Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Alpha

ocena 7/10
Priča o coveku i vuku i preživljavanju čija se radnja dovija pre 20.000 godina, u vreme poslednjeg Ledenog doba i prijateljstvu koje ce pomeniti ljudsku istoriju

51mTBGgVvKL.jpg

Ovo deluje zanimljivo, moram da skinem.

I
Elem...
Salemslotthemovie.jpg

Vrlo, vrlo jezivo i uznemirujuće...Mogu da zamislim kako je izgledalo ljudima u vreme kada je izašao...Volim kako King gradi radnju o skidanju fasade sa malih lepih novoengleskih gradova, iza koje se krije trulež i sisanje krvi bukvalno...Kažu da je mini serija još bolja...Kako su nekada snimali serije/filmove sa integritetom, kičmom, sa samo jednim pripadnikom manjina(crncem) i 0 gej fifćfirića a i King nije bio baš totalno truli liberal kao danas 10/10
Imam preporuku za tebe - evo ovde liste filmova koji bi super odgovarali tebi i tvom pogledu na svet. Nema šanse da u njima ima ičeg što bi te iznerviralo.

Papillon (2017) - https://www.imdb.com/title/tt5093026/

y648.jpg

Više sam gledao film jer me zanimalo kako je Bgd simulirao Pariz, a Nikšić, Ulcinj i Bar ( dobro i Malta ) francusku Gvajanu...
Gluma srednje žalosna. Glavni glumac - engleski huligan/bajker/ kralj Artur - nema rejndž, dijapazon da odglumi ništa drugo sem besa...
Polu-ciganin iz serije Pacifik je dobro odradio svoj deo, dao je ulozi svoj pečat, distancirao se malo od Hofmana...

I da, ono što sam primetio, to je da moderni filmovi ne znaju da naprave protok vremena, nemaš utisak da je prošlo 15-ak godina dok pratiš film.
Isti sam problem svojevremeno imao sa filmom Master and Commander, sve super, ali nemaš utisak da oni uopšte plove tokom filma...
Nije bilo onih Ser Entoni Hopkins momenta - Around the Horn we go!

5/10

Govoriš o filmu Bounty jel tako?

Da Bounty...
Ali ovde govorim o utisku koji stičeš da je prošlo dosta vremena tokom radnje filma.
U filmu Master and Commander, sve super, gluma, muzika... ali fim je o mornarima, jednog časa su kod ekvatora na Galapagosu, u drugom trenutku blizu Antartika... nemaš utisak kao da uopšte plove tokom filma, ako me razumeš.
Isto tako u ovom rimejku Leptira, nemaš utisak da vreme teče jer ga nisu ni popunili ničim zanimljivim...

Da Bounty...
Ali ovde govorim o utisku koji stičeš da je prošlo dosta vremena tokom radnje filma.
U filmu Master and Commander, sve super, gluma, muzika... ali fim je o mornarima, jednog časa su kod ekvatora na Galapagosu, u drugom trenutku blizu Antartika... nemaš utisak kao da uopšte plove tokom filma, ako me razumeš.
Isto tako u ovom rimejku Leptira, nemaš utisak da vreme teče jer ga nisu ni popunili ničim zanimljivim...

Razumem te ali ja za Master and Commander taj utisak nisam imao, mislim more je more i valjda izgleda isto bez obzira na to na kojem su kraju sveta, ili možda i grešim šta znam :lol:. Glavno, nije takav osećaj kod mene stvorio.

Razumem te ali ja za Master and Commander taj utisak nisam imao, mislim more je more i valjda izgleda isto bez obzira na to na kojem su kraju sveta, ili možda i grešim šta znam :lol:. Glavno, nije takav osećaj kod mene stvorio.

Pazi ja sam Master and Commander obožavao, čak sam otišao u radnju u Knezu ( dok su još postojale :lol: ) i pukao grdne pare na cd sa originalnom muzikom. Ali ljudi, tj. mornari ne plove tokom filma, to je činjenica... u roku od pet min promene 5 geografskih dužina...
U ovoj verziji Papillon-a, pratimo maltene pola života glavnih likova, a imaš utisak kao da je prošlo par godina...
Zašto je za mene Once Upon a Time In America najbolji film svih vremena. Prvo, Leone kao da mi je ušao u detinjstvo i adolescenciju, pronašao i ispunio sve moje dečačke fantazije...
A na kraju filma imaš utisak da si proživeo čitav jedan život sa glavnim likovima, što i jeste slučaj, što film i portretiše... životni vek...
Hbg, ne mogu da objasnim taj osećaj, emociju u buđavoj poruci na forumu...

Head-On (2004) turskog reditelja Fatiha Akina. Film govori o nevoljama turskih azilanata u Nemackoj, njihovim upadanjima u neprilike, suicinim namerama itd. Kao i svaki do sada pogledani Akinov film, ni ovaj nema neku dinamicnu i razvijenu radnju, ali meni je bio gotivan. 8/10

Bio gotivan tebi i milionima ljudi na planeti, a sve zbog nedostatka "neke dinamičnije i razvijenije radnje" :lol:
(Morala sam da prokometarišem jer je film super-gledljiv, a ti si ga opisao ko neku ubistveno dosadnu socijalnu dramu.)
Kome sad verovati, stvarno Bajagin opis zvuči kao super smor film. A sa druge strane Honduras me nikad nije zajebala, i eto problema ovog sunčanog jutra. :mrgreen:

On topic, odgledao Oculus i film je definicija proseka. Sve je to nekako dobro složeno, ali fali mu nešto da bi ti izmamio onu čuvenu 'al je do jaja film jbt' rečenicu, već ostavlja utisak dosadnogi nit smrdi nit miriše filma. Da je makar skroz đubre pa da ga ishejtujem i popljujem kao čovek, ovako ni to ne mogu... Baš mediokritet.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back