Compañeros
Gost
- Poruka
- 622
što, šta mu hvali? esi gledal film gde je call me soundtrack hm
... ne kaze se hvali nego fali... izludim kada cujem da ovo neko kaze... nepismenjakovici...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
što, šta mu hvali? esi gledal film gde je call me soundtrack hm
... ne kaze se hvali nego fali... izludim kada cujem da ovo neko kaze... nepismenjakovici...
Tako kažu crnogorci...
... i jer taj izraz koriste uceni Crnogorci ili nepismen narod?... je l' moze da se na njega naleti u knjizevnosti, knjigama... imao sam ja ortaka iz detinjstva koji je stalno koristio taj izraz i sve nas izludjivao... Sta mu hvali?... Sta joj hvali?... mi njemu - Nije brate hvali, nego fali!... ma jok, hvali pa hvali... mada sada kada razmislim... Ciper se prezivao i cale mu je bio iz Osijeka... mozda je bio i Hrvat po nacionalnosti... mozda je kod njih to uobicajeno... ali procitao sam brdo lektire i romana u svom zivotu... i ne secam se da sam ikada naleteo na izraz hvali.
... ali moguce da je izraz legitiman tamo negde... ali u srpskom jeziku sigurno nije![]()
Nevezano za crnogorce, u životu nikad nikog a sretala sam ljude svih profila, ispravljala...Recimo sa ocem govorim, a sa majkom govoorim...
e deda aj ne smaraj
ko da ne znaš da ja govorim i poznajem i osećam svoj maternji jezik bolje nego vujaklija
naravno da se ne kaže, kao što se hrpetina drugih stvari govornog jezika ne kažu, nisam ja na forumu došla da demonstriram administrativni ni književni jezik
i u knjigama bi lako mogao naići na izraz hvali mu nešto/ništa jer autor piše književnoumetničkim jezikom a ne književnim o kom si se tako lepo rasprdeo
ne kaže se, kao što se izmedju rečenica ne stavlja milion tačaka, isto kao što ću svakako da ti poverujem da si pročitao brdo lektira a u svim tim lektirama lovio da negde naidješ na ''hvaliti'' u ne svom izvornom značenju neko ovoj faliti semantici
da bi se s tobom ovde nadjebavala da ga nadjem?
oću boli me *****
evo ja ću da napišem detinju poeziju sa sintagmom '' ne hvali mu ništa'' daću uredniku lokalnih novina da objavi , i šta onda
hoću da ti kažem : to što tebi neki izrazi (koji imaju ustaljeno značenje ili barem prepoznatljivo masi) spektakularno smetaju ne znači niti će ikada značiti da su to izrazi koje neko mnogo književno i lingvistički obrazovaniji od tebe jednom neće upotrebiti u svojim pisanijima i onda će to biti bog i batina i dobiće i književni stats
to ti se zove vulgarizacija jezika rodjače.
lektori ne koriguju poeziju
osim možda poezije dobrice erića
lepo spavaj
[/SPOILER]
Gledala sam neku emisiju (Discovery ili nešto slično) u kojoj je objašnjeno da Kijanu ima najpravilnije moguće crte lica. Drugi na listi je bio Tom Kruz. Objašnjavano je preko nekih matematičkih proporcija, razmera,...tako nekako. Za Tomu bih možda u nekom napadu jeftine romantike rekla da je simpatičan, a Kijanu mi je baš bezveze.
Moguće je da bih (zbog sjajne glume na pojedinim mestima) izbacila Breda, za ostale se slažem sa tobom.
Ali bih, svakako, spisku dodala i ovoga čuvenog šmekera, čija mi je titula manje jasna čak i od Bosiljčićeve:
http://3.***************/-JL3nuEfChO8/TX8uVK51ynI/AAAAAAAAgOw/NvwxxPWHPTg/s1600/richard-gere-3.jpg
i mene to nervira hvali
i ne kazu to crnogorci, nidje veze.... mozda je ta greska ovamo ucestalija nego u srbiji,al nikako ne vazi za pravilnu pa ni u nakaradnom pravopisu,sto govori
![]()
I pored toga sto ga gotivim kao glumca , i pored fasade misica (verovatno onih kratkotrajnih , ali ne mari) i dalje mi je ruzan .
![]()
![]()