Apostle (2018) 3/5
Творац легендарног "The Raid" и "The Raid 2",по мени најбољих акционих филмова у задњих 20-25 година, сада у некој новој причи.
Иако дјелује да се режисер можда ипак мало превише заиграо тј. експериментисао са жанром који није његов домаћи терен, свеукупно гледајући филм је гледљив, поготово прва половина, друга половина на моменте бизарно брутална, на граници хорора мада поприлично закована у неку надри фантазију, за мој укус истина превише надреалну али опет је остало у границама подношљиве фантазије.
Нећу наравно рећи да нисам препознао скривену симболику и скривену поруку али сматрам да је то могло далеко боље јер је филм имао потенцијала.
Неколико одлично одрађених сцена, сасвим пристојна глума чак на моменте одлична, хришћански печат у смислу цијеложивотне потражње вјере у Бога и космичку правду, лажних пророка, симболика Апостола и жртве за виши циљ и крајње језиве хорор ситуације које волим ипак нису биле довољне да ме одушеве до мјере да га препоручим свима.Дакле умјерена препорука...
Можда 3 најбоља кратка коментара која сам прочитао за овај филм на једном Форуму:
После филма “Апостле” потребни су ми психијатар и свештеник
Боже ме сачувај
Мрачна, уврнута и преамбициозна прича за коју треба имати стомак и таблу Ранисана.
Е сад ако и након овога желите да гледате филм онда имате и моју топлу препоруку.