Gledao sam film, ali ne znam kako se zove

Francuski film o ženi koja ispred ulaza nalazi skitnicu, sažali se, uvede ga u svoj stan, okupa, nahrani, i... pokloni mu malo ljubavi tj. telo.
Ona se zaljubi u njega i želi da joj on bude makro. Na kraju, veza se raspada ona se udaje i dobije decu a ovaj opet završi sam na ulici.

Film je kod nas prikazivan par puta na TV-u pod nazivom "Moj Makro"

Gledao sam film,ali ne znam kako se zove.Radnja se odvija u Iraku,kada agent CIA dolazi da spase brata iz zatvora.Prva veza je u nekoj vulkanizerskoj radnji,gde ih otkrivaju i dolazi do obracuna.Ovaj bezi kod Kurda,gde ga nalazi Revolucionarna garda na svadbi i ubija sve svatove.Zena komandanta te garde je lekar,inace bivsa devojka tog agenta koja ce mu pomoci da spase brata i pobegne.Please,kako se zove

Muci me duze vreme dva filma kojih ne mogu da se setim, bili su na artu ali nisam siguran, u prvom filmu se dosta ponavljala recenica: The second key is hidden in the cellar. I pamtim scenu kad mesar kasapi satarom meso i odjenom nesto cuje i istrci sa satarom da juri nekog da ubije. A iz drugog se secam scene kad u nekom autu neka prostituka kaze da voli crvenu boju i pocne da maze karmin a ubica uzima motornu testeru i kasapi je a druga scena je kad ubica raspori nekoj stomak i usisava joj creva sa usisivacem, i secam se scene iz tog istog filma kada neku nikotinsku zavisnicu lece i stave joj cigare na sto i cim uzme jednu dodju vatrogasci pa je polivaju vodom a drugi put kad zapali pljugu pocnu da je udaraju! Oba filma su uvrnuta i ubedjen sam da su bila na artu, ako nekom pada na pametu koji su filmovi, unapred bi mu bio zahvalan!

Neka banda kauboja na divljem zapadau, msm da ih je bilo oko desetak. Davno sam ga gledao pa se slabo secam, al odprilike ceo film ih jure neki serifi ili suparnicka mafija, tako nesto. Kako film prolazi tako i jedan po jedan gine.
Sam kraj filma- U toku bekstva od ''Serifa'' upadaju u neku kucu i tu pocinje ''Finalni obracun''. Opsta pucnjava. Secam se da su drzali taoca- neku devojku. Koliko se secam bilo je nesto izmedju nje i valjda glavnog lika.
Bio je sa njima i jedan indijanac koliko me sluzi pamcenje. Mislim da ce preziveti glavni lik, cura i jos dvojica (nisam siguran). Film je iz 80-tih....tako nesto
Neverujem da ce se neko setit, al ajd da pokusam jako mi se gleda. Hvala unapred

Stari ratni film možda i crno-beli,grupa američkih vojnika se preobukla u nemačke uniforme da bi ušla na njihovu teritoriju.Sećam se na samom kraju saveznici pretresaju neki grad a oni pošto su u nemačkim uniformama reše da se predaju pa onda da objasne ko su,izadju iz skloništa a neki mladi vojnik se uspaniči i pobije ih.Oficir ga izgrdi i kaže mu da sledeći put bolje pazi i odu dalje .Ako neko ima kakvu ideju...

Stari ratni film možda i crno-beli,grupa američkih vojnika se preobukla u nemačke uniforme da bi ušla na njihovu teritoriju.Sećam se na samom kraju saveznici pretresaju neki grad a oni pošto su u nemačkim uniformama reše da se predaju pa onda da objasne ko su,izadju iz skloništa a neki mladi vojnik se uspaniči i pobije ih.Oficir ga izgrdi i kaže mu da sledeći put bolje pazi i odu dalje .Ako neko ima kakvu ideju...

Play Dirty (1969)

http://www.imdb.com/title/tt0063443/

U okviru dečjeg programa na našoj TV osamdesetih davalo se nekoliko vrlo interesantnih EBU drama iz raznih evropskih zemalja. Obično su trajale oko 30 minuta. Skoro nijednoj ne znam ime, ali me živo interesuje seća li ih se neko:

1) Engleska je o deci koja putuju na izlet brodom po kanalu. Na brodu se dešavaju razni nestašluci, npr. neki dečaci su se spustili u kabinu kako bi gledali devojčicama pod suknju. Na kraju filma oni dolaze u taj grad i tu se održava kao neki vašar sa defileom.

2) Norveška iz 1983.: gluvonem dečak beži od kuće ili se izgubi dok je brao pečurke, ne sećam se tačno. Na svom putu sreće odbeglog delikventa koji beži od policije. Oni se sprijatelje, komunicirajući pomoću ruku. Taj delikvent se zvao Bjern. Sve je bilo lepo dok im nisu ušli u trag, i gluvonemi dečak je samo mogao da posmatra kako njegovog novog prijatelja vezuju lisicama i odvode.

3) Nemačka. Dve devojčice se igraju na nekoj poljani, a jedna od njih upada u rupu. Dolazi kran da je izvuče... Atmosfera ove drame je prilično horor za nešto što bi trebalo da je namenjeno deci.

4) Holandija. TV drama sa jedva jednom ili dve izgovorene rečenice. Plavokosi dečak Joost (sećam se imena!) odlazi na kampovanje u "Zonnekamp" sa školom u neku šumu. Tamo je vreme prilično bilo loše, stalno je sipila neka kiša. Ostala deca u kampu ga konstantno maltretiraju, smeštaju mu neku sramotnu situaciju i izvrgavaju ga ruglu. On svojevoljno napušta kamp i odlazi biciklom odatle. Vrlo sumorna atmosfera.

5) Holandija, 1988. Dečak se zaljubljuje u svoju novu učiteljicu, tamnoputu inače. Jednog dana on vidi auto isti kao njen u kanalu, zatiče i ambulantni kombi u blizini, pa pomisli da je možda poginula. On odluči da na biciklu prati kombi, i pedalirao je koliko god je mogao, stigao sa zakašnjenjem ali na kraju se ispostavilo da je ipak druga osoba bila u pitanju, što mu vraća osmeh na lice.

6) Finska. Klinac koji se bavi ski-skokovima mašta da bude kao Jari Puikonen, tadašnji as tog sporta. Zbog svojih maštanja, često zapostavlja školu, pa ga roditelji stalno grde zbog toga. Jednog dana dok je išao na trening, zatiče majku kako izlazi iz auta u kome je mala beba, prethodno zaboravivši da podigne ručnu. Skače u pomoć i skijama zaustavlja auto. Ispostavlja se da su to Puikonenova žena i sin. Puikonen lično dolazi u njegov stan, i odvodi ga da ga časti novim skijama (pošto je ove polomio). To je jedini film koji sam pronašao na imdb, zove se Raamit ränniin (1985).

7) Finska. Neka klinka Rita i njen mali brat beru kupine u šumi.

8) Irska. Neka deca sviraju u limenom orkestru.

9) Australija. Neki klinac nalazi gnezdo iguane, krade njeno jaje i odnosi ga kući da ga čuva u dvorištu. Naravno keva ga tovari zbog toga. Malo starije, rekao bih 1975. snimljeno.

10) Engleska. Retardirani dečak mašta da je Stiven Kram, tadašnji atletski šampion. Njegov brat se brine o njemu, i oni zajedno trče po peskovitoj plaži zamišljajući da su Stiven Kram.

11) Finska, opet. Neki klinac ima psa (sibirskog haskija čini mi se), koga izujeda neki drugi pas pa mu doktori stave onaj levak ko vrata. Tu su bila i neka deca, njegov drugari.

Poslednja izmena:
Kako se zvala ona američka serija iz 1990-ih čija se radnja događa na nekom ranču ? Taj ranč vode neki lik u crvenoj kariranoj košulji i jedna sredovečna kaubojka, a stalno im dolazi neki Indijanac tu, mislim da on nije na tom ranču nego su oni u nekom dilu.

Treba mi i ime jedne katastrofalno loše engleske komedije u stilu Baldy Mana, ali manje smešna. Likovi su prave karikature, glavni među njima ima crnu elvisovsku frizuru i belu ćubu na vrhu i neke brčiće, a vozi trotočkaš kao onaj u ''Mućkama''. Nema dijaloga, već se humor svodi na gegove u stilu Beni Hila. Tu je i neka riba plavuša, i još dvoje-troje. Mislim da je snimljena 1986.

Poslednja izmena:
Španski film iz kasnih 1990-ih otprilike, urbana priča o ljubavi između momka i devojke skinheda, oboje su ćelavi, naravno. Svuda se voze na njegovom motociklu. Mislim da odluče da opljačkaju nešto, a on gine na kraju. Iako liči na Jamon Jamon, nije taj film. Radnja je dakle, u nekom velikom gradu, možda Barsi ili Madridu, i glumci su manje poznati.

Francuski film, baš slabo se sećam radnje, znam samo da priča počinje u nekom selu gde dva momka sreću dve devojke pokraj puta. Mislim da su momci bili na biciklu, a njih dve u autu (ili obrnuto), pa se tu upoznaju i kasnije piju kafu i puše cigare za stolom u kući nekog od njih. Tu se valjda naslućuje ko će s kime da se smuva.

Poslednja izmena:

Mozda 12 zigosanih ? Ima 2 dela...

A ima i ono sa charlesom bronsonom, kada upadaju u zamak....cini mi se u orlovom gnezdu.

Pozz svima :bye:
Gledao sam jedan film pre godinu dana na Universal channel ali nikako vise ne mogu da ga nadjem i neznam kako se zove. Radnja filma ide ovako: mladi bracni par nikako ne moze da ima dece. Cuju za neki manji grad u Americi gde se kao leci sterilitet. Odlaze tamo. Gradic na prvi pogled izgleda idilicno, stanovnici grada su neverovatno ljubazni, sredina je patrijarhalna, u prolasku se svako svakom javlja itd...Par biva ljubazno prihvacen. Medjutim nije sve tako sto izgleda na prvi pogled. Zena uspeva da zatrudni ali problem nastaje kada oni pozele da odu iz grada. U toku filma znam da stanovnici grada preobrate zenu na svoju stranu, odnosno protiv svog muza i odlaska iz grada. Na kraju on pokusava da pobegne ali ga oni hvataju. Zadnja scena u filmu je kada on kao stoji pored prozora u jednoj kuci, medjutim kako se kamera pomera tada se ustvari vidi da on sedi u invalidskim kolicima sa isecenim nogama. Zaparavo iz tog grada svako ko dodje nikad vise ne moze da ode.
Ako neko zna, nek javne :hvala:

Back