27E
Legenda
- Poruka
- 52.561
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
À Deriva (2009) aka Adrift
Realisticna drama smjestena na morskoj obali malog gradica u Brazilu (Buzios) u 1980-tim. Prica se vrti oko porodice koja je pred raspadom (jer je mama nasla novog momka) ali je fokusirana na vrlo blizak odnos izmedju starije kcerke - tinejdzerke i oca uspjesnog pisca. Vidno zbunjena u odnosu prema klincima svojih godna, uz svakodnevno izlaganje bucnim prepirkama roditelja, njen svijet se potpuno rusi kada otkrije da se stari svalera i da, kako ona to tada vidi i shvata, nije ono sto je mislila da jeste. Gorak osjecaj izdaje i prevare generise tornado emocija i misli i redefinise ideju porodice, ali i oblikuje njen odnos prema muskarcima, ljubavi i seksu. Gluma je onako opustena, ali jako kvalitetna, sa odlicno docaranim emocijama (narocito Laura Neiva i Vincent Cassel koji tecno govori portugalski) i mladalackom konfuzijom Filipe (Laura Neiva) - koja apsolutno otkida kako glumi. 8/10

Film je klasično američko propagandno sranje i dno dna kinematografije. Jedan od retkih filmova koje bi narezao na CD samo da bih ga ritualno spalio ali mi je žao da uništim valjan CD.

Sta cu, film mi se dopao. Hvala Bogu, pa su misljenja i ukusi razliciti. Zamisli na sta bi licilo kad bi svi voleli isto sve![]()
Nisu ukusi, nego nivoi, al' ajd' sad...
Tvoja lokacija govori sve o tvom nivou.

Pride). Glumačka ekipa je odlična ( Dominic West, Joseph Gilgun, Bill Nighy...).

Pride). Glumačka ekipa je odlična ( Dominic West, Joseph Gilgun, Bill Nighy...).
istina...a tvoji komenatari i zaključivanja o tvom.![]()
A dobro neko voli taj ''adrenaline rush''...Možda bi ti se svideo da ne govori o YU krizi![]()
A dobro neko voli taj ''adrenaline rush''...Možda bi ti se svideo da ne govori o YU krizi![]()

Napokon normalno razmisljanje.
Radi sagledavanja stvari u totalitetu treba reći da ovaj film se nalazi na istoj vertikali kao "Tajna manastirske rakije" i "Šejtanov ratnik", podsećajući nas ujedno da vertikala ne ide samo naviše nego i naniže.A da to je kraj filma - Radojka ubiše na mrtvo Milojku, pozovi Živanu i ostale cure da im razbucamo gradić.
Kakvo sranje, da je na momente zabavno.
Toliko se spominjalo ime Franka Nera a lik se pojavljuje par minuta na početku i 3 minuta na kraju filma.
(Kako možeš imati ekipu glumaca koji su zapravo odlični, fantastični ambijent od prikaza Boke do stare tvrđave a snimiti takvo smeće? )
The Conversation (Prisluskivanje) Kopolin film iz 1974., godine kada je nastao i Kum II.Pomalo spor, ali to mu nije mana, no kvalitet...rezija perfektna, gluma Dzin Hekmana pre svega- coveka koji nosi film, i oko koga se prica okrece..Pojavljuju se i Dzon Kazale(Kum I,II).Pojavljuju se i Harison Ford, Duval..ali njihove uloge i nisu vredne paznje, jer kao sto rekoh Hekman je 99% vremena u kadru.Prisluskivanje, kajanje, pokusaj da se stvar ispravi i na kraju upecatljiv zavrsnica...
Uz ovaj film ide izreka: "Ko se maca lati, od maca i strada".
![]()
Sta cu, film mi se dopao. Hvala Bogu, pa su misljenja i ukusi razliciti. Zamisli na sta bi licilo kad bi svi voleli isto sve![]()
.ovi srpski i rade po diktatu države, a ovi engleski iz filma protiv države, tj vlade.niko ne brani srpskim gejovima da se bore za drzavu srbiju a ne protiv nje.
znala sam da će ti se svidetiE, Месечева, ово делује као права бомбоница![]()

gledao fury drugi put, natenane
veliki film, kao da ga je hemingvej napisao.
ps vec sam dao ovde na temi svoj opis filma, al me mrzi da trazim
bate mali si cepi strani recnik, hemingvej