Drage filmadžije, molim vas za pomoć. Tim pre što ja ni ne znam kako da formulišem pitanje, ali hajde da pokušam, pa možda će neko znati o čemu se radi.
Noćas, tj. u novogodišnjoj noći, gledala sam jedan film na kablovskoj. Mislim da je bio na Cinemaniji, ali ni to čak nisam sigurna. Šaltala sam kanale, i naidjem na film, već je bio počeo. Hajde da vidim scenu i odgledah ga do kraja.
Naime, radi se o nekim plemenima južnoameričkim, borbama izmedju njih, i slično. Koliko sam shvatila, radnja je smeštena negde u vreme Španskog i Portugalskog osvajanja. Ratničko pleme je porobilo celo selo prašumskih lovaca i vode ih u hram na žrtvovanje bogovima, da ih umilostive i da pošalju kišu. Glavni lik, nazvan Jaguar šapa je sakrio trudnu ženu i sina u neku rupu u sred sela, a njega su sa ostalima odveli kao zarobljenika. Baš kada je trebalo njega da žrtvuju, isčupaju mu srce i odseku glavu, nastupa pomračenje sunca i to ga spasava. Beži, ubijajući poglavicinog sina, pa ga jure kroz prašumu, pa se ispunjava proročanstvo bolesne devojčice da ratničko pleme treba da se čuva čoveka koji trči sa jaguarom... i tako dalje, da ne pričam kraj, možda je i ovo dovoljno da neko eventualno skonta o čemu se radi.
Ne znam u čijij je produkciji film radjen, ni jedna jedina reč nije na engleskom ili nekom "uobičajenom" jeziku, glumci su južnoamerikanci, i na nekom čudnom indijanskom jeziku se priča.... Po fotografiji i ostalom, čini mi se da je noviji film, mada ja nisam stručnjak.
Ako iko zna, molim vas, recite mi koji je film, oduševio me je i rado bih ga ponovo gledala.
Hvala unapred