Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
The Brood film Dejvida Kronenberga iz njegove najbolje faze, dok nije počeo da
pravi generičke filmove. 8/10

c020c1596e23e71cad83c86942a05a6c--horror-movie-posters-horror-films.jpg

310762.jpg
Odličan. Pre svega kada se sa 'kostura'' skine sve ostalo, film o preživljavanju, u nemogućim okolnostima i snazi tela i duha koji daju podsticaj za borbu...Interesantno je da glavnu ulogu britanskog vojnika glumi odlično irac O konel...Lepo upakovana sva prljavština kriminala i terorizma u Severnoj Irskoj 70.-tih...I ostali glumci super, bez mnogo filozofiranja i drugih modernih gluposti...Treba nam više ovakvih filmova...9/10

Cover.jpg

Uvek sam se pitao kako bi ''raspad civilizacije'' i ''zombi apokalipsa'' izgledali u uređenim, pedantnim azijskim društvima?! Ovo je odgovor! Gotivan film, sa specifičnim humorom i finim prikazom sukoba dva pogleda na svet. Sebičnog, koji misli samo na svoje d*pe i altruističkog koji druge stavlja ispred sebe...Lepa priča,ne klasičan horor :) 9/10

Pogledajte prilog 491544
Uvek sam se pitao kako bi ''raspad civilizacije'' i ''zombi apokalipsa'' izgledali u uređenim, pedantnim azijskim društvima?! Ovo je odgovor! Gotivan film, sa specifičnim humorom i finim prikazom sukoba dva pogleda na svet. Sebičnog, koji misli samo na svoje d*pe i altruističkog koji druge stavlja ispred sebe...Lepa priča,ne klasičan horor :) 9/10
Previše krvav i predugo traje.
Potpuno identičan američkim glupostima snimljenim na ovu temu
(ima bar 100 filmova sa potpuno istom radnjom)

Kao prvo nije ''previše krvav'' i kao drugo ''ne traje predugo'', oba u poređenju sa ostalim sličnim filmovima.
Ako si samo TO video u filmu čini mi se da si priličlno površan gledalac ili si navikao mozak na laku zabavu pa ne vidiš ništa ispod toga. :)
Elem...
MPW-83242

Još jedan odličan sa tematikom sukoba u SI...Pokriva temu kojom se malo filmova bavi, ''informera''...Dugo nisam gledao dramatičniji film, gde napetost raste sa svakim minutom i gde se identifikuješ sa glavim junakom do te mere da osetiš njegovu fizičku ili mentalnu bol...Odlično Džim Sturžes i Ben Kingsli...Dugo nisam video da je neko tako dobro odigrao glavnu ulogu kao Sturdžes...Film koji te, kao i prethodni koji sam gledao, natera da se zamisliš da li je dobro biti ''dobrica'' ili čuvati samo svoje d*pe...:neutral: 10/10

Murder on the Orient Express - https://www.imdb.com/title/tt3402236/

murder-on-the-orient-express.png

Iako je film popljuvan od svih ljudi koje znam, i iako sam znao kraj filma, dakle nje bilo sanspensa za mene... meni se film zapravo svideo. Režija, gluma, scenografija... sve je vrlo dobro. Jedino što mi se nije svidelo je scena borbe, Poaro nije bladi Džejms Bond da se maklja, nije to njegov manir. I drugo, nisam znao da su policajci u Slavoniji, Kraljevini Jugoslaviji bili crnci & Egipćani :eek:

gledljiv 7/10
Ni meni nije film toliko los, cak mislim da sam mu dala istu ocenu, a takodje sam znala kraj jer sam citala knjigu davno. U principu najvecu zamerku dajem Brani koji mi je uzasno iritantan, pogotovo sa brkovima koji su veci od njegove glave, plus mi ni nema sarm kakav bi Poaro trebalo da ima, ali jbga, on ga je rezirao i samog sebe naravno smestio kao glavnog lika.

- - - - - - - - - -

Nema novih prica. Postoji odredjen broj dramskih zapleta (kad svedes radnju na srz) i razni nacini kombinovanja istih.
Bolje pogledaj film koji sam preporucila (ako se uopste secas o cemu pricamo) pa se javi.
Lik je klasican trol koji obozava da provocira misleci da je zabavan :D Ne obaziri se, samo ignorisi :D

200_2_.jpg

Jako cudna prica o dvoje ljudi koji sanjaju isti san, istog dana, kako su srna i jelen i kako se zaljubljuju jedno u drugo. Oni u pocetku pojma nemaju da su sanjali potpuno identicnu stvar, vec se to nesto kasnije saznaje tokom jednog ispitivanja i oni u tom trenutku shvataju da se nesto izmedju njih dvoje desava. Oboje rade u klanici, a ona je cesto ismevana zbog svoje neobicne, introvertne prirode. Tokom samog filma pratimo sam razvoj njihovog odnosa i sta on sve donosi. Nije los, pomalo je usporen i izuzetno cudan, mislim da definitivno nije za svakog, meni je bio fin. 7/10

tootsie-movieposter_1386024213.jpg

Potpuno blesav film. Dustin Hoffman standardno odlican. 8/10

Ni meni nije film toliko los, cak mislim da sam mu dala istu ocenu, a takodje sam znala kraj jer sam citala knjigu davno. U principu najvecu zamerku dajem Brani koji mi je uzasno iritantan, pogotovo sa brkovima koji su veci od njegove glave, plus mi ni nema sarm kakav bi Poaro trebalo da ima, ali jbga, on ga je rezirao i samog sebe naravno smestio kao glavnog lika.

- - - - - - - - - -

Lik je klasican trol koji obozava da provocira misleci da je zabavan :D Ne obaziri se, samo ignorisi :D

Neko ga je davno optužio da režira filmove samo da bi sebi davao glavne uloge... još od onih davnih adaptacija Šekspirovih romana, mada ne vidim ništa loše u tome, čovek je oportuista, da sam na njegovom mestu radio bih isto :cool:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back