo da bira koga ce da zaposli.GLUVU DEVOJKU OTPUSTILI IZ BANKE!
Utorak, 25. Januar, 2011.| Autor: S. Živković
Gluvu Bojanu Pavlović godinu dana šikanirali i na kraju otpustili iz banke zato što "nije sposobna za posao"
Diskriminisana, omalovažavana, ponižavana i na kraju - otpuštena!
Bojana Pavlović je kao beba od godinu dana obolela od meningitisa. Posle toga, ogluvela je. Potpuno. Ipak, borila se i završila školu u koju idu potpuno zdrava deca. Završila je i fakultet! Završava master studije! Čita sa usana i govori.
Krajem 2009. počela je da radi u Folksbanci. Godinu dana kasnije ostala je bez posla.
Kako kaže, „poslodavci su se prema njoj ponašali neprofesionalno, što je izazvalo psihičke probleme i gubitak samopouzdanja“.
- Svima u banci, u kojoj sam počela da radim krajem 2009, bilo je poznato da mogu da obavljam sve poslove koji ne zahtevaju komunikaciju telefonom, već putem SMS i elektronske pošte. To i piše u proceni moje radne sposobnosti - kaže Bojana.
- Nije prošlo mnogo od mog zaposlenja kad su počele da se javljaju prve nesuglasice. Nije mi dodeljen mentor - koga, inače, dobija svaki novozaposleni.
Uvidela sam da neke kolege nerazgovetno pričaju pa ne mogu da ih razumem: ja čitamUkazala sam mom pretpostavljenom na problem u komunikaciji i zatražila da mi pismeno dostavljaju zadatke, na šta su mi oni odgovorili da nemaju vremena za to - priča Bojana. sa usana i u tome sam se usavršila.
- Usmeno mi saopšte da uradim nešto dok ja gledam na drugu stranu. Naravno da ja to ne registrujem, a šefovi me kasnije prekorevaju da nisam ispunila zadatak koji su mi poverili. Kolege su mi često napominjale da je problem to što sam u komunikaciji zatvorena i kako ja moram da se prilagodim njima, a ne oni meni, ali je prava istina to da su me isključivali iz posla, kao i iz svih ostalih aktivnosti. Iz kog razloga, zaista ne znam - kaže Bojana i nastavlja:
- Krajem prošle godine usmeno su mi saopštili da treba da potražim drugi posao. Razlozi su bili prilično nemušti: „nema mesta u budžetu“ i „trudnica se vraća s porodiljskog“. Međutim, u rešenju o otkazu koje sam dobila krajem godine piše da nisam sposobna za posao koji obavljam.
Ma nije bre pravni, ekonomski!
A ti eto koliko znas pravo kad mislis da je menadzment pravni fakultet.
Vrati se u osnovnu,od nje dalje nisi ni otisao!
I skini mi se s vrata!
Ranije je bila velika razlika, sada je ujednačeno, gotovo da nema razlike. Jer to da puštaju bez znanja ne ide na ruku privatnog fakulteta, naprotiv.
Pikoline i vi ostali.....
Vi ne razumete da u kapitalizmu ustanove NISU DUZNE da RESAVAJU NICIJE SOCIJALNE PROBLEME!
Banke nisu humanitarne ustanove, pa da zaposljaviaju sakate i mongoloidne.
Njihov problem treba da resava DRZAVA, a ne privatne firme!
Drzava nikom ne moze da NAMECE koga ce da zaposli. To je moglo dok je imovina bila DRZAVNA pa i DRUSTVENA...
Danas drzava nije NIKO da nekome moze da NAREDI koga ce da zaposli.
Vrlo je ocito da jos mislite SOCIJALISTICKI.
Poslodavac ima pravo da bira koga ce da zaposli.
Ne treba uplitati emocije u to. Zivot je surov.
Kako da radi kada je gluva? Jedino ako nije skroz gluva, i zavisi šta radi.
Mislim, nema smisla da dođe klijent, a ona ne čuje.
Живот је суров зато што је држава слаба и није у стању да зађтити грађане од бахатости послодаваца.Девојка која је добила отказ била је запослена у банци али познавајући унутрашње уређење банака вероватно је дошло до случаја да се појавио неко са јаком везом коме треба обезбедити радно место а како су сва попуњена неко мора добити отказ.

Poslodavac ima pravo da bira koga ce da zaposli.
Ne treba uplitati emocije u to. Zivot je surov.
To si dobro rekao! Pa hajde da onda zatvorimo sve agencije za zapošljavanje, ukinemo oglase i slična sr. i da otvorimo pijace robova gde će poslodavci moći da nađu ono što im treba i to vrlo jeftino. Pa ako se predomisle ili vide da su se zjb. jednostavno mogu da ubiju roba a na da se, siroti oni, maltretiraju izmišljanjem kojekakvih razloga za otkaz. I to ne bi trebalo da bude problem u ovoj državi, jednostavno vlada, namerno pišem malim poćetnim slovom jer se radi o mizeriji iliti minorima 27-tog reda, na SMS sednici donese odgovarajuću UREDBU (zašto dizati poslanike od klopice i ćaskanja u preskupom restoranu "Narodne Skupštine" zbog takve gluposti?). I tako... rešen problem sa zapošljavanjem. A Ustav na koji su se zakleli!??? HA, HA,HA.... Zar ima još uvek glupana koji veruju da im USTAV RS znaći više od TOALET PAPIRA??? Cccccc.... STRAŠNO!!!
Тако је. Банка је изабрала на радно место глуву девојку, а потом јој дала отказ?Sinko zivot je surov. Poslodavac svugde u svetu bira koga ce da zaposli.
Srbija je , bre, zemlja gde se invalidi po selima i dalje kriju u kuci i podrumu , " da ne vide komsije".......seljacka vukoyebina , gde je 10 % stanovnistva invalidno ili spada u lica sa posebnim potrebama, a po godinu dana ne mozete na ulici da vidite kako neko gura invalida u kolicima.........jer ih drze po kucama i tavanima...
Bruka od seljackog mentaliteta i genetskog otpada koja zasluzuje svaki minut koji joj se dogadja![]()
Sinko zivot je surov. Poslodavac svugde u svetu bira koga ce da zaposli. Poslodavac ne zaposljava ljude da im ucini, da im pomogne da prezive, da resava socijale probleme u drzavi niti sta slicno. Poslodavac zaposljava ljude da mu vrse odredjene poslove, i u skladu sa tim bira one koji mu se ucine kao najbolji. Poslodavac nije duzan da cuva porodicne vrednosti, on hoce osobu bez porodice (muza/zene), bez dece, jednom recju bez obaveza. Skoro svaka devojka koja trazi posao na razgovoru dobije pitanje da li ima decu i da li planira da ih ima. Druga je stvar da li se to tebi svidja ili ne, ali to je tako. I tako ti je svugde u svetu.
Да али послодавац осим што гледа своје интерес дужан је да поштује законе.Лице које конкурише за посао не може се стављати у неповољан положај у односу на друге без обзира на пол,расу,националну и верску припадност,брачни статус,породичне обавезе или неко друго лично својство.Постављање питања која задиру у приватност кандидата за посао је мимо закона и послодавац нема право да утврђује породично стање кандидата и да на основу тога прави селекцију у складу са својим интересом.Законом је регулисано да предузећа са великим бројем запослених на сваких 50 запослених морају у радни однос примити лице са инвалидитетом или у супротном плаћају казну.Лице са инвалидитетом као и лице млађе од 18 година има право на посебну заштиту а радни однос заснивају у складу са законом.Запосленом инвалиду послодавац је дужан да обезбеди обављање послова према његовој радној способности
To bi isto tako nelogicno bilo kao da otpuste trudnicu jer pre stupanja u radni odnos nije bila trudna.
Управо тако,нема неке драстичне разлике.Неко такав потез послодавца може оправдати тиме да он није дужан да због нечије трудноће трпи последице које се огледају у унутрашње радној процедури пошто он као послодавац има право да отпусти трудницу и да на њено радно место доведе продуктивнију особу.Е сад што се то коси са законом то не треба да буде предмет расправе јер је по некима воља послодавца изнад закона.
Sinko zivot je surov. Poslodavac svugde u svetu bira koga ce da zaposli. Poslodavac ne zaposljava ljude da im ucini, da im pomogne da prezive, da resava socijale probleme u drzavi niti sta slicno. Poslodavac zaposljava ljude da mu vrse odredjene poslove, i u skladu sa tim bira one koji mu se ucine kao najbolji. Poslodavac nije duzan da cuva porodicne vrednosti, on hoce osobu bez porodice (muza/zene), bez dece, jednom recju bez obaveza. Skoro svaka devojka koja trazi posao na razgovoru dobije pitanje da li ima decu i da li planira da ih ima. Druga je stvar da li se to tebi svidja ili ne, ali to je tako. I tako ti je svugde u svetu.