Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Michael Clayton

MV5BMTc0NTU5MjI2MV5BMl5BanBnXkFtZTcwMTg5NTQzMw@@._V1_.jpg

Odličan legalni triler, e da mi je samo još ovakvih, suviše je malo dobrih filmova i serija iz ovog žanra. Mračna, kišovita atmosfera, mahinacije korporativnih moćnika u kapitalističkoj Americi, dobra gluma, što Klunija i Tilde, što ostalih... Sve u svemu zaslužuje dobre kritike koje ima. 10/10
Sledeći na listi mi je Syriana.

Apostle (2018) 3/5
vlcsnap-2018-10-12-18h12m19s611.png

Творац легендарног "The Raid" и "The Raid 2",по мени најбољих акционих филмова у задњих 20-25 година, сада у некој новој причи.
Иако дјелује да се режисер можда ипак мало превише заиграо тј. експериментисао са жанром који није његов домаћи терен, свеукупно гледајући филм је гледљив, поготово прва половина, друга половина на моменте бизарно брутална, на граници хорора мада поприлично закована у неку надри фантазију, за мој укус истина превише надреалну али опет је остало у границама подношљиве фантазије.
Нећу наравно рећи да нисам препознао скривену симболику и скривену поруку али сматрам да је то могло далеко боље јер је филм имао потенцијала.
Неколико одлично одрађених сцена, сасвим пристојна глума чак на моменте одлична, хришћански печат у смислу цијеложивотне потражње вјере у Бога и космичку правду, лажних пророка, симболика Апостола и жртве за виши циљ и крајње језиве хорор ситуације које волим ипак нису биле довољне да ме одушеве до мјере да га препоручим свима.Дакле умјерена препорука...
Можда 3 најбоља кратка коментара која сам прочитао за овај филм на једном Форуму:

После филма “Апостле” потребни су ми психијатар и свештеник
Боже ме сачувај
Мрачна, уврнута и преамбициозна прича за коју треба имати стомак и таблу Ранисана.

Е сад ако и након овога желите да гледате филм онда имате и моју топлу препоруку. :D:hvala:

Apostle (2018) 3/5
vlcsnap-2018-10-12-18h12m19s611.png

Творац легендарног "The Raid" и "The Raid 2",по мени најбољих акционих филмова у задњих 20-25 година, сада у некој новој причи.
Иако дјелује да се режисер можда ипак мало превише заиграо тј. експериментисао са жанром који није његов домаћи терен, свеукупно гледајући филм је гледљив, поготово прва половина, друга половина на моменте бизарно брутална, на граници хорора мада поприлично закована у неку надри фантазију, за мој укус истина превише надреалну али опет је остало у границама подношљиве фантазије.
Нећу наравно рећи да нисам препознао скривену симболику и скривену поруку али сматрам да је то могло далеко боље јер је филм имао потенцијала.
Неколико одлично одрађених сцена, сасвим пристојна глума чак на моменте одлична, хришћански печат у смислу цијеложивотне потражње вјере у Бога и космичку правду, лажних пророка, симболика Апостола и жртве за виши циљ и крајње језиве хорор ситуације које волим ипак нису биле довољне да ме одушеве до мјере да га препоручим свима.Дакле умјерена препорука...
Можда 3 најбоља кратка коментара која сам прочитао за овај филм на једном Форуму:

После филма “Апостле” потребни су ми психијатар и свештеник
Боже ме сачувај
Мрачна, уврнута и преамбициозна прича за коју треба имати стомак и таблу Ранисана.

Е сад ако и након овога желите да гледате филм онда имате и моју топлу препоруку. :D:hvala:
Gde si gledao ovaj film? Ako si preko interneta gledao, molio bih da mi das link ili da mi kazes gde si ga skinuo, posto vidim da je relatvno skoro izasao.

plakat.jpg

Odličan poljski...Više nego brutalan, bukvalno sam progutao knedlu i stomak mi se okrenuo 5, 6 puta, što je mnogo i za ratni film nove gneracije, sa svim efektima i ostalim. Ali ima i lepa tipično poljska emotivna-ljubavna priča unutar sveg ludila...Jedan od filmova većih od života, kao što je bila i situacija koju opisuje, ali je tako urađen da se po početku ništa ne može naslutiti. 10/10

The Wild Pear Tree (2018)

TWPT2.jpg

Master of quiet beauty - Nuri Bilge Ceylan!
Brooding, deep, meditative, questioning...Vizualno remek djelo, kao, uostalom, i svi Ceylanovi filmovi.

Ceylan.jpg

I premda je zamolio gledaoce "to bear with the film", ne sjecam se da se iko u kinu pomjerio, a kamoli salu napustio tokom 196 minuta koliko traje ovaj krasni film.

"U “Drvu divlje kruške“ Ceylan je, kao i u kazališnom “Zimskom snu“, više verbalan nego vizualan, ali to je još uvijek najslikovitiji teatar na svijetu,
tj. razgovorni film, metafizički ekspresivan i poseban u kinematografskom izričaju."

Prilozi

• Ceylan2 (1).jpg
    Ceylan2 (1).jpg
    24,9 KB · Pregleda: 9
  • Ceylan 1.jpg
    Ceylan 1.jpg
    23,6 KB · Pregleda: 8
Poslednja izmena:
American Psycho 1/10 https://www.imdb.com/title/tt0144084/?ref_=nv_sr_1 - Za nijansu manje dosadno od knjige, ali ovde sam morala da trpim iritantne njuške Kristijana Bejla i drugog muža Dženifer Eniston. Kapiram da je poenta siti pa besni, ali mnogi drugi filmovi se bolje bave tom temom.

American Psycho II (All American Girl) 3/10 https://www.imdb.com/title/tt0283877/?ref_=nv_sr_1 - Simpatičan tinejdžerski triler/horor. Prelepa Mila Kunis i Vilijam Šatner kome nekako uspeva da bude šmekerčina iako izgleda kao baštenski patuljak. Jedina veza sa Američkim psihom je što je glavna junakinja kao devojčica ubil Patrika Bejtmena dok je seckao njenu bebisiterku - nije spojler pošto se tom pričom otvara film.

Cool World 5/10 https://www.imdb.com/title/tt0104009/?ref_=nv_sr_1 - Gabrijel Birn igra crtača stripova koji biva uvučen u animirani svet. Zabranjen je sex između ljudi i animiranih likova jer posle toga animirani likovi postaju stvarni. Takođe je zabranjen čest prelazak iz jednog sveta u drugi da se ne bi izbrisale granice i došlo do mešanja. Ali glavna junakinja njegovih stripova (Kim Bejsinger) ima druge planove. U animiranom svetu red zavodi policajac čovek (Bred Pit) koji je tu dospeo nekih pedesetak godina ranije. Dobar filmić da se ubije vreme.

MV5BOTUwMDA3MTYtZjhjMi00ODFmLTg5ZTAtYzgwN2NlODgzMmUwXkEyXkFqcGdeQXVyNjc1NTYyMjg@._V1_SY1000_SX670_AL_.jpg

Odličan film za sve koje interesuje put u svemir & pilotiranje :) Super ekipa glumaca, lepo prikazan duh zajedništva, drugarstva i novog svemirskog doba, sa kompletnim tehničkim detaljima i uopšte jako pozitivan i optimističan film, čemu možda doprinosi i odlična muzika, zaista se gledalc lepo oseća posle gledanja, što je retko 10/10 :)

American Psycho 1/10 https://www.imdb.com/title/tt0144084/?ref_=nv_sr_1 - Za nijansu manje dosadno od knjige, ali ovde sam morala da trpim iritantne njuške Kristijana Bejla i drugog muža Dženifer Eniston. Kapiram da je poenta siti pa besni, ali mnogi drugi filmovi se bolje bave tom temom.

.
Ne znam za knjigu, ali film je sve samo ne dosadan. Sjajan je i ima toliko odličnog crnog humora.

Iritantne face? Kristijan Bejl je sjajan glumac i zgodan, to mu je jedna od najboljih uloga, a Džastin Teru je motherfuckin' Kevin Garvi!! Bivša žena mu može samo da sanja da je ikada prišla seriji 1/10 dobroj kao The Leftovers. Plus on bio u Six Feet Under, još jednoj od najboljih serija svih vremena, i u remek delu od filma koje je Mulholland Drive. A njena karijera je sastoji od onog đubreta Prijatelja i nekih levih filmova.
Osim toga, pošto smo ga videli praktično golog više puta u The Leftovers, i na osnovu tih vizuelnih dokaza, mogu sa sigurnošću da kažem da jeu tom paru Dženifer bila srećnica što su se smuvali i venčali. ;)

Paths of Glory

Pogledajte prilog 514736

Odgledao sam ga sinoć, sjajan film. Traje svega sat i po vremena ali ipak uspeva da pokrije sve događaje bitne za glavnu priču kao i sudbine svih likova. Kirk Daglas takođe sjajan u ulozi pukovnika Deksa. 10/10
Taj film sam mnogo daavno gledala, ali sećam se kako mi je bio dobar. Verovatno nepopularno mišljenje, ali to mi je omiljeni Kjubrikov film (mada volim i Dr Strangelove).

Poslednja izmena:
Paths of Glory

Pogledajte prilog 514736

Odgledao sam ga sinoć, sjajan film. Traje svega sat i po vremena ali ipak uspeva da pokrije sve događaje bitne za glavnu priču kao i sudbine svih likova. Kirk Daglas takođe sjajan u ulozi pukovnika Deksa. 10/10
Meni se svideo...
Ida-2014-movie-poster.jpg

Lep film, ''atmosferičan'', težak za gledanje, ali manje nego ruski filmovi, postoji ipak neki izlaz...Pomalo sam emotivno vezan za tu državu i prijaju mi ta specifična polska emotivnost i krajolici, koja nisu na prvu loptu ali su posebni dosta drugačiji nego naši, ili ruski. Sviđa mi se kako su crno belom tehnikom postignuti efekti na atmosferu, ovo je verovatno najbolji moderan crno beli film koji sam gledao.9/10

Paul (2011)

max1314780602-frontback-cover.jpg

2/10

Da je bio tipicno namenjen za decu od 6-7 godina, mogao bih da razumem, ali psovanja i generalne gadosti su cista sprdancija. Nesto slicno kao Ghostbusters feeling.
Prateci trendove mnogih filmova koji pucaju na "arcade generaciju" koja je odjednom uspela da se sinhronizuje u drustvu, dolazi do banalizovanja svega sto bi film mogao biti da su samo malcice ozbiljni bili.
Ovo je film koji treba da pustite vasoj macki i da se nadate da vas posle toga macka nece mrzeti. Sve zavisi od toga koliko inteligentnom smatrate vasu macku. Dajem 2/10 zbog dve komicne scene.

Paul (2011)

max1314780602-frontback-cover.jpg

2/10

Da je bio tipicno namenjen za decu od 6-7 godina, mogao bih da razumem, ali psovanja i generalne gadosti su cista sprdancija. Nesto slicno kao Ghostbusters feeling.
Prateci trendove mnogih filmova koji pucaju na "arcade generaciju" koja je odjednom uspela da se sinhronizuje u drustvu, dolazi do banalizovanja svega sto bi film mogao biti da su samo malcice ozbiljni bili.
Ovo je film koji treba da pustite vasoj macki i da se nadate da vas posle toga macka nece mrzeti. Sve zavisi od toga koliko inteligentnom smatrate vasu macku. Dajem 2/10 zbog dve komicne scene.
I ja sam gledao prvih 10 minuta i isključio.
Elem...
Salemslotthemovie.jpg

Vrlo, vrlo jezivo i uznemirujuće...Mogu da zamislim kako je izgledalo ljudima u vreme kada je izašao...Volim kako King gradi radnju o skidanju fasade sa malih lepih novoengleskih gradova, iza koje se krije trulež i sisanje krvi bukvalno...Kažu da je mini serija još bolja...Kako su nekada snimali serije/filmove sa integritetom, kičmom, sa samo jednim pripadnikom manjina(crncem) i 0 gej fifćfirića a i King nije bio baš totalno truli liberal kao danas 10/10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back